Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 998
  • Aantal waarderingen: 602

Wat een bijzonder land (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Renee Visser op 10 januari 2020

Voor ons al de zesde keer en ontdekken nog steeds hele bijzonder plekken. Fantastische natuur en dieren wereld. Vriendelijke en behulpzaam volk. Helemaal verliefd geworden op dit prachtige land. Prachtige campings als je van avontuur houdt of hele mooie guesthouses als je meer luxe houdt.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • rust
  • bevolking
  • natuur
Ultieme tip: Neem de tijd voor het land te zien. Probeer niet in 3 weken heel Zuid Afrika te zien....
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastich ! (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Nancy De Potter op 04 januari 2020

Zuid Afrika was top ! Wij zijn vertrokken in Johannesburg en hebben daar met fiets de Soweto tour gedaan. Hier zie je onmiddelijk het Afrikaanse leven. We zijn tot in Kaapstad geweest met 1 tussenvlucht en hebben op 3 weken veel gezien. Addo elefant park vonden wij ook de moeite. De wilde dieren zijn zo indrukwekkend dat je er foto's van kan blijven nemen. Kruger moet je zeker gedaan hebben. In heel Afrika kan je game reserve doen wat zeker de moeite is. De mensen zijn super vriendelijk en de kinderen zijn lief en komen naar je toe. Ze staan graag op de foto, vandaar deze foto. Kortom Zuid Afrika moet je doen !

Minpunten Zuid-Afrika

  • tijd nemen om ergens naar toe te komen
Ultieme tip: In Bourkes Luck gaan eten in openlucht bij Boskombuis
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

'As die skoen past, trek hom aan' (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Paula Bange op 04 januari 2020

Van Zuid Afrika wordt wel eens gezegd dat het de wereld in één is. En dat is zeker het geval; van fantastische stranden aan de Kaap, droge vlaktes in de Karoo of bergen waar je u tegen zegt in de Drakensbergen, Zuid Afrika heeft voor iedereen wat wils. Combineer dit met een goed klimaat, bijzondere culturen, uitgebreide historie, super lekker eten en wildlife en je hebt een waanzinnige bestemming voor op je bucketlist!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • makkelijk te bereizen
  • overal wordt engels gesproken

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel toeristen
  • ivm criminaliteit moet je bewust zijn van je veiligheid
Ultieme tip: Support de locals door een township-tour te doen door één van de sloppenwijken, bv in Kaapstad of Johannesburg. Een hele bijzondere ervaring die je altijd zal bijblijven!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Diversiteit in mens en dier (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Leo van Veen op 28 december 2019

Wij reisden met eigen vervoer van Kaapstad, via Hermanus en Knysna naar Addo Elephantpark, vlogen naar Johannesburg en gingen via Drakensbergen naar St.Lucia en E-Swatini naar Krugerpark. Wij werden overal begroet door een diversiteit aan aardige mensen en prachtige dieren. Gelijkheid kent geen grenzen.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Het is een modern westers land. De wegen zijn prachtig en de dieren zijn schitterend.

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen.
Ultieme tip: Ga in ieder geval met je eigen auto door Krugerpark en doe dat meerdere dagen. Het toneel is prachtig en de toneelspelers zijn in grote aantallen aanwezig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De eerste keer in Zuid Afrika en het was geweldig. (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Peter Visser op 28 december 2019

De streek tussen Kaapstad en Port Elizabeth bezocht. Heen via de Gardenroute en terug door de kleine Karoo via de Route62. Flora en Fauna, Cultuur, De mensen, de lodges, het eten: Een boeiende combinatie overgoten met heerlijk weer. Het was geweldig.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • heel betaalbaar
  • flora en fauna

Minpunten Zuid-Afrika

  • het is wel ver weg
Ultieme tip: De dorpen en stadjes langs de o.a. Route62. Bijv. Ladysmith, Willowmore en Steytlersville. Puur en rustig.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

12 dagen wild in hun eigen habitat gefotografeerd. (bezocht in december 2019)

Review geschreven door Ronald Martens op 28 december 2019

Wanneer je op een safarireis gaat is het belangrijk om een goede en deskundige gids te hebben. Met een goede gids leer je meer over de dieren, hij is ervaren in het spotten van bijzondere dieren, niet alleen de Big Five maar ook de mooie vogels, insecten etc.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • fraaie natuur
  • , goed eten
  • veel wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • lange reistijd
Ultieme tip: Zorg voor een goede gids en reis niet alleen door dit fraaie land want dan zie je nog niet de helft van hetgeen de moeite waard is. En ik spreek uit ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Beste rondreis OOIT! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Vienna Cortenraad op 23 december 2019

Zuid-Afrika heeft het allemaal! Wat een prachtig en veelzijdig land en wat een mooie en aardige mensen. Van uitgestrekte en droge vlaktes tot bergen die omhoog rijzen uit de zee, elke 100 km die je reist word je weer opnieuw beloond met prachtige beelden. In Zuid-Afrika voelden wij ons thuis en welkom en hebben we genoten van alles wat we gedaan hebben: safari, bergen beklimmen in Drakensberge, wijnproeven in Stellenbosch, sloppenwijken bezoeken in Kaapstad, walvissen spotten in Hermanus en nog zoveel meer. In 4 weken tijd hebben wij 6000km afgelegd met de auto en hebben wij er een fantastische ervaring bij!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veelzijdigheid
  • heerlijk eten
  • prachtige vergezichten
  • natuur
  • safari
Ultieme tip: Walvis spotten in Hermanus Safari in Kruger Park Midden Drakensberge Panoramaroute
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Milou Berendschot op 23 december 2019

Wat een prachtig land! Van game drives in nationale parken, ruige kunstlijnen tot wijngaarden. Je vindt er veel verschillende landschappen in een land. De wegen zijn er goed te berijden mocht je zelf met de auto willen rondreizen. De grote verschillen tussen arm en rijk zijn duidelijk zichtbaar wanneer je door het land reist. Veel activiteiten om te doen, van actief tot meer passief. Zuid Afrika heeft veel te bieden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veel activiteit
  • Verschillende landschappen
  • Gastvrije en vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Weinig cultuur
  • Te westers
Ultieme tip: Een rondleiding door een sloppenwijk om meer te weten te komen over de apartheid en hoe de mensen daar leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Voor mij de mooiste plek op aarde (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door annemarie Wilmink op 23 december 2019

Zuid afrika is een van de mooiste vakantie landen om te bezoeken, je kan het beste een zelf drive vakantie maken zodat je zelf de mooiste routes kan plannen in het tijdbestek dat je hebt, want de afstanden zijn enorm en je wilt zoveel mogelijk zien, maar neem wel je tijd en blijf wat langer op een plaats want je wil toch niet de hele vakantie in een auto doorbrengen, kies dus van tevoren wat je als prioriteit wil zien en maak daar je tijdschema op , Ikzelf ben fan van het Kruger Park , en rijd daar hele dagen rond , Dus het zien van de big 5 is dus groter , mocht je het Kruger Park ingaan verwacht dan niet dat je de hele big 5 in een dag ziet , geniet van de prachtige natuur en het zien van dieren is een bonus.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Geniet van de pracht van dit land, eet de heerlijkste gerechten , doe eens mee aan een Braai , maar vooral beleef zuid afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Vera Scholten op 18 december 2019

Prachtig land. Wij hebben een drieweekse rondreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. Tussendoor op zeer mooie plekken geweest: drie nationale parken bezocht, verschillende dorpjes bezocht, wk finale rugby gekeken in Kaapstad en onderweg genoten van de prachtige natuur!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
Ultieme tip: Marco's African Place
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Vera Scholten op 18 december 2019

Prachtig land. Wij hebben een drieweekse rondreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. Tussendoor op zeer mooie plekken geweest: drie nationale parken bezocht, verschillende dorpjes bezocht, wk finale rugby gekeken in Kaapstad en onderweg genoten van de prachtige natuur!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit in toeristisch gebied
Ultieme tip: Typisch Zuid-Afrikaans restaurant: Marco's African Place
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig zo mooi (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Bita V Maasacker op 17 december 2019

Wat is Zuid-Afrika toch een prachtig land. De natuur, de mensen, de dieren... echt fantastisch mooi, zo veelzijdig. 4 weken rondreis gemaakt, van Kaapstad naar Johannesburg. Tagelberg wat een uitzicht, walwissen spotten in Hermanus, bungy jumpen van de bloukransbrug, nijlpaarden op straat zien in st.Lucia, het Krugerpark en Timbavati gewoon kippenvel zo mooi. Al het wild echt prachtig dat te zien van zo dichtbij. En de panorama route echt wonderlijk mooi. Wat een natuur hebben ze daar zeg. Zoveel moois gezien dat ik er zowat een boek over kan schrijven. Maar ook de bevolking zo aardig en lief. Nog steeds contact met Afrikaanse mensen wij voelde ons helemaal niet onveilig. Go South Afrika heeft ons geholpen met de reis plannen. En het was fantastisch. Zo fijn en goed geholpen. Echt een aanrader. Ze kennen alle verblijven die ze voordragen en denken goed mee. Een dikke 10

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige dieren
  • goedkoop
  • natuur
  • aardige bevolking
  • goede slaapplekken
  • heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • te ver weg
Ultieme tip: Neem de tijd. Geniet! Er is zoveel moois. Timbavati ,shindzela tentcamp was fantastisch. Echt aanrader
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige ervaring (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Simone van der Wilt op 15 december 2019

In juni voor het eerst naar zuid Afrika geweest. Rondreis gemaakt van Johannesburg naar pretoria, Kruger Park, KZN, Lesotho, drakensbergen, Durban en weer terug via Swaziland. Prachtige reis, afwisselend. Wij hebben wilde dieren gezien, savanna, bossen, bergen, rivieren, meren, oceaan, droogte, diepe ravijnen en prachtige steden.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Afwisselende flora en fauna.
  • Braai
  • Klimaat
  • Vriendelijke locals
  • Wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • Criminaliteit
  • Veiligheid
Ultieme tip: Ga hippos spotten in St Lucia
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen in Kaapstad (bezocht in december 2019)

Review geschreven door Sandy Goffin op 14 december 2019

Wij gingen voor actieve en adrenaline activiteiten. We zijn begonnen met kooiduiken, waar we de pech hadden dat er geen haaien waren op dat moment. Enkele dagen erna zijn we gaan surfen in Muizenberg. Ook zijn we in het centrum van Kaapstad gaan paragliden van de Signal hill, dit was zeer mooi want je hangt boven de stad en ook een stukje boven de zee. Ook zijn we gaan skydiven bij skydive2oceans, dit was een zeer speciale ervaring. Om te eindigen hebben we dan natuurlijk ook nog de bekende table mountain beklommen om er erna af te gaan door te abseilen. Wat een unieke belevenissen we hier hebben meegemaakt is dus onbeschrijflijk!

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de meeste mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam
  • de prijzen vallen zeer goed mee
  • je kan makkelijk een uber nemen om je te verplaatsen dit is ook goedkoop

Minpunten Zuid-Afrika

  • groot verschil tussen arm en rijk
  • zeer druk in Kaapstad
  • mensen die je bestelen
Ultieme tip: Let goed op je spullen en laat NOOIT iemand je helpen aan de geldautomaat! Geniet met heel je hart!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sawubona (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Hannie Zwet van Der op 14 december 2019

Sawubona betekend in de Zulu taal Hallo Zuid-Afrika en in 2011 was onze eerste reis naar dit mooie land. We werden door familie op sleeptouw genomen en kwamen op de mooiste plekken waaronder de Kalahari waar we in een tentje tussen de wilde dieren hebben geslapen en wat een ervaring was dat. Toen we na 18 dagen weer naar huis moesten was het virus behoorlijk aangekomen en dat resulteerde in een vervolg van nog vier reizen en ik hoop nog meer. Vooral in 2011, waar we na een nacht Johannesburg in het Krugerpark aankwamen en binnen een minuut de eerste olifant tegenkwamen zal ik niet vergeten. Het was of we een andere wereld binnen waren gegaan. In totaal hebben we 25.000 kilometer zelf gereden tijdens die vakanties en de mooiste natuur en dieren gezien van klein tot groot. We gingen nooit voor de luxe accommodatie en zo kwamen we ruimschoots in contact met de Afrikaanse mensen. We stonden heel vaak versteld van de gastvrijheid van de mensen en ook de kerstdagen waren bijzonder leuk om daar te ervaren. Met onze gids David gingen we de Sanipas op en hij maakte er voor ons een onvergetelijke dag van, het was een dag met een goud randje er omheen.
Tankwa Karoo was ook een prachtige plek om te bezoeken met de familie, zo afgelegen met heel veel ruimte en prachtige uilen in de bomen van onze tijdelijke tuin. Wij hebben altijd ontzettend genoten van het mooie land en vinden het jammer dat het blijkbaar een slechte naam heeft om te bezoeken. Zo hebben wij het nooit ervaren, sterker nog ik voel het als thuiskomen als het vliegtuig land.
Ngibingelela wena yaseningizimu africa ( Zulun ) Ek groet jou Suid-Africa.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek de Sanipas dat is mijn ultieme tip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika om verliefd op te worden (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Lotte Van de Rijt op 14 december 2019

Rondgetrokken van Johannesburg naar Kaapstad. Hierdoor verschillende landschappen gezien. Elke dag was het weer een verassing wat voor moois we nu weer te zien kregen. Een land om verliefd op te worden!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooi landschap
  • lekker eten
  • aardige bevolking
  • natuur en cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel nederlanders
Ultieme tip: Genieten met hoofdletter G! Zorg dat je voldoende tijd hebt om alle indrukken op te nemen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-afrika Droomreis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jan Ponstein op 10 december 2019

Zuid-afrika fantastische land wij 4 personen vliegen naar Johannesburg daar een auto opgehaald 4x4 wat heel goed was.Daar een fantastische rondreis gemaakt en het is echt goed om zelf je reis te maken.Hele lieve mensen goed van te voren alles uitgezocht door qas holiday Amsterdam.Die alles voor ons geregeld heeft geen foutje ontdekt dikke pluim daarvoor.Johannesburg vlogen wij naar George rondreis gemaakt richting Kaapstad ook alles goed geregeld. Dit is echt een droomreis

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Laat je reis goed in planning zetten.Qas holiday in Amsterdam is daar goed in.En geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ultieme droom “schitterende rondreis door Zuid Afrika”. (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Karin van Hese op 10 december 2019

Wat een divers land.WOW! Van Panorama route naar wild spotten in HluHluwe. Van Tsitsikamma national park naar Kaap de Goede Hoop via Champmans Peak. Fantastisch. Neem zeker ook de tijd voor Kaapstad. Wat een geweldige stad.

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek op de weg naar de Panorama route Potluck Boskombuis. Ervaar lunchen in de open lucht zoals nooit tevoren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Annemieke Den Hartog op 10 december 2019

Geweldig mooi land, met prachtige natuur en veel dieren. Echt genoten! Neem een goede camera mee zodat je de dieren goed kan fotograferen. Verdiep je ook eens in de cultuur, problematiek van het land, je zal inzien hoe jij zelf leeft en beter kan leven.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: De kleinere wildparken bezoeken, minder druk en mooier
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, Krugerpark en Kaapstad (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Marjolein Mepschen op 09 december 2019

Het Krugerpark is een must see als je in Zuid-Afrika bent. De rangers zijn erg kundig en enthousiast over hun werk. Gegarandeerd dat je verschijnende dieren gaat zien. Kaapstad is een bruisende stad waar zeker een bezoek aan de Tafelberg moet worden gebracht. Kaap de goede hoop is ook zeker een stop om in het programma mee te nemen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heerlijk eten
Ultieme tip: Ga zeker naar het Krugerpark en de Tafelberg.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Esther Sieben - Bosch op 09 december 2019

Samen met een Sawadee groep een reis gemaakt door Zuid-Afrika. Begonnen in Kaapstad en steeds meer dieren aan onze lijst toegevoegd. Van pinguïns tot walvissen en van stokstaartjes tot de big five. In een woord geweldig.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Geen cultuurschok
  • Zomer in onze winter
  • Nederlands sprekende mensen
Ultieme tip: Beginnen in Kaapstad en eindigen met het Krugerpark.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Port Elizabeth - Kaapstad (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Demi de Jonge op 09 december 2019

Zuid-Afrika is het mooiste en bijzonderste land wat ik heb bezocht. De bevolking is ontzettend aardig en behulpzaam, het eten is fantastisch en de natuur is prachtig. Ik raad iedereen aan zelf een auto te huren en van Port Elizabeth via Addo Elephant Park naar Kaapstad te rijden.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • Betaalbaar
  • Mooie natuur
  • Eten
  • Wijnhuizen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Criminaliteit
Ultieme tip: De wijntram in Franschhoek was ontzettend leuk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kruger park, de mooiste plek op aarde (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Jasmijn Amsterdam op 08 december 2019

Het is zo'n heerlijk land. Zo mooi en zo prettig voor toeristen. Ik heb echt genoten van Kruger park. Op eigen gelegenheid hebben we dit gigantische wild life park bezocht. Dat is heel goed te doen. Het gave is dat je er met je eigen vervoer in kunt. Ik kan wel aanraden om ook af en toe met een gids te gaan, vooral de night drives.

6,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
1 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Geweldige voorzieningen
  • Prachtige natuur
  • Wildlife.

Minpunten Zuid-Afrika

  • S avonds onveilig
Ultieme tip: Ik heb vrijwilligerswerk gedaan ter plaatse en dat geeft de reis toch wel echt een mooi extraatje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische rondreis (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Martijn Dirven op 08 december 2019

3 weken rondgereisd is Zuid-Afrika, prachtig land, leuke mensen en fantastische natuur/dieren.
Het land voor een prachtige Safari. Ideaal land om de big 5 te spotten. Goede bestemming om de Nederlandse winter te ontvluchten aangezien het daar dan zomer is.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • big 5

Minpunten Zuid-Afrika

  • lange afstanden overbruggen
Ultieme tip: Spreid je kansen en zorgen voor meerdere safari’s zodat de kans op de big 5 vergroot wordt!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselende reis van johannesburg naar kaapstad (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Meliss Mmah op 08 december 2019

Afwisselende reis van Johannesburg naar Kaapstad. Van alles kunnen zien; safari, natuur, cultuur. Kaapstad is geweldig, maar johannesburg zou ik zoveel mogelijk mijden. Safari moet je in zuid-afrika echt gedaan hebben, maar pak niet alleen Krugerpark

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
Ultieme tip: Privereservaten, niet alleen kruger
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad. (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jody Eldering op 08 december 2019

Zuid-Afrika, het land om te bezoeken voor cultuur, maar zeker voor zijn natuur! Voor mijzelf waren de hoogtepunten de natuurparken zoals kruger park en hululuwe park. Het was prachtig, de dieren, de natuurlijk gewoon onbeschrijflijk. Denk eraan om niet snachts te reizen maar enkel overdag in verband met de veiligheid. Als je je hier aan houd is er verder niks aan de hand en ongevaarlijk!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid
Ultieme tip: Hululuwe natuurpark, hier bruist het van de neushoorns!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Robin Pepers op 08 december 2019

Ik en mijn vriend hebben een rondreis in Zuid-Afrika gemaakt van Johannesburg tot aan Kaapstad. Als je ooit een mooie reis wil maken dan raad ik je aan om dit ook te doen! Wat is Zuid-Afrika toch onbeschrijflijk mooi! Het is net of je verschillende landen in één reis te zien krijgt. Van de droge vlaktes naar jungelachtige gebieden. Maar ook van de gebieden waar mensen nog leven als vroeger naar een stad die wel Europees lijkt. Alles kom je tegen. Het mooiste vond ik om het autentieke Afrika te zien. Als je op reis gaat vind ik het mooi om te zien hoe het leven daar is en echt de mensen en de omgeving te zien. Ik ben dan ook in sloppenwijken geweest waar mensen het duidelijk moeilijk hebben. Fijn dat er veel mensen zijn die hun proberen te helpen door scholen te bouwen en werk te creëren.

Ook hebben we vele safari's gedaan. Met ervaren gidsen maar ook zelf met de auto. De gidsen weten mooie plekken waar de dieren kunnen zijn en weten ook veel over de dieren te vertellen. Ik heb dan ook veel geleerd over de dieren die in Afrika wonen. Het is een prachtig land waar je zeker een keer in je leven naartoe moet.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige omgeving
  • aardige mensen
  • alles is goed bereikbaar
  • paradijs voor dierenliefhebbers

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Maak een safari in het krugerpark en kijk in de sloppenwijken. En voor de echte durfals, maak een bungeejump vanaf de Bloukransbrug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Zuid-Afrika, gecombineerd met de Victoria Watervallen in Zimbabwe (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Annelies De Groot Kooijman op 08 december 2019

Zuid-Afrika biedt een wereld aan mogelijkheden. Onze focus lag enerzijds op de natuur, de safari’s en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Anderzijds wilden we de wijngebieden leren kennen en Kaapstad en Kaap de Goede Hoop.
Mijn tip is - denk van te voren goed na wat je graag wilt doen. De afstanden zijn groot en zonder voorbereidingen verlies je misschien kostbare tijd.

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reis van je leven! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Simone Bonsma op 04 december 2019

Zuid-Afrika is het mooiste land waar wij ooit zijn geweest. We hebben een roadtrip gemaakt van Johannesburg tot Kaapstad. De afwisseling tussen natuur en gezellige steden/dorpjes, de cultuur, oprechte vriendelijkheid van de mensen en de goede organisatie in het land maakte het voor ons een reis om nooit meer te vergeten. We komen zeker terug!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • afwisseling
  • natuur
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
  • onveilig
Ultieme tip: Download maps.me en ga met een huurauto op pad. Vergeet vooral niet om zelf te rijden in het Krugerpark. Schitterend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The life changing journey (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nikki Huijnen op 04 december 2019

Zuid afrika.. wat een bijzonder land!
Na heel wat bucketlist reizen afgestreept te hebben stond de grootste nog bovenaan. Zuid afrika! Meer dan, heeft deze reis aan mijn verwachtingen voldaan. Zoveel cultuur, natuur en geschiedenis in een reis. Onvergetelijk mooi!

Een maand rondreizen met de eigen auto. Spannend hoor, maar omdat het wegennet in zuid-afrika heel goed is was dit met het navigatiesysteem een fluitje van een cent. Je ziet zoveel meer dan met een touringbus. Je kan stoppen waar jij wil en de mooiste plaatsjes schieten.

Wat vond ik het allerleukste? Contact hebben met locals in de township (met begeleider). Ze hebben mijn hart gestolen! Deze mensen zijn zo blij met weinig en lachen het leven tegemoet. Deze tour heb ik gedaan met begeleiding omdat je alleen niet veilig zou zijn. En ik had deze mensen niet het idee willen geven dat ik “aapjes kwam kijken”. Het ging me erom dat ik zelf graag wou zien hoe ze leven, hoe “gelukkig” en blij ze zijn met heel weinig. Dingen die wij als Europeanen vaak voor lief nemen.

Iedereen denkt aan de wilde dieren als ze denken aan zuid Africa, maar zorg dag je tijdens je reis deze mooie mensen ook ontmoet. Het verandert je leven.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige natuur
  • locals
  • cultuur
  • geschiedenis
  • goed wegennet

Minpunten Zuid-Afrika

  • corruptie
Ultieme tip: Zorg dag je tijdens je reis de dieren spot, maar zorg er vooral voor dat je ook de locals ontmoet. Het verandert je leven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jennifer De Jong op 03 december 2019

Wat een geweldige ervaring!
Zeker voor herhaling vatbaar en absoluut aan te raden.
Shark cage dive in Gansbaai vet!!
Walvissen spotten, must do!
Botlierskop private game reserve, fantastisch!!
En natuurlijk niet te vergeten.. Kruger park, super mooi!
Ook de Tafelberg natuurlijk, maar Lionshead beklimmen was ook geweldig!
Neem goeie wandelschoenen mee!

7,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
4 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goedkoper
  • natuur
  • wilde dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • je moet van tevoren alles boeken!
Ultieme tip: Neem zeker ruim de tijd om Afrika te bekijken. Zelf zijn wij van Kaapstad naar Johannesburg gereisd en 4 weken is nog niet lang genoeg.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van hoogtepunt naar hoogtepunt (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Loee Peek op 03 december 2019

Tijdens een rondreis van Johannesburg naar Kaapstad kom je langs fantastische plekken. Prachtige nationale parken, mooie kust en geweldige bergen. De mooiste nationale parken waren voor ons Addo Elephant Park en Hluhluwe-Imfolozipark, daar zie je veel prachtige dieren in hun natuurlijk omgeving. Ook moet je de Drakensberg regio zeker niet overslaan en staat een prachtige route door Blyde river Canyon ook heel hoog op ons lijstje. Sluit de reis af met een culturele ervaring in Kaapstad, beklim de tafelberg en ga wijn drinken in Stellenbosch. Een reis om nooit te vergeten!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • Afwisselend

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet overal even veilig
Ultieme tip: De Wine Tram in Franschhoek laat je langs alle fijne wijngaarden voeren. Hele leuke ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grandioos Zuid-Afrika (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Prisca Rouwet op 03 december 2019

Wat een mooie reis en avontuur! Genoten van natuur, cultuur, lokale bevolking, heerlijk eten en de leukste plekjes. Veel vrijheid op een individuele rondreis en is goed te doen met huurauto. Ook met een gezin is dit een sjieke ervaring. Fijn als de kids wel Engels verstaan, hoef je zelf niet te vertalen. Maar kids waarderen dit, ook zien ze het verschil met ons Nederland. Geweldige wildlife in privepark geschakeld aan Kruger, met open verbinding. Een rondreis in het noorden van Zuid-Afrika is echt een aanrader! Ik zou zo veel tips kunnen noemen, maar dit moet je zelf ervaren, echt de moeite en ja, ook het geld waard ;-)

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • bevolking
  • eten
  • natuur
  • avontuur
  • verrassend
  • mooi

Minpunten Zuid-Afrika

  • potholes
  • vroeg donker
Ultieme tip: Mohlabetsi Safari Lodge was een echte verrassing en ze geven je een onvergetelijke ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Victorious variety (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Vera Tempelaars op 03 december 2019

Als je op zoek bent naar wildlife, natuur en afwisseling dan is Zuid-Afrika echt je bucketlist bestemming. Er is voor ieder wat wils; natuur, dieren, geschiedenis, actie, hiken noem maar op. Ik vond het niet massaal toeristisch en het geeft een magisch gevoel om met je eigen auto tussen de wilde dieren te rijden. Er zijn prachtige vergezichten en ontelbare parken. Zelf rijden met een huurauto is ook prima te doen.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • natuur
  • wandelen
  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • toeristen in kruger
Ultieme tip: Pak voor je eerste keer safari de eigen auto voor een selfdrive. Dit vonden wij echt de mooiste manier om voor het eerst kennis te maken met de wildlife in Zuid-Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Stage in Kaapstad (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Jim Mulders op 03 december 2019

Bezoek alle highlights die overal op internet te vinden zijn, want ze zijn nog mooier in het echt dan een foto kan weergeven! Van het Kruger park voor natuurliefhebbers, tot Table Mountain voor de sportieve hikers. Van Stellenbosch voor fantastisch lekkere wijnen, tot een van de vele Townshipbraai’s voor overheerlijk vlees. En van leuk knusse strand festivalletjes tot een wedstrijdje Ajax Cape town met locals waarna het kan uitlopen op een gezellig avondje tot in de vroege uurtjes. Denk wel altijd aan je eigen veiligheid, ga niet alleen op pad en ook niet in het donker. Maar het belangrijkste, ga op reis en beleef en ervaar het zelf!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Stranden
  • Bergen
  • Eten en drinken
  • Super vriendelijke locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • Geen minpunten
Ultieme tip: Spreek met locals, ga met deze mensen op avontuur uit om het echte Zuid Afrika te ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek land (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Rick Kingma op 02 december 2019

Van Johannesburg naar Kaapstad gereisd, via Kruger, Swaziland, St. Lucia, Plettenberg, Gansbaai. Aanrader!! Vooral als je dierengek bent. Ook de afwisseling tussen natuur en ontspanning vond ik heel erg tof aan dit land!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Lieve mensen
  • Wildlife
  • mooie natuur
Ultieme tip: Tusk Bush Lodge, dichtbij Kruger Park (Crocodile Bridge Entrance).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie in een geweldig Land. (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Michel Kingma op 02 december 2019

Samen met mijn vriendin heb ik een trip gemaakt van Johannesberg naar Kaapstad. Onderweg veel gezien en gedaan! Zorg dat je overal de tijd voor neemt en dat je zeker niet te kort op bepaalde plekken bent, lees Krugerpark.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Lekker eten
  • goedkoop
  • leuke mensen
  • mooie natuur
  • veel dieren
  • veel bezienswaardigheden
  • geweldige ervaring

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms slechte wegen
Ultieme tip: Ga zeker een paar dagen naar het Krugerpark en organiseer je reis zelf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid afrika johannesburg tot kaapstad (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Niels Aben op 02 december 2019

Een zeer indrukwekkende reis. Veel gezien en meegemaakt. De panorama route is zeker een aanrader, net zoals de garden route. En de minder bekende route 62 was ook boven verwachting mooi. Wij hebben besloten om de reis in eigen hand te nemen, de verblijven zijn geboekt met booking.com en airbnb. En gewoon een huur auto genomen voor het vervoer. Ook hebben we 2x een safari gedaan, een keer met een prive gids en een keer zelf met de auto. Een safari met een prive gids is zeker een aanrader. Hub weten waar je de beesten goed kunt spotten, en allen gidsen hebben contact met elkaar, en ze tippen elkaar onderling waar de beesten zijn.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
4 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • landschap
  • natuur
  • cultuur
  • prijs
  • dieren
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
Ultieme tip: De route 62. Omdat deze niet zo bekend is. En een zeer mooie route door extreem landschap.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kennismaking met Zuid-Afrika, wat een geweldig land. (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Els Rump-van Beek op 01 december 2019

Wij hebben zelf een auto gehuurd, en gingen als 1e naar de Wild flowers of South Afrika op aanraden. Dat is zo mooi in Augustus en september. Daarna de zuidpunt onder Kaapstad 3 dagen rond gereisd, super mooie omgeving. De vrijheid van zelf reizen en keuzes maken is zo fijn. Top land.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De vriendelijkheid van de mensen
  • en het is het leven als toerist is daar best goedkoop
  • Goede wegen.
  • Goede kennis van glutenvrij eten.

Minpunten Zuid-Afrika

  • De townships
  • de bedelaars overal
  • De tuinen die afgezet zijn met prikkeldraad en camera
Ultieme tip: De wild flowers aan de west kust omgeving Darling in augustus/september is een echte aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste Reis (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jessie Koopman op 01 december 2019

Dit was de mooiste vakantie die ik tot nu toe heb gemaakt. Dit heb ik gedaan samen met 5 vriendinnen en zijn met NRV 2 weken een rondreis gaan maken door (voornamelijk het westen van) Zuid-afrika, swaziland en lesotho. De verschillende safari’s zijn mijn favoriet maar ook een paardrijrit door het landschap van swaziland staat hoog op mijn lijstje van favoriete excursies. Natuurlijk mag de panorama route ook niet ontbreken wanneer je zuid afrika bezoekt

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk om alleen door heen te reizen
Ultieme tip: Private park Phinda
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Prachtig, interessant en mysterieus. (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Nicole Laurijssens op 01 december 2019

Zuid-Afrika,
Zo’n bijzondere wereld. Aanraders zijn de panoramaroute, het Krugerpark, het tsitsikamma park en de omgeving rond om Kaapstad. Swaziland is minder interessant. Daarnaast is een eigen auto een pré.

7,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
4 Locals
3 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtig landschap
  • lekker eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel Nederlands toerisme
  • erg slechte wegen
Ultieme tip: Overnachten in het Addo Elephant Park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondtrip Kaapstad, Johannesburg, Kruger park, Drakensbergen (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Anouk Van T Wout op 01 december 2019

Een rondtrip door Zuid-Afrika is hoogst aan te raden! Wij begonnen onze reis in Kaapstad. Een prachtige stad met veel natuur van bergen tot zee. Vanuit het vliegtuig is het unieke landschap al erg zichtbaar. Met een huurauto kun je gemakkelijk het mooiste van Kaapstad ontdekken. Cape Point, Kaap de Goede Hoop, Chapman's Peak, Boulders Beach (of gratis strand daarnaast), the food market, Lion's Head, Table mountain zijn mooie hotspots. Onze favoriet was het beklimmen van de Lions Head. Een prachtige korte wandeltocht, waarbij je na een spannende klim boven op de top van prachtig uitzicht kan genieten als het niet te mistig is. Wij hebben hier de zon onder zien gaan. Een magisch Lion King momentje.
Na onze dagen in Kaapstad zijn we naar Johannesburg gevlogen. Een echte safari. Over hobbelige en onverharde wegen hebben we door het land gereisd. Van de Panorama route naar het Krugerpark, Sint Lucia, het Drakensbergen gebied en Lesotho. Zo bevond je je steeds weer in een totaal verschillende omgeving.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Lekker eten
  • In verhouding goedkoop
  • Divers bijzonder landschap
  • Ingericht op toerisme
  • Veel mooie dieren
  • Behulpzame mensen
  • Goede ervaring met de politie

Minpunten Zuid-Afrika

  • Lang niet overal veilig
  • Criminaliteit
  • Oplichterij
  • Potholes in wegen
  • In de zomermaanden is het daar winter
  • Weer onstabiel
Ultieme tip: Beklim Lions Head en waag een sprong bij de Big Swing in Graskop.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Yvette Harms op 30 november 2019

Geweldig mooi en bijzonder land. Met name het Krugerpark, ontzettend bijzonder om de wilde dieren naast je auto te zien staan. Ook hebben we de tafelberg beklommen, ontzettend gaaf om te doen. Super ervaring!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • bijzonder
  • groene omgeving
  • veilig
Ultieme tip: Tafelberg - Krugerpark - Bungeejumpen vanaf de bloukrans bridge
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Meer en meer luipaarden te zien (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Marcel Kuijper op 29 november 2019

Dit jaar hebben we, zoals vele malen eerder, Zuid Afrika bezocht en kozen we ervoor om een deel van dit fantastische land zelf te ontdekken. We vlogen naar Mpumalanga AirPort vanuit ORT luchthaven Johannesburg en hebben we een week door het Kruger Park gereden om onze fotografie hobby uit te oefenen.

We zien er meer en meer luipaarden de laatste jaren wat wij een fantastische verschuiving vinden.
Luipaarden zijn enorm fotogeniek voor ons.

Het Kruger Park staat bekent om haar grote hoeveelheden dieren maar ook om de “chaotische” taferelen die ontstaan bij bepaalde dieren. Wij hebben ervoor gekozen om van de gebaande paden af te wijken door veel onverhard te rijden. Vaak hadden we sightings helemaal voor onszelf wat wij heerlijk vonden.

Wij zeggen; why wait, go to Africa

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gevarieerd landschap
  • voordelig
  • land
  • zee
  • heerlijk klimaat
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet overal even veilig
Ultieme tip: Huur een auto en onder dit fantastische land
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

St. Lucia (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Bert Lichtenberg op 28 november 2019

Een mooi en rustig dorp aan de oostkust van Zuid-Afrika. Met 3 wildparken in de buurt, de nijlpaarden lopen min de nacht op straat (want het gras is daar vast lekkerder). Maar ook strand en duinen, kortom voor ieder wat wils. Tenslotte is het weer altijd goed, zeker in onze zomer.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goed betaalbaar.
  • Net zo veilig als andere bestemmingen
  • gewoon goed opletten dus.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Geen
Ultieme tip: Ga vanuit Kaapstad eens naar het noorden: een vaak voor iedereen onbekend gebied met vele prachtige mogelijkheden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drakensbergen (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Bert Lichtenberg op 28 november 2019

Een fantastisch land met zoveel veelzijdigheid. De Drakensbergen zijn indrukwekkend en veelzijdig op zich. Diepe canyons, mooie wandelingen, ruige routes maar ook lieflijk landschap en dat allemaal in 1 gebergte. Lang niet iedereen neemt deze bergen in hun reis op, maar het is absoluut de moeite waard.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Ontzettend aardige mensen en heel veelzijdig.
  • Goed betaalbaar.
  • Hoog serviceniveau in de lodges.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Het land is te groot dus heb je veel reizen nodig om alles te zien (-:
Ultieme tip: St. Lucia, een pareltje aan de oostkust met oceaan, wildparken en dat allemaal vanuit een lieflijk dorpje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemende uitzichten, genietend van heerlijk eten en wijn (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Dorine Schreiner op 28 november 2019

Zuid-Afrika is zo'n vrolijk en kleurrijk land, in alle opzichten. De diversiteit is enorm: van eten tot muziek, van natuur tot cultuur. Vooral The Garden Route en Kaapstad zijn geweldig, en natuurlijk ook de nationale parken zoals Kruger en Drakensberg. Er is weinig openbaar vervoer dus een auto is wel noodzakelijk, hoewel je in de steden ook prima Uber kunt gebruiken. Voor vegetariers kunnen sommige plekker wel lastig zijn, maar in Kaapstad zijn genoeg restaurants te vinden met diverse opties.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • mooi
  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • lekkere wijn
  • mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • onveilig als je gekke dingen doet
Ultieme tip: Mocht je in Kaapstad verblijven, dan is Kalk Bay een gezellige plek met heerlijke restaurants en originele winkeltjes. En overal een mooi uitzicht op zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige bestemming (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Lindsy de Gouw op 28 november 2019

Gaafste vakantie ooit. Mooie diverse vakantie. Mooie uitkijkpunten, prachtige natuur, lekker eten, lieve bevolking, mooie slaap plekken, geweldige safari’s en niet te vergeten het veelzijdige Kaapstad! Absolute aanrader met als toppunt de fantastische dieren!

7,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Overnachten in bushriver lodge, vlakbij het kruger park!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk zuid Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Jasmijn van den Berg op 27 november 2019

Zuid afrika is een onvergetelijk land,
De mensen, dieren, natuur en de landschappen ga ik nooit meer vergeten.
Het gevoel wat je hebt als er voor het eerst een wilde baby olifant voor je staat is onbeschrijfelijk 1 van de redenen waarom ik ooit naar zuid Afrika wou, het is indrukwekkend.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • dieren
  • bevolking
  • vrolijk
  • big5

Minpunten Zuid-Afrika

  • netbank
  • vuilnis
Ultieme tip: Krugerpark en de panoramaroute Tip; pin nooit bij een netbank automaat maar gewoon bij een ATM
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Eline de Vreugd op 27 november 2019

Het is een geweldig dynamisch land met verschillende soorten natuur. Krugerpark is een must see voor de BIG5. Huur zelf een auto en ga op verkenning dat is het beste wat je kunt doen! Het is veilig maar bereid je goed voor

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • big5 krugerpark

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Zelf reizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers