Bontebok National Park
Like ons op Facebook

Bontebok National Park

door Getaway Travel

In dit florarijke gebied is de bontebok heer en meester. Ooit was deze imposante antilope bijna uitgestorven door jachtpartijtjes in de negentiende eeuw. In het begin van de jaren zestig werd het tijd dat de Bontebok goede bescherming kreeg. Op een afstand van zes kilometer van Swellendam en omringd door de Langeberg, werd het Bontebok National Park gesticht.

Het park ligt op zo'n 2,5 uur rijden ten oosten van Kaapstad.

ZELF NAAR Bontebok National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Bontebok National Park

Relaxen

Bontebok National Park park kan zich niet meten met grote jongens zoals het Kruger National Park, het beslaat slechts nog geen 28 vierkante kilometer, maar het is bij uitstek de plek om te relaxen. Langs de oevers van de Breede Rivier kun je een ontspannen kanotocht maken, je hengel uitgooien of na een lange wandeltocht je kamp opslaan. De rivier leent zich ook uitstekend voor een warm bad in de zomermaanden. Overnachten gebeurt op primitieve wijze in simpele caravans.

De bontebok

Tussen het kleurrijke fynbos graast de bontebok. Deze middelgrote antilope valt je meteen op door z'n helderwitte vlekken op z'n kop en poten. Zijn horens lijken een beetje op spijkers en krullen bijna een halve meter de lucht in. Verder grazen hier rode hartebeesten, steenbokken, vaalribbokken en ook de Kaapse bergzebra is vertegenwoordigd in dit rustige park in de West-Kaap.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Zuid-Afrika.nl nieuwsbrief!

Spoorvleugelganzen, kraanvogels, visarenden en honingvogels doorkruisen het park. Met name deze laatste vogelsoort vliegt in grote getale boven de graslanden van het Bontebok National Park.

Wandelen

Je kunt er op uit trekken met je eigen auto, maar met een paar goede wandelschoenen zul je meer zien. De paden zijn niet erg lang, maar laten je wel veel natuurschoon zien. Wanneer je 's winters over de Aloëheuvel wandelt zul je een felrode bloemenzee van bittere aloë's aantreffen. Door het Bontebok National Park loopt ook een autoweg van enkele kilometers lang.

In het Langeberg-gebergte liggen meer interessante natuurgebieden die een bezoek waard zijn. Het Bontebok National Park wordt omringd door het Marloth Nature Reserve en het Boosmansbos Wilderness Area. Vanaf Swellendam, rijdend over de N2, zijn alle parken goed te bereiken.

Like deze pagina

Reizen Bontebok National Park

Meer Bontebok National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Reizen Bontebok National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors