Zuid-Afrika.nl Win boek Liefdesverdriet
Like ons op Facebook

Win boek Liefdes verdriet

De apartheid in Zuid-Afrika werd ruim twintig jaar geleden afgeschaft en zou plaats hebben gemaakt voor de regenboognatie. Maar een witte man die met een zwarte vrouw het bed induikt zorgt nog altijd vaak voor scheve gezichten. Correspondent Niels Posthumus ondervond dat aan den lijve. Wat maakt uitgerekend de liefde in het moderne Zuid-Afrika zo zwaar en beladen? 

Voor zijn boek Liefdes verdriet reisde Niels Posthumus het land door, op zoek naar verhalen over de liefde, relaties en seks. Hij spreekt onder meer met verkrachters, hiv-patiënten, sugar baby’s en golddiggers, hij overdenkt zijn eigen liefdesleven en interviewt deskundigen. Dit alles leidt tot een boek waarin hij de aanhoudende invloed van de apartheid op de Zuid-Afrikaanse samenleving beschrijft aan de hand van een zeer herkenbaar en toegankelijk onderwerp: de liefde.
Liefdes verdriet is een persoonlijk en krachtig betoog over een prachtig maar getraumatiseerd land en de aanhoudende invloed van de apartheid. 

Meer lezen van Niels? Hij schreef voor Zuid-Afrika.nl ook een column over zijn liefde voor dé drie steden van het land: Johannesburg, Kaapstad en Durban. In de lijn van zijn boek vergelijkt hij de steden met vrouwen en geeft hij tevens nog wat leuke tips voor een bezoek aan deze steden! 

Meer informatie:
Liefdesverdriet, verliefdheid, relaties en seks in het Zuid-Afrika van na de Apartheid
Schrijver: Niels Posthumus
Uitgeverij: Het Spectrum
Uitgekomen: april 2017
Pagina’s: 192
Prijs: € 19,99
https://www.facebook.com/LiefdesVerdrietZuidAfrika/

Win het boek Liefdesverdriet

Wil jij graag weten hoe de geschiedenis van de apartheid nog altijd doorwerkt op het gebied van de liefde in Zuid-Afrika? Van uitgeverij Het Spectrum mogen wij drie exemplaren van Liefdesverdriet weggeven! Beantwoord de onderstaande prijsvraag.

Op welke plek in Zuid-Afrika denk jij op slag verliefd te kunnen worden? 

Vul je antwoord hieronder in. Door mee te doen schrijf je je ook in voor onze nieuwsbrief. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. 

 

 

 
Like deze pagina

Specialisten Zuid-Afrika

Meer Zuid-Afrika.nl

Sponsors