Jo'burg ontdekken? Kies op deze pagina jouw droomreis uit

Rondreis Johannesburg

The City of Gold was ooit een kleine nederzetting voor goudzoekers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika mag Johannesburg niet worden overgeslagen. Lees verder

The City of Gold was ooit een kleine nederzetting voor goudzoekers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika mag Johannesburg niet worden overgeslagen.

Aan de ene kant heeft Jo’burg chique restaurants en glamorous clubs, aan de andere kant is er nog altijd criminaliteit en ongelijkheid. Ondanks haar vrij onveilige centrum is Johannesburg een fascinerende stad die met een lokale gids goed te verkennen is. Nieuwe moderne appartementen en culturele initiatieven verlevendigen de stad. De Newton Cultural Precinct en het Apartheid Museum maken een rondreis door Johannesburg indrukwekkend. Zo vormt Jo’burg een interessant beginpunt voor jouw vakantie in Zuid-Afrika!

Hoe reizen naar Johannesburg

Vlak naast Johannesburg ligt het O.R. Tambo International Airport waar iedere dag vluchten vanuit alle continenten aankomen. Een vlucht naar Johannesburg is zo geboekt en duurt afhankelijk van het aantal stops elf tot vijftien uur. Eenmaal aangekomen op het vliegveld neem je overdag de bus of Gautrain naar het centrum. Later in de avond is het verstandig om met een taxi te reizen in Johannesburg in verband met de veiligheid op straat.

Op vakantie in Johannesburg

Veel mensen komen voor een rondreis door Zuid-Afrika via Johannesburg Zuid-Afrika binnen en vertrekken bijna direct weer naar een andere plaats in het land. Zonde, want een vakantie in Johannesburg is onvergetelijk. Van sightseeing tours door het centrum tot musea die de geschiedenis blootgeven. En van marktjes met eten of souvenirs tot restaurantjes in verschillende wijken.

Belangrijke bezienswaardigheden tijdens een rondreis in Johannesburg zijn het Apartheid Museum, Soweto en verschillende uitgaansgelegenheden in het Newton Cultural Precinct. Zo is er tijdens een vakantie in Johannesburg voor ieder wat wils.

Op Safari rondom Johannesburg

Voor een safari is Johannesburg een prima beginpunt. Op slechts drie uur rijden ligt het Pilanesberg National Park waar de gehele Big Five leeft. Ook het beroemde Krugerpark is goed te bereiken vanuit de stad en ligt op ongeveer vier tot vijf uur reizen vanaf Johannesburg

Van tevoren is het belangrijk om te bedenken hoe je een safari nabij Johannesburg gaat aanpakken. Ga je alleen of met een groep? Wil je in het park overnachten? Begin jouw safari reis in Johannesburg en huur een auto of ga met een georganiseerde tour mee.

103 reizen gevonden

Specialisten Zuid-Afrika

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Zuid-Afrika kenner
Reis van de maand
Zuid-Afrika Off Beat - va € 1895
Zuid-Afrika Off Beat

22-daagse privérondreis met huurauto

  • Je overnacht op bijzondere plekken; zoals in een grot!
  • Ga van de gebaande paden af en bezoek de minder bekende parken
Bekijk reis
Sponsors
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner

Meer Zuid-Afrika.nl