KwaZulu-Natal
8,0
8,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
9,0 Natuur
5,0 Interessant
10,0 Stranden

KwaZulu-Natal

door Getaway Travel

KwaZulu-Natal is een grote smeltkroes van allerlei typische Zuid-Afrikaanse kenmerken: talloze soorten landschappen, een bonte verzameling van culturen, wildparken, drukke en verlaten stranden, levendige steden, kleine dorpjes. Dit alles is gezegend met een heerlijk klimaat. Geen wonder dat deze provincie zeer populair is onder de bezoekers van Zuid-Afrika.

Divers landschap

Het landschap in KwaZulu-Natal is erg divers. Hier heb je de Afrikaanse bossen in het noorden, de brede stranden langs de kust van de Indische Oceaan of de indrukwekkende Drakensbergen waar je geweldig kunt wandelen.

Er zijn verschillende soorten natuurparken om te bezoeken, zoals het ISimangaliso Wetland Park, waar zeedieren, zoogdieren, reptielen en vogels worden beschermd. Of ga naar het prachtige Royal Natal National Park, met de mooiste landschappen van Zuid-Afrika.

Roerige geschiedenis

Deze provincie heeft een roerige geschiedenis. Een groot gedeelte deel van KwaZulu-Natal behoorde van 1820 tot 1880 tot het koninkrijk Zululand. De inwoners, de Zulu's, waren actieve krijgers die tot vechtmachines werden opgeleid en zo vele stammen en gebieden overwonnen. Toen de Boeren in 1838 het gebied binnen trokken, werden ze zonder pardon afgeslacht. Maar vervolgens werden de Zulu's verslagen tijdens de Slag bij de Bloedrivier.

De jonge Boerenrepubliek Natal werd in 1843 door Britse kolonisten geannexeerd. De oorlogen tussen de Zulu's en de Britten in 1879 en 1880 leidden tot het verval van het eens zo machtige Zululand.

Smeltkroes

Tegenwoordig is het er een smeltkroes van culturen met Europeanen, Indiërs en Zulu's. De bewoners in de afgelegen dorpen leven nog altijd volgens de oude tradities en gewoontes waardoor het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In tegenstelling tot het kosmopolitische surfmekka Durban, waar westerse horeca de kust bezetten en vele andere culturen - waaronder veel Indiërs - een plekje hebben gevonden.

Bezienswaardigheden

In KwaZulu-Natal is veel te zien en te doen. Er zijn verschillende prachtige natuurparken die tot de mooiste van Zuid-Afrika worden gerekend. Verder liggen er uitgestrekte stranden, interessante steden als Durban en Pietermaritzburg en traditionele dorpen.

Je kunt er diepzeeduiken, snorkelen, hiken, paardrijden, vissen, golfen, raften en nog veel meer. In deze provincie is voor iedereen wel iets te vinden.

Zonnige provincie

De kust van KwaZulu-Natal telt zo'n 230 dagen zon per jaar. In de zomer kan het er erg heet en vochtig zijn met temperaturen rond de 30 graden Celsius. Het zeewater is vrijwel altijd warm.

Ook het binnenland is door het jaar heen vrij warm, al kan het in de hoge bergen af en toe sneeuwen. Houd hier wel rekening met een plotselinge onweersbui, die vooral aan het einde van de middag kan opzetten.

Like deze pagina

Reizen KwaZulu-Natal

Meer KwaZulu-Natal

Reviews KwaZulu-Natal

Olifanteninvasie Hluhluwe (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sharyn Fierloos op 30 december 2016

Op safari in het Hluhluwe Game reserve. Onze driver vertelt dat olifanten in dit park amper voorkomen. Nog geen vijf minuten later staan we midden in een kudde olifanten, kippenvel overal! Wat een prachtige ervaring!

Ultieme tip: Hluhluwe Game Reserve!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drakensbergen en nijlpaarden (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Voor de grote (grimmige) steden zoals Durban hoef je niet naar KwaZulu-Natal te gaan. Deze provincie bezoek je om haar authentieke Zulu-gemeenschappen en waanzinnige natuur. Hier vind je bijvoorbeeld de Drakensbergen, die zo imposant zijn als ze klinken. Maak een wandeling naar het Amfitheater - je komt langs steile afgronden, enorme kloven en een ellenlange waterval. Voor nog meer natuur reis je naar het oosten van KwaZulu-Natal, naar het natuurpark Hluhluwe-iMfolozi. Je verblijft in het knusse stadje St. Lucia, waar alle huizen, hotels en hostels zijn omheind met puntige hekken. 's Nachts struinen hier namelijk wel honderd nijlpaarden rond. Geloof me, KwaZulu-Natal zal een grote indruk op je achterlaten.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
5 Interessant
10 Stranden

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • Prachtige natuur
  • Authentieke gemeenschappen
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Als je een avontuurlijke duiker bent, ga dan naar het stadje Umkomaas. Daar kan je met haaien duiken zonder kooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors