Shoestring Hoe vér kun je gaan?

Reviews Shoestring

8,0
8,1 Algemene ervaring
8,0 Boekingsproces
8,4 Reisleiding
7,6 Accommodatie(s)
7,9 Vervoer
8,1 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 24
  • Aantal waarderingen: 61

Mooie ervaring (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Kirsten Bloemers op 20 november 2017

Een georganiseerde groepsreis van 22 dagen. Een vriendelijke Indiase gids. De groep was gelukkig niet te groot (11 man). Het kon blijkbaar groter, maar gelukkig niet meegemaakt. Shoestring heeft veel verschillende reizen

Pluspunten Shoestring

  • verschillende reizen
  • gids
  • bereikbaarheid

Minpunten Shoestring

  • maximale groepsgrote

Bezochte landen

  • india
  • nepal
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Amazing! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lucia Broos op 20 november 2017

Wat was dit een geweldige reis dankzij zo'n top organisatie! In de reisbeschrijving is niks overdreven, alles is waargemaakt. Het enige minpuntje waren de reistijden, deze stonden in de beschrijving die je kreeg nà het boeken, maar dit kunnen ze beter aangeveven in de beschrijving vóór het boeken. Soms zit je namelijk héle dagen in de bus en dat werd wat mensen teveel. Verder een topreis gehad!

8,2
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
6 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • geweldige gids

Minpunten Shoestring

  • betere inlichting over reistijden

Bezochte landen

  • indonesie
  • vietnam
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Onvergetelijk (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Janine Triepels op 14 november 2017

Geweldig mooie reis gehad.
Mooie combinatie van excursies en vrije tijd.
Reisleider usman zette de puntjes op de i.
Verzorgde alles goed. Van restaurants reserveren tot vervoer van en naar bestemming als je ergens in je vrije tijd heen wilde.

Pluspunten Shoestring

  • uitstapjes
  • combi
  • usman

Minpunten Shoestring

  • kleinere groep

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Janine Triepels op 14 november 2017

Geweldig mooie reis gehad.
Mooie combinatie van excursies en vrije tijd.
Reisleider usman zette de puntjes op de i.
Verzorgde alles goed. Van restaurants reserveren tot vervoer van en naar bestemming als je ergens in je vrije tijd heen wilde.

Pluspunten Shoestring

  • uitstapjes
  • combi
  • usman

Minpunten Shoestring

  • kleinere groep

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Janine Triepels op 14 november 2017

De reisleider Usman bracht zijn liefde en enthousiastme over zijn eigen land. Door hem werd de reis nog aangenamer en verzorgde/regelde alles heel goed. Reserveren restaurants, regelen van vervoer, regelen van excursies. Betaalbaar reizen met shoestring, mooie samenstelling van de reis om alles vab de landen te zien!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • prijs
  • excursies
  • usman

Minpunten Shoestring

  • kleinerere groep

Bezochte landen

  • indonesie
  • bali
  • lombok
  • gilli
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tempels in het oerwoud (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mariska Rietveld op 13 november 2017

Mooie culturele reis met een geweldige reisleider door de landen Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Je wordt vrijgelaten om tijdens de reis je eigen plan te trekken. Excursies zijn optioneel, waardoor je niet continu met de groep mee hoeft als je daar even geen zin in hebt. Het kan natuurlijk wel! Je kan compleet ontzorgt worden, doordat alles perfect is geregeld.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Mexico
  • Guatemala
  • Honduras
  • Belize
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best of Bali (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pim de Jonge op 13 november 2017

De verschillende excursies, die zeer goed georganiseerd waren door Shoestring. Shoestring laat je echt kennis maken met de cultuur van de Balinezen. Zo nam onze gids wel eens Balinese delicatesses mee. Ik kon ze ons veel vertellen over het eiland en de geschiedenis. Ik vond voor de Batur expeditie leuk. Maar ook de snorkeltour bij Menjangan is zeer de moeite waard.

Pluspunten Shoestring

  • de gastvrijheid van de reisleidster
  • de snorkeltour naar Menjangan
  • plaatselijke gerechten worden aangeboden in natuurlijk materiaal

Minpunten Shoestring

  • sommige accomodaties konden een kleine opknapbeurt gebruiken

Bezochte landen

  • Indonesië
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Helemaal tof (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marre Mulch op 12 november 2017

Super goed bevallen!en onze gids fabian was echt een topper en heeft costa rica daardoor nog een stukje mooier gemaakt. Volgende reis zeker weer met shoestring want alles was prima geregeld perfecte slaap plaatsten vlucht en alles wat erbij hoorde! Ga zo door shoestring

8,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • costa rica
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Shoestring? Goed geregeld! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Anton Moeskops op 09 november 2017

Ik vond het een pluspunt dat de reizen die we met Shoestring maakten steeds werden begeleid door een reisbegeleider uit het land zelf. Zij weten veel meer van de ‘ins & outs’ van hun eigen land (vooral India, Vietnam en Myanmar waren super). Uiteraard loopt het af en toe wat anders dan je van tevoren denkt (bus krijgt pech, kamer niet klaar), maar dat hoort ook een beetje bij de lokale folklore. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb alles online geregeld en dat ging prima. Ik ben fan!

Pluspunten Shoestring

  • lokale reisbegeiding
  • goede verhouding prijs-kwaliteit

Minpunten Shoestring

  • de website werkt niet optimaal op een i-pad of mobiele telefoon

Bezochte landen

  • Marokko
  • Myanmar
  • india
  • vietnam
  • indonesië
  • ethiopië
  • nepal
  • costa rica
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

'Verschrikkelijke aanbieding' naar Sri Lanka (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Esther Henneman op 07 november 2017

In 12 dagen enorm veel gezien en beleeft. Goed reisschema. Goede reisleider en chauffeur. We zaten midden in het regenseizoen (zoals daar nog nooit was voorgekomen) met diverse overstromingen. Shoestring heeft de situatie erg goed in de gaten gehouden en daarover netjes gecommuniceerd via een bericht die ik op Facebook had geplaatst.

Pluspunten Shoestring

  • Prijs-kwaliteit verhouding

Bezochte landen

  • Sri Lanka
  • Canada
  • ethiopie
  • Tanzania
  • China
  • Tibet
  • Nepal
  • India
  • Egypte
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • costa Rica
  • Panama
  • Ecuador
  • Maleisië

Super leuke rondreis! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sabina Moussa op 05 november 2017

De excursies waren geweldig en er was altijd ruimte om iets anders te doen! De reisleiding was local dus veel goede info en respect voor de lokale bevolking. Het vervoer was prima geregeld en de voorbereiding was ook top geregeld!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
10 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • excursies
  • reisleiding
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Java was absoluut een aanrader! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kevin van Leeuwen op 05 november 2017

De reis was volledig georganiseerd maar je had wel de vrijheid om sommige evenementen over te slaan of zelf iets in te plannen. De reisleider was super en sprak ook een beetje Nederlands. De reisleider woonde in de buurt en kende alles op zijn duimpje en gaf veel extra info.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • De excursies
  • reisleiding
  • vervoer

Bezochte landen

  • Griekenland
  • egypte
  • indonesie
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige natuur (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Yvonne Peeters op 05 november 2017

Goede in elkaar zittende reis. Perfecte kwaliteit- prijsverhouding. Natuur- en Cultuurbezienswaardigheden zijn goed afgewisseld in de programma's. De hoeveelheid aan natuur en cultuur staan in balans. Kortom de reizen met Shoestring zijn me altijd goed bevallen!!

Minpunten Shoestring

  • Als je met een oneven personen aantal bent meer afwisseling met alleen slapen.

Bezochte landen

  • Maleisie
  • Borneo
  • Singapore
  • Nieuw Zeeland
  • Thailand
  • India
  • China
  • Costa Rica
  • Peru
  • Chili
  • Tanzania
  • Zanzibar
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India Nepal (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nancy Scholten op 05 november 2017

Ontzettend fijn dat je een lokale reisleider hebt, deze weet zoveel inside informatie!
Mooie route, maar hoog tempo, waardoor je soms dingen mist, maar veel hoogtepunten wel beleeft. Prima hotels op fijne plekken zodat je ook alleen de deur nog uit kan.

Pluspunten Shoestring

  • reisleider

Minpunten Shoestring

  • geen
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari Kenia Tanzania (bezocht in december 2016)

Review geschreven door P. Maas op 30 oktober 2017

De organisatie was prima en de reis was echt top. Veel gezien, maar ook ruimte voor zelfstandige uitstapjes. Door een geannuleerde terugvlucht een paar dagen in een hotel gezeten, en dit was ook ver boven verwachting geregeld.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • duidelijk
  • lokale gids
  • prima vervoer
  • goede opbouw excursies

Minpunten Shoestring

  • bij het annuleren van onze vlucht kregen wij geen informatie maar moesten ht zelf ontdekken

Bezochte landen

  • Kenia
  • tanzania
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijheid en relaxt (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Jessica Egbers op 19 januari 2017

Ik ben 2 keer met shoestring op pad geweest. Twee top reizen. Niet luxe en plaatselijke reisleiding, top! Reisleiding voelt zich verantwoordelijk en wil van alles het beste voor je. De slaaplocaties zijn ook top. Eigen invulling is ook mogelijk tussendoor, waarbij je ook vrijheid voelt, zoals het met reizen hoort te zijn!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn favoriet (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Tjallie Woudstra op 30 december 2016

Ik heb geweldige ervaringen opgedaan tijdens mijn reizen met Shoestring . Dit komt mede door de reisleiders uit de bezochte landen, zij kennen de mooiste plekjes, spreken de taal en willen jou alles over hun cultuur vertellen. Ook vind ik de vrijheid tijdens de reizen heel belangrijk je kunt je vrije dagen zelf indelen of met een excursie meegaan. De prijs/kwaliteit verhouding is gunstig en zowel de hotels als homestays zijn boven verwachting goed. Een nadeel kunnen de soms lange reisdagen zijn. Vooral die met de trein of openbaar vervoer, met de eigen busjes is dat geen probleem want dan wordt er regelmatig gestopt.

7,7
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
7 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • De vrijheid tijdens het reizen
  • De prijs/kwaliteit verhouding
  • De reisleiders

Minpunten Shoestring

  • Soms hoor je pas een paar weken van te voren of een reis wel of niet doorgaat

Bezochte landen

  • Egypte
  • India
  • Nepal
  • Laos
  • Thailand
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis naar Java en Bali, geweldige reis en reisleider (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Carin Ter Horst op 24 december 2016

Het was een onvergetelijke reis die qua programma geweldig te doen was. Veel gezien en gedaan. De reisleider was buitengewoon geweldig, niets was teveel. Een reis waar ik met veel genoegen op terug kijk.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • goede prijs kwaliteit verhouding
  • makkelijk bereikbaar
  • uitstekende service

Minpunten Shoestring

  • geen

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wereldwonder (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Femke van der Velden op 20 december 2016

Ik ging voor het eerst op reis met shoestring, en vooral fijn vond ik de dag tot dag beschrijving, de reviews maar vooral ook dat je kon zien welke deelnemers al ingeschreven hadden. Daarnaast is de hele website overzichtelijk en duidelijk. Ook was shoestring het goedkoopste, wat altijd fijn is. Bij het vliegveld was alles zo geregeld en ook bij aankomst was dit zo. De reis zelf was fantastisch georganiseerd, goede accommodaties en mooie tours. Wel heel druk en vol gepland, dus veel ervaringen in een korte tijd. De reisleiding was lokaal geregeld en wist daardoor veel over de plaatselijke gebruiken. Hij sprak goed Engels. Al met al super!

8,5
9 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • goedkoop
  • goede reisleiding
  • fijne website

Minpunten Shoestring

  • niks

Bezochte landen

  • cuba
  • colombia
  • nicaragua
  • costa rica
  • peru
  • panama
  • marokko
  • tunesie
  • jordanie
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Top beleving (bezocht in januari 2002)

Review geschreven door maris seggelen op 18 december 2016

We hebben er een reis mee gedaan naar Nieuw-Zeeland, maar wat me vooral van hen bijstaat ik dat ze altijd fijne en duidelijke info geven over de eventuele reizen die wij wilde gaan maken maar die het uiteindelijk niet zijn geworden. Ze nemen alle tijd.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Shoestring

  • Behulpzaam

Minpunten Shoestring

  • Reactiesnelheid

Bezochte landen

  • Nieuw Zeeland
  • China
  • Japan
  • Verenigde Emiraten
  • Marokko
  • Georgie
  • Azerbeidzjan
  • Canada
  • Amerika
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers