Klimaat Zuid-Afrika

Klimaat Zuid-Afrika

Een van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika is zonder meer de zon. De temperatuur in Zuid-Afrika ligt gemiddeld tussen de 20 en 30 graden waardoor het land het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming is. Er zijn verschillende landschappen die door het uiteenlopende klimaat in Zuid-Afrika gevormd worden. Het klimaat is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. In het noorden en oosten van Zuid-Afrika is het klimaat tropisch tot subtropisch. In delen van het binnenland en in het westen is het klimaat steppe- tot woestijnachtig. In het zuiden bij Kaapstad heerst een mediterraan klimaat.

Zuid-Afrika klimaat

Het klimaat in Zuid-Afrika is niet zo heet als vaak wordt gedacht, maar het weer is ideaal voor zonliefhebbers. De zon schijnt op sommige plaatsen aan de noordwestelijke de kust 320 dagen per jaar en door een warme golfstroom is een duik in de zee altijd aangenaam.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Door het gematigde klimaat in Zuid-Afrika is het vrijwel altijd warm en valt er weinig neerslag. De zomers zijn heet en zonnig, de winters droog en koel. In het zuidwesten van Zuid-Afrika is het klimaat bijna tegenovergesteld en valt in de winter de meeste neerslag.

Temperatuur Zuid-Afrika

De temperatuur in Zuid-Afrika ligt gemiddeld lager dan in andere landen die op dezelfde breedtegraad liggen, omdat het land grotendeels op een verhoogd plateau ligt. In de hooglanden van Zuid-Afrika ligt de temperatuur in de zomer rond de 30 graden. In de Zuid-Afrikaanse winter kan de temperatuur tot het nulpunt dalen en kan het zelfs sneeuwen in de bergen.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Wil je weten wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is, dan moet je in gedachten houden dat de seizoenen daar omgedraaid zijn. Ga je in de Nederlandse zomer op vakantie, dan kom je in de Zuid-Afrikaanse winter terecht.

De beste reistijd voor Zuid-Afrika is afhankelijk van wat je daar wilt doen. De winter is de beste periode om op safari te gaan. Het klimaat in Zuid-Afrika is in de winter koel en droog waardoor de begroeiing minder dicht is en je meer dieren ziet. Wil je liever zonnebaden op het strand, dan kun je beter in de Zuid-Afrikaanse zomer vertrekken.

Klimaat Kaapstad en Johannesburg

Klimaat Kaapstad
Klimaat Johannesburg

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors