Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 996
  • Aantal waarderingen: 606

Reis om nooit te vergeten! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Francis Rietveld op 14 november 2018

Absolute aanrader is Madikwe NP! Tuurlijk is Kruger bijzonder. Maar Madikwe is zoveel specialer! Je hoeft niet op game drive te gaan om dieren te spotten. Je ziet ze al vanuit je kamer en veranda! Echt hemel op aarde. Paradijs voor dieren liefhebbers. Nergens hebben we zoveel dieren gezien!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goed zelf te doen als autorondreis
  • aardige en behulpzame bevolking
  • prachtige natuur!

Minpunten Zuid-Afrika

  • wel toeristisch vooral Kruger
  • Groot! dus soms langere rij afstand
Ultieme tip: Tau Lodge in Madikwe
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jeroen Vissers op 14 november 2018

Onze reis begon bij de panoramaroute. Hiervoor hadden we 2 dagen uitgetrokken en was ook echt nodig. Wat een schoonheid in het begin van onze reis. Daarna reden we in onze huurauto verder naar het Krugerpark waar we de Big Five hebben gespot in 3 dagen. In het begin was het af en toe eng dat de dieren zo dicht bij je komen, maar die spanning zorgt voor een hele beleving! Kruger was veruit het mooiste park van de 4 verschillende die we bezocht hebben. Nadat we het noord-oosten van Zuid Afrika bezocht hebben hadden we een binnenlandse vlucht om de tuin route te rijden. Wat een schoonheid! De afstanden zijn allemaal wat korter wat ervoor zorgt dat je niet meer zo lang in de auto hoeft te zitten en meer tijd over hebt om leuke dingen te doen. Hoogtepunt hier was wel het bezoek aan een township in Knysna. Wat indrukwekkend om te zien hoe zij daar leven! We hadden een prettige gids die voorheen in de township woonde. Hij zorgde voor een veilig gevoel en bracht ons in contact met de inwoners. Onze reis sloten we af in Kaapstad, waar een bezoek aan de Tafelberg natuurlijk niet mocht ontbreken. Er waren enorm veel toeristen waardoor we lang moesten wachten om een kaartje te kopen. Eenmaal boven hadden we het geluk dat de wolken wegtrokken en een prachtig uitzicht hadden. Tot slot wil ik iedereen nog aanraden om te gaan sandboarden in de duinen bij Kaapstad. Vooral wanneer je sportief bent aangelegd. Je gaat telkens met een jeep de hoge zandbergen op en gaat omlaag met je gewaxte (snow/sand)board.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veilig
  • Divers
  • Prachtige natuur
  • Locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • Slechte wegen
  • Grote afstanden
Ultieme tip: Neem alleen de grote wegen om zandwegen en gaten in de weg te voorkomen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

African Dream (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Anne Swillens op 14 november 2018

Ik ben 2 keer naar het stadje Hoedspruit geweest en ben daar 12 weken gebleven in totaal. Dit is omdat ik daar stage heb gelopen. Zo ontzettend gaaf, alle mensen zijn zo vriendelijk en de natuur en wildlife is immens mooi.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • geweldige wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • kan gevaarlijk zijn
  • veel verschil tussen rijk en arm
Ultieme tip: Ga de bush in op de rug van een paard ! Ik heb busheritten gedaan bij African Dream Horse Safari en heb zo erg genoten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika reis (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Maeghan de Jong op 14 november 2018

De mensen in Zuid-Afrika zijn erg vriendelijk, hierdoor krijg je tijdens je vakantie steeds een goed gevoel. Het land is ook heel erg mooi, dit kan je goed beleven door bijvoorbeeld het Kruger park te gaan bezoeken of om langs de kust te rijden. Zelf hebben wij dit ook gedaan en het is een absolute aanrader. Ondanks het weer hebben we zoveel moois gezien van walvissen tot luipaarden en velden met bloemen. Als je veel gaat reizen door het land is het misschien handig om dit van te voren al te plannen en ook naar plekjes te gaan waar het niet zo toeristisch is.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Erg vriendelijke mensen
  • Mooie natuur
  • Betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet altijd even goede bereikbaarheid met zowel de telefoon als om bijvoorbeeld ergens heen te gaan.
Ultieme tip: Om ook plekjes te bezoeken die minder toeristisch zijn, zo zie je meer van het land maar krijg je ook een eerlijkere indruk van de cultuur en de mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Altijd weer fantastisch! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Christel ten Lohuis-Sommer op 14 november 2018

Zuid-Afrika.......geweldige vriendelijke bevolking.
Kaapstad..De Wijnlanden....Kaap de goede hoop, Hermanus dorp van de walvissen.
Historische gebouwen, de Tafelberg en het moderne Waterfront enz enz
Dan richting Kruger park een woord....Zo mooi !!
Het Noorden met de prachtige Baobab bomen.
Het land is zo divers dat je eigenlijk een rondreis van 6 maanden moet maken om alles te zien,en te beleven.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De vriendelijke mensen
  • het landschap
  • de diversiteit.

Minpunten Zuid-Afrika

  • kan er geen bedenken
Ultieme tip: Ga niet voor 2 weken naar Zuid-Afrika. Regel binnenlandse vluchten en neem de tijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Linda Hellema op 14 november 2018

Een prachtige reis door een prachtig land, een land van uitersten, zowel qua natuur als qua armoede en rijkdom...
Maar een land waar je wel verliefd op moét worden!!! ❤️
Wij zijn van Johannesburg naar Kaapstad gereisd, zoooo mooi onderweg, en typische Afrikaanse lodges....geweldige ervaring!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtig land
  • The big five
  • Kaapstad

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet overal veilig
  • Veel rommel langs de weg
Ultieme tip: Mzansi's restaurant in Kaapstad
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een hele bijzondere reis die mijn kijk op het leven heeft veranderd. (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Pien Wisman op 13 november 2018

Wij deden een rond reis in Zuid-Afrika. Het krugerpark was een van de leukste ervaringen uit mijn leven! Wat niet persee minder leuk was, maar wel heel heftig. Waren de vele arme mensen die je daar ziet. Het is bijzonder om te zien hoe mensen gelukkig zijn met wat ze hebben. Hierdoor leer je hoe blij je moet zijn met wat je hebt. Ook wordt je daar geconfronteerd met racisme. Wij verbleven in allerlei bed and breakfasts. Hier kom je in contact met mensen. Je merkt dat ze soms wat onzeker zijn, soms wat afstandelijker. Ook als we bij blanke mensen verbleven kwamen er soms uitspraken uit waar wij van schrokken. Ook hier leer je veel van. Het was een onwijs gave reis, iets wat je voor de rest van je leven meeneemt. Echt een aanrader!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • dieren
  • locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • sommige plekken niet veel te beleven
  • bedelaars
Ultieme tip: Mijn tip is om een binnenlandse vlucht te nemen. Zo hou je meer tijd over voor de dingen die je echt wil zien en krijg je alsnog genoeg mee van dit geweldige land!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige rondreis.... (bezocht in november 2010)

Review geschreven door Gineke Putters op 13 november 2018

De busreis door Zuid-Afrika was een geweldige ervaring. Het land is fantastisch mooi, en zeer afwisselend. De safari's in Krugerpark en Hluhluwe waren fantastisch. Veel prachtige herinneringen. Geweldige hotels, ook.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
1 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
Ultieme tip: Ik zou het niet meer weten, helaas.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Zuid-Afrika, de gaafste reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jet Degens op 13 november 2018

Ik ben samen met mijn ouders en zusje naar Zuid-Afrika geweest. Dit was mijn eerste reis buiten Europa. Ik vond het erg spannend, maar wat was het gaaf! Wij zijn zovaak op safari geweest. Buiten dat hebben we ook geleerd dat het contrast tussen arm en rijk daar erg groot is. Hier schrokken we wel een beetje van. Wij zijn zelf naar een schooltje gegaan en hebben de kids speelgoed gegeven. Dit is echt een reis om nooit meer te vergeten!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • mooie omgeving
  • verschillende culturen

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel toeristen
  • weinig variatie in eten
Ultieme tip: Mijn tip is om zeker langs een schooltje te gaan. Dan zie je de verschillen met je eigen land. Ik was hier zo erg van onder de indruk dat de tranen in mijn ogen stonden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari’s in zuidafrika (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Wouter van Vliet op 13 november 2018

De safari’s zijn echt geweldig. Het leuke daaraan is dat daar alle dieren die je tegenkomt in het wild leven maar toch gewend zijn aan kijkers. Wij kwamen een groep leeuwen tegen en we konden op 2 meter komen met onze gids in de jeep.
Verder is kaapstad een hele mooie stad met 1 van de 7 natuurwereldwonderen.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • kaapstad
  • wilde dieren
  • klimaat

Minpunten Zuid-Afrika

  • johannesburg
Ultieme tip: Thornhill, een hele mooie lodge midden in het krugepark
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Melissa Madou op 13 november 2018

Super rondreis gehad van Johannesburg naar Kaapstad in 3 weken! Heel veel gezien en mooie indruken opgedaan. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je ziet heel goed dat er wel degelijk verschil zit in de verschillende plaatsen. Elke plaats/stad heeft weer iets anders moois.

8,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • goed eten
  • vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Criminaliteit
Ultieme tip: Kijk goed naar het weer voor je de tafelberg op gaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Josee De Vos op 13 november 2018

Een top land om zelf met de auto op rondreis te gaan. Zowel dit jaar als vorig jaar zijn wij er geweest, beide keren in oktober. Er bloeien dan veel bomen, vooral de jacaranda is prachtig. Het weer is dan prima. Wij zijn op safari geweest en hebben de bigfive gezien. Een geweldige bestemming om op safari te gaan is umlani in Timbavati. Klein schalig, geweldige huisjes en fantastische mensen. Zuid-Afrika heeft prachtige afwisselende natuur. Kaapstad en omgeving is ook geweldig. Overal heerlijk eten en heerlijke wijn. Het is niet duur om uit eten te gaan.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • heerljk eten en niet duur
Ultieme tip: Umlani in Timbavati.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring om zuid Afrika te doen met een bakkie (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Ferdinand Vliege op 13 november 2018

Road trip from CapeTown to Durban 6 weeks met een bakkie naam voor een pickup samen met mijn zoon en vele gezellige
plaatsen om te overnachten in goedkopen resorts een waar je zelf mag koken zeker makkelijk als je in de middel of now where bent

Ultieme tip: Te veel om op te noemen top om te kite duiken pareclijding raften fietsen motor rijden zoveel mogelijkheden duiken met seals haaien kijken maar niet in kooi walvissen spotten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een ervaring die iedereen zou moeten meemaken (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Anniek Broeders op 13 november 2018

Zuid-Afrika is een land waar je je hart kunt verliezen. Niet alleen de cultuur is geweldig maar de mensen, de natuur en het heerlijke eten maken zuid-Afrika uniek. De mensen zijn gelukkig met de meest kleine dingen en de meeste hebben een kijk naar de wereld waar wij nog wat van zouden kunnen leren. Ik ben op verschillende plekken in zuid Afrika geweest waaronder Kaapstad. Wat een wereldstad is dat zeg! Zoveel culturen bij elkaar. Heel erg westers maar toch dat Afrikaans randje eraan. Heerlijk om daar te zijn!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • warm weer
  • vriendelijkheid
  • heerlijke eten
  • wijnen
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • onverharde wegen
  • afrikaanse tijd(te laat komen)
Ultieme tip: Een typisch zuid-Afrikaans restaurantje in de Longstreet midden in het centrum van Kaapstad. Hier hebben ze dagelijks live muziek en heerlijk echt zuid-Afrikaanse gerechten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van johannesburg naar kaapstad (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Lieke de Kort op 13 november 2018

Ontzettend mooi land; super divers door mooie natuur, bijzondere cultuur en grote hoeveelheid wildlife. Absoluut een bezoek waard. Zowel voor een korter bezoek als langere tijd is er voldoende te doen

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • diversheid
  • betaalbaarheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet overal veilig
Ultieme tip: Krugerpark is erg aanlokkelijk maar juist ook de kleine parken zijn super voor een mooie safari
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend en hartveroverend.. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Neomi Molle op 13 november 2018

Zuid- afrika stond bij mij altijd bovenaan mijn bucketlist, dus toen ik door mijn schoonouders mee gevraagd werd om hun 30 jarige huwelijksjubileum te vieren was ik door het dolle heen, hoge verwachtingen dus.. die dubbel en dwars zijn overtroffen. Mens, dier en natuur een prachtige combinatie die ik hier ruimschoots tegen ben gekomen. Van hoog in de sani pass bij een lokale stam zelf gebakken brood eten in een met klei en takken gemaakt hutje in de vrieskou, tot op safari en op één dag de big five mogen spotten en prachtige foto's kunnen maken.. van Johannesburg tot aan Kaapstad het heeft mijn hart gestolen en ga zeker ooit nog is terug.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • dier en natuur
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • temperatuurverschillen
Ultieme tip: met een reisorganisatie heb ik het gevoel gehad dat ik alle hoogtepunten van die prachtige stukje afrika heb mogen meemaken en heb ik mij geen moment onveilig gevoeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderlik Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Melody Beukelman op 12 november 2018

Wij hebben een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt van 25 dagen. Dit was een Fantastische ervaring! Ontzettend veel gezien en meegemaakt. Totaal niet wat we er van verwacht hadden... je gaat van het ene landschap naar het andere... en wat is het groen! De mensen ontzettend vriendelijk.. en zo positief! Het eten heel goed en betaalbaar. En wat een lekkere wijnen.
Maar wat toch wel het toppunt is van deze reis zijn de prachtige dieren die je te zien krijg.
Van walvissen spotten in Hermanus, zwemmen met haaien in Gansbaai, olifanten spotten in Addo, dolfijnen langs het beachhouse in Umdloti, nijlpaarden op straat in St.lucia, big 5 in hluwehluwe en krugerpark en natuurlijk de adembenemende vogels! En natuurlijk nog zoveel meer... Zuid-Afrika is dan ook echt een aanrader!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Hermanus- walvis spotten (check wel het walvis seizoen)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Marktdag in Transkei (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Helmi Hillen op 12 november 2018

Meestal wordt voor een reis tussen Johannesburg en Kaapstad het stuk Transkei met een vliegtuig overbrugd. Wij kozen ervoor om dit met de auto te doen. Zo zijn we op plaatsen gekomen waar we het pure Afrikaanse leven aan ons voorbij zagen komen. Prachtige kleurrijke taferelen, maar vooral ook een oefening in nederigheid. Wat leven we toch luxe in het rijke Europa !

Pluspunten Zuid-Afrika

  • afwisseling

Minpunten Zuid-Afrika

  • GEEN!!!
Ultieme tip: begeef je onder de lokale bevolking en laat de luxe los!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid afrika is een plek waar iedereen een keer in zijn leven moet zijn geweest. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Patricia Sealtiel op 12 november 2018

De hoogtepunten zijn zeker de hele diersoorten die je ziet. Bv. Sabie / kruger de big 5 en in Hermanus de walvissen etc. Maar ook zeker de natuur is prachtig en enorm divers! Van groen naar droge gebieden en van de zee en oceaan naar hoge gebergten. Voor cultuur is er ook veel te zien. Stuk geschiedenis in Kaapstad of een townships bezoeken in Johannesburg. Voor liefhebbers van wijn en lekker eten ben je daar ook op de juiste plek. Het is ook goed te doen voor jong en oud en ieder wat wils!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • diversiteit
  • dieren
  • natuur
  • wijn

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen
Ultieme tip: Ga zelf met de auto of camper en start in Johannesburg en eindig in kaapstad. Huur een navigatie via een huurnavigatie website. Dit scheelt veel geld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Zuid-Afrika (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jorian Lamberink op 12 november 2018

Zuid-Afrika. De wereld in een land werd ons verteld. Daar was niets over gelogen. De prachtige safari’s in het Kruger National Park, de adembenemde uitzichten vanaf de Tafelberg. Maar ook de grote steden Kaapstad en Johannesburg met hun prachtige en minder mooie verleden. Wat een geweldige trip was het. South Africa, a reason to smile.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • verscheidenheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • grote afstanden
Ultieme tip: Hoe cliché ook, het Kruger Park of in ieder geval een safari.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stage in grade 1 (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lindy Kruse op 12 november 2018

1,5 maand in deze groep aanwezig geweest met mijn stage! Bijzondere lieve kinderen die je raken in het hart ❤
Zuid Afrika is prachtig. Met name de cultuur en de vriendelijke bevolking! Aanrader is zeker om te surfen, paragliden en de pinguïns te bezoeken!

Prachtig Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Erik Oosterlee op 12 november 2018

Dit was onze eerste reis naar Zuid-Afrika. Een schitterend land met prachtige plekjes. We hebben er enorm van genoten en komen zeker nog eens terug. Tijdens onze reis door Zuid-Afrika hebben we veel mooie plekjes op de foto gezet en maken er een prachtig foto-album van. Dan kunnen we er nog een keer van genieten !!!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • natuur
  • klimaat

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel afval overal
  • criminaliteit vrij hoog
Ultieme tip: Ga zoveel mogelijk op safari, ja het is prijzig, maar het is het waard. En vergeet niet om ook Swaziland te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Anne Westerbos op 12 november 2018

Na tien jaar weer terug in het prachtige Zuid-Afrika. Leuke combinatie van natuur, wildlife, wijn, lekker eten, strand en stad. De perfecte bestemming voor een week of 3. Prettige bestemming om zelf te rijden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • engelstalig
  • variatie
Ultieme tip: Een privé reservaat bezoeken voor de meest authentieke safari’s en ultieme bush ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zon..zon..Zuid afrika! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Chereen Venter op 12 november 2018

Wij zijn bij mijn ouders in Zuid-afrika op bezoek geweest maar het werd een super leuk vakantie.

Wij hebben kabelkar gereden tot boven op de magaliesbergen in Hartbeespoort. Zeker een aanrader.

Wij hebben de Zuid-afrikaanse Parijs bezocht en hier ook heel veel kunst van de locale mensen bekeken.

Het is echt aan te raden.

6,5
6 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
4 Locals
2 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Zon
  • mooi landschappen
  • goedkoop

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Reizen met een local vanuit Zuid-afrika. Hierdoor krijg je meer dan de gewone toerisme te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een alles overtroffen reis (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jussara Sapulette op 12 november 2018

Een super mooi land met een uiteenlopend landschap, van bergen naar weiland, naar uitgestrekte vlaktes. Van droog land naar mooie groene velden.

Van arm naar rijk, maar overall een super mooie omgeving. Elk moment uit de auto kijkend naar mooie plekjes maar natuurlijk ook om de dieren te spotten.

Naar verschillende parken geweest waar de dieren erg dichtbij de auto kwamen. Waarbij super mooie plaatjes geschoten zijn en een ervaring die niemand je afpakt.

In woorden niet uit te leggen hoe mooie ervaring wij hebben gehad. En daarom iedereen wil adviseren om nooit te twijfelen maar absoluut de tickets te boeken en te gaan.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachtige omgeving
  • onvergetelijk
  • mooi land

Minpunten Zuid-Afrika

  • verschil tussen arm en rijk
Ultieme tip: Het Kruger Park in het vroegst van de ochtend om zoveel mogelijk dier te spotten. Probeer in contact te komen met de locals voor alle NIET- toeristische plekjes.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk gedaan bij Palm Tree in Amanzimtoti ♡♡♡ (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Corinne Janssen op 12 november 2018

Hluhluwe was fantastisch!
Maar mijn meest bijzondere ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Palm Tree ♡. Een liefdevolle opvang plek voor geweldige kinderen! Waardevol om daar onderdeel van te zijn geweest.

Ultieme tip: Hluhluwe. Een prachtig natuurpark!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

IK.WIL.TERUG. (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Lotte Van de Ven op 12 november 2018

Afgelopen zomer ben ik naar Zuid Afrika gegaan en heb ik meegelopen in een onderzoekscentrum in de provinci Limpopo. Deze provincie heb ik twee maanden mogen bewonderen en wat een wonderschone natuur dit te bieden heeft. Van kudu's, impala, dwerg mangoose tot jakhalzen en olifanten. Met als hoogtepunt Mapungubwe national Parc. Dit relatief onbekende park biedt naarst een verscheidenheid aan dieren ontzettend mooie landschappen. Daarnaast ben ik ook nog naar Kruger national parc geweest en zijn we begonnen in het noorden, het niet echt toeristische deel van het parc. Hier hebben we voornamelijk veel olifanten gezien. Het grote voordeel van het noordelijke deel van het parc is dat bij de dieren die je ziet geen of maar enkele auto's staan, in tegenstelling tot het drukkere zuidelijke deel.

Nu ik Limpopo heb gezien en wat dit 'kleine' deel can Zuid Afrika al te bieden heeft weet ik het zeker.
IK. WIL. TERUG.

8,6
10 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mapungubwe national parc
  • kruger national parc
  • blyde river canyon
  • off beat safari camp
Ultieme tip: Mijn ultieme hoogtepunt en ook tip is off beat safari camp. Deze plek is best achteraf maar slapen in prachtige houten hutjes met snachts geluiden van hyena en leeuwen... prachtig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige Single groepsreis met Fox door Zuid-Afrika (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Yvonne de Rek op 12 november 2018

Ondanks de lange reisdagen heb ik enorm genoten van het prachtige zuid Afrika. De natuur is prachtig, hele vriendelijke mensen en geweldig eten!
Veel mooie dieren gezien in de windparken, dus wat mij betreft is zuid afrika zeker een aanrader om te bezoeken.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Neem de tijd, het is moeilijk, er is veel te zien. Maar de afstanden zijn lang, dus je kan beter een kleiner deel van zuid Afrika bezoeken, dan alles heel vluchtig.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika avontuur (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sanne van Gils op 12 november 2018

Zuid-Afrika is absoluut het mooiste land waar ik tot nu toe ben geweest! Het heeft heel veel diversiteit en ontzettend mooie bezienswaardigheden. Het Krugerpark is een aanrader en ook het Lion safari park is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De mensen zijn heel erg aardig
  • goedkoop!

Minpunten Zuid-Afrika

  • het kan soms gevaarlijk zijn
  • hygiene soms
Ultieme tip: Plan alles goed van te voren zodat je zoveel mogelijk kunt zien en probeer met de locals op te trekken en niet alleen maar touristische attracties te doen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Zuid-afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Marlot Nolten op 12 november 2018

Zuid-afrika kent ontzettend veel mooie en verschillende plekken. Van safari in het Krugerpark en Addo Elephant Park naar de prachtige natuur in Drakensberg tot het levendige Kaapstad. Een reis vol variatie! Zeker de moeite waard om een rondreis te maken.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrije mensen
  • prachtige natuur
  • veel verschillende natuur en cultuur
  • heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • potholes (gaten in de weg)
  • in het donker onveilig
Ultieme tip: Accomodatie: Pezulu Tree House. Je slaapt hier in eeb boomhut waar de giraffen en zebra's om heen lopen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Nicolette van der Meijden op 12 november 2018

Verliefd geworden op dit land! Zo veelzijdig en heel afwisselend. Prachtige cultuur en natuur. Met eigen vervoer vele plaatsen ontdekken kan in dit land heel goed. Wel groot verschil tussen arm en rijk, dat is soms erg heftig om te zien.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De wereld in 1 land

Minpunten Zuid-Afrika

  • Onveilige plekken
Ultieme tip: Natuurparken bezoeken op eigen vervoer is fantastisch. Geniet van het lekkere eten in dit land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Prachtige rondreis Zuid-Afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Irene Lucas op 12 november 2018

Prachtige rondreis gemaakt van Kaapstad naar Johannesburg . Wat een hoeveelheid verschillende natuur gezien. Zoveel verschillende vogels. Dus voor vogelspotters echt een aanrader! En natuurlijk de Big Five, geweldig deze dieren in het wild te mogen zien. Wij hebben in klein guesthouse geslapen uitstekend.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen potholes
Ultieme tip: De wildparken Addo en Hluhluwe park en Krugerpark
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door An Vanka op 11 november 2018

Rondreis gemaakt door Zuid Afrika. Begonnen in Kaapstad en via de wijnvelden naar de kust gereden. Pinguïns bezocht in Kaapstad, wijntjes gedronken in Stellenbosch en via de prachtige garden route naar Addo NP gereden. Aldaar door naar Port Elizabeth om vanaf daar door te vliegen naar Durban.

Door naar het Krugerpark en genoten van de big 5 en alle andere mooie dieren die het park rijk is. Na het krugerpark verlaten te hebben door gereden naar de panoramaroute en genoten van de prachtige omgeving. Als afsluiting van deze mooie reis, twee nachten geslapen in een privé park en hele mooie gamedrives gemaakt onder begeleiding van een kundige ranger.

Daarna naar Johannesburg en vanaf daar terug naar huis. Een reis van ruim drie weken waarin we heel veel mooie dingen hebben gezien.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooie natuur
  • wildlife
  • afwisselende landschappen
  • lekker eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • s avonds niet altijd veilig op straat
  • kruger park kan erg druk zijn
Ultieme tip: Potluck boskomhuis, een leuk restaurantje waar nog in oude traditie gekookt wordt op een prachtige locatie aan de panoramaroute.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Lincy Kuijpers op 11 november 2018

Een land met banen die wij in Nederland niet kennen. Mensen die jouw tas inpakken in de supermarkt (erg handig), 10 mensen op een rijtje die aangeven dat er werkzaamheden op de weg zijn en de trolleymanagers die jouw spullen van de supermarkt naar de auto brengen, helemaal toppie! Het land van de big 5, nou is de giraffe daar geen van terwijl veel mensen dit wel denken. Het land van grote verschillen tussen rijk en arm, maar mensen respecteren elkaar. Het land van baaien, oftewel heerlijk barbecuen, (in de zomer 4 x per week). Heerlijk voor het figuur ook... Het land van 4 seizoenen op een dag, zodat je lekker niet weeet wat je aan moet trekken. Zuid Afrika is ook het land van de weinige regels, wat geweldig dat alles dan ook gewoon goed gaat in het verkeer. Ik moet wel zeggen dat je de flitspalen al 300 meter van tevoren aan ziet komen.. Klein detail. Kortom een land waar je heel veel kunt beleven en gewoon jouw Nederlands kan spreken, geweldig!!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Gastvrije mensen
  • Nederlands spreken
  • Een geweldige natuur voor zowel kampeerders als luxepoezen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Sommige steden zijn toeristisch
  • De armoede is soms confronterend
Ultieme tip: Zorg ervoor dat er geen baviaan voor de auto schiet, is niet heel erg fijn opzich.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rijkdom (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Rob Stegeman op 11 november 2018

Geweldig land met bijzondere rijkdommen, indrukwekkend om hier twee weken van te mogen genieten. Spannend om zelf een camperreis te maken met vrouw en drie kinderen! Maar een herinnering om nooit te vergeten!

8,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Zeer afwisselend en indrukwekkend

Minpunten Zuid-Afrika

  • Zeer snel donker
Ultieme tip: Geniet! Neem er de tijd voor!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, de hele wereld in 1 land (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Kort op 11 november 2018

Prachtige rondreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. In een woord geweldig. Zuid-Afrika is de hele wereld in 1 land. In drie weken alle hoogtepunten gezien, van wildparken, natuurgebieden en de township

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Geen
Ultieme tip: De wildparken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vrijwiligerswerk nabij Johannesburg (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Jeroen Van Rooijen op 11 november 2018

In oktober naar Zuid-Afrika geweest voor vrijwilligerswerk. De lokale mensen helpen door bijv. speeltoestellen neer te zetten voor de kinderen. Ik heb het gebied rond Johannesburg als zeer mooi ervaren. De natuur is prachtig en een safari stelt eigenlijk nooit teleur. Eigenlijk is Zuid-Afrika heel zwart-wit. Veel aardige mensen en ook veel armoede en criminaliteit.

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
  • armoede
Ultieme tip: Een praatje maken met de lokale mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk avontuur (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sharon Kaars op 11 november 2018

Ons avontuur in Zuid Afrika begon op 1 september 2018. Na een vlucht van 14 uur kwamen we aan op de luchthaven va Johannesburg. Onze reis is hier begonnen. Met onze eigen auto gingen wij om de nacht naar ons volgende lodge. De safari's waren verslavend. Elke dag opnieuw zelf wilde dieren spotten.
In Timbavati Game Reserve gingen we 2x op een dag samen met een ranger dieren spotten. S ochtends heel vroeg om 05:00 en s middags nog een keer om 16:00. In deze twee dagen zijn we heel dicht bij de wilde dieren gekomen. Ontzettend spannend en leerzame ervaring. In deze twee dagen de hele big 5 kunnen zien + de cheeta's. Je slaapt hier in een tenten kamp die wordt bewaakt door een ranger. Spannend als je s'avonds geluiden hoort. Er liepen neushoorns en hyena's over het kamp. Na deze twee dagen gingen we zelf weer door naar onze volgende locatie. Ik zou iedereen deze vakantie aan raden. Voor ons is het in ieder geval de meest geweldige vakantie die wij ooit gedaan hebben. Echt een vakantie om nooit meer te vergeten.

8,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • klimaat
  • wilde dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • corruptie
Ultieme tip: - Timbavati Game Reserve
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afrika, wat ben je mooi (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Ellen Smits op 11 november 2018

Zuid Afrika is fantastisch. De cultuur, de vriendelijke mensen en de adembenemende natuur. Zelf maakte ik een rondreis en door elk gebied waar je doorheen rijdt zie je de omgeving veranderen. Echt een aanrader! Het stadje Plettenberg bay is heel bijzonder. Een mooie kustplaats waarbij de dolfijnen vlak voor her strand het water uitspringen. Als je hier toch bent, ga dan ook naar het natuurpark Tsitsikamma. Hier kun je een bungeejump maken van de hoogste bungee brug ter wereld. Om het iets minder spannend te maken kun je ook een prachtige kajak tocht maken. Afrika, wat ben je mooi. Ik kom er graag nog eens terug!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • prachtige natuur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Maurice van Maas op 11 november 2018

Kaapstad in een leuke stad waar je veel bezienswaardigheden hebt. Hele leuke locale restaurants, dit kun je vragen aan locals. Chatmen peak is super gaaf om tijdens zonsondergang te rijden. Veel cultuur en dieren die te bewonderen zijn in dit land. Ga minstens drie weken en huur een auto om jezelf te verplaatsen.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • locals
  • cultuur
  • dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • nacht onveilig
Ultieme tip: Restaurant Mama Afrika in Kaapstad voor een geweldige avond
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wildlife in Zuid Afrika is TOP! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Diana Verwijs op 11 november 2018

Fantastische mooi natuur en wildlife te spotten in Zuid Afrika. Panorama route is mooi groen met geweldige mooie uitzichten op de toppen van de bergen. Kruger Park volop wildlife waar je dagen kan genieten vergeet vooral de camera niet. Vergeet niet om van de hoofdwegen af te gaan en de locale bevolking op te zoeken. Hermanus met de vele walvissen in de maand september was een mooie afsluiting van de reis.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • natuur
  • vriendelijk
  • lekker eten
  • gastvrij
Ultieme tip: Vergeet de rout 62 niet te rijden vanuit Oudtshoorn naar Swellendam te mooi om die over te slaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Anouk Rappa op 11 november 2018

Het was echt een geweldige ervaring. We hebben daar een auto gehuurd en rondgetrokken. Heel veel gezien en heel veel gedaan. De mensen zijn vriendelijk en erg gastvrij ondanks dat sommige mensen zelf niks hebben. Ook heel bezonder om te zien hoeveel verschillende landschappen je onderweg tegenkomt.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veel te zien
  • veel te doen
  • betaalbaar
  • heel gastvrij
  • heerlijk eten
Ultieme tip: Een auto huren en zelf rondtrekken. Vragen aan de bevolking wat er in de buurt te doen is. Ze willen je met alle liefde helpen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In mijn hart gesloten (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marit Drost op 11 november 2018

Een prachtig land met prachtige mensen. Veel te ontdekken, veel om van te leren, veel om van te genieten. Ontdek de townships, de echte mensen. Ga met een gids de natuur in. Ga vooral naar Hogsback, de mooiste plek op aarde.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige natuur
  • goedkoop
  • variatie
  • eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Ontdek het echte zuid Afrika, doe niet alleen de ultiem toeristische dingen Maar ga met een gids de townships in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beleef Zuid Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Patty Franck op 11 november 2018

Prachtige, uitgestrekte natuur met magnifieke fauna en flora. Heerlijk rondrijden met een 4x4 en ervaren gids die je veel weetjes kan vertellen over de dieren en planten. Overbevolkte steden met grote contrasten tussen arm en rijk. Kleine traditionele dorpen, dansende stammen.
Zoveel indrukken waar je stil van wordt en de tijd moet nemen om ze in je op te nemen. Een prachtige reis die voor herhaling vatbaar is

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige fauna en flora

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet overal veilig gevoel
Ultieme tip: Drink enkel water uit afgesloten flesjes
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dromen van zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Patty Franck op 11 november 2018

Prachtige, uitgestrekte natuur met magnifieke fauna en flora. Heerlijk rondrijden met een 4x4 en ervaren gids die je veel weetjes kan vertellen over de dieren en planten. Overbevolkte steden met grote contrasten tussen arm en rijk. Kleine traditionele dorpen, dansende stammen.
Zoveel indrukken waar je stil van wordt en de tijd moet nemen om ze in je op te nemen. Een prachtige reis die voor herhaling vatbaar is

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige fauna en flora
  • propere openbare voorzieningen
  • maaltijden goede prijs kwaliteit

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheidsgevoel niet altijd aanwezig
  • legale en illegale jachten en stroperijen
Ultieme tip: drink Enkel water uit afgesloten flesjes, niet uit rivier, watervalletje enz
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Robin te Stroet op 11 november 2018

Schitterend land met prachtige natuur en veel wildlife. Doordat het land zo groot is, lijkt het alsof je meerdere vakanties in 1 hebt. Wij zijn naar het Kruger Park geweest, hebben walvissen in Hermanus gezien, veel wijn tastings gedaan in Stellenbosch, en onze vakantie afgesloten in Kaapstad, met onder andere het beklimmen van de Tafelberg.

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige natuur
  • Veelzijdigheid
  • Wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • Veiligheid
Ultieme tip: Klim de Tafelberg op en af en eet vooral Calamari in Zuid-Afrika, het is daar extreem lekker!! *Beklim de Tafelberg wel via de 'populaire' route, om je veiligheid te garanderen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Henk Van klaveren op 11 november 2018

Prachtig mooi land, geweldige natuur. Waanzinnig lekker eten, en altijd vriendelijke locals. In het noorden geniet je van het wildlife in het zuiden van de heerlijke wijnen en het bruisende kaapstad. Een tip is om in oktober naar het plaatje de kelders te gaan, waar je vanaf het strand de walvissen kunt spotten. Echt een waanzinnige ervaring!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • Mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Veiligheid
Ultieme tip: Neem je tijd om zo een ultieme foto te kunnen maken
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn droomland van de contrasten (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sandra van de Sande op 11 november 2018

Het land van de contrasten tussen welvaart, klimaat, landschappen en bevolking. Het land waar wij duizenden kilometers zelf hebben gereden en elke dag weer werden verrast! Het lijken 10 landen in 1 met de mooiste landschappen

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Zelf met de auto rijden! Er is geen mooiere ervaring dan deze landschappen te zien met je eigen huurauto.
Aangeraden voor: Avonturiers

Rondreis zuid afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Esmee Vink op 11 november 2018

Een prachtig en veelzijdig land! Vriendelijke mensen, mooie natuur, wilde dieren en lekker eten en drinken. Wij zijn van Johannesburg naar Kaapstad gereden en met de auto. Onderweg de meest mooie dingen gezien! Safari’s gedaan, wandelingen en natuurlijk de Tafelberg beklommen. Stuk voor stuk aanraders!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel plaasten alleen veilig met auto te bereiken
Ultieme tip: In Kaapstad eten bij mama Africa! Unieke ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Harry Noordhof op 11 november 2018

Voor de 11e keer Krugerpark bezocht. We krijgen er niet genoeg van! Het klinkt wat decadent, geef ik toe, maar we hebben 3 jaar lang niet al te ver van Krugerpark gewoond. Het meest geweldige wildpark dat ik ooit bezocht heb. Samen met het deel in Mozambique is het groter dan Nederland. Dat deel heeft overigens veel minder wild en ook minder voorzieningen. Maar voor een 4x4 beleving wel weer heel erg leuk.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Geweldige landschappen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Gevaarlijk verkeer.
Ultieme tip: Het Noordelijk deel van Kruger is rustiger, met heel veel vogels. Boek de overnachtingen op tijd. Niet duur, maar wel gauw vol in de vakanties.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers