Hermanus
7,7
7,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Hermanus

door Getaway Travel

Zuid-Afrika is een van de beste plekken ter wereld om vanaf het land walvissen te spotten. Hermanus nabij Kaapstad is de plek bij uitstek om deze enorme dieren te zien. Van juni tot november trekken ze naar Walker Bay bij Hermanus om te kalven. Vooral in september en oktober heb je kans om walvissen te zien, dan kunnen er wel zeventig walvissen tegelijk door de baai zwemmen. Ze komen vaak ook heel dicht bij de kust.

Uitkijkpunten

De uitkijkposten Castle Rock, Kraal Rock en Sievers Point maken van dit stadje de juiste plek om deze bijzondere dieren te zien. Er is hier zelfs een zogenaamde 'whale cryer', een omroeper die op zijn hoorn blaast en op een schoolbord noteert wanneer er walvissen zijn gesignaleerd. Ze zijn hier zo dol op walvissen dat er eind september of begin oktober een Whale Festival wordt gehouden.

Hermanus ligt aan de kust van West-kaap, zo'n 120 kilometer verwijderd van Kaapstad.

Like deze pagina

Reizen Hermanus

Meer Hermanus

Reviews Hermanus

Whale watching hermanus (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Natasja Ahlers op 03 december 2017

Hermanus is the whale watcbing Capital en dat klopt. We hebben daar veel walvissen gezien. Hebben daar mooie wandelingen langs de kust gemaakt en mooie sightings gehad van de walvissen. En dat is fijn als je last van zeeziekte hebt en toch graag walvissen wilt zien. Ze komen erg dicht langs de kust zwemmen. Zorg wel dat je op de juiste tijd er bent om de walvissen te zien. Het is een leuke plaatst om te relaxen. De zonsondergangen zijn geweldig.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Walvissen spotten! (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Als plaats is Hermanus niet zo interessant; het is een plek waar rijke Zuid-Afrikaners naartoe gaan voor een weekendje weg. Maar de zee waar Hermanus aan ligt maakt de plaats het waard om heen te gaan. Hier ligt namelijk het paringsgebied voor zuidkapers! Vanaf de kust of een boot kan je de walvissen spotten. Let er wel op dat je er in het juiste seizoen heengaat.

7,7
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hermanus

  • Walvissen spotten

Minpunten Hermanus

  • Oninteressant plaatsje
Ultieme tip: Walvissen spotten, walvissen spotten, walvissen spotten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors