Marakele National Park

Marakele National Park

door Getaway Travel

In 2003 werd het Marakele National Park door Nelson Mandela en Prins Bernhard heropend. Het park was in de jaren ervoor sterk verwaarloosd. Na een grondige herinrichting is het geïsoleerde park weer een weelderig flora- en faunarijk van zo'n 670 vierkante kilometer. Het Marakele National Park ligt ten westen van Waterberg en bestrijkt zowel een droog als een vochtig gebied. Doordat het park in een grensgebied ligt, leven hier dieren en planten uit beide zone's.

Toevluchtsoord

'Marakele' betekent 'toevluchtsoord' en dat is het zeker voor een aantal bedreigde antilopensoorten, zoals roanen. Je komt in het park zowel zwarte als witte neushoorns tegen en kuddes buffels zijn ook rijkelijk aanwezig in dit bergachtige gebied. In 1995 werden nog eens veertig olifanten losgelaten in het national park. De rovers van het park zijn de bruine hyena en de luipaard, die hier al voor de oprichting van het park rondsloop.

ZELF NAAR Marakele National Park?

Bekijk alle 10 reizen naar Marakele National Park

Op torenhoge rotsen in het zuiden van het Marakele National Park broeden honderden Kaapse gieren. Deze enorme kolonie is de grootste in z'n soort. Naast deze aaseters leven in dit gebied tegen de driehonderd andere vogelsoorten, waaronder veel berglandvogels.

Flora

Wat betreft de flora, is de Waterberg-palmvaren een erg mooie verschijning. Daarnaast zul je uitgestrekte velden met protea's tegenkomen en aan de voet van diepe valleien zie je veel bosgebied.

Een weg leid je naar de top van Waterberg, vanwaar je een adembenemend panorama zult zien. Veel autowegen in het park zijn alleen goed te bestormen met een 4WD. Zorg voor je eigen veiligheid dat de auto geheel is afgesloten als je op safari bent.

Het Marakele National Park ligt boven Pretoria en is te bereiken via de R516 en R511 richting Thabazimbi. Volg hiervandaan de Alma grindweg en sla dan linksaf. Het hoofdkantoor van het park ligt een kilometer verderop. Op de website van Marakele National Park vind je meer over de flora en andere praktische informatie.

Reizen Marakele National Park

Meer Marakele National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors