Oost-Kaap
Gemiddelde waardering
9,2
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
10,0 Natuur
8,0 Interessant
10,0 Stranden

Oost-Kaap

door Getaway Travel

De provincie Oost-Kaap is gezegend met een enorm lange kust met een diversiteit aan landschappen. In het zuiden liggen de bossen, meer richting het oosten kun je geweldig surfen bij Cape St Francis en Jeffrey's Bay en de Sunshine Coast heeft de meest prachtige stranden. Verder naar het noorden kom je langs de ruige Wild Coast met beukende golven, diepe kloven en verborgen watervallen.

In Oost-Kaap liggen de steden Port Elizabeth, dat bekend staat als 'de vriendelijke stad' en East London, dat een toegangspoort voor de surfkust is.

Nationale parken

Het binnenland kent ook veel landschappelijke tegenstellingen. Van de bossen in het Tsitsikamma National Park, de heuvelachtige Baviaanskloof Wilderness Area tot het droge Karoo. Er liggen schitterende nationale parken als Addo Elephant National Park en Mountain Zebra National Park, waar je de Big Five kunt spotten.

Deze provincie heeft een heftige geschiedenis door de bloedige oorlogen tussen de Boeren en de Xhosa en de latere gevechten tussen de Boeren en de Engelsen. Hier streden ook veel leiders tegen de apartheid, waaronder president Mbeki, Steve Biko en Nelson Mandela. De Xhosa cultuur is hier rijk vertegenwoordigd en er veel aandacht voor hun tradities.

Klimaat

Oost-Kaap heeft een gematigd klimaat aan de kust met temperaturen rond de 21 graden in de winter en 26 gaden Celsius in de zomer. Meer naar het binnenland variëren de temperaturen een stuk sterker. Zo kan het 6 graden worden tijdens de winters in The Karoo en wordt het daar in de zomer rond de 40 graden. In de bergen kan het flink regenen en tussen juni en augustus zelfs sneeuwen.

Like deze pagina

Reizen Oost-Kaap

Meer Oost-Kaap

Reviews Oost-Kaap

Graaff Reinet Karoo (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Lianne Baks op 15 januari 2017

Vanuit Oudtshoorn zijn wij richting Graaff-Reinet gereden. Dwars door de Karoo maar wij vonden het vreselijk saai. Graaff-Reinet heeft diverse mooie gebouwen en het Camdeboo Park is bijzonder, maar voor ons geen 2e keer.

Pluspunten Oost-Kaap

  • diversiteit
Ultieme tip: Camdeboo National Park bij Graaff-Reinet.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het meest ongerepte stukje Zuid-Afrika (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Van mijn hele reis door Zuid-Afrika heeft de Oost-Kaap de meeste indruk op mij achtergelaten. Ik denk niet dat deze provincie op iedereen zo'n impact maakt, maar als je houdt van een woeste natuur en een tikkeltje back-to-basic, zit je hier meer dan goed.

De twee mooiste delen van de Oost-Kaap vond ik de Wild Coast en het Tsitsikamma-natuurpark. De Wild Coast is precies wat je ervan verwacht: ruig, wild, ongerept. Een stormachtige zee en bergen die beklad zijn met jungle en kleurige hippiestadjes zoals het lieflijke Port St. John's. Er is hier niet veel te doen, behalve genieten van de overweldigende omgeving en in aanraking komen met de lieve Xhosa-bevolking. Tsitsikamma is alle ruigheid en ongereptheid van de Wild Coast in één natuurpark. Oerwoud, watervallen, kloven, rivieren en een kustlijn. Het enige wat je hier mist zijn de vriendelijke Xhosa.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Oost-Kaap

  • Vriendelijke locals
  • Prachtige natuur
  • Betaalbaar

Minpunten Oost-Kaap

  • Weinig "luxe" voorzieningen
Ultieme tip: Bezoek de milieuvriendelijke lodge van Bulungula, een plaatsje vlakbij Coffee Bay. Je slaapt in een afgelegen modderhutje en wordt wakker met dolfijnen die spelen in de branding.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors