Gauteng Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Gauteng

door Getaway Travel

De naam Gauteng is de Sotho-naam voor 'Plaats van het Goud'. In deze provincie werd namelijk in 1886 een enorme goudader ontdekt en werd het goud al snel de basis van de nationale economie. Tijdens het delven stuitte men op nog meer rijkdom in de grond, zoals diamanten en steenkool. Gauteng is de kleinste provincie van Zuid-Afrika, maar is wel het commerciële en administratieve hart van het land en zelfs van heel zuidelijk Afrika.

Maar Gauteng is meer dan alleen maar stad, buitenwijken, geld en politiek. Zo zijn de Sterkfontein Caves in Sterkfontein Valley tot Werelderfgoed verklaard toen hier botten van maar liefst 3,5 miljoen jaar oud zijn gevonden. Deze plek wordt ook wel de Cradle of Humankind genoemd.

ZELF NAAR Gauteng?

Bekijk alle 136 reizen naar Gauteng

Natuur en klimaat

Rond Johannesburg kun je wildlife spotten in de parken als Krugersdorp Game Reserve, Suikerbosrand Nature Reserve en vooral in het Rhino & Lion Nature Reserve. Je kunt in Gauteng ook prima trektochten door de natuur maken. Vooral het gebied rond de Vaal River is een populair recreatiegebied voor watersport.

In de steden van Gauteng kan het in de zomer erg heet worden, maar een frisse wind laat het vaak wat afkoelen. De winters kunnen erg koud worden en temperaturen rond het vriespunt zijn niet ongewoon. De beste tijd om deze provincie te bezoeken is in de lente, die loopt van september tot oktober, en in de herfst, van maart tot april.

Reizen Gauteng

Meer Gauteng

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors