Krugerpark
9,3
9,6 Algemene ervaring
9,2 Natuur
9,4 Stranden
9,7 Wildlife
8,9 Overige activiteiten
9,1 Bereikbaarheid

Krugerpark

door Getaway Travel

Dankzij de grote variëteit aan wildlife, een rijke fauna, uitgestrekte savannes en een lange geschiedenis is het Krugerpark de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. Het is ook een van de mooiste en grootste safariparken ter hele wereld. Het is maar liefst 352 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed . Hier leven meer dan 147 geregistreerde soorten zoogdieren, 507 soorten vogels, 114 soorten reptielen, 49 soorten vissen en 34 soorten amfibieën; de grootste variëteit aan dieren van het hele continent.

Big Five

De meer dan één miljoen menselijke bezoekers per jaar komen hier op zoek naar de 'Big Five' - de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en de luipaard - en naar nijlpaarden, antilopen, giraffen, impala's, zebra's, gemsbokken en nog veel meer.

Om dit alles te kunnen zien heb je minstens twee weken nodig, maar veel bezoekers trekken er twee dagen voor uit. Zo krijg je een goede indruk van al het moois dat hier te zien is.

Beschermd gebied

Het Kruger National Park heeft lange geschiedenis. Hier leefden zo'n 25.000 geleden de San en zij lieten indrukwekkende rotstekeningen achter die onder andere te bezichtigen zijn bij Masorini en Thulamela.

Aan het einde van de negentiende eeuw werd door de Zuid-Afrikaanse regering - toen de Volksraad - de noodzaak ingezien om de natuur te beschermen. De Volksraad onder leiding van Paul Kruger verbood de jacht tussen de Sabierivier en de Krokodilrivier in het zuiden van het huidige Krugerpark.

In 1898 stichtte Kruger het Sabie Game Reserve. In de jaren daarop bleef het park groeien en in 1927 werd het opengesteld voor het publiek. Sindsdien is het een belangrijk onderzoekscentrum en beschermd gebied voor de Afrikaanse wildlife. In 2002 behoort het Kruger samen met het Gonarezhou National Park en het Limpopo National Park in Mozambique tot het gigantische Great Limpopo Transfrontier Park.

Noord tot zuid

Het noorden van het Kruger is een vrij dorre wildernis met ijzerbomen. Er lopen riviertjes die vaak niet meer zijn dan wat zanderige stroompjes. Hier leven naast grote kuddes olifanten en buffels ook diverse soorten antilopen. Het gedeelte boven Punda Maria en Parufi is wellicht het mooiste gebied van het park, aangezien het hier veel regent en er een gigantische variëteit aan flora en fauna is.

Het midden wordt gekenmerkt door uitgestrekte grasvlakten waar veel antilopen grazen. In de winter leven hier grote aantallen impala's, zebra's, gnoes, buffels en giraffen. Een aantal van deze dieren vallen ten prooi aan de indrukwekkende leeuwenpopulatie die hier rondstruint. Het zuiden van het park beslaat slechts een vijfde deel van het totale oppervlakte maar omdat het vanuit Johannesburg gemakkelijk is te bereiken, komen hier de meeste bezoekers.

Safari's

Het Krugerpark heeft een goed wegennet en is dus prima te verkennen met een gehuurd voertuig. De maximum snelheid bedraagt vijftig kilometer per uur, in de camps twintig kilometer per uur. Alleen gesloten voertuigen zijn toegestaan voor het publiek.

Er zijn dag- en nachtsafari's met gidsen in open voertuigen en verschillende wildernistochten. Je kunt ook kiezen voor een eco-tour van zo'n vijf dagen. Dan trek je door vrijwel heel het park in een 4WD met gids.

Je kunt ook prachtige boswandelingen maken onder begeleiding van een gids. Je loopt dan in groepjes van maximaal acht personen. Er zijn wandelingen van twintig kilometer die een dag duren of tours van meerdere dagen waarbij je logeert in het park. Deze wandelingen zijn erg populair. Het is dus erg belangrijk dat je op tijd boekt. Er worden ook mountainbike-tochten georganiseerd. De lokale tourist centres kunnen je hierover uitgebreid informeren.

Vogels spotten

Deze plaats in het noordoosten van het land is met zo'n 500 soorten hét vogelparadijs van Zuid-Afrika. Omdat er verschillende soorten habitat zijn, vind je er veel verschillende soorten vogels, want elke habitat trekt haar eigen vogels aan. Het spotten van de vogels is erg makkelijk in het Kruger National Park. Hoe dichter de vegetatie, hoe meer je er zult zien. In het noorden en zuiden heb je kans in een week zo'n tweehonderd soorten te spotten.

Vooral het gebied tussen Punda Maria Gate en Pafuri is een van de mooiste plekken op de wereld voor verwoede vogelaars. Hier vliegen onder andere vinvoetfuutkoeten, smidsplevieren, zwarte ooievaars en langstaartspreeuwen. Het gebied rond Satara is een goede plek om vogels te spotten, ondanks dat het kamp vrij druk is. Je ziet er bijvoorbeeld de gaper, maraboe, secretarisvogel, koribuizerd en de roodsnavelquela.

Toegangspoorten

Het Kruger National Park ligt grotendeels in Limpopo, in het noordoosten van Zuid-Afrika. Er zijn negen ingangen. De Malelane en Crocodile Bridge Gates liggen aan de zuidkant van het park en zijn het gemakkelijkst te bereiken via de N4 vanuit Johannesburg. Ze liggen op ongeveer vijfhonderd kilometer van Johannesburg, terwijl de andere ingangen Phalaborwa en Punda Maria nog vijftig kilometer verder liggen.

De zuidelijke poorten liggen ook dichter bij de luchthaven, Kruger Mpumalanga International Airport. Deze luchthaven ligt in de buurt van Nelspruit; de grootste plaats in de buurt van het Krugerpark.
Vluchten naar Kruger National Park zijn mogelijk vanuit Johannesburg, Durban en Kaapstad. Vanuit Johannesburg gaan ook vluchten naar kleinere, omliggende steden zoals Phalaborwa en Hoedspruit.

Like deze pagina

Reizen Krugerpark

Meer Krugerpark

Reviews Krugerpark

Onvergetelijke ervaring!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Saskia Luijten op 19 december 2016

Krugerpark, of wel 'Klaserie' waar wij geweest zijn is super! Puur natuur!
Hele gave game drives gehad, veel gezien, maar ook de kleine dingen kunnen waarderen.
Erg aardige rangers, die je alles vertelden over het gebied en de dieren. Rangers hebben oog voor detail en respect voor de natuur. Ook een super ervaring gehad door twee nachten in een boomhut te slapen. Verder erg lekker gegeten, alles was tot in de puntjes geregeld. Een echte Zuid-Afrika ervaring gehad, onvergetelijk!!

Pluspunten Krugerpark

 • puur natuur
 • big 5
Ultieme tip: Boek 'Africa on Foot' in Klaserie (open grenzen met Krugerpark). Safari met jeep en te voet. In een boomhut slapen is een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste safari-trip ooit met Outlook Safaris (bezocht in november 2016)

Review geschreven door John Gerrets op 11 december 2016

Van alle aanbieders van safari-trips in het Krugerpark is voor mij Outlook Safaris de gene die alles in het werk stellen om de bezoeker een zo reëel beeld te geven van het wildleven. De gidsen zijn zeer kundig en weten heel veel van de dieren. Niet alleen van de Big Five, maar ook van insecten, reptielen, vogels en ander groot wild. Tevens weten ze ook heel erg veel van de flora die in het Krugerpark aanwezig is. Ze vertellen er ook bij hoe ze vroeger en in het heden gebruik maken van de helende en genezende werking van de kruiden, planten en bomen. Wat ook een pluspunt van deze organisatie is, is dat de gidsen met elkaar in contact staan en elkaar op de hoogte houden met wat ze zien of vinden. Zo heb ik mogen zien dat leeuwen een buffel doodde en de gids zijn collega's verwittigt zodat ook anderen van dit schouwspel konden meegenieten. Hetzelfde ging dat met een collegagids die een zwarte neushoorn spotte en waar wij later van konden meegenieten. Voor mij was de safari er een om nooit te vergeten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • kundig
 • behulpzam
 • goed eten
 • wildleven
 • gewoon geweldig.

Minpunten Krugerpark

 • Duur
Ultieme tip: Zorg dat je uitgerust op safari bent en maak gebruik van gidsen als je veel dieren wil zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De mooiste natuur ooit gezien (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Kirsten van Zelst op 11 december 2016

Het Krugerpark moet je ooit gezien hebben in je leven! Wat een mooie natuur en cultuur! Wij waren er in de maand september, toen het vrij droog was. Weinig beplanting en erg weinig water voor de dieren... wel kon je daardoor makkelijker de dieren zien. Alleen was het erg treurig om te zien dat de dieren het er ook moeilijk mee hadden! De hele big-five hebben wij niet gespot, verder wel heel veel anders moois! Juist daarom blijft het zo speciaal, omdat het in het wild is! Elke dag is een verrassing!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • Aardige locals
Ultieme tip: Wij wilden heel graag een luchtballonvaart doen, helaas lukte dat niet meer in onze planning! Maar mocht dat ooit je droom zijn, doe het daar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari in het Krugerpark (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Jelleke Scheer - van der Wijst op 10 december 2016

Overnacht in het Krugerpark zelf in een van de campsites of lodges die daar te vinden zijn! Je hoort 's nachts en 's ochtends de wilde dieren en je kunt dan die avond en ochtend gamedrives doen waarbij veel dieren te spotten zijn!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Doe een morningwalk met rangers! Gegarandeerd spanning en oog in oog komen met de wilde dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Krugerpark, unieke belevenis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jacques Lecleire op 09 december 2016

Tijdens onze reis in Zuid-Afrika mocht het Krugerpark zeker niet ontbreken. Het was een unieke belevenis. Spijts de lange droogte konden we toch genieten van het aantal dieren die onze weg kruisten.
Impalas, Kudus, neushoorns, olifanten, giraffen enzovoorts... We waren er jammer genoeg maar een dag met eigen vervoer, wat zeker een aanrader is. Toch was het genieten van de eerste minuut tot de laatste. Niet alleen van de vele dieren maar ook van de mogelijkheid om er te rusten en iets te nuttigen op een van de stopplaatsen. Is zeker een aanrader voor ieder die Zuid-Afrika bezoekt!

Pluspunten Krugerpark

 • Natuur
 • landschap
 • Dieren
 • rustplaats
Ultieme tip: Indien privaat, reserveer op voorhand je komst en probeer in het park te logeren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een kinderdroom die uit kwam! (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Inge Heidelberg-Genefaas op 16 augustus 2016

Geweldig park, zoveel dieren gezien, en ga eens van de gebaande paden!
Smorgens om 6.30 is er nog niemand, hele groepen wilde honden gezien.
Maak een private game drive, wij zagen leeuwen die naast een buffel lagen uit te buiken, onvoorstelbaar!

Pluspunten Krugerpark

 • betaalbaar
Ultieme tip: Maak een prive game drive met ranger, smorgens heel vroeg of later in de middag. De Sun set op de savanne is zo'n ultieme ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Heimwee (bezocht in december 2001)

Review geschreven door Ina van DijkvanWijk op 16 augustus 2016

Ik was er als kind in '79 voor t eerst. Zo'n overdonderende ervaring om tussen de wilde dieren te vertoeven. Pretoriuskop, Skukuza, Paul Kruger beeld bij ingang Numbigate, het eten in de restkamps en natuurlijk het wild spotten!

Sindsdien 5x terug geweest en telkens willen we weer naar Krugerpark. Nogsteeds lekker om daar dieren te spotten en in een restkamp te verblijven en te kamperen. We kunnen met de camper uren bij een waterdrinkplaats blijven staan kijken en genieten van de dieren die er komen drinken. Of naar de omgeving kijken in een stiltehut.

Kijk, een krokodil! Oh nee het is een waterschildpad.. Of het moment dat we stopten voor een olifant langs het pad. Toen bleek dat we tussen moeder olifant en haar jong in stonden..ai...gauw een stukje achteruit gereden. Heerlijke momenten waar we nog vaak heimwee naar hebben!

de big five is fantastisch om te spotten (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Amanda van Dasselaar op 05 augustus 2016

Alles is mooi, je moet soms geluk hebben om op het juiste tijdstip ergens te zijn waar de bijzondere diersoorten te spotten zijn bv. leeuwen of luipaarden.

Pluspunten Krugerpark

 • mooie stops onderweg waar je lekker kan picknicken en leuke winkeltjes waar je soms echt iets speciaals ziet
Ultieme tip: Blijf lekker op de hoofdweg. hou rekening met de dieren, heb respect voor ze want het is hun leefgebied en wij zijn er te gast.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kruger Park (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door mirjam den hartog op 05 augustus 2016

Vanuit het Monkey Rehabilitation Centre (limpopo) was een 2 daagse trip naar het Kruger Park georganiseerd. Alhoewel ik er in 2005 ook al eens was geweest, was dit een heel bijzondere. We gingen met een aantal vrijwilligers (16 in totaal) samen op reis. De extra informatie die we onderweg kregen was een aanvulling op de reis, als ook de bijzondere plaatsen die we te zien kregen.

Pluspunten Krugerpark

 • De twee rest camps (Mopani en Letaba)
 • , diversiteit van dieren en plekken

Minpunten Krugerpark

 • Niet.
Ultieme tip: De tip die ik kreeg was om de volgende keer een safari te voet te gaan doen met een ranger en dat ga ik ook zeker doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Krugerpark (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Lianne Baks op 05 augustus 2016

Wij verbleven 2 nachten in Lower Sabie en gingen 's ochtends vroeg en tegen zonsondergang aan de oever van de Sunset Dam staan. Er was altijd wel iets bijzonders te zien.
Het zuiden vinden wij persoonlijk het mooiste gedeelte van het park. Ook qua natuur. Er zitten veel dieren in de omgeving Lower Sabie. De rivier trekt dieren aan en die trekken weer roofdieren aan.

Pluspunten Krugerpark

 • Groot waardoor de dieren goed rond kunnen trekken.
 • Goede overnachtingsmogelijkheden.

Minpunten Krugerpark

 • Te groot misschien zodat stropers hun gang kunnen gaan
 • Op sommige plekken wel heel erg druk.
Ultieme tip: Ons favoriete plekje in het zuiden van het Krugerpark is de Sunset Dam. Vlak bij Lower Sabie. Krokodillen, nijlpaarden maar ook heel veel vogels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Zelf op zoek naar de big 5! (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Ignace Bruneel op 05 augustus 2016

Niet logeren in het park zelf: prijs/kwaliteit is ondermaats. Betere alternatieven rond/dichtbij het park.
Met de wagen kan je zelf gerust op ontdekkingstocht, zo ontdek je zelf wonderbaarlijke dingen (bv babykrokodil, neushoorn alleen op weg, olifantenkudde,...

Pluspunten Krugerpark

 • zelf op ontdekkingstocht
 • goede hoofdwegen

Minpunten Krugerpark

 • logies in het park
 • hygiëne in restaurant en terras
Ultieme tip: 's Ochtends vroeg starten zodat je er een volle dag kan van maken. Vertrek met voldoende eten, drinken en benzine.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ontploffen van de natuur (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Erick Moll op 05 augustus 2016

Kom al meerdere keren in het Krugerpark. Door zijn omvang kan je het verschil zien en ontdekken in de soorten natuur en begroeing. De mooiste tijd voor mij is in het Zuid Afrikaanse voorjaar. Je kan dan meemaken dat de natuur zogezegd ontploft. In een twee tot drietal dagen 'ontploft'de natuur van kaal en dor naar fris groen en heerlijke geuren. De vogels worden wakker en geven hun mooiste zang. Ook de dierenwereld komt uit zijn lethargische slaap. Jonge dieren zoals olifanten, impala's, blauwaapjes, geven het gevoel van leven. Omdat het fris groen is kan je de dieren nog goed zien en rustig observeren.
Het huren van een goede auto, liefst een SUV achtige heeft de voorkeur. Op sommige plekken mag je uitstappen. Je kan dan vaak ook daar braaien. Het is op die plekken wel drukker, vooral in het weekend.

Pluspunten Krugerpark

 • Ruimte
 • toch niet druk
 • veel te zien

Minpunten Krugerpark

 • te groot voor 1 dag
Ultieme tip: Logeren in Marloth park. Daar kan je een huis huren. De dieren lopen daar vrij rond, niets mooiers dan dichtbij Gnoe, Zebra of Koedoe te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vertrouwen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Miw Wim op 05 augustus 2016

De dieren in het Krugerpark hebben zoveel vertrouwen in de mens in hun auto's dat ze met hun gewone leven doorgaan, zodat wij daar getuige van mogen zijn, zonder naar een BBC-documentaire te hoeven kijken.

Pluspunten Krugerpark

 • Groot
 • veel kans op het spotten van de big five

Minpunten Krugerpark

 • Vrij duur op het park zelf dus je moet eigenlijk aan de rand gaan zitten.
Ultieme tip: Probeer de Rangers af te troeven in het spotten van de dieren. Je zult merken dat dat nog niet meevalt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Esther Henneman op 05 augustus 2016

Onze chauffeur wist heel veel te vertellen en heeft ons heel veel neushoorns laten zien.
Van heel ver weg tot heel dicht bij.
Ze liepen gewoon voor onze jeep langs.

Ultieme tip: Kijk goed om je heen. Overal maar dan ook echt overal zie je wild. Van vogels tot neushoorns.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek in het rijk van de dieren! (bezocht in januari 2002)

Review geschreven door Ellen van Es op 05 augustus 2016

Een bijzondere ervaring om bij de dieren "op bezoek" te zijn. Prachtig om ze in hun natuurlijke omgeving te zien. Je krijgt bijna een gevoel van schaamte als je dat vergelijkt met onze dierentuinen.

Ultieme tip: Verblijf in of direct aan de rand van het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Wandelsafari (bezocht in april 2001)

Review geschreven door Dorien van Engelenburg op 05 augustus 2016

Wij hebben vanuit Phalaborwa diverse safari's gedaan op verschillende tijdstippen van de dag. Elke safari brengt natuurlijk weer andere dieren en zicht op het landschap met zich mee.

De mooiste ervaring was een wandelsafari door het Krugerpark. Als plantenliefhebster heb ik genoten om bloeiende wilde planten te zien, terwijl je vanuit de auto alleen maar droog gras ziet! Daarnaast is het sporenvolgen heel boeiend! Wij hadden van iets te dichtbij een olifant, dus we moesten heel zachtjes achteruit lopen terwijl de rangers met doorgeladen geweer de olifant in de gaten hielden. Spannend!

Pluspunten Krugerpark

 • dier

Minpunten Krugerpark

 • druk
 • groot
Ultieme tip: Ga golfen in het Park!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

20 jaar gewoond, dus ONS VAKANTIELAND (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door BJ KOK op 04 augustus 2016

Het Krugerpark is voor ons altijd de ultieme afsluiting van onze vakantie. De natuur en het wild laten jouw hart sneller kloppen. Een vakantie zonder Krugerpark is geen vakantie in Zuid Afrika

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • De rust
 • de behuizing
 • de natuur
 • en het wild

Minpunten Krugerpark

 • Voor ons geen minpunten
Ultieme tip: Ga altijd met een goede planning naar het Krugerpark
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Safari Krugerpark (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marjan Kamp op 04 augustus 2016

Ruige, bijna doodse natuur met prachtige dieren, die je ook nog eens van heel dichtbij kunt bewonderen. Een ongelofelijke ervaring.

Ultieme tip: Bezoek vooral een van de private reserves in het greater Krugerpark. Daar is de kans op close encounters nog groter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Grandioos! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Margreet Hagens op 27 juli 2016

Wij hebben het Krugerpark bezorgd met een ranger die ons alles kon vertellen over de natuur en de dieren het was super! En ok wil ook zeker terug

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • prachtige locatie

Minpunten Krugerpark

 • jammer dat mensen zelf mogen rijden in de parken
Ultieme tip: Ga met een ranger mee, die kan je zoveel vertellen en heeft contact met de anderen als zij iets zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Krugerpark maakt van iedereen een dierenliefhebber (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 25 juli 2016

Wat op mij de meeste indruk maakte tijdens mijn rit door het Krugerpark, was het besef van hoe nietig en KLEIN mensen zijn! Die kolossale olifanten, lange giraffen, onverwacht gigantische neushoorns, agressieve leeuwen, hyena’s, groepen rennende zebra’s, waterbuffels… Ze vormen een wereld waar wij als mensen tegenwoordig volledig buitenstaan; een wereld die zo anders en zo groot is dat ze bijna dinosaurusachtig aandoet. Ik was erdoor verpletterd – en zo’n grote dierenfan ben ik niet eens.

Voordat ik, samen met een ranger uit het hostel waar ik verbleef, het park inreed, was mij door verschillende mensen verteld dat het Krugerpark heel commercieel is en te groot om veel dieren te spotten. Wat een onzin. Ik ben naar andere grote én kleine game reserves in Zuid-Afrika geweest, maar het Krugerpark overtreft alles. Al buiten de hekken zagen we tientallen olifanten en giraffen rondstruinen. En we hoefden maar een paar minuten te rijden voordat we leeuwen, apen, wildebeesten en zebra’s tegenkwamen.

Pluspunten Krugerpark

 • Divers
 • Veel dieren

Minpunten Krugerpark

 • Prijzig
Ultieme tip: Of je nou zelf of met een toer het Krugerpark ingaat, zorg dat je een ranger bij je hebt. Iemand die met passie over de dierenwereld vertelt maakt je bezoek pas echt indrukwekkend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors