Garden Route
Gemiddelde waardering
9,0
8,0 Algemene ervaring
8,0 Natuur
10,0 Plaatsen
9,0 Wandelingen
10,0 Bereisbaar

Garden Route

door Getaway Travel

De Garden Route of tuin route, ligt aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika en mag zich met recht een van de highlights van het land noemen. Tussen Mosselbaai en Plettenbergbaai ligt een prachtige kuststreek met diepe baaien, rivieren en lange zandstranden, die worden afgewisseld door woeste kliffen en rotsen die zo de zee in lijken te zakken.

Je kunt de route op verschillende manieren afleggen: met de auto, per bus vanuit Kaapstad of Port Elizabeth of je neemt de Outeniqua Choo-Tjoe stoomtrein tussen George en Knysna.

Visueel feest

Kleurrijke lagunes reiken ver landinwaarts en regenwouden strekken zich uit tot vlakbij de kust met zandduinen en zouthoudende meren. De Tuinroute voert je langs al dit moois en zorgt voor een waar visueel feest! Het uitzicht is dan ook zeer afwisselend. Je gaat van weelderige vegetatie met inheemse bossen waar gigantische yellowwood trees groeien, naar semi-aride gebieden.

Vanuit de bergen van de Outeniqua Range gaat het landschap over in laaggelegen stranden. Vooral tussen juli en december is het hier schitterend door de vele soorten bloemen die dan in bloei staan.

Natuurlijke hoogtepunten

Enkele natuurlijke hoogtepunten zijn prachtige baaien als Herold's Bay, Victoria Bay en Buffalo Bay. Ook zijn de bergen langs de Tuinroute prachtig, met inheemse wouden en 'fynbos'. Bezoek ook zeker plekken als het Wilderness National Park, de Cango Caves en het Knysna Forest. Het Wilderness National Park ligt bij Wilderness en omvat dertig kilometer ongerepte kust.

Leuke plaatsen langs de route zijn Knysna, Mosselbaai, Hartenbos, Plettenbergbaai en vooral Wilderness. Het hele jaar heerst hier een warm klimaat. Er liggen prachtige stranden en verschillende meren die via rivieren met elkaar zijn verbonden. Hier leven bijna tachtig soorten watervogels en het is een geweldige omgeving om te wandelen en te vissen.

Stranden en activiteiten

Niet alleen de Tuinroute zelf is de moeite waard, langs de kust liggen een aantal prachtige attracties waar je zeker voor moet stoppen. Zo liggen hier enkele van de mooiste stranden van Zuid-Afrika, zoals bij Wilderness, Brenton-on-Sea, Keurbooms, Nature's Valley, Robberg Beach en Lookout Beach bij Plettenbergbaai.

Surfers vinden perfecte golven bij Mossel Bay Peninsula, Groot Jongensfontein en Victoria Bay. Andere activiteiten die je op verschillende plekken langs de Tuinroute kunt ondernemen zijn trektochten, golfen, paardrijden, duiken, snorkelen, abseilen, bungee jumpen, kajakken, vissen en waterskiën.

De Tuinroute begint bij Mosselbaai aan de N2 in het zuiden van West-Kaap en eindigt bij Plettenbergbaai in het oosten.

Like deze pagina

Reizen Garden Route

Meer Garden Route

Reviews Garden Route

Niet de mooiste route, maar wel een prachtige route. (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 26 juli 2016

Via wat omwegen heb ik de bekende kustreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. Onderweg kwam ik veel reizigers tegen die deze reis andersom maakten en met één en al lof spraken over de Garden Route: de weg tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Mijn verwachtingen waren daarom hoog, misschien iets tè hoog.

Eenmaal op de Garden Route viel die me een beetje tegen. Sommige 'stops' waren uitzonderlijk mooi (het hoogtepunt was voor mij het Tsitsikamma National Park - een ruig, bergachtig regenwoud), maar het algehele gebied vond ik minder bijzonder dan (bijvoorbeeld) de Wild Coast. De route is op veel plekken redelijk vlak en dor. Een uitzondering is een deel van de weg tussen Kaapstad en Hermanus, waar je te midden van een serie verticale bergen en de woeste zee rijdt. Adembenemend - een beetje vergelijkbaar met Chapman's Peak in Kaapstad.

Begrijp me niet verkeerd: de Garden Route is een fantastische route om wat hele mooie dingen te zien binnen een korte tijd. Maar ik raad iedereen aan om het niet bij de Garden Route te laten en om ook de ongerepte, wilde schoonheid van de iets noordelijkere kust op te zoeken.

9,0
8 Algemene ervaring
8 Natuur
10 Plaatsen
9 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Garden Route

  • Mooie stops
  • Goede ligging
  • Goed bereikbaar
  • Mooie natuur

Minpunten Garden Route

  • Toeristisch
Ultieme tip: Het Tsitsikamma National Park is ongelofelijk! En in Knysna, een groen stadje aan het water, eet je de lekkerste mosselen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors