Mpumalanga

Mpumalanga

door Getaway Travel

Mpumalanga ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika en de naam van deze provincie betekent dan ook de 'plek waar de zon opkomt'. Het is de toegangspoort van het beroemde Krugerpark dat ten noorden ligt. Maar Mpumalanga heeft nog veel meer attracties. De natuur kent er verschillende schitterende gedaantes met bergen, watervallen, meren, thermische bronnen, graslanden, moerassen en er leven veel soorten flora en fauna.

Bezienswaardigheden

In deze provincie beginnen de majestueuze Drakensbergen en ligt een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van het land: de Blyde River Canyon. In Mpumalanga liggen enkele leuke plaatsen zoals historische goudmijnstadjes als Pilgrim's Rest, Sabie en Dullstroom. Dit laatste stadje heeft een Britse atmosfeer en is het centrum van de forelvisserij. Vissen is één van de activiteiten die je in deze provincie kunt doen.

Hier heb je ook uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken, bergbeklimmen, raften, bungee jumpen, ballonvaren en wandelen. In deze provincie vind je zeldzame exemplaren van de San-rotskunst en in het Botshabelo Historical Village kom je meer te weten over de cultuur van één van de Zuid-Afrikaanse stammen, de amaNdebele.

Klimaat

In de zomer kan het in het laagland meer dan 35 graden Celsius worden, maar meestal schommelt de temperatuur rond de 24 graden. Er kunnen in die periode heftige plensbuien vallen. In de hooglanden kan het in de winter ligt vriezen maar in de lagere gedeeltes varieert de temperatuur van 10 tot 26 graden.

Let op: in het laagland komt malaria voor.

Mpumalanga ligt ten oosten van Johannesburg en grenst aan Swaziland.

Like deze pagina

Reizen Mpumalanga

Meer Mpumalanga

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors