Wijngebieden Zuid-Afrika

Wijngebieden Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Zuid-Afrika staat wereldwijd bekend om haar heerlijke wijnen. Met een export van ruim 400 miljoen liter wijn per jaar is het land de achtste wijnproducent ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat de wijnvelden van Zuid-Afrika erg populair zijn onder de toeristen.

De meeste wijngaarden liggen in de provincie West-Kaap, omdat de omstandigheden hier ideaal zijn voor de wijnbouw. De combinatie van zon, neerslag en een frisse zuidelijke wind vormt het perfecte klimaat voor de Kaapse wijnbouw. De wijnvelden strekken zich uit van imposante bergen door groene valleien naar de vlaktes van Klein Karoo.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Dwars door dit prachtige landschap loopt de Stellenbosch wijnroute. Deze begint in de historische stad Stellenbosch en voert langs verschillende wijnhuizen en wijngaarden in de West-Kaap. Andere bekende plaatsen langs de Stellenbosch wijnroute zijn Franschhoek, Paarl en Wellington.

Bezoek de wijnlanden van Worcester, Tulbagh, Robertson Valley of Durbanville en wordt een echte wijnkenner. Veel van de wijnboerderijen kun je zonder afspraak bezoeken, maar om teleurstelling te voorkomen is het beter om vooraf een afspraak te maken.

Wijngebieden Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors