Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,1 Veilig
9,6 Natuur
8,7 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 851
  • Aantal waarderingen: 508

Erg koud s, nachts maar overdag te doen. (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Jaap Roos op 07 juli 2019

Erg mooi land: mooie natuur, verschil tussen arm en rijk, enorm aardige mensen, eten erg lekker en niet duur. Zaten soms erg veel mensen in een bus maar we hebben wel erg veel gezien. We hadden een erg leuke gids en het weer was erg goed. Zou het zo weer doen!

7,7
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Op safari's gaan .
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Mary Ann le Feber op 04 juni 2019

Ik ben gek op de natuur dus heb gekozen om verschillende safariparken aan te doen en gekozen voor een busreis. Mooiste moment voor mij, buiten de parken om, was de ontmoeting met de haaien en hun babies in Hermanos. Leuke ontdekking in het Hugenotenmuseum; kwam onze naam tegen in de registers

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • fijne ontvangst door de locals
  • het heerlijke eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • voor mij de waarschuwingen om
Ultieme tip: De safariparken
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Super vakantie in prachtig Zuid-Afrika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Monique van den Ouweland op 04 juni 2019

We zijn begonnen vanuit Johannesburg met zijn drieën (dochter van 15 jaar was mee)aan een onvergetelijke rondreis van drie weken lang. Kort samengevat adembenemend mooi en boeiend. De rondreis ging via Dulstroom naar Sabie daarna naar Hoedspruit nabij het Krugerpark (goed met eigen auto te doen met alle wilde dieren die je alleen in natuurfilms ziet zijn er houdt ramen en deuren goed dicht, in dit half zo grote wildpark als Nederland) Daarna zijn wij via een onvergetelijke route die niet met een normale personenauto te doen is (wij wel) naar Swaziland gereisd ook daar hebben wij ons meer dan uitstekend vermaakt. De mensen zijn ook in dat zeer arme land uiterst vriendelijk. Let overal goed op je snelheid de lasergun agenten zijn echt zeer actief en je ziet ze niet altijd, ik heb ze 3 x mogen spreken met de daarbij horende boetes. Daarbij hebben wij tijdens onze ritten naar de volgende locaties intens genoten van de mensen en adembenemende uitzichten. Wij hadden middenklasse Hotels, lodges en tenten, stuk voor stuk uitstekende accomodaties voor een zeer redelijke prijs.
Na Swazieland zijn wij weer terug gegaan naar Zuid-Afrika met als volgende bestemming St-Lucia daar hebben wij bultrug walvissen vanaf het strand en op zee kunnen spotten onvergetelijk. Overigens zijn de excursies in beide landen goedkoop en heeft het enorme historische erfenissen van diverse oorlogen tussen boeren, Engelsen en diverse stammen. Ook zijn daar diverse wildparken te bezoeken met heel veel olifanten en redelijk wat neushoorns en ander wild met wonderschone natuur.
Na St-Lucia zijn wij naar een grote stad Durban gegaan daar is veel te doen en voor de dames veel te shoppen etc. Daarna zijn wij richting Drakensbergen gegaan met als bestemming Spionkop de boer kan met zijn zoon veel vertellen en laten zien van de geschiedenis.
Verder hebben wij in deze omgeving een ballonvaart gedaan, paard gereden door de bergen, canopying gedaan.
Hierna via Johannesburg terug naar Nederland.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Goed zelf te doen met een goede huurauto de wegen zijn over het algemeen uitstekend wel op tijd tanken let op de snelheid en zorg voor donker op je eindbestemming zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Privéreis door Zuid-Afrika. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jacques Lecleire op 15 maart 2019

Zuid-Afrika heeft alles te bieden. Natuur, vriendelijke mensen, goed eten, mooi weer en heerlijke steden en dorpen. Een echte aanrader voor wie van vrij heerlijk reizen houd. De reizen zijn hun prijs meer dan waard.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar !

Minpunten Zuid-Afrika

  • Heb er geen !
Ultieme tip: Geniet van de prachtige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika panoramaroute en tuinroute (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Par Dede op 13 februari 2019

De panorama route rijden om via Durban naar Kaapstad te vliegen en van daaruit de Tuinroute te doen met een fijne tussenstop in Montagu.
In Montagu kun je een wijntour doen met o.a. een gezellige en lekkere lunch op de Brede rivier. Tijdens de panorama route kan je het Krugerpark bezoeken en Addo tijdens tuinroute.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • fantastische natuur
  • behulpzame en vriendelijke locals
Ultieme tip: Als je van een goede steak houd ga dan naar Spur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overnachtingen (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door rosa coppens op 25 januari 2019

Overnachten bij locals is de beste manier om ook het land en cultuur te leren kennen.. Ook in kleine parken zoals Addo in Port Elisabeth vindt jij onnoelijke natuurpracht en dieren.. Neem wel 'n 4x4 wagen, de paadjes in natuurparken zijn soms niet zo goed berijdbaar! Neem altijd voldoende water mee!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Onveiligheid rond Johannesburg
Ultieme tip: Bezoek zeker Krysna en durf weg van de toeristische zones te gaan. Daar ontdek je de mooiste plekjes
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Bijzondere Zuid Afrikaanse ervaring (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Magda Knijnenburg op 05 januari 2019

Nadat ik 4 weken in een NGO-project als vrijwilligster gewerkt had, ben ik na die 4 weken nog aan het rondtrekken geweest door dit bijzondere land. Met eigen vervoer een twee-weekse rondrit gemaakt langs een aantal highlights van Zuid Afrika. Waaronder een bezoek aan Drakensberg. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Luxe verblijven voor toeristen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Je niet overal veilig over straat kan
Ultieme tip: Ga met een auto rondreizen, je ziet veel meer van het land als je op eigen gelegenheid gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sports trip (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ulrike Vierstraete op 05 januari 2019

Ik ben een volledige rondreis gaan doen na het WK kajak in Afrika. We hebben mretoria, johannesburg, zululand, zwaziland,... bezocht! Zeker de blade canyon is de moeite en de panorama route! Natuurlijk moet je zeker het krugerpark bezoeken!

9,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • advontuurlijk
  • vriendelijke bevolking
Ultieme tip: Huur een auto, en plan alles mooi op voorhand!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika Blyde River Canyon (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 31 december 2019

De Blyde River Canyon is een spectaculaire kloof van maar liefst dertig kilometer en is een echte kippenvel bezorger. Het is de op twee na grootste kloof ter wereld! De canyon is onderdeel van de bekende Panoramaroute.

7,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
1 Steden of plaatsen
6 Locals
4 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • lekker weer
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms slechte wegen
  • soms onveilig
Ultieme tip: De panorama route is een echte aanrader. Prachtige natuur. Het brengt je onder andere langs Blyde River Canyon, Bourke Luck Potholes en verscheidene watervallen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jeanique Van den Berg op 31 december 2019

Bijna iedereen weet dat je pinguins kunt bekijken op Boulders Beach. Maar er zijn veel meer plekken rond Kaapstad waar je deze leuke diertjes kunt tegenkomen. Zo kwam ik bij Betty's Bay en zag ik een bordje staan met 'Penguins this way." Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken. Ook hier bleek dat je moest betalen om de houten loopbrug op te mogen om bij het strand te komen waar de pinguins zitten (zelfde idee als Boulders Beach). Alleen was hier ook weer het grappige dat de pinguins al voor de brug zaten te luieren! Gratis gezien dus. En dat vind ik dan weer extra leuk. Er is ook een restaurantje waar je lekker kunt eten en drinken en ondertussen dus al naar de pinguins kunt kijken, mits ze al voor de brug zitten.

7,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
2 Steden of plaatsen
5 Locals
4 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen soms
  • onveilig gevoel
Ultieme tip: Port Sint Johns. Overnachten: Delicious Monster Retreat is gelegen op een prachtige plek. Jungle, prive strand, restaurant met heerlijk eten, hele aardige mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis zuid afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Bas Verhoeven op 29 december 2018

Mooie rondreis door zuid Afrika gedaan! Van Kaapstad naar Johannesburg met binnenlands vlucht van port Elisabeth/Durban.

Natuur, cultuur, wildlife, alles even geweldig!
Tips zijn wel: Rhino River Lodge, geweldig game drives, top keuken en heerlijk slapen in de rustige omgeving.
De zeekoe guesthouse, wat een gaaf hotel, mooie uitzichten, sfeervol en beste eten tot heden.
Animal Ocean, seal snorkling. Koud, maar gaaf om te zwemmen tussen nieuwsgierige zeehonden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • gastvrij
  • natuur
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • corrupie
Ultieme tip: Mama africa, een geweldig restaurant met Afrikaanse keuken, live Afrikaanse muziek en heerlijk eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De wondere wereld van het Krugerpark (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Anita Grotewal op 22 december 2018

Wanneer je een grote concentratie wildlife wilt zien en betaalbaar dan is het Krugerpark een hele goede keus. Je hebt al een eenvoudig onderkomen voor minder dan 50 euro voor 2 personen. Op eigen gelegenheid door het park rijden is heel goed te doen en wanneer je boft zoals wij krijg je te maken met een geïrriteerde neushoorn, die meer dan een half uur de weg heeft beheerst. Zuid-Afrika heeft veel natuurparken die betaalbaar blijven als je een wildcard koopt. Waarmee je veel bekende parken waaronder het Addo Addo en het Krugerpark een jaar lang kunt bezoeken. De prijs voor een wildcard is voor een echtpaar iets meer dan 230 euro.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • Zuid Afrikaans praten
  • schitterende natuur
  • the big five

Minpunten Zuid-Afrika

  • Je wilt nooit meer weg
Ultieme tip: Een wandelsafari door het Krugerpark. Zelf ervaren hoe het is om te lopen waar kort voor jou, de olifanten, leeuwen en misschien wel neushoorns liepen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op reis met scouting (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Lilian van Bussel op 21 december 2018

Ik ben op reis geweest vanuit scouting voor een partnership met Girl Guides in Zuid-Afrika. Dit is een aantal jaar geleden begonnen in Kwazlulu Natal en inmiddels is er een partnership met Mpumalange en Limpopo. Hierdoor zijn we al op veel bijzondere plekken geweest. Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat is een safari uiteraard een must, dus we plannen altijd een aantal dagen safari in. Dit jaar was dat bijna een week in het Kruger park. Hier zijn we vanuit Berg en Dal helemaal naar Phalaborwa gereden in een aantal dagen en bijzondere sightings mogen zien.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Voor gegarandeerde mooie sightings van wilde dieren inclusief de Big 5 is Kruger Park zeker een aanrader. Je ziet er altijd bijzondere dingen zelfs als het weer niet mee zit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Addo Elephant Park een must (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Trude Hardeman op 20 december 2018

In Addo Elepant Park wonen ongeveer 700 olifanten. Je voelt je echt heel nietig als zo'n groot dier vlak naast je auto loopt. Zo indrukwekkend. De wegen in het park zijn goed begaanbaar, maar het is aan te raden om met een gids te gaan. Zij hebben het wild eerder in gaten dan wij en het is een stukje veiliger.

7,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
3 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijke locals
  • behulpzaam
Ultieme tip: Niet ver van het Park ligt een mooi en voordelig onderkomen. Het is guesthouse The Elephant House. Je wordt hier gastvrij onthaald en je kunt hier heerlijk lunchen/dineren.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Hluhluwe Imfolozi National Park (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Trude Hardeman op 20 december 2018

Hluhluwe Imfolozi National Park is het oudste wildpark van Zuid-Afrika.
Er zijn in Zuid Afrika niet veel neushoorns meer. Er zijn stropers actief die het op de hoorn van de neushoorn hebben gemunt. In Hluhluwe Imfolozi National Park is men druk bezig de neushoorn tegen uitsterven te behoeden. En dat lukt in dit park prima. Er hebben inmiddels voldoende geboortes plaatsgevonden om de neushoorns in andere landen uit te zetten. Een prachtige prestatie. Zorg dat je een picknickmand mee hebt als je het park bezoekt. Bij de entree van het park zijn mooie picknickplekken met schone toiletten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Adembenemende natuur
  • , veel wild te zien

Minpunten Zuid-Afrika

  • Grote tegenstellingen tussen arm en rijk
  • bij individuele reizen kun je niet zomaar een marktje bezoeken
  • soms een onveilig gevoel
Ultieme tip: Boek een prive game drive in dit park. het landschap is waanzinnig mooi. Je kunt hier zomaar oog in oog komen te staan met een kudde buffels.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika Sabi Sands (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Edwin Jager op 17 december 2018

Vier jaar geleden voor het eerst naar Zuid-Afrika gegaan en sindsdien verkocht. Zeer gastvrij en een schitterende natuur. Tuurlijk is het niet allemaal praxhtig en is er armoede maar ook dat hoort bij dit prachtige land.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrij
  • natuur
Ultieme tip: Als ke gegarandeerd luipaarden wilt zien os een bezoek aan Sabi Dands een must.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis door Zuid-Afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Daan De Haas van Dorsser op 16 december 2018

Met vrienden hebben we een geweldige reis door Zuid- Afrika gemaakt. Van Johannesburg, alwaar eerst het apartheidsmuseum bezocht, naar Dulstroom gereden. Daar gegeten bij Mrs. Simpson, geweldig leuk en authentiek restaurant ( aanrader, maar wel lang van te voren boeken!). Over de Panoramaroute naar Kruger Park gereden. Daar vijf nachten gebleven en enorm veel dieren gezien. In de buurt van Biyamiti Bush Camp zelfs 4 luipaarden op een dag! Na Kruger zijn we doorgereden naar de Drakensbergen en hebben overnacht in het Royal Natal National Park. Wat een ongelooflijke uitzichten. Voor de wandelaars zeer aan te raden, er zijn hele mooie hikes te lopen. We hebben onze reis voortgezet naar Camdeboo National Park. Dit ligt bij Graaff Reinet. Het park is wat minder spectaculair qua dieren, maar de landschappen ( vooral het uitzicht in Desolation Valley ) zijn prachtig. Via Tsitsikamma National Park ( de hangbruggen en de ruige kustlijn zijn spectaculair) de olifanten opgezocht in Addo National Park. Ongelofelijk veel olifanten gezien, soms wel meer dan 300 tegelijk! Van Addo naar Knysna gegaan. Hoewel het walvissen seizoen al op z’n einde liep toch een walvissen toer geboekt bij Ocean Odessy. Weinig walvissen maar heel veel dolfijnen en zeeleeuwen gezien op een hele ruwe zee, maar het was zeer de moeite waard. We hebbedingetjes reis vervolgd naar Montegu. Hier was het helaas slecht weer, maar een bezoek aan het museum van Helen Martins in Nieu Bethesda maakte veel goed. Onze reis hebben we afgesloten met een aantal nachten in Stellenbosch bij Casa Mori ( Air B&B). Heerlijk genoten van alle wijnen, het bezoek aan de Waterfront in Kaapstad en natuurlijk de Tafelberg op geweest. Heerlijke reis gehad, nu nog de 5000 foto’s uitzoeken!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • zeer goed bereisbaar
  • divers

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid in de steden
Ultieme tip: De ultieme tip is Addo Elephant Park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een fantastisch land (bezocht in september 2017)

Review geschreven door K G Flokstra op 15 december 2018

Het schitterende Zuid Afrika moet je gezien hebben, of nou je van natuur, wilde dieren ,heerlijke wijn of rust houd je kunt het vinden in Zuid Afrika. Rij de wijnenroute in combinatie met de tuinenroute en rust uit in schitterende lodges. Zo kun je genieten van elke dag in dit schitterende land

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Ga zelf rijden met een huurauto, dan geniet je er nog beter van. En geniet van het Zuid Afrikaanse eten.
Aangeraden voor: Stellen

Eerste maar zeker niet laatste bezoek aan Zuid Afrika (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Wil Molenaar Maaskant op 15 december 2018

Wat indrukwekkend en wat voel je je klein als je bij de wilde dieren in hun wereld mag vertoeven! Rond Johannesburg geweest, Panoramaroute, St. Lucia, Swaziland. En we gaan weer! Verslavend. Wat een mooi land. En nog zoveel te ontdekken. Echte aanrader!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Heel aardige mensen
  • prachtige natuur
  • spectaculaire dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Thorny Bush en Tomjachu Bush Retreat. Beide bijzonder verblijf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Lisa Dolsma op 15 december 2018

Wauw, wat hebben we een prachtige reis gemaakt! 3 weken door Zuid-Afrika gereisd vanaf Kaapstad richting Johannesburg! Zoveel verschillende culturen, bevolkingen, wildlife, natuur. Heb je altijd al de wens gehad de big 5, en nog zoveel meer te spotten dan is Zuid-Afrika daar een perfecte plek voor. Ook is er ongerepte natuur, en vele overweldigende bezienswaardigheden!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • ongerepte natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Highlights: Cape of good hope, Cape Point, tsitsikamma national park, de gardenroute, en voor de wildlife; addo elephant park, Hluhluwe park, en Krugerpark niet te vergeten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

heerlijk zuidafrika (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Patrick Pots op 14 december 2018

Een prachtig land met een diversiteit aan landschap. Het heerlijke weer en de bijzondere ontmoeting met het wildlife maakt deze reis een reis om nooit te vergeten. Nu begrijp ik dat je verliefd kunt worden op het super mooie afrika en ik heb heimwee naar deze vakantie.
Ik weet zeker dat ik nog een keer terug ga want de 3 weken van de afgelopen keer waren bij lange na niet genoeg.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • vriendelijk
Ultieme tip: Krugerpark is super mooi. Neem een wildcard met je gezin en bespaar serieus geld op de toegang. Boek een bushwalk en loop met een ranger door het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marleen Busscher op 11 december 2018

Wij hebben een rondreis gemaakt vanaf Johannesburg richting Kruga, weer naar beneden over Bloemfontein, Addo Elephant Park, over de Garden Route richting Knysa en afsluitend richting Kaapstad. Wat een fantastisch land, wat een natuur en bovenal ook cultuur. Boven alles mijn beste bestemming ooit geweest (tot nu toe!). Het cruisen door Kruga en zelf daar je olifant vinden, dat was voor mij een geniet moment, het extra vroeg op staan om de Rhino te zien, ongelofelijk! De mensen zijn allemaal erg aardig, uiteraard zijn er townships en moet je waken voor je omgeving maar de mensen die je spreekt zijn echt wel vriendelijk en behulpzaam. Het is een vakantie met voorbedachte rade, dus geen sieraden omdoen, waakzaam zijn dat je opvalt als "blank" persoon, meegaan met de cultuur en idd de mensen betalen die zogenaamd op jouw auto passen. Het is een ervaring die niemand je meer afpakt, de vakantie van mijn leven!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid
Ultieme tip: Ga een lekkere steak eten, overheerlijk en voor een super fijne prijs (vergeleken met NL).
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad, garden route (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door janneke van moorsel op 08 december 2018

Ik had wel een bepaald soort verwachting van in wat voor soort wereldje ik terecht zou komen maar oh wat was die fout!!! Ik ben verliefd geworden op zuid-afrika, de mensen, de natuur echt alles... het is niet te beschrijven maar het was geweldig van begin tot het einde. Van het vrijwilligers werk dat ik gedaan heb tot aan alle activiteiten en de wereldwijde vrienden die ik gemaakt heb... zuid afrika is zeker een pre om ooit te zijn geweest!!!!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • leuke sfeer
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • let goed op je zelf
Ultieme tip: Veel mensen denken dat het gevaarlijk is maar als je alleen het hoognodige meeneemt en geen tassen meedraagt is het veilig zorg in iedergeval dat je niet alleen over straat gaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid Afrika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jan Houtkamp op 03 december 2018

Zuid Afrika is een prachtig land met grote verschillen in natuur maar ook in arm en rijk. Voor de natuur is het aan te raden om naast de bekende parken ook de kleinere parken te bezoeken. Het wild is dan meer in een natuurlijke omgeving te spotten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • voor ieder wat wils

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet altijd even veilig
Ultieme tip: Zeker een safari plannen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Camper rondreis door Zuid Africa (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Peter van Beusekom op 26 november 2018

Met een camper gestart in Johannesburg en via de Panoramaroute en het Krugerpark (vergeet niet vooraf hier campings te reserveren) naar het zuiden. Swaziland was een ware belevenis, zeker niet overslaan. Vanaf Durban het binnenland weer in en om Lesotho heen naar het zuiden. Zigzaggend tot aan de kust om zoveel mogelijk natuurparken mee te pakken. Deels via de kust en de Tuinroute naar Kaap de Goede Hoop en uiteindelijk Kaapstad. Daar de camper ingeruild voor een personenauto en een appartement direct aan de kust en aan de voet van de Tafelberg. Kon niet mooier!
De campings zijn prima in orde. Met de camper trokken we vooral bij de lokale bevolking veel bekijks. Een rijdend huis dat van alle gemakken was voorzien vond men wel heel luxe. We reisden met twee stellen in één camper en dat zou ik m.n. voor Zuid Africa aanbevelen. Echt onveilig hebben we ons zelden gevoeld, maar dat kwam mede doordat we met ons vieren waren en we altijd twee aan twee op pad konden (boodschappen etc.). Voorwaarde is wel dat je heel goed met het andere stel overweg moet kunnen, want ruim een maand op een paar vierkante meter leven kan snel irritaties opleveren.
We hebben waanzinnig veel wild gezien en prachtige stukken natuur. De steden hebben we, m.u.v. Kaapstad, links laten liggen. Het landschap is zeer afwisselend en we hebben ons dan ook geen seconde verveeld. De hele reis was een aaneenschakeling van oh's en ah's!
We hadden het geluk dat we deze reis in een relatief (politiek) rustige periode konden maken. Inmiddels is het helaas minder rustige en daardoor ook minder veilig. Maar als je een beetje oplet en de narigheid niet opzoekt moet het nog goed te doen zijn. Het is een prachtig land en hoop er nog een keer naar terug te gaan.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Niet duur
  • lekker eten
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen
Ultieme tip: In Swaziland op een camping gestaan waar het wild letterlijk om de camper liep. Daar hadden ze een geweldig gezellig restaurant waar we voor weinig geld heerlijk hebben gegeten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Avontuur in Zuid-Afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Iris Thedinga op 22 november 2018

Zuid-Afrika is een veelzijdig land. Het ene moment sta je aan de prachtige kust walvissen te spotten, het andere moment ben je in de halfwoestijn. Ik heb Kruger Nationaal Park, Addo Elephant Park, Tsitsikamma Nationaal Park en Tablemountain National Park bezocht. Er is een grote diversiteit aan flora en fauna. In en om Kaapstad is veel te doen en te zien en is zeker de moeite waard om er een aantal dagen te vertoeven.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Diversiteit
  • betaalbaar
  • vriendelijke locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • zonder huurauto lastig reizen
Ultieme tip: Bezoek “The redstone Hills”. Een prachtige plek om te verblijven in de halfwoestijn. Lieve eigenaren en mooie omgeving. Je huisje staat in the middle of nowhere. Prachtige ervaring
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stage + rondreis Zuid-Afrika (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Valerie Stoter op 21 november 2018

Naast 3 maanden in een ziekenhuisje in de provincie Kwazulu Natal te hebben gewerkt door het land gereisd. Prachtige natuur en enorm veel te zien. Een land met 11 provincies, maar eigenlijk een land met daarin 11 landen. Elke provincie heeft enorm veel te bieden wat Zuid-Afrika qua natuur, cultuur en geschiedenis wat het land zo veelzijdig maakt. Het echte Zuid-Afrika ervaar je door ook in de meer afgelegen gebieden te verblijven. Armoede en rijkdom ligt hier dicht bij elkaar.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Eigen vervoer
  • vriendelijke mensen
  • overweldige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Lange reisafstanden
  • sommige gebieden minder veilig
Ultieme tip: Plan niet alles tot in de puntjes maar laat je ook verrassen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondje Johannesburg (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Pim Van Rutte op 19 november 2018

Huur een pick-up op Joburg airport, neem een vriend of je geliefde mee en maak een van de mooiste roadtrips die er zijn! Johannesburg - Graskop (panoramic route) - Sabie - Hazyview - phabeni gate (Krugerpark) - Byamiti camp - Numbi gate - Melville Johannesburg. In 4 dagen 1200 kilometers over verharde en onverharde wegen en 1000 hoogtemeters met de meest waanzinnige uitzichten over bergen, dalen, valleien watervallen en steppevlaktes, vogels, zoogdieren en reptielen. Ik kwam volledig tot rust en geïnspireerd terug van deze fantastische trip!!!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuurschoon
  • rust
  • vriendelijkheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Huur een pick-up truck en ga zelf rijden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een bijzondere ervaring (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Angela Smits op 19 november 2018

Onze roadtrip door Namibië en Botswana zijn we begonnen in Kaapstad. Wat een mooie stad!! In een dag hebben we de standaard dingen gedaan en op de tafelberg het uitzicht bewonderd. Een mooie start van een Afrika avontuur! Via Kaap de goede hoop en Stellenbosch zijn we via de Westcoast richting Namibië gereden, om vervolgens drie weken later via de grensovergang bij Limpopo nog twee nachten door te brengen in het Marakele National Parc. Opzich een mooie plek maar na Botswana is een park met hekken er om heen wel even wennen. En via Johannesburg zijn we weer terug gevlogen naar het kleine en overgeorganiseerde Nederland..!!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • sfeer

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms gevaarlijk
Ultieme tip: Kaapstad met omgeving vonden wij erg mooi
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een (meestal) groene wereld (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Alice van Kempen op 19 november 2018

Kleiner en misschien ietsje minder bekend dan het Krugerpark is het Hluhluwe/Imfolozi Park in Kwazulu Natal. Het park is het oudste in Afrika, het werd officieel geopend in 1895. Het park is wereldberoemd om de inspanningen voor natuurbehoud en geschiedenis. Naast de African Big 5 kan men er o.a. wilde honden en cheetahs zien. De landschappen zijn heel afwisselend en dankzij de zomer regenval is het er vaak prachtig groen. Toch wordt ook dit park door droogtes getroffen. Het park heeft drie entree poorten, de Memorial Gate, Nyalazi Gate en de minder bekende Cengeni gate. De weg naar deze poort leidt je door prachtig landschappen, het is niet de snelste route maar de prachtige vergezichten en authentieke zulu dorpjes zijn het meer dan waard.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De wereld in één land
  • heerlijk eten
  • prachtige natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Vanaf Empangeni is een gloednieuwe weg aangelegd richting de Cengeni gate van het H/I Park. Alleen vanaf de afslag naar het park, de laatste kilometers zit de weg vol potholes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vakantie voor 25 jarig huwelijksfeest met onze 3 kinderen . (bezocht in augustus 2007)

Review geschreven door Leo Pingen op 18 november 2018

Walvissen spotten in Kaapstad is geweldig. Tevens natuurlijk de jeep tochten met ervaren chauffeurs in het Kruger park. Schitterende ervaring. Minst leuk was het plotseling moeten vluchten uit het Kruger park door de gigantische brand die er die dag uitbrak. Door zwarte wolken van wegvliegende sprinkhanen de weg uit het Krugerpark gelukkig op tijd gevonden. Al met al een schitterende belevenis en deze vakantie willen we dol graag nogmaals overdoen

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijkheid mensen
  • Natuur
  • eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Krugerpark moet je beleven
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

No place like kruger (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Lenie de Boer op 18 november 2018

Prachtige natuur. Kruger is een magische plek, alsof je deel uitmaakt van een documentaire. Verder heb je aan de East Coast veel mooie nationale parken. Ook is het wild eten echt een aanrader. Hou je ook nog een beetje van dansen, vraag de locals dan om een lesje sokkie.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • betaalbaar
  • eten
  • mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid in de avond
  • racisme
Ultieme tip: Wil je echt zuid afrika beleven, kies dan voor de East Coast. Hier vind je geweldige nationale parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een gaaf, veelzijdig land! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Charlaine Kijk In de Vegte op 18 november 2018

We hebben in 2016 een selfdrive rondreis door Zuid Afrika gemaakt. Zijn begonnen in Johannesburg en zo doorgereisd (met een tussentijdse vlucht vanuit Durban) naar Kaapstad. Heel veel bezienswaardigheden, verschillende landschappen en verschillende mensen gezien. Ze waarschuwen vaak dat het geen veilig land is, maar hier hebben wij niks van gemerkt.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Restaurant La Mouette in Kaapstad
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lenneke Verschuuren op 18 november 2018

Het allermooiste en indrukwekkendste vond ik het tembe elephant park. Zo veel mooie dieren gezien en van dichtbij! Er waren goede gidsen die mooi vertelden en de dieren wisten te vinden. We hebben daar 3 nachten gehad in Tembe Elephant Park Accommodation, dat was geweldig! Alles erop en eraan. Dat was het mooiste deel van de mooiste reis ooit!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie cultuur
  • Gevarieerd eten
  • Aardige mensen
  • Goede gidsen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Zo ver weg
Ultieme tip: Zorg voor genoeg brandstof in je tank, en tank optijd :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

1 van de mooiste plekjes op aarde (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Astrid Nestor op 17 november 2018

Een land met vele gezichten, voor iedereen wat moois te zien, kinderen hebben genoten van alle zwemparadijzen en wij van natuur en zee, hebben 4000 km gereden door Zuid-Afrika en hebben nog niet genoeg gezien, komen zeker terug, als het geld ons toelaat.

Ultieme tip: Drakenburg, slapen in little zwiterland, suncity minstens 2 dagen Margate een leuk dorpje aan zee
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sanne Schmetz op 17 november 2018

Wat een top land, het eten, de mensen, de natuur en onwijs gave dieren! Je kan gemakkelijk met de auto overal komen. Met het ov gaat wat lastiger. De uber komt trouwens ook overal. Daarnaast is het een easy going land met veel opties voor tours, relaxen en natuur.

8,5
10 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • bereisbAar
  • heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • savonds niet zomaar de straat op gaan
  • snachts erg koud
Ultieme tip: Hermanus, walvissen spotten
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zou elk jaar weer willen!! (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Sander Wolf op 17 november 2018

Hoe mooi is deze reis! Het ontbreekt aan niks en elk stukje van het land is mooi. Safari's, Kaapstad en de Kaap, Stellenbosch met haar heerlijke wijnen, walvisspotten bij Hermanus en tot slot het heerlijke eten!

Aanrader, en gaan er zeker weer naartoe.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de geweldige natuur
  • wildlife 2.0
  • vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
  • armoede
Ultieme tip: Overnachten in een safarilodge op het safaripark zelf. Wat een ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip South Africa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Dennis Hoomans op 16 november 2018

Vanaf Joburg is het een kleine drie uur rijden naar de panorama route, een geweldige rit langs canyons, watervallen en vergezichten. Vanaf daar ligt het Krugerpark binnen handbereik. Toegankelijk en geweldig groot park met ontzettend veel wildlife! Na natuur en wildlife is Kaapstad geweldig om je onder te dompelen in heerlijk eten en wijn. De perfecte afsluiter.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • wijn
  • cultuur
Ultieme tip: Een 4x4 huren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fenomenaal (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Suzanne Verhagen op 16 november 2018

Na maandenlang plannen, mailen en bellen met 333travel, was het eindelijk zo ver! Samen met een vriendin gingen we zelfstandig reizen door Zuid-Afrika. We zijn terug gekomen met enkel positieve en onvergetelijke ervaringen. Zo ontzettend veel mooie herinneringen gemaakt! Het land is veilig, vriendelijk en goed toegankelijk voor twee dames samen op pad. We hebben er een ultra mooie ervaring bij!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • mooie omgeving
  • vriendelijk

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms erg toeristisch
Ultieme tip: Ga naar Kaapstad! Wat een capitool! Heel bijzonder en zeer contrastrijk met de rest van Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De mooiste reis die ik gemaakt heb! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mandy Van de Griendt op 16 november 2018

Dit is de mooiste reis die ik gemaakt heb. 2 weken rondreizen door zuid-afrika. De mooiste lodge die wij hadden was de Garden Route Game Lodge in Albertinia. Wat een mooie plaats is dit. De safari in het Addo Elephant National park was echt geweldig. Eigenlijk was de hele vakantie top!.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijke mensen
  • lekker en betaatlbaar eten
Ultieme tip: Gold restaurant in Kaapstad. Wel reserveren. Een soort kleine 'tapas' van verschillende afrikaanse landen. Tijdens het eten wordt er afrikaanse muziek gemaakt en gedanst. Aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 dagen Dubai en 26 dagen rondreis zuid Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Frans Troost op 16 november 2018

3 dagen een Dubai ervaring. Een stad letterlijk in de woestijn. Zeer modern met fantastische gebouwen en de Dubai mall met aquirium in de mall en 1250 shops. Beklim de Burj Kalifa met een totale hoogte van meer dan 850 meter. Wat een uitzicht. Vergeet niet een duin safari te doen met een jeep. Deze maakt onverwachte bewegingen in deze zand duinen. Dan de rondreis van Johannesburg naar Kaapstad. Metbezoeken aan de Nationale parken en de bekende highlights van Mandela en Kruger. Soweto en het Mandela huis. Vergeet niet de prive parken zoals Inkwinkwezie met de beroemde witte leeuwen. De tuinroute met leuke plaatsen en dorpen. Kaapstad met zijn mooie tuinen en parken met veel musea en de klim naar de Tafelberg. Heerlijk eten op de Waterfront bin o.a. Bin het Belgien restaurant. Het bezoek aan Robbeneiland is zeer langdradig en wij vonden het niet de moeite waard. Wij hadden twijfel aan de waarheid.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijk
  • duidelijk in afspraken
  • geduld hebben
Ultieme tip: Behandel de bevolking goed en laat ze in hun waarde. Wat je vraagt krijg je al moeten ze er heel veel voor doen. Niets is teveel. En keep smiling
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fietsend door de klein karoo (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Arjanne Sikking op 15 november 2018

Dwars door de klein karoo van Mosselbai via George naar Oudtshoorn gefietst met de mtb. Ontzettend mooi en indrukwekkend landschap, wat een gave ervaring. Met dank aan de organisatie van de Cape Pioneer, die onwijs mooie routes hebben uitgezet.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtig landschap
Ultieme tip: Pak de fietsroute langs de kust in Mosselbai!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Madikwe, Ants Nest en Mozambique (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Guirec Van Slingelandt op 15 november 2018

Met de hele familie naar Zuid-Afrika geweest voor 45 jarig huwelijk van onze ouders. Kinderen en kleinkinderen mee op een onvergetelijke trip door de natuur. Zuid-Afrika was schitterend, de landschappen divers en de mensen super vriendelijk. We hebben met de hele familie (jong en oud) genoten van de safari’s, de natuur, het samenzijn, de zonsondergangen en de Zuid-Afrikaanse keuken. Een onvergetelijke reis!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • mensen
  • eten
  • wijn
  • wildlife
Ultieme tip: Neem je tijd om echt te kijken en het land in je op te nemen! Don’t rush!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De reis van mijn leven (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ruud Teunis op 15 november 2018

Land met zeer veel afwisseling in zowel natuur als leefomstandigheden. Ideaal om rond te reizen en veel te zien voor betaalbare prijzen. Je kunt er op veel verschillende manieren reizen en de natuur beleven

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • avontuur
  • cultuur
  • ervaring voor t leven

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
Ultieme tip: Rondreis maken zeker 3 weken voor uittrekken

Niet te beschrijven (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Johan van Schie op 15 november 2018

Een word geweldig de wild Live in de parken een geweldige ervaring.
De steden en uitstappen allemaal erg mooi.
Geheel geen last van criminaliteit.
Hotels ook goed en mooi bediening goed.
Uit eten ook goed en lekker.
Een geweldige vakantie gehad

Ultieme tip: Ga naar de parken en de steden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van West naar Oost (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Robin Blanker op 15 november 2018

Onze reis begon in het prachtige Kaapstad, een stad die werkelijk het beste van alles heeft; strand, natuur, goed eten, aardige mensen en uiteraard de Tafelberg. Poeh wat een uitzicht. Wel een tikkeltje koud, dus een lange broek en jas waren geen overbodige luxe geweest. Via Hermanus en Jeffreys Bay zijn we verder oostwaarts gereisd maar natuurlijk niet voordat we aan een elastiekje van de bloukrans brug waren gesprongen. Echt, hoe eng het ook is, ik kan het zo aanraden!! Hierna kwamen we terecht in Coffee Bay... hadden we dat maar nooit gedaan. De weg ernaartoe was de hel. Een wegdek dat zowaar op een gatenkaas leek, zeer dichte mist, allerlei soorten dieren op de weg, en lokale bevolking die ons liever zag gaan dan komen. Het was spannend, soms zelfs zo spannend dat we dachten er niet meer vandaan te komen. Maar... we made it. Na een stukje landinwaarts voor een aantal overnachtingen in Drakensbergen, reden we richting St. Lucia. Nijlpaarden en krokodillen volop. Maar ook neushoorns, olifanten en een hoop andere dieren. Onze safari week was duidelijk aangebroken! In
Hluhluwe park hadden we onze eerste ontmoeting met een familie olifanten. We waren helemaal alleen, met olifanten op minder dan 10 meter afstand. Wat een ervaring! Maar ook neushoorns hebben we er volop gezien. Onze laatste dagen hebben we doorgebracht in het Krugerpark. En ja, het is de moeite! We konden er geen genoeg van krijgen en hebben zoveel prachtige wilde dieren gezien. Met de drukte viel het reuze mee en omdat het in November lente is, waren er ook heel veel jonge dieren.
Zuid Afrika is over het algemeen zeer gastvrij en ook enorm betaalbaar! Eten en drinken is soms zo goedkoop dat ik me bijna schuldig voelde bij het afrekenen. Mensen zijn er dan ook erg blij met fooi!
Ik wil er zeker weer heen, zodra het kan. Alleen zou ik er dan voor kiezen om een binnenlandse vlucht te nemen naar de oostkant. Al met al, een geweldige ervaring!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar verblijf en eten
  • wilde dieren
  • mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijke gebieden
  • armoede
Ultieme tip: Bungeejump van de Bloukrans brug! Hluhluwe park, St. Lucia, Krugerpark. Tafelberg, Cape Point, Jeffreys Bay en walvissen kijken in Hermanus!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stefanie van Wingerden op 15 november 2018

Mijn droom was om in het Krugerpark de Big Five te zien en die heb ik ook gezien! Daarnaast ook veel andere mooie dieren! Ook de natuur vind ik er prachtig, zoals de Black pontholes, the Three Rondavels, Gods window en verschillende watervallen. Ook het Marloth park is super met een restaurant met uitzicht op het Krugerpark! Het was ook super fijn dat ik vanaf het park excursies kon doen naar Swaziland en Mozambique.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooie natuur
  • dieren
  • vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • druk verkeer
Ultieme tip: Krugerpark
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Mirjam Gras op 14 november 2018

We hebben een rondreis van drie weken met vrienden in twee campers gemaakt. Dat is goed te doen. De wegen zijn goed, voorzieningen zoals campings zijn prima, schoon en niet duur. Uit eten gaan is goedkoop, evenals boodschappen doen. Brandstof is ook zeer betaalbaar. De natuur is prachtig! Neem de tijd voor de nationale parken. Vooral het Krugerpark, je komt zoveel wild tegen. Wij gaan zeker nog een keer naar dit prachtige land.

Ultieme tip: Het Krugerpark is een must!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Werken met locals op wildlifefarms (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Hanna Lukács op 14 november 2018

Prachtige bush, wild en ruig leven. Niemand zal je echt beschermen of willen sparen maar dat maakt het ook bijzonder en het maakt je echt voelen dat je voluit leeft, en per dag leeft. Bijzonder is dat je zelf desondanks de vele politieke onrust en onbeschermdheid je toch heel vrij kan voelen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
Ultieme tip: Laat al je verwachtingen los en geniet van de natuur maar wees op je hoede.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzeidig (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sophie Engels op 14 november 2018

In Zuid Afrika is zo veel te doen! VAn het bruisende Kaapstad, tot de adrenaline-opwekkende zuidkust, tot de wildlife aan de oostzijde van het land. Hoogtepunten zijn Kruger np, Hluhluwe Imfolozi reserve en de Isimangaliso Wetland parken.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: De V&A waterfront in Kaapstad is reuze gezellig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers