Krugerpark
9,0
9,2 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
9,5 Wildlife
8,6 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Krugerpark

door Getaway Travel

Voor iedereen die een rondreis maakt door Zuid-Afrika, is het Krugerpark natuurlijk een must-see om niet te missen. Deze plek geeft je de kans om de ‘Big Five’ en andere wilde dieren als krokodillen, giraffen en nijlpaarden in het echt te zien.

Het wereldberoemde safaripark is dankzij de grote variëteit aan wildlife, een rijke fauna, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis is het Krugerpark de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. Het park is ongeveer 19.500 vierkante kilometer groot en beslaat grote delen van de provincies Limpopo en Mpumalanga. Een must voor je rondreis door Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Krugerpark?

Bekijk alle 132 reizen naar Krugerpark

Waarom het Krugerpark?

Het Krugerpark staat bekend als een van de beste natuurparken ter wereld om wilde dieren te spotten. En dit is waarom:

 • In het Krugerpark leeft de grootste variëteit aan dieren van het hele continent Afrika, waaronder de Big Five, Little Five en Big Six.
 • De landschappen zijn schitterend en variëren van heuvels tot bergen en van savannevlaktes tot tropische wouden.
 • Er zijn zowel luxe als budget accommodaties aanwezig in én rondom het park.
 • De wegen in het park zijn goed genoeg voor een self-drive.

Wat is het verschil met een private game reserve?

Een private game reserve kom je meestal alleen binnen als je in een lodge binnen het reservaat verblijft. Je mag er dus niet zomaar voor een dagje heen, in tegenstelling tot het Krugerpark dat open is voor publiek. Daarnaast zijn er voornamelijk luxe accommodaties aanwezig in een private game reserve en mag je er vaak niet op eigen houtje doorheen rijden. Dat laatste is tegelijkertijd een voordeel: een private game reserve is daardoor een stuk rustiger dan het drukbezochte Krugerpark.

Welke dieren kan ik spotten in het Krugerpark?

In het Krugerpark leven meer dan 148 geregistreerde soorten zoogdieren, 505 soorten vogels, 118 soorten reptielen, 53 soorten vissen en 35 soorten amfibieën. De meest iconische safaridieren kom je dus tegen in het Krugerpark, zoals: leeuwen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, giraffen, buffels, wildebeesten, zebra’s, luipaarden, struisvogels, impala’s en springbokken.

Hoe zien de verschillende gebieden van het Krugerpark eruit?

Het Krugerpark is maar liefst 352 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Dat komt neer op een oppervlakte van bijna 20.000 vierkante meter. Het noorden van het Kruger is een vrij dorre wildernis met ijzerbomen. Er lopen riviertjes die vaak niet meer zijn dan wat zanderige stroompjes. Hier leven naast grote kuddes olifanten en buffels ook diverse soorten antilopen. Het gedeelte boven Punda Maria en Parufi is wellicht het mooiste gebied van het park, aangezien het hier veel regent en er een gigantische variëteit aan flora en fauna is.

Het midden wordt gekenmerkt door uitgestrekte grasvlakten waar veel antilopen grazen. In de winter leven hier grote aantallen impala's, zebra's, gnoes, buffels en giraffen. Een aantal van deze dieren vallen ten prooi aan de indrukwekkende leeuwenpopulatie die hier rondstruint. Het zuiden van het park beslaat slechts een vijfde deel van het totale oppervlakte maar omdat het vanuit Johannesburg gemakkelijk is te bereiken, komen hier de meeste bezoekers.

Naar welk gebied kan ik het beste toe om dieren te zien?

Elk gebied beslaat een andere natuursoort en dus andere habitatten. Naar welk gebied in het Krugerpark je moet reizen, is daarom afhankelijk van de dieren die je graag wil zien!

Hierboven lees je al waar de meeste dieren uithangen. Kom je speciaal voor de nijlpaarden? Ga dan in het zuiden van het Krugerpark naar de Hippo Pool, een deel van de Crocodile River waar honderden nijlpaarden hun tijd doorbrengen. Fan van de Leeuwenkoning? Op de rotsen van de Kruger Tablets hangen de meeste leeuwenfamilies rond.

Tenslotte is het noorden van het Krugerpark hét vogelparadijs van Zuid-Afrika. Vooral het gebied tussen Punda Maria Gate en Pafuri is een van de mooiste plekken op de wereld voor verwoede vogelaars. Hier vliegen onder andere vinvoetfuutkoeten, smidsplevieren, zwarte ooievaars en langstaartspreeuwen. Het gebied rond Satara is een goede plek om vogels te spotten, ondanks dat het kamp vrij druk is. Je ziet er bijvoorbeeld de gaper, maraboe, secretarisvogel, koribuizerd en de roodsnavelquela.

Welke types accommodaties vind ik in en bij het Krugerpark?

Zowel in als bij het Krugerpark vind je verschillende soorten luxe en budget accommodaties, zoals kampeerplekken, safaritenten, bungalows en luxe lodges. De accommodaties binnen het park liggen in de zogeheten ‘restcamps’ en boek je op de website van South African National Parks. Als je grote delen van het Krugerpark wil verkennen, is tenminste één overnachting in het park een aanrader.

Maar een verblijf buiten het Krugerpark heeft ook zijn voordelen! Tegen de grenzen van het Krugerpark liggen een aantal kleinere reservaten, zoals het exclusieve Sabi Sand Game Reserve en het goedkopere Marloth Park. De meeste van deze reservaten liggen op een halfuur tot een uur rijden van de ingang van het Krugerpark. Zo kan je een verblijf in een van deze reservaten combineren met een dagje in het Krugerpark. Lekker van twee walletjes eten!

Zal ik op een self-drive of georganiseerde safari gaan?

Wij zouden zeggen: probeer beide een keer! Als je nog nooit op safari bent geweest, is het fijn om te beginnen met een georganiseerde safari. Je gaat met een ranger op pad die je van alles kan vertellen over de dieren én weet waar ze graag uithangen.

Er zijn dag- en nachtsafari's met gidsen in open voertuigen en verschillende wildernistochten. Je kunt ook kiezen voor een eco-tour van zo'n vijf dagen. Dan trek je door vrijwel heel het park in een 4WD met gids.

De échte avonturiers gaan natuurlijk voor een wandelsafari. Je loopt dan in groepjes van maximaal acht personen en een gids door het park. Er zijn wandelingen van twintig kilometer die een dag duren of tours van meerdere dagen waarbij je logeert in het park. Deze wandelingen zijn erg populair. Het is dus belangrijk dat je op tijd boekt.

Ga je toch liever zelf op pad? Het Krugerpark heeft een goed wegennet en is dus prima te verkennen met een gehuurd voertuig. De maximum snelheid bedraagt vijftig kilometer per uur, in de camps twintig kilometer per uur. Alleen gesloten voertuigen zijn toegestaan voor het publiek.

Zijn er restaurants en wc’s in het Krugerpark?

Jazeker! Bij de omheinde ‘rest camps’ zijn restaurants, wc’s en vaak zelfs souvenirwinkeltjes aanwezig. Daarnaast zijn er picknickplekken door het park verspreid waar je toiletten en braaifaciliteiten vindt. Let op: deze zijn niet omheind.

Is het wel veilig om op self-drive te gaan in het Krugerpark?

Het is veilig om op self-drive te gaan, zolang je de regels van het Krugerpark opvolgt. Lees meer over veilig op self-drive in het Krugerpark.

Mogen de kinderen mee?

Ja, vanaf een bepaalde leeftijd. Kinderen vanaf zes jaar mogen mee op georganiseerde jeepsafari’s en op wandelsafari’s zijn kinderen vanaf twaalf jaar welkom. Wat een self-drive betreft: het bestuur van het Krugerpark raadt aan om kinderen vanaf vijf jaar mee te nemen. Jonge kinderen houden urenlange ritten namelijk minder goed vol. Bovendien komt er malaria voor in het Krugerpark.

Een goed startpunt voor een self-drive met kinderen is de Crocodile Bridge Gate. De kans dat je vanaf deze ingang een hoop verschillende dieren ziet, is het grootst van alle ingangen. Daarmee krijg je de kids gelijk enthousiast!

Komt er malaria voor in het Krugerpark?

Ja dus! Verder laten we medische adviezen liever over aan de deskundigen. Ga naar: inentingen voor Zuid-Afrika.

Wat zijn de beste tips van de redactie voor het Krugerpark?

De redacteuren van Getaway Travel, de organisatie achter Zuid-Afrika.nl, verkenden de verschillende gebieden van het Krugerpark. Hun beste tips?

Charlotte de Vries: “De budget accommodaties waren volgeboekt toen ik naar het Krugerpark ging. Daarom verbleef ik in een bungalowtje in Marloth Park, vlakbij de Crocodile Bridge Gate. Achteraf was ik daar enorm blij mee. Ik werd wakker met een tiental zebra’s en een giraffe op m’n stoep!”

Marleen de Keyzer: “Ik raad iedereen aan om naar Limpopo te gaan. De natuur is daar totaal anders dan in de rest van Zuid-Afrika. Dit is 7x waarom je Limpopo niet mag overslaan!”

Eva van der Pas: “Als je écht de bush in wil duiken, overnacht dan met een tentje in het Tsendze Rustic Camp Site. Een camping zonder elektriciteit, winkels of restaurants. Helemaal back-to-basic, midden in de natuur van het noordelijke Kruger.”

Wat is de beste reistijd voor het Krugerpark?

De beste reistijd voor het Krugerpark is de Zuid-Afrikaanse winter, vanaf mei tot en met september. Onze zomer dus. De temperaturen zijn dan mild, er valt weinig regen en dieren zijn makkelijker te spotten omdat er weinig begroeiing is. De afgelopen jaren is de regenval, net als veel andere plekken ter wereld, ook in Zuid-Afrika toegenomen. Door overstromingen in februari 2023 moest het park hierdoor sluiten. Als je voor het Krugerpark naar Zuid-Afrika reist kun je het regenseizoen dus beter vermijden. Meer over de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Hoeveel dagen zal ik voor het Krugerpark uittrekken?

Om het hele Krugerpark kunnen zien heb je minstens twee weken nodig, maar veel bezoekers trekken er twee dagen voor uit. Zo krijg je een goede indruk van al het moois wat hier (in het zuiden) te zien is. Verken je ook graag het noorden van het park? Trek dan een dag of vijf ervoor uit.

Waar moet ik nog meer op letten als ik een reis naar het Krugerpark boek?

Je bent bijna klaar om te gaan, maar bent bang dat je nog iets vergeet. We hebben nog aan een aantal punten voor je gedacht:

 • Je mag alleen op self-drive als je huurauto gesloten is. Zelf met een open jeep door het park rijden is niet toegestaan.
 • Draag neutrale kleuren en neem een warm vest mee. Bekijk ook deze 7 dingen die je mee moet nemen op safari.
 • Je mag eten alleen meenemen als je op self-drive gaat. Bedenk wel dat er slimme dieren als bavianen rondlopen: houd je deuren dus altijd op slot en eten uit het zicht als je de auto verlaat.
 • Als je het Krugerpark met andere parken combineert, kan je een Wild Card aanschaffen. Hiermee heb je toegang tot alle parken die worden gerund door de Zuid-Afrikaanse overheid.
 • We zijn niet allemaal professionele wildlifefotografen. Maar met deze 10 tips voor fotograferen op safari kom je met de mooiste kiekjes thuis!

Hoe ver ligt het Krugerpark vanuit Johannesburg?

Johannesburg ligt op ongeveer 450 kilometer of vijf en een halfuur rijden vanaf de Crocodile Bridge Gate. De andere ingangen, Phalaborwa en Punda Maria liggen nog eens vijftig kilometer verder.

Hoe bereik ik het Krugerpark?

Het Krugerpark ligt grotendeels in Limpopo, in het noordoosten van Zuid-Afrika. Er zijn negen ingangen. De Malelane en Crocodile Bridge Gates liggen aan de zuidkant van het park en zijn het gemakkelijkst te bereiken via de N4 vanuit Johannesburg. Phalaborwa en Punda Maria liggen iets noordelijker aan de westkant.

De zuidelijke poorten liggen dichterbij de luchthaven, Kruger Mpumalanga International Airport. Deze luchthaven ligt in de buurt van Nelspruit; de grootste plaats in de buurt van het Krugerpark.

Vluchten naar Kruger National Park zijn mogelijk vanuit Johannesburg, Durban en Kaapstad. Vanuit Johannesburg gaan ook vluchten naar kleinere, omliggende steden zoals Phalaborwa en Hoedspruit.

Met welke reisorganisaties kan ik het beste naar het Krugerpark?

Veel reizigers laten het regelen van een rondreis door Zuid-Afrika over aan een reisorganisatie. Daar kunnen wij wel inkomen! Zoals je ziet komt er veel bij kijken. Gelukkig zijn er genoeg reisorganisaties die reizen naar ons favoriete land verzorgen. Van groepsreizen, familiereizen en luxe reizen tot individuele reizen, fly-drives en camperreizen. De experts van Zuid-Afrika.nl hebben een overzicht gemaakt van de beste reisorganisaties voor je reis naar het Krugerpark.

Wat vinden andere reizigers van het Krugerpark?

Het Krugerpark is een iconisch park in Zuid-Afrika. Je bent dus niet de eerste die ernaartoe reist! Een heleboel reizigers gingen je voor en kwamen terug met de mooiste safarifoto’s en tips. Benieuwd? Lees de reviews van het Krugerpark of de reviews van het Sabi Sands Game Reserve. Laat je inspireren! Op de website van Krugerpark vind je meer over de safari´s en andere praktische informatie.

In de buurt van het Krugerpark:

Nelspruit
Sabi Sands Game Reserve
Swaziland
Panoramaroute

Ook populair in Zuid-Afrika:

Addo Elephant National Park
Pilanesberg National Park
Kgalagadi Transfrontier Park
iSimangaliso Wetland Park

Belangrijke links:

SANParks

Fotocredits: July Edgly

Reizen Krugerpark

Meer Krugerpark

Reviews Krugerpark

Wildlife kun je niet bestellen (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Ronith de Waal op 03 januari 2020

Ook hier is het maar weer duidelijk dat je de wilde dieren niet kunt bestellen. Je bent niet gegarandeerd om alle katachtigen te zien of de nijlpaarden bijvoorbeeld. Dat maakt het voor mij dan ook echt Wildlife. De dieren kunnen daar hun eigen gang gaan en als je geluk hebt en goed oplet spot je ze misschien wel.

Ik adviseer met een goede organisatie de game te doen omdat zei ook rekening zullen houden met de dieren, dus niet met teveel auto’s bij een spot zodat de dieren ook ruimte hebben om te gaan.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • super groot
 • je raakt niet uitgekeken

Minpunten Krugerpark

 • soms teveel autos bij een spot
Ultieme tip: Elke keer is het weer een verassing wat je te zien zal krijgen. Er is geen excuus om niet te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Dieren kijken op de mooiste plekken (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Merel schoon op 15 december 2019

Tamboti tented camp is een perfecte plek om je safari in het Kruger Park te beginnen. Midden in de natuur omgeven door bavianen een braai bij je eigen tent is echt fantastisch. Daarna zijn wij verder gereisd naar Olifants en Skukuza om nog meer mooie dieren te spotten. Prachtig park en je voelt je alleen op de wereld!

8,8
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • Natuur
 • klimaat
 • dieren
Ultieme tip: Slapen in Tamboti
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kruger Park met rondreis Skitterend Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Pim van Delft op 07 december 2019

De Big 5 binnen 4 uur met een jeep safari en zo enorm veel andere prachtige dieren. Honderden soorten vogels, reptielen, antilopen en prachtige landschappen. In de vroege morgen rond zonsopkomst erg koud maar overdag zelfs in de winter rond de 30 graden. De mooiste reis uit ons leven.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • goed geprijsd
 • prachtige natuur
 • vriendelijke rangers

Minpunten Krugerpark

 • veel toeristen
Ultieme tip: Jeep safari ook voor vogel liefhebbers.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Shelley Kuipers op 03 december 2019

Waanzinnige ervaring om zelf door het Kruger park te rijden! Aan het einde van de dag worden de dieren actief.. Vergeet je camera niet, maar blijf ook om je heen kijken zodat je niet blijft focussen op die ene giraf terwijl er een leeuw aan de andere kant zichzelf net uitrekt en boven het gras uit te zien is!

Pluspunten Krugerpark

 • Spannende ervaring

Minpunten Krugerpark

 • Soms veel toeristen
Ultieme tip: Zeker een aanrader om vlak voor sluitingstijd een rondje te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

heerlijk spannend om wildlife zelf te spotten! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Rita van Luttikhuizen op 29 november 2019

heerlijk om zelf te rijden door een immens groot park waar letterlijk alles over de weg loopt! Heerlijk te spanning te ervaren wat we nu weer tegen gaan komen. De overnachtingsplekken zijn goed, alles is goed aangegeven, maar je voelt je toch in de wilderness.

Pluspunten Krugerpark

 • weids
 • georganiseerd

Minpunten Krugerpark

 • veel toeristen in zuiden
 • slechte restaurant bediening
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige natuurervaring (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Diane de Bok op 28 november 2019

Wij zijn 6 dagen op eigen gelegenheid in het Kruger geweest! Wat een ervaring, vanuit de campsites hebben we wat excursies geboekt maar verder zijn we met onze huurauto op pad gegaan. Bij elke " stop" even kijken waar de dieren gespot zijn en 's avonds de braai aan terwijl de hyena's langs het hek lopen. Wij gaan terug!!!

Pluspunten Krugerpark

 • Goede faciliteiten
 • Professionele gamedrives met respect voor de dieren

Minpunten Krugerpark

 • prijzig
Ultieme tip: Het park in als de hekken open gaan!!!! En gun jezelf meer dan 1,5 dag in het park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gewekdig (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

Pluspunten Krugerpark

 • goede wegen
Ultieme tip: Zelf met de auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

Pluspunten Krugerpark

 • goede wegen
Ultieme tip: Ga zelf met auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch park (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

9,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • goede wegen

Minpunten Krugerpark

 • soms veel toerisren
Ultieme tip: Ga met eigen auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaringen in het Krugerpark (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Eline Gijsman op 24 november 2019

Echt een fantastisch mooi park! Op dag 1 al 4 van de big 5 gespot. We hadden een leuke ranger die ons veel kon vertellen over de dieren, maar ook zeker over de omgeving. We hebben veel geleerd tijdens deze vakantie en ontzettend genoten in het park!

Pluspunten Krugerpark

 • Enorm groot
 • heel veel dieren
 • niet massaal

Minpunten Krugerpark

 • Wij hebben geen min punten ervaren
Ultieme tip: Met een georganiseerde safari mee gaan. De rangers weten veel meer dan jij zelf waardoor de kans groter is om meer dieren te spotten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zo bijzonder (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Karin Woudenberg op 24 november 2019

Het blijft bijzonder om rond te rijden met je eigen auto in een omgeving waar wilde dieren lopen. Wanneer je een wild dier spot dan is dit zo leuk. Dit keer hebben we zoveel groepen olifanten gezien en heel veel kleine olifantjes. Zo speciaal!!

Ultieme tip: Rij met je eigen auto en ga vroeg.

Waanzinnig! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Petra Lakerveld op 23 november 2019

Wat een fantastische ervaring. 12 dagen Kruger Park, heerlijk om op je gemak rond te rijden, uitstekend eten en heerlijke koffie in de kampen en vriendelijke mensen bij de toegang en restaurants. Absoluut een aanrader.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
7 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Probeer niet een dag Kruger Park in te passen in een Zuid Afrika reis maar trek er meerdere dagen voor uit. Er is zo verschrikkelijk veel te zien, dat lukt niet in een dag.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onze eigen safari (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Gert Odink sr op 19 november 2019

Een fantastische ervaring om met een gehuurde busje zelf door het Krugerpark te rijden. Heel veel gezien, de restcamps zijn goed, veel dieren bij de hekken van de restcamps.
Een aanrader voor iedereen die z'n eigen safari wil doen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • goed verzorgde onderkomens
 • restcamp zijn netjes
 • personeel op de restcamps zijn behulpzaam

Minpunten Krugerpark

 • geen negatieve ervaring
Ultieme tip: Om een onderkomen te boeken in één van de restcamps, is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Minimaal een half jaar van te voren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Avontuur in het Kruger Park (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Amber van der Weide op 19 november 2019

Het avontuur begon al op het prachtige vliegveld in Phalaborwa. Dit was de mooiste luchthaven die ik ooit had gezien, het was erg kleinschalig, maar toch zo leuk.
Ik ben zelf maar 2 dagen in het Krugerpark geweest, maar ik had zo graag langer willen blijven.
In deze twee dagen heb ik mijn ogen uit gekeken, zo veel prachtige dieren! Ik ben hier verliefd geraakt op de Afrikaanse olifant, wat een prachtig beest.
We waren er 'sochtends vroeg al, omdat de dieren dan het actiefst zijn. Meteen toen we binnen reden zagen we leeuwen de weg oversteken, een geweldig gezicht.

Ik raad het echt aan om dit mooie park te bezoeken!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • Super aardig personeel
Ultieme tip: Zo vroeg mogelijk met een privé safari groep mee te gaan, met een auto met open dak. Toen ik er was was dit erg koud, maar als je je goed aankleed is het de kou meer dan waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Elle Rombouts op 17 november 2019

Het was echt heel mooi. We waren er 3 dagen en het is echt de moeite waard om er zo'n tijd voor uit te trekken. We hebben heel de big 5 en nog veel meer gezien. Een ervaring die ik niet meer vergeet! Zeker een aanrader

7,6
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • aardige locals
 • dieren goed te spotten
 • schoon park
 • veel dieren

Minpunten Krugerpark

 • veel toeristen
 • de zandpaden zijn slecht te berijden met een normale aito
 • ochtendtour of nachttour zie je niks
Ultieme tip: Doe eerst een dag zelf rijden, en dan een tour. Dan kan je bij de tour aangeven wat je nog graag wilt zien en gaan ze ernaar op zoek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig park voor het bezichtigen van wilde diere (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Guus Lousberg op 14 november 2018

Kruger Park. Een fantastisch park voor het bezichtigen van wilde Afrikaanse dieren. Gaaf om meerdere dagen te verblijven en rond te reizen! Het park is naruurlijk enorm groot en bestaat uit vele wegen en paadjes. Het gaafst is om de wat minder bereden paden uit te zoeken en deze te berijden. Natuurlijk is er de kans dat je hier weinig tot niks ziet maar meestal loont het!

Ultieme tip: Het huren van een eigen auto en niet iets met een safari gids doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Luipaard (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Vincent Van den broek op 14 november 2018

We kwamen deze schitterende luipaard tegen in het mooie krugerpark.
Hij stak voor ons de weg over, het was echt adembenemend.
Na 3 jaar in ZA te zijn geweest was dit de eerste keer een luipaard in het wild.
En hoe? Gewoon voor ons stak hij over.
Ervaring voor het leven.

Ultieme tip: Numbi gate, Een mooie ingang van het krugerpark, met een schitterende route naar het zuiden met veel kans op katachtige. En goede ligging voor de verdere reis door ZA.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elk dier is een bonus (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lisa de Knegt op 13 november 2018

Vooraf kregen wij te horen dat elk dier dat je ziet een bonus is. Dat wij vervolgens de big 5 binnen 1,5 uur zagen, was geweldig. Ook 2x een luipaard gezien en cheetahs als kers op de taart.
Zeker een aanrader

Ultieme tip: Ga per 4x4 of eigen auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gert-Jan Haverkamp op 12 november 2018

Wat een bijzondere en unieke plek. We hebben een aantal guided tours gedaan door Kruger en zijn er zelf doorheen gereden, allebei bijzonder op hun eigen manier. De guided tours brengen je echt dichtbij de dieren, echt super mooi. Ze zelf spotten geeft weer een heel andere unieke ervaring.

Minpunten Krugerpark

 • veel autos op de geasfalteerde wegen
Ultieme tip: Neem een vroege guided tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Denise van Kolthoorn op 11 november 2018

Een fantastisch verblijf gehad in het Krugerpark! De dieren lopen zelfs om de lodge heen. Ze zijn zeker niet bang om even uit en rondom get zwembad te drinken. Het is een geweldig natuurgebied en de verzorgde safari’s zijn top!!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • dieren
 • safari’s
 • lodges
Ultieme tip: Thornhill Safari Lodge!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen: Krugerpark

Welke landschappen en dieren zie ik in het Krugerpark?

Het Krugerpark is grofweg op te delen in het dorre noorden waar olifanten en buffels leven; het midden waar grasvlaktes een thuis bieden voor antilopen en leeuwen; en het heuvelachtige zuiden waar de meeste grote savannedieren leven. 

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor het Krugerpark?

Om het hele Krugerpark kunnen zien heb je minstens twee weken nodig, maar veel bezoekers trekken er twee dagen voor uit. Zo krijg je een goede indruk van al het moois wat hier (in het zuiden) te zien is.

Is het wel veilig om op een self-drive te gaan?

Het is veilig om op self-drive te gaan, zolang je de regels van het Krugerpark opvolgt. Lees meer over veilig op self-drive in het Krugerpark.

Wat is de beste reistijd voor het Krugerpark?

De beste reistijd voor het Krugerpark is de Zuid-Afrikaanse winter. Dat is echter niet de beste reistijd voor de rest van het land... Meer over de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors