Steden Zuid-Afrika

Steden Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Zuid-Afrika is een groot land en kent veel verschillende plaatsen die het bezoeken waard zijn. De bekendste stad van Zuid-Afrika is Kaapstad, maar ook steden als Johannesburg en Durban mogen niet vergeten worden. Tijdens een rondreis in Zuid-Afrika maak je kennis met deze interessante steden en ervaar je de veelzijdigheid van dit land.

Kaapstad is de rechterlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en staat bekend als een van de mooiste steden in de wereld. Bezienswaardigheden bij Kaapstad zijn de Tafelberg, die boven de stad uittorent. Boulders Beach, waar je tussen de pinguïns kan zwemmen. En Stellenbosch, dé plek om wijnen te proeven.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika en wordt de laatste jaren steeds populairder onder de toeristen. Aan de ene kant heeft Jo'burg veel te maken met criminaliteit en armoede, aan de andere kant bloeit de stad op door moderne nieuwbouw en culturele initiatieven.

Andere steden in de omgeving van Johannesburg zijn Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Nelspruit, een van de toegangspoorten tot het Krugerpark. En Sun City, een gigantisch entertainmentcomplex met prachtige hotels, casino's, winkels, restaurants en theaters.

Aan de oostkust van het land liggen enkele van de meest geliefde badplaatsen van Zuid-Afrika. Zonliefhebbers trekken ieder jaar massaal naar Durban, waar de zon gemiddeld driehonderd dagen per jaar schijnt. Andere populaire bestemmingen aan de oostkust zijn Port Elizabeth, de vriendelijke stad aan de Algoabaai en Knysna dat bekend staat om haar oesters.

Steden Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors