Zuid-Afrika.nl : d� Vakantie & Informatie site over Zuid-Afrika
Alle bestemmingen Zuid-Afrika
nieuwsbrief Australie
navigate by map Zuid-Afrika
Partners Zuid-Afrika.nl
volg ons ook op
Volg Zuid-Afrika.nl ook op Facebook!  Volg Zuid-Afrika.nl ook op Twitter!
liever naar...
tips Zuid-Afrika
win Zuid-Afrika
Zuid-Afrika.nl zuid-afrika.nl  praktische informatie  veiligheid zuid-afrika 

Zuid-Afrika.nl - Veiligheid Zuid-Afrika

Meer praktische informatie...

Je denkt voor je vertrek naar Zuid-Afrika aan je onbezorgde strandvakantie, avontuurlijke rondreis of misschien wel aan een familiebezoek! Voor je vertrek moet je je echter realiseren dat je niet naar het meest veilige land ter wereld afreist. Heel veel gebieden zijn veilig en bovendien prachtig om te bezoeken, maar in grotere steden als Kaapstad en Johannesburg is op sommige plaatsen enige voorzichtigheid geboden! Dit geldt met name voor stedelijke binnenwijken en townships.

Eerder een enorme problematiek dan een groot gevaar voor jou als toerist is het AIDS-virus dat ook Zuid-Afrika in z’n greep heeft en jaarlijks vele slachtoffers eist. De Zuid-Afrikaanse natuur is prachtig, maar wees bedachtzaam op verscholen gevaren tussen de weelderige fauna of ander natuurgeweld.

Criminaliteit

Criminaliteit komt voor in iedere grote stad. Neem dus ook wanneer je bijvoorbeeld in metropool Kaapstad ben op z’n minst de voorzorgsmaatregelen die je normaal ook zou doen; laat geen waardevolle spullen achter in je auto of loop niet over straat met grote sommen geld. Veel huizen zijn voorzien van tralies, een hoog hek of een blaffende viervoeter die kwaadwillende personen op een afstandje moeten houden.

Wees extra waakzaam wanneer de avond valt en je door verlaten delen van de stad rijdt met je auto. Als het rustig is hoef je niet voor rood licht te stoppen, omdat er geregeld overvallen plaatsvinden. Houd altijd je deur op slot! Met name in de townships, de arme buurten aan de rand van de stad, komt relatief gezien veel criminaliteit voor. Dit aantal loopt in het weekend op als er op sommige plaatsen drank en drugs in het spel zijn. Vermijd deze plaatsen als je alleen bent en probeer de townships vooral ’s nachts te ontlopen.

In de rijkere buurten komen geregeld auto-inbraken of andere vormen van diefstal voor. Probeer als het mogelijk is een bewaakte parkeergarage te gebruiken. Wanneer je de auto afsluit kun je het handschoenenkastje open laten, zodat je laat zien dat er niks waardevols in je auto ligt. Het is ook niet aan te raden om in de binnenstad lifters mee te nemen. Zelf liften is al helemaal geen goed idee!

Geweld is meestal niet specifiek op toeristen gericht, maar probeer toch niet al teveel te pronken met je camera of andere dure spullen. Zuid-Afrika telt iets meer dan 130.000 politiemensen die een oogje in het zeil houden..

Aids

Zoals bekend heeft Afrika een zeer hoog aantal Aids patiënten of mensen die besmet zijn met HIV, zo ook in de punt van het continent Afrika. Het virus zorgt voor een gemiddelde van duizend sterfgevallen per dag. Aids is dus een enorm probleem. Er zijn in het land meer medicijnen nodig en omdat voorkomen beter dan genezen is; ook meer voorlichting. Het beleid ten aanzien van Aids krijgt vanuit het buitenland veel kritiek.

Gevaar uit de natuur

Gooi tijdens de droge wintermaanden nooit een brandende sigaret weg en probeer geen zelfgemaakt kampvuurtje te maken, hoe gezellig dat ook kan zijn. In Zuid-Afrika komen hierdoor namelijk geregeld bosbranden voor. Wees extra bedachtzaam wanneer je verbodsbordjes tegenkomt die een verbod op het stoken van een vuurtje aangeven.

Wat betreft warmtebronnen is een goede bescherming tegen de zon, door middel van zonnebrandcrème of een petje, ook geen overbodige luxe. Zorg ook dat er altijd iemand weet waar je bent als je op avontuur gaat. Plotseling optrekkende mist kan je geplande wandelroute aardig verstoren. 

Alarmnummers Zuid-Afrika

Vliegende Politie

Tel.: 10111

Brandweer

Kaapstad: 107 (vaste telefoon) of 021-4807700 (mobiele telefoon)
Johannesburg: 011 – 6242800
Durban: 031 – 3610000
Pretoria: 012 – 3232781

 


terug | home
Meer praktische informatie...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Zuid-Afrika.nl leuk op Facebook


Impala Tours...dé specialist in op maat gemaakte reizen naar Zuid-Afrika.
Zuid-Afrika ontdekken per camper? Travelhome is de nr.1 specialist in campervakanties.
Bekijk voor vertrek naar Zuid-Afrika de handige gezondheidstips en informatie over gezondheidsrisico’s op gezondopreis.nl
Werken en reizen in het buitenland? Boek een vrijwilligersreis bij Activity International.
Bouw je eigen Zuid-Afrika reis met de reisspecialisten van zuidafrikaonline.nl.
Actieve groepsrondreizen naar Zuid-Afrika. Djoser, met oog voor de wereld.
Vaccinaties nodig voor Zuid-Afrika? Onze artsen komen bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl
Win een reis naar New York. Doe mee met Het Grote Verre Reizen Onderzoek.
Word lid van onze maandelijkse nieuwsbrief en profiteer van aantrekkelijke Zuid-Afrika.nl kortingen.
Op een leuke manier je reis vastleggen? Creëer een persoonlijk reisdagboek met verhalen, foto's en routekaarten!

reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Teus
Thursday, 27 May 2010 (12:46:08)
Ik ga nu inmiddels voor de 3e keer naar ZuidAfrika.
Het is een prachtig land, en zeker een aanrader voor iedereen.Wat veiligheid betreft, moet je gewoon je ogen open houden en geen stomme dingen doen.
Zolang je geen gevaarlijke buurten opzoekt is er niets aan de hand, vaak word je door zuidafrikanen zelf wel verteld, dat je op bepaalde plekken niet moet komen. Verde is het gewoon hetzelfde als in andere wereldsteden. Gewoon netjes aan de regeltjes houden, en geen spullen onbeheerd achterlaten. En nogmaals iedereen die kan, ga er eens naar toe het is een ervaring voor het leven.
Tips : de meeste mensen gaan naar het krugerpark, dit is wel mooi, maar ook eentonig, een veel mooier park is het Hluhluwe en Umfolozipark. Hier vind je ook de big five, en de natuur is hier mooier (heuvels,rievieren, enz.)
Tip 2 Het uiterste noorden van ZA langs het krugerpark is een prachtige omgeving, het is er op sommige plekken tropisch, en je vind er talloze fruitbomen, en bananenplantage, ook tref je de plaatselijke Venda-bevolking af en toe nog aan in traditionele kleding.
Tip3 Als je in de buurt bent, ga dan ook eens even in Swaziland kijken.
Tip 4 Bij Durban is het vaak lekker weer, ook in de winter.Je kunt er bijna het hele jaar zwemmen. Alsje graag in de omgeving wilt overnachten,doe dat dan niet in het dure Durban, maar rijd iets verder richting Amanzimtoti. Er zijn hier goedkopere hotels, pal aan het strand.
Tip 5 De Augrabiefalls zijn ook mooi om te zien, in de omgeving stroomt ook de Oranjerivier, verder begint hier ongeveer de woestijn, en dat kun je mooi aan het landschap zien. je ziet hier vaker slangen en schorpioenen, en hagedissen.
Tip 6 Als je naar Durban rijd, kom je als het goed is langs Howick. Hier heb je een prachtige waterval, van bijna 100 meter hoog, mooi om even gezien te hebben.
Tip 7 de route van Kaapstad naar kaap de goede hoop is prachtig, vergeet niet om alle binnenweggetjes in het Cape -park te verkennen ! er zijn her apen,zebra,s schildpadden, struisvogels enz. enz. Pas op voor Bavianen, deze zijn nog weleens aggressief.

Veel plezier toegewenst
Dave
Sunday, 28 February 2010 (23:21:28)
Radboudk. Het is er hier en daar wel gevaarlijk. Als je domme dingen doet. Gedraag je gewoon als een normaal persoon en doe zoals het hier staat gescheven.

Tegen Hollanders en Nederlands hebben ze niks... De Blanke bevolking stampt af van Europeanen en vooral Hollanders.

Ze spreken er nog steeds Afrikaans dat heel veel op onze taal lijkt.

veel plezier in Suid Afrika en Alles sal reg kom as ons almal ons plig doen

Dave
olga
Tuesday, 27 November 2007 (17:37:17)
Hallo. Ik ga hoogst waarschijnlijk stage lopen in Zuid-Afrika op een kinderdagverblijf. De leraren van mijn school hebben ook echt duidelijk gewaarschuwd dat het niet geheel risicoloos is. Het beangstigd me wel een beetje, maar ik kan geen nee zeggen tegen deze stage. Het lijkt me een enorme ervaring. Wat me het meeste aangrijpt is het AIDS-probleem.. Hoop dat iemand iets achter kan laten over hoe het daar is, die het ook zelf heeft meegemaakt. Groetjes.
An.
Monday, 12 November 2007 (15:25:12)
OP 15 Jan 2008 ga ik met een vriendin naar Z.Afrika.We gaan niet georganiseert maar samen. Hebben een plan gemaakt en gaan naar het Krugerpark, dan naar Johannesburg en later naar Kaapstad. Nu is ons al door zoveel mensen gezegd ga niet samen op stap en doe geen siraden om en neem niet veel geld mee enz. Is het nu werkelijk zo beanstigend?
Graag wil ik hier iets meer over horen.
Mogelijk zijn er gedeelten die wel veilig zijn.
radboudk@yahoo.com
Thursday, 06 July 2006 (17:31:48)
Hallo,
Ik ben van plan om naar Zuid Afrika te gaan in het einde van het dit jaar. Is het echt zo gevaarlijk als ik van iedereen hoor, of is het zoals in elke grote wereldstad? Dat je niet de rijke toerist moet uithangen, maar verder gewoon veilig? En hoe zit het met de taal? Nederlands Nederlands mag dat daar, of zijn ze tegen Hollanders?
Graag reactie, Radboud
De Schutter
Wednesday, 26 April 2006 (12:58:52)
Het is spijtig van deze criminaliteit. Ik heb er gewoond en ben terug geweest in 2003 na 28 jaar bij vrienden. En ik was mij niet bewust van de toestand tot ik zei dat ik eens andere vrienden ging opzoeken in de buurt, te voet, maar dit werd me afgeraden. Maar het blijft een prachtig land en de mensen heel vriendelijk en gastvrij. Het blijft in mijn hart. Je kan mij uit Afrika halen maar Afrika niet uit mij. Een plek om te zien.
specialisten Zuid-Afrika
impala tours - zuid-afrika  
Impala Tours
Afrika
specialist
info | website
tel nr (klik)
zuid afrika online - zuid-afrika  
Zuid Afrika Online
Individuele
reizen
info | website
djoser - zuid-afrika  
Djoser
Met oog voor
de wereld
info | website
tel nr (klik)
activity international - zuid-afrika  
Activity International
Werkvakanties
info | website
tel nr (klik)
nbbs reizen - zuid-afrika  
NBBS Reizen
Maatwerk in
verre reizen
info | website
tel nr (klik)
travel home - zuid-afrika  
Travel Home
Campers
info | website
tel nr (klik)
sable tours - zuid-afrika  
Sable Tours
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
src reizen - zuid-afrika  
SRC Reizen
Cultuurvakanties
info | website
tel nr (klik)
kuoni - zuid-afrika  
Kuoni
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
snp natuurreizen - zuid-afrika  
SNP Natuurreizen
Reizen, beleven,
ontdekken
info | website
tel nr (klik)
pangea - zuid-afrika  
PANGEA
Reizen op maat
info | website
tel nr (klik)
smart zuid-afrika - zuid-afrika  
Smart Zuid-Afrika
Reis op
jouw manier!
info | website
tel nr (klik)
better places - zuid-afrika  
Better Places
Regel je reis
met locals
info | website
fox vakanties - zuid-afrika  
FOX Vakanties
Verrereis
specialist
info | website
tel nr (klik)
sawadee - zuid-afrika  
Sawadee
Groepsreizen
info | website
tel nr (klik)
afrika online - zuid-afrika  
Afrika Online
Dé Afrika
specialist
info | website
tel nr (klik)
nrv holiday - zuid-afrika  
NRV Holiday
Verre reizen
specialist
info | website
tel nr (klik)
travel tweaker - zuid-afrika  
Travel Tweaker
Jouw reis,
jouw keuzes
info | website
tel nr (klik)
schipholtickets - zuid-afrika  
SchipholTickets
Direct naar de
laagste prijs
info | website
tel nr (klik)


Valuta omrekenen

EUR

ZARliever naar...
volg ons ook op
Volg Zuid-Afrika.nl ook op Facebook!  Volg Zuid-Afrika.nl ook op Twitter!
Partners Zuid-Afrika.nl:

© Zuid-Afrika.nl