Boulders Beach
Gemiddelde waardering
8,6
8,5 Algemene ervaring
8,5 Mooi
8,0 Bereikbaarheid
9,5 Wildlife

Boulders Beach

door Getaway Travel

Bij de tropische temperaturen van Zuid-Afrika denk je aan giraffen, leeuwen en kuddes zebra's, maar niet direct aan pinguïns. Toch zijn ze er wel want hier leven de Afrikaanse pinguïns. Je kunt ze bezoeken op Boulders Beach.

Dit strand is onderdeel van het Table Mountain National Park en ligt even ten zuiden van Kaapstad.

De zee in

De Afrikaanse pinguïns leven met zo'n drieduizend op een kluitje. Je kunt ze niet alleen van een afstandje bekijken, maar zelfs met ze in zee. De dieren stinken alleen een beetje, dus te lang met hen in het water is niet echt een aanrader.

Maar ook zonder de pinguïns is Boulders Beach zeer de moeite waard. Het strand is goudgeel en mooi breed, onderbroken door grote keien, boulders, en op de achtergrond grillige rotsen. De zee is perfect om te snorkelen. Boulders Beach is ontzettend populair onder gezinnen en tijdens vakanties kan het hier erg druk worden.

Like deze pagina

Reizen Boulders Beach

Reviews Boulders Beach

Zwemmen met pinguïns (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Henriëtte Pastoor op 19 december 2016

Mocht je in de buurt zijn, dan kun je dit strand haast niet overslaan. In de warme tijden zwemkleding mee en je duikt zo tussen de pinguïns. Waar dit in Nederland allang een beschermd gebied zou zijn, kun je hier de pinguïns nog bijna aanraken (Ja het kan, maar liever niet proberen, ze bijten!! Haha). Wij vonden het heel leuk om zo dichtbij een pinguïnkolonie te kunnen komen. Loop vooral een beetje tussen de rotsen door, als je geluk hebt zitten ze daar ook op en zijn ze elkaar aan het poetsen, ook een leuk gezicht!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
10 Wildlife
Ultieme tip: Zwemmen met pinguïns.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Pinguïns all around (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Debbie Biemond op 04 augustus 2016

Hoewel Boulders Beach maar een aantal uren per dag open is en het er gigantisch druk is, maakt het geluid en het zien van zoveel pinguïns bij elkaar je dag helemaal goed. Overstekende pinguïns, pinguïns op nesten in de aan het strand grenzende bosjes, de ene pinguïn is nog schattiger dan de andere. Je kunt er zelfs op een strandje zonnen met de pinguïns op een rots naast je. Al zit je er uren, je raakt niet uitgekeken op deze geweldige plek!

Ultieme tip: Aan Seaford Road is een parkeerplaats waar je het strand ook bij zonsopkomst en zonsondergang op kunt, betere omstandigheden om pinguïns te fotograferen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Pinguïns op een meter afstand! (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 26 juli 2016

Als je ook maar een beetje fan bent van pinguïns, mag je het Boulders Beach niet missen! Voor een klein bedrag ga je het strand op, waar je tussen tientallen van de ronddwarrelende beestjes wandelt en zwemt. Maar kom niet tè dichtbij, want ze hebben een scherpe snavel!

Vanaf het strand zijn er wandelpaden te vinden die je naar andere delen van dit stukje kust brengt. De kans is groot dat je met een paar pinguïns meeloopt, over rond afgeslepen rotsblokken en langs groene bergen die op z'n Zuid-Afrikaans een prachtige kustlijn vormen.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Mooi
7 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Boulders Beach

  • Betaalbaar
  • Close contact met de pinguins
  • Prachtige natuur

Minpunten Boulders Beach

  • Ver van de stad
Ultieme tip: Zoek langs de wandelpaden naar een plekje om uit te rusten en te genieten van het uitzicht op de zee en de pinguïns.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors