Provincies Zuid-Afrika

Provincies Zuid-Afrika

door Getaway Travel

De Republiek van Zuid-Afrika is sinds het officiële einde van de Apartheid in 1994 verdeeld in negen provincies: Gauteng, Kwazulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Noord-Kaap, Noordwest, Oost-Kaap, Vrijstaat en West-Kaap.

De populairste provincie van Zuid-Afrika is de West-Kaap. Ieder jaar reizen miljoenen toeristen naar deze provincie om Kaapstad te bezoeken. Andere bezienswaardigheden in deze provincie zijn de Tafelberg, de Kaapse wijnvelden en de walvissen bij Hermanus.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 351 reizen naar Zuid-Afrika

Noord-Kaap is de grootste provincie van Zuid-Afrika, maar bestaat grotendeels uit lege vlaktes en woestenij. Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika maar vormt het economische hart van het land. In Gauteng vind je Johannesburg, de grootste stad van het land en Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika.

Andere provincies in Zuid-Afrika zijn Limpopo en Mpumalanga, waar verschillende toegangspoorten tot het Krugerpark te vinden zijn, en de agrarische provincies Vrijstaat en Noordwest, waar je uitgestrekte vlaktes met maïs en zonnebloemen ziet.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

In het oosten van Zuid-Afrika liggen de provincies Kwazulu-Natal en Oost-Kaap. Deze provincies zijn erg populair vanwege de ongerepte kustgebieden en relaxte stranden. Bekende steden in dit gebied zijn Durban, Port Elizabeth en East London.

Like deze pagina
Provincies Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors