Weer Zuid-Afrika

Weer Zuid-Afrika

Omdat het land verschillende klimaatzones kent, kun je het weer in Zuid-Afrika moeilijk samenvatten. Het noorden en oosten van het land zijn tropisch tot subtropisch. In het binnenland ligt in het westen een woestijnachtig gebied. In het zuiden bij Kaapstad heerst een mediterraan klimaat. Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid-Afrika? Bedenk dan goed wat je er wil gaan doen, want het weer in Zuid-Afrika verschilt soms per gebied. Over het algemeen ligt de temperatuur in Zuid-Afrika tussen de 20 en 30 graden. Maar in de woestijn wordt het soms bijna 40 graden, terwijl de temperatuur in de bergen zelfs tot het nulpunt kan dalen.

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika is koeler dan men meestal verwacht. Dit komt omdat Zuid-Afrika grotendeels op een verhoogd plateau ligt. In de hooglanden moet je het vaakst schuilen voor een regenbui en kan het flink afkoelen. Langs de kust in het oosten schijnt de zon meestal en is het in de Afrikaanse zomer wat vochtiger. Omdat het weer altijd kan veranderen, is het raadzaam om de weersverwachting in Zuid-Afrika in de gaten te houden.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Kaapstad staat bekend als de stad met het meest onvoorspelbare weer in Zuid-Afrika. Er wordt wel eens gezegd dat je in Kaapstad vier seizoenen in één dag meemaakt. Het ene moment zitten de zonliefhebbers in de brandende zon en het volgende moment worden ze van het strand gespoeld door de heftige regen.

Extreem weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika is over het algemeen goed, maar ook extreem weer is in dit land niet vreemd. In het gebied van de Drakensbergen bliksemt het maar liefst honderd dagen per jaar. Ook hagelbuien zijn niet vreemd in de hooglanden en op sommige bergtoppen blijft er zelfs sneeuw liggen. In de provincies Gauteng en KwaZulu-Natal is de kans op tornado's het grootst. November, december en januari worden zelfs de 'tornadomaanden' genoemd.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors