Route 62

Route 62

door Getaway Travel

Route 62 is niet alleen de langste wijnroute ter wereld maar ook een van de meest geliefde backpacktochten van het land. De route, die oorspronkelijk een alternatieve route voor de N2 was, loopt helemaal van Kaapstad tot Port Elizabeth. De tocht voert je onder andere door wijnvelden, de Kleine Karoo, kronkelende bergpassen en de ruige Baviaanskloof.

De route

Route 62 kun je volgen met de auto, bus, motor of mountainbike. De wegen zijn goed en verhard. Alleen voor de optionele route door de Baviaanskloof en de toegangsroute tot de Gamkaskloof wordt een steviger voertuig aangeraden.

Als je wilt kun je Route 62 in een dag uitrijden maar dat zou zonde zijn. Je passeert namelijk een groot aantal mooie plaatsen en natuurparken en gezellige, soms excentrieke steden die stuk voor stuk wel een bezoekje waard zijn. Trouwens, je reist hier door het warmste gedeelte van Zuid-Afrika, dus haasten heeft absoluut geen zin.

Wijnlandschap

De West-Kaap is bekend om haar wijnlandschap. Met Route 62 volgt kom je vanzelf bij een aantal van de meest bekende wijnkelders en landerijen als Paarl, Wellington, Tulbagh, Worcester, Breedekloof en Robertson. De cultuurzoeker kan in deze karakteristieke wijnsteden zijn hart ophalen met de aparte koloniale architectuur en musea zoals het Kleinplasie Boerderijmuseum net buiten Worcester. Dit is een compleet nagebouwde boerderij uit de achttiende eeuw waar je wel enkele uren zoet mee bent.

Zowel Paarl als Wellington kunnen zich meten aan dé grote wijnstad Stellenbosch, maar ze zijn een stuk minder toeristisch.

Andere activiteiten

En ben je de wijnlanden even zat, stop dan eens bij een van de vele botanische tuinen, zoals die in Klein Karoo of Soekershof. Ben je meer op zoek naar een beetje actie, dan kun je een kano-expeditie volgen, een stevige hiketocht maken of een excursie te paard.

De beroemde Tuinroute sluit naadloos aan op Route 62. En laat je ook zeker verleiden tot een van de alternatieve routes, want hierdoor kom je vaak bij kleinere plaatsen die heel verrassend zijn.

Like deze pagina

Reizen Route 62

Meer Route 62

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors