Bo-Kaap
8,3
8,8 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,2 Locals
8,3 Restaurants
7,4 Veiligheid
9,0 Stranden

Bo-Kaap

door Getaway Travel

In Kaapstad mag je een bezoekje aan de Bo-Kaap niet overslaan. Het is waarschijnlijk de meest gefotografeerde wijk van de stad. Tegen de helling van Signal hill lopen schattige klinkerstraatjes steil omhoog met aan weerszijden groene, roze, gele en oranje huisjes. Het schilderachtige Bo-Kaap staat ook wel bekend als de Maleisische islamitische buurt. De zesduizend inwoners worden Cape Malay genoemd en zijn bijna allemaal moslim.

Javaanse komaf

Hoewel de bewoners Cape Malay worden genoemd, zijn de voorouders van de meeste inwoners van Javaanse komaf. Ze zijn afstammelingen van slaven uit de kolonies van de Nederlanders en Britten. Na de afschaffing van de slavernij zijn ze in de Bo-Kaap gaan wonen. Hun geloof en tradities altijd trouw gebleven. Je hoort de muezzins van de tientallen moskeeën iedere zoveel uur door de straten schallen. De Auwal moskee, de oudste van Zuid-Afrika staat sinds 1798 in de Bo-Kaap.

ZELF NAAR Kaapstad?

Bekijk alle 128 reizen naar Kaapstad

Mix van keukens

De geur van oosterse kruiden komt je tegemoet uit kleine winkeltjes en huizen. In de Bo-Kaap eet je samosa's, kleine bladerdeeghapjes met groenten, kaas of vlees. Geïnspireerd op de Indiase, Indonesische én Zuid-Afrikaanse keuken zijn de maaltijden hier een bonte mix van smaken. De meest spicy curry met roti eet je hier met je rechterhand.

Bo-Kaap vind je in het westen van Kaapstad, iets boven Table Mountain National Park.

Reizen Kaapstad

Reviews Bo-Kaap

Kleurrijk (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door D Marijnissen op 05 november 2017

Het beste wat je kunt doen is de auto pakken en hierheen rijden. Door het drukke verkeer van Kaapstad kom je hier in alle rust aan. Je parkeert je auto en gaat te voet verder. Dit is enorm leuk om te doen omdat je dan uitgebreid foto's kan maken en locals tegenkomt. Overal zijn de huizen gekleurd, je kunt er echt wel een uur volmaken met kijken. Het is zo enorm bijzonder. Niet overslaan wanneer je Kaapstad bezoekt!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bo-Kaap

 • Fotogeniek
 • Aardige locals

Minpunten Bo-Kaap

 • Toeristen
 • Touringcars
Ultieme tip: De auto parkeren en te voet verder gaan zodat je foto's kan maken, locals tegenkomt en natuurlijk eens bij een lokaal winkeltje kunt binnen stappen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Terug in de tijd (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Jack Gravemaker op 29 januari 2017

Ik woonde samen met mijn ouders in de jaren 60 in Kaapstad. Eerst op 'n flat te Milnerton en later naar een bungalow te Table View. Ik was toen zestien jaar oud. Er stonden maar ongeveer vijf huizen en in de omgeving waren veel bossen met een mooie lagune, waar elk jaar de flamingo's kwamen. Een Prachtig gezicht. Ik liep als jongen vaak daar rond op blote voeten. In december 2010 was ik samen met mijn vrouw voor een maand op vakantie. Alles terug gevonden waar ik gewoond had en natuurlijk de mooie vergezichten. Het zicht op de Tafelberg op Milnerton strand en de tuinen in de binnenstad zijn een bezoekje waard.

Ultieme tip: De mensen in Kaapstad zijn vriendelijk, net zoals in Nederland, maar beter. De Bo-Kaap te voet afleggen, geen last van de mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een en al vrolijkheid! (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Zie je het allemaal even niet meer zitten? Maak dan een wandeling door het schattige buurtje Bo-Kaap. De vrolijk gekleurde huizen, heerlijke geuren die de restaurants uitademen en glimlachende mensen beuren je snel op.

Bo-Kaap is beladen met fantastische restaurants waar je van de lekkerste Zuid-Afrikaanse gerechten smult. Ik heb het meest genoten bij Marco's African Place - de Xhosa-gerechten zijn echt waanzinnig.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bo-Kaap

 • Vriendelijke locals
 • Lekker eten
 • Betaalbaar
Ultieme tip: Als je rond de jaarwisseling in Kaapstad bent, zorg dan dat je op 2 januari het gezellige carnaval in Bo-Kaap meemaakt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijke en gezellige volkswijk (bezocht in december 2015)

Review geschreven door André van Luttikhuizen op 15 april 2016

De kleurrijke huisjes in de van oorsprong Maleise wijk nodigt uit voor een wandeling. Vooral Chiappini street mag niet in je wandeling ontbreken. Hier komen de felle kleuren het beste tot hun recht. De bewoners hebben zelfs de kleuren van hun auto aangepast aan de kleur van de huizen. De geschiedenis van de wijk ontdek je in het Bo-Kaapmuseum dat gevestigd is in een huis uit 1760. Daarnaast is een bezoek aan Streetwires een must. In dit fabriekje worden ware kunstwerken gemaakt van ijzerdraad en kralen.
De straten van Bo Kaap leiden naar Signal Hill. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht over de stad.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Bo-Kaap

 • Relaxed
 • gezellig
 • kleurrijk
 • fotogeniek
 • lunchadresjes

Minpunten Bo-Kaap

 • steil
Ultieme tip: Een bezoek aan de winkel van Streetwires aan Shortmarket Street 77
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors