Route 62

Route 62

door Charlotte de Vries

Wijn- en kaasboerderijen, whiskystokerijen en woestijnen, uitgestrekte wijnranken en kasten van bergen lachen je tegemoet langs Route 62. De lekkerste autoroute van Zuid-Afrika. En de langste wijnroute ter wereld! Route 62 mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

Route 62 loopt tussen Robertson en Oudtshoorn. Zo'n 265 kilometer rijd je door de groene Winelands naar de droge vlakten van Little Karoo. Onderweg proef je de beste wijnen van Zuid-Afrika en ontmoet je een enorme hoeveelheid struisvogels Een heerlijk uitje tijdens je vakantie in Kaapstad of Port Elizabeth!

ZELF NAAR Route 62?

Bekijk alle 25 reizen naar Route 62

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden langs Route 62?

Je begint in de plaats Robertson. Die staat bekend om zijn fantastische paardenfokkerijen. Dus kijk goed in de velden: hier zie je een paar prachtexemplaren grazen.

Als je Robertson uitgaat, rijd je door de waanzinnige Kogmanskloof. Deze pas kronkelt zes kilometer tussen enorme bergen en rotswanden door. Aan het einde ligt Montagu, waar je even kunnen bijtanken.

Je zit nu aan de rand van de Little Karoo en rijdt alleen nog maar verder het woestijngebied in. Eerst kom je nog langs de schitterende bloemenvelden en boerse landschappen van Barrydale, waar je de beste wijnen proeft.

Een paar kilometer verderop doe je een biertje bij Ronnies Sex Shop en rijd je het echte struisvogelland binnen. Naar het dorpje Ladismith dat aan de voet van de 2.203 meter hoge Swartberg ligt.

Geniet even van het uitzicht voordat je verdergaat naar Calitzdorp. Nog langer genieten? Maak dan een kleine omweg. Halverwege Ladismith en Calitzdorp ligt de Seweweekspoort, een zeventien kilometer lange pas langs enorme bergen, watervallen en rivieren.

Daarna rijd je naar Calitzdorp, waar Victoriaanse huizen, natuurlijke spa's en prachtige wijnboerderijen je opwachten. Hier stop je voor de allerbeste port van Zuid-Afrika en voor een duikje in een warmwaterbron. Ten slotte rijd je naar de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn om een fokkerij te bezichtigen, een sappig struisvogelbiefstukje te proeven en een uitstapje te maken naar de Cangogrotten.

Wat is de beste reistijd voor Route 62?

Route 62 is het hele jaar door fantastisch. Maar aangezien je door de warmste streek van Zuid-Afrika trekt, is het handig om de zomer te vermijden.

Je kunt een dag doen over de route. Alleen raden wij dat natuurlijk niet aan. Vooral als je een paar verschillende wijnen en porten wil proeven en het zonde vindt om ze uit te spugen, kan je het beste een keer overnachten in een plaatsje langs de route. Calitzdorp vinden wij de leukste optie.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Routebeschrijving

Tussen Robertson en Oudtshoorn loopt de R62 (Route 62). Robertson is vanaf Kaapstad binnen twee uur te bereiken via de N1 en N2. Oudtshoorn bereik je binnen vier uur vanaf Port Elizabeth via de R75. Je kunt Route 62 dus van beide kanten beginnen en wellicht combineren met de Garden Route die hier naadloos op aansluit. Er zijn ook verschillende tours die je kunt boeken vanuit deze steden en Stellenbosch.

Ga jij liever met een reisorganisatie op reis? Bekijk hier alle reisopties voor individuele- en groepsreizen!

Fotocredits: Ben Haeringer | Willem van Valkenburg | Rod

Reizen Route 62

Meer Route 62

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors