Visum Zuid-Afrika

Visum Zuid-Afrika

Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Zuid- Afrika snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Nee. Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Zuid-Afrika verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Zuid- Afrika verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Zuid-Afrika, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika vind je op Visumcentrale.nl.

Let op: verscherpte regels omtrent reizen met kinderen

Als je als ouder met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika reist, moet je vanaf 1 juni 2015 een officiële geboorteakte van elk meereizend kind kunnen overleggen.

Daarbij geldt: wanneer kinderen zonder hun ouders reizen, maar met een andere toezichthouder, dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toestemming geven om te reizen, evenals kopiën van de paspoorten van beide ouders. Wanneer één ouder met het kind meereist, dan moet er een schriftelijke verklaring van de andere ouder kunnen worden getoond, naast het geboortecertificaat. Indien een ouder volledige voogdij heeft over het reizende kind, is er een officieel bewijs daarvoor nodig.

Houd er rekening mee dat de aanvraag van een geboortecertificaat vijf dagen tot drie weken kan duren, afhankelijk van de manier van aanvragen. Het certificaat moet worden aangevraagd in de gemeente van geboorte.

Geldigheid paspoort Zuid-Afrika

Je paspoort moet minstens een maand (dertig dagen) na je vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Het toeristenvisum dat je bij aankomst in Zuid-Afrika krijgt, is een elektronisch exemplaar. Je krijgt dan ook geen stempel in je paspoort.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors