Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,1 Veilig
9,6 Natuur
8,7 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 722
  • Aantal waarderingen: 358

Van Kaapstad naar Johannesburg (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door durandus knol op 03 april 2018

Als je in juli gaat dan is het daar winter .zo 20 graden je kan een regenbui tegen komen .
Voordeel dat er weinig slangen ,en minder spinnen en andere dieren
Via de kust rij naar Simonstad daar voorbij boulders beach ,daar kan je pinguïns bewonderen daar naar de kaap de goede hoop , de kaappunt
naar dit ben ik richting Swellendam gegaan ,langs de kust dat is zo mooi , naar deze stad zijn we naar Plettenberg gegaan onderweg gestopt bij een opvang van olifanten .
In Pletterberg kan met een boot de zee op om walvissen ,dolfijnen,en robben te bekijken.In de buurt van Pletterberg heb de Bloukransbrug die 216 meter hoog en daar kan je Bungy jump ,en vlak bij heb je Tsitsikamma nationaal park .
. hierna zijn richting Oudtshoorn gegaan ,leuke stad met winkels en daar zijn ook genoeg bezienswaardigheden struikvogel farm , cango wildlife ranch , de cangogrotten. Van hier uit zijn weer terug gekeerd naar Kaapstad ,om de volgende dag naar Durban te vliegen . van daar uit richting Ballito ,van uit daar naar Shakaland geweest om wat oude cultuur te zien .Hierna naar ST Lucia dat ligt valk bij de kust .
Vlakbij ligt het Wetland park waar onder je buffels ,zeebra , en vele andere dieren kunnen .
Waaronder ook de nijlpaard .
Van uit ST Lucia zijn we naar Swaziland gegaan om een school te bezoeken en over nachten tussen de dieren in kleine hutjes .
van hier zijn richting Kruger park gegaan ,onze logde lag vlak bij het park ,je hoorde de leeuwen brullen .
we hebben en ochtend drive en hele dag en een avond drive gedaan .het zo mooi van woorden je ziet bijna alle dieren .en van heel dichtbij .De leeuwen lopen om de auto heen en je kunt ze bijna aaien .moet je dus niet doen .olifanten 15 meter , De zon zien opgaan en ook weer neer gaan .
Van kruger park zijn er naar de 3 Rondavels en de Motlatse Canyon geweest en daar is vlak bij Gods Window en Bourke pothols en toen richting Johannensburg. rondrit door Soweto .
Deze reis is de moeite waard .

Pluspunten Zuid-Afrika

  • klimaat was goed
  • de wegen zijn goed berijdbaar
  • eten is goed niet duur
  • taxi zijn niet duur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Sávond kan je niet alleen op straat lopen
  • je moet altijd in een groepje
Ultieme tip: Als naar het Robben eiland wil bestel de bootkaarten in Nederland , via webtickets.co.za .een township bezoeken onder begeleiding de tafelberg
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat je verwacht, maar dan anders! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tarja Van Der Goot op 29 maart 2018

In 2016 zijn mijn parter en ik met onze zoon van toen 4 jaar twee maanden naar Zuid-Afrika geweest met als homebase: Kaapstad. Kaapstad is uniek door zijn ligging. De stad wordt omsloten door de oceaan en de karakteristieke Tafelberg. Dit geeft de stad niet alleen een unieke view waar je ook staat of kijkt, maar zorgt ook voor een redelijk consistente wind die een aangename verkoeling met zich meebrengt ('s avonds wel vestje mee!). Kaapstad is niet al te groot, dus je hebt snel een goede indruk van de stad. Als het donker wordt, je liever laten vervoeren door een taxi en alleen uitstappen als je bent waar je moet wezen. Maar overdag: niks aan de hand. Tja en zwervers, daar moet je even aan wennen, maar horen nou eenmaal bij het straatbeeld. De sfeer en het eten is (zeer) goed, de bevolking is vriendelijk, de stad is modern en er is veel te doen en te zien. Niet alleen in de stad, ook in de omliggende (kust) plaatsen. Leuke plekken in Kaapstad vinden wij: Waterfront, waar je goed kan winkelen, borrelen en eten (ook leuk voor kinderen ivm treintje die er rijdt en grote speeltuin midden op het plein), het beklimmen van Lions Head (flinke klim!) en Camps Bay; een luxe kustdorpje grenzend aan de stad waar je je net even wat chiquer voor kleedt en je heerlijk kunt borrelen of uiteten gaan met uitzicht op zee. De Gardenroute die loopt van Kaapstad tot Port Elizabeth is een kustroute van ongeveer 400 km die je door verschillende type natuur heen voert. Onderweg zijn er mooie parken en plekken die een tussenstop meer dan waard zijn zoals Wilderness, Tsitsikamma National park en Knysna. Bij de eindstop Port Elizabeht ligt ook het Addo Elephant Park waar je een safari kunt doen in eigen auto en olifanten, leeuwen, neushoorns, antilopen en vele andere diersoorten kunt spotten. Port Elizabeth echter, haalt het niet bij Kaapstad. Wij vonden de sfeer moeilijk te peilen en vonden de stad an sich ook niet heel bijzonder. Wel weer goed gegeten!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • natuur
  • weer
  • luxe
  • modern

Minpunten Zuid-Afrika

  • zwervers
  • verschil arm en rijk
  • soms zeer harde wind
Ultieme tip: Garden Route met afsluiter Addo Elephant Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vaalwater (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Kris Cannaerts op 29 maart 2018

Wij komen voor de natuur,de dieren,vogels,
De stad is zeer druk,hebben in johannesburg gereden,en soweto,
Daar zie je de hele grote contrasten tussen rijk en arm,blank en zwart.
Men zegt dat apartheid verleden tijd is,maar wij zien toch nog duidelijk de verschillen
Tussen zwart en blank,

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • je voelt wel nog echte apartheid
Ultieme tip: Voorzichtig zijn in de stad,

Zuid-afrika. Route kruger - durban (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Kris Cannaerts op 29 maart 2018

Onze eerste kennismaking met zuid- afrika was fantastisch
We hebben ze als koppel gedaan,met de auto ,
Hebben heel wat dieren parken gezien,en fantastische natuur,maar ook de lokale bevolking bezocht.grandioos

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • in het echte zwarte deel van zuid- afrika
  • ben je duidelijk niet welkom.terwijl wij dat net wel zeer interressant vonden
  • reden door dorpen
  • en werden uitgeleid door de politie
  • het waren geen townships
Ultieme tip: Je kan zelf alles met de auto doen,dan zie je ook het meest,je stopt wanneer,en waar je wil.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Pim Boss op 02 maart 2018

Zuid-Afrika is een prachtig land met schitterende natuur, mooie dieren en heerlijk eten. Wij hebben drie weken rondgereden van locatie naar locatie met onze eigen huurauto. We zijn begonnen in Johannesburg en geëindigd in Kaapstad. Tussendoor hebben we ook nog Swaziland aangedaan. Het reizen met de auto is zeer goed te doen. Een echte aanrader is het rijden van de panorama route. Verder is het erg leuk om zelf door de wildparken te rijden. Je hebt dan veel meer tijd en misschien zie je wel meer dan op een safari. Ook is het leuk om een boottocht te doen. Wij hebben onwijs veel nijlpaarden gezien en ook een aantal krokodillen. Een andere bijzondere ervaring die wij hebben gehad is tijdens een boottocht op zee. De reis zelf was al een unieke ervaring maar ook zagen wij dolfijnen en walvissen. Echt super gaaf! Ik kan echt nog veel meer schrijven maar eigenlijk moet je het zelf ondervinden. Wij zijn in de zomervakantie geweest dan is het daar winter. Tijdens de safari’s was het soms erg koud maar over het algemeen hebben we echt heel mooi weer gehad.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • lekker eten
  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms slechte wegen
  • voor het donker binnen zijn
Ultieme tip: Zelf rijden door de wildparken. In Kaapstad lions head beklimmen en opzoek gaan naar Wally’s Cave
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wordt het dan nooit eens genoeg (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Eddy Steenkamp op 01 maart 2018

Dat vraag ik me wel eens af: wordt het nooit eens genoeg. Maar ook na de veertiende keer Zuid-Afrika in januari/februari 2017 ging het in mei toch weer kriebelen. Op internet zag ik retourtickets Brussel-Johannesburg voor € 460,-- dus direct kassa: 2 tickets. En daarna begint alweer de voorpret, welke route nemen we deze keer en welke accommodaties. Voor januari 2018 kozen we om het lekker rustig aan te doen. Na eerder al vaker in de Kaap te zijn geweest, St. Lucia en omgeving, Pretoria en omgeving en de Augrabies watervallen (aanrader!!!!) besloten we vanuit het vliegveld met onze huurauto via Tzaneen naar Ximongwe River camp te gaan en van daaruit via Hoedspruit (geweldige Bushbaby Lodge) en het erg mooie Sabie River Camp naar Crocodile River Lodge in Komatipoort. Vooral vanuit Komatipoort direct het mooiste deel van het Krugerpark in (onze mening dan) via de Crocodile Bridge Gate.
Omdat we niet direct vanuit het park naar het vliegveld willen rijden maar lekker uitgerust willen vliegen zijn de de laatste dagen naar het Big Five park Dinokeng geweest vlakbij Pretoria. Vrij nieuw park maar toch al goed gevuld met wild en mooie accommodaties.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goed bereikbaar
  • betaalbaar
  • moooooi

Minpunten Zuid-Afrika

  • ongeintereseerde douanepersoneel
  • afspraken worden slecht nagekomen
  • gevaarlijk verkeer doordat rijbewijzen wat zijn dat
Ultieme tip: Ben je bij Hoedspruit dan lekker eten bij Three Bridges, zo'n 25 kilometer richting Phalaborwa direct aan de R40. En ga onder begeleiding van een gids de Mariepskop op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Wordt het dan nooit eens genoeg (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Eddy Steenkamp op 01 maart 2018

Dat vraag ik me wel eens af: wordt het nooit eens genoeg. Maar ook na de veertiende keer Zuid-Afrika in januari/februari 2017 ging het in mei toch weer kriebelen. Op internet zag ik retourtickets Brussel-Johannesburg voor € 460,-- dus direct kassa: 2 tickets. En daarna begint alweer de voorpret, welke route nemen we deze keer en welke accommodaties. Voor januari 2018 kozen we om het lekker rustig aan te doen. Na eerder al vaker in de Kaap te zijn geweest, St. Lucia en omgeving, Pretoria en omgeving en de Augrabies watervallen (aanrader!!!!) besloten we vanuit het vliegveld met onze huurauto via Tzaneen naar Ximongwe River camp te gaan en van daaruit via Hoedspruit (geweldige Bushbaby Lodge) en het erg mooie Sabie River Camp naar Crocodile River Lodge in Komatipoort. Vooral vanuit Komatipoort direct het mooiste deel van het Krugerpark in (onze mening dan) via de Crocodile Bridge Gate.
Omdat we niet direct vanuit het park naar het vliegveld willen rijden maar lekker uitgerust willen vliegen zijn de de laatste dagen naar het Big Five park Dinokeng geweest vlakbij Pretoria. Vrij nieuw park maar toch al goed gevuld met wild en mooie accommodaties.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goed bereikbaar
  • betaalbaar
  • moooooi

Minpunten Zuid-Afrika

  • ongeintereseerde douanepersoneel
  • afspraken worden slecht nagekomen
  • gevaarlijk verkeer doordat rijbewijzen wat zijn dat
Ultieme tip: Ben je bij Hoedspruit dan lekker eten bij Three Bridges, zo'n 25 kilometer richting Phalaborwa direct aan de R40. En ga onder begeleiding van een gids de Mariepskop op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Verliefd op Zuid-Afrika (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Patricia Meijerink op 01 maart 2018

Het is de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb, Zuid-Afrika heeft zo veel te bieden en ik heb nog lang niet alles gezien, ik wil dan ook zekers nog een keer terug. Het krugerpark vond ik zo geweldig dat ik af en toe mijn enthousiasme niet kon beheersen, en ik zelfs enigzins over mijn angst voor vogels heen ben gekomen en het geweldig vond om ze te spotten. Ik ben in het zuidelijke deel geweest en hier was het erg mooi, de verschillende landschappen waren ook prachtig, ik heb het gul gehad veel dieren te mogen zien en had dan af en toe ook het gevoel dat ik in de Lion King zat. Verder vond ik Kaapstad ook echt geweldig, die stad heeft gewoon iets wat onbeschrijvelijk is en je voelt je er megafijn! Het mooiste wat ik daar gedaan heb is paragliden van signal hill, dit is echt een aanrader om
Te doen, ik heb het geboekt bij parapax en zou hier ook zekers weer boeken als ik er ooit weer heen ga! Wat wel belangrijk is, is dat je iig een hoge factor zonnebrand meeneemt als je hier gevoelig voor bent en doe goede wandel of sportschoenen aan, en wees voorbereid op alle weersomstandigheden, ik heb namelijk veel zon gezien maar ook harde wind, regen, onweer en hagel. Dus neem ook eventueel wat mee zodat je je kunt omkleden of een vestje om kunt slaan als het nodig is.
Aps laatste vond ik boulders beach heel gaaf maar heel erg druk, dit vond ik jammer, maar ik vond pinquins zo leuk dat ik wel blij ben dat ik er naar toe ben gegaan. Het was een onbeschrijvelijke reis en ik hoop Zuid-Afrika weer snel te mogen bezoeken!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijke locals
  • niet duur om uit eten te gaan

Minpunten Zuid-Afrika

  • Veel drukte bij de toeristische attracties in Kaapstad
Ultieme tip: Probeer wat van de locale keuken, smaakt heel erg lekker, ik vond zelf het eten in johannesburg bij chaf pozi echt heerlijk!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke reis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tinie Van Kruchten op 26 februari 2018

Zuid Afrika, niet in woorden te vatten hoe indruk wekkend dit land is. Van de prachtige natuur, de big five, de steden Pretoria, Durban en Johannesburg. We zijn echt verliefd geworden op dit mooie land én zijn mensen. Blije, goed lachse mensen. De hele reis was een hoogtepunt, maar om iets te noemen, Soweto!! Je zou denken, dat een hoogte punt!! Ja, voor ons was het heel indrukwekkend, schrijnend ook om te zien dat mensen zo leven, maar zo blij dat we dit ook gezien hebben. Afsluiter van onze reis was het Mandela huis, zeker de moeite waard. De korte rondleiding en de vele foto's zijn heel bijzonder om te zien. Tot slot, het heerlijke eten en de prachtige lodges, Hannah Lodge en Bajala Lodge, prachtig gelegen en ook hier fantastische mensen die er mede voor zorgen dat je reis onvergetelijk wordt.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Bijzonder vriendelijke mensen
Ultieme tip: Kruger NP en niet te vergeten het prachtige Hluhluwe Wildreservaat.Ook het bezoek aan Mantenge Culterel Village is een echte aanrader.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Marja de Zwart-Neeskens op 26 februari 2018

Wij zijn in het noorden begonnen met de bekende bezienswaardigheden. Ik kan iedereen wel aanraden om minimaal 1 of 2 nachten in een gestamp in het Krugerpark te blijven! Vandaag de bekende route Swaziland, St. Lucia gereden en naar de Drakensbergen gegaan. Daar kan ik een excursie met 4 wheeldrive naar de Sani pas van harte aanbevelen; dit was voor ons letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze reis! Vandaar zijn wij naar het Golden Gate park gegaan, ook prachtig en naar het Mokalapark, dat is zelfs bij Afrikanen nog niet erg bekend maar ook zeer de moeite waard! Daarna ging onze reis verder naar de grens met Namibië om de Augrabiefalls te bezoeken, ondanks de zomer en de erge droogte zeer de moeite waard. Niet alleen de watervallen, maar zeer zeker ook het park waarin ze gelegen zijn, wat een schitterende natuur!
Via de wijnlanden richting Hout Bay gereden, waar we onze , bijna 5 weekse reis, afgesloten hebben met enkele rustdagen om daarna huiswaarts te keren.
Een prachtige reis met bekende en voor Nederland onbekende bezienswaardigheden, die zeer zeker de moeite waard zijn!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachtige natuur
  • rust buiten de grote steden
  • leuke b&bs
  • mooie restcamps
Ultieme tip: Neem niet altijd alleen de door de reisorganisaties aangeboden route, maar kijk zelf ook eens in de boeken wat de moeite waard is!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mijn reis naar Namibie was gewoon weg fantastisch. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bianca Arnoldussen op 18 februari 2018

Ik kan eigenlijk geen min punten opnoemen als je van de natuur houdt en rust is dit zeker de moeite waard.Tot nu toe ben ik op 3 plekken in afrika geweest en ze hebben allemaal op zichzelf hun eigen schoonheid.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Het zijn aardige mensen
  • Het eten is er heerlijk en niet duur.
  • Als je van natuur en rust houdt is dit zeker een aanrader

Minpunten Zuid-Afrika

  • ik kan echt geen minpunten noemen.
  • Ik vindt het land nog steeds prachtig
  • Na 3 keer ben ik nog steeds niet uitgekeken
Ultieme tip: Wees zuinig op de mooie natuur.Zodat het land ook later voor onze kinderen en kleinkinderen nog mooi is om te bezoeken.Wij zijn er immers maar te gast .
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een rondreis van Kaapstad naar Kaapstad (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Bert van Bemmelen op 11 februari 2018

Zuid Afrika is een prachtig land met ongelofelijk veel variatie. Van de Victoria and Albert Waterfront in Kaapstad tot de stille schoonheid van Lesotho, de weidse dorre zandvlakten van deKalahari tot dr groene Drakensbergen. We hebben bewust het malariagebied gemeden maar ook zonder Krugerpark zijn er plaatsen genoeg om de big 5 te zien zoals Pilanusberg en Madikwe. En niet te vergeten Hermanus waar de walvissen voor de kust spelen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gunstige koers van de rand
  • aardige mensen
Ultieme tip: Na landing in Kaapstad dr huurauto oppikken en 200 meter verder het airport hotel induiken voor een paar tientjes om de dag daarna fris op stap te kunnen gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Ik ben ook in zuid Afrika geweest 14 jaar geleden,schitterend (bezocht in september 2004)

Review geschreven door Frans Lurling op 16 januari 2018

Was schitterend,ik was met mijn broer en zijn vrouw geweest,daar een auto gehuurd en helemaal naar het zuiden van Afrika gereden naar een schitterend resort.2x daags op safari in een jeep midden door de rimboe,heel veel dieren gezien,ook de big five.Ik zou die reis zo weer over willen doen.

Ultieme tip: Mensen ga er heen het is echt een schitterend land om op vakantie te gaan
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afrika (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Danielle Janssen op 31 december 2017

Zuid-Afrika is een prachtig land als je van reizen houd. Ze mooie omgeving en prachtige dieren. Wij hebben een rondreis gemaakt en zijn begonnen bij de Victoria watervallen. Prachtige om te zien! Uiteindelijk zijn we geëindigd in Kaapstad.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Opdringere personen die willen verkopen
Ultieme tip: Victoria watervallen: Prachtig om te zien!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op Zuid Afrika! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Wilma van Kempen op 31 december 2017

Wij zijn begonnen in Kaapstad, een week daar vertoefd. Heerlijke, relaxte, interessante stad. Daarna de garden route gedaan, 2 dagen in Knysna geweest. Veel te kort, ontzettend leuk stadje en veel te zien en doen! Tevens bezoek gebracht aan Addo elephant park, wat een majestueuze dieren!
Geweldige reis, 2019 gaan we weer!

Ultieme tip: Kaapstad waterfront leuke zaken en riante keuze uit restaurantjes
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drakensberg (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Ani Ka op 31 december 2017

Super mooie plek in drakensberg. Hotel mont aux sources. Mooie ongeving, vlakbij een mooi natuurpark. Wij hadden echt de dikke pech dat het na onze eerste dag veel regen hadden. We zijn ook eerder vertrokken. We gaan zeker nog een keer terug om alles met droog weer te zien. En langer te blijven

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooi weer
  • lieve mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
Ultieme tip: Er is geen ultime tip. Garden route.Op een half uurtje rijden vanaf durban staat een super lief mooi kinderopvang die wij als stichting ondersteunen. vriendelijke mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Wereld van 2 gezichten (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Vincent Vos op 31 december 2017

Ruim 3 weken samen met mijn vriendin door Zuid Afrika gereisd.
De prachtige natuur, de geweldig lieve mensen en de ongerepte natuur. Een groot contrast met de vervallen huizen, en extreme armoede.
Elke dag was opnieuw adembenemend.
Zuid-Africa we Will be back again!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heerlijke keuken
  • betaalbaar
  • vriendelijk
Ultieme tip: Gomogomo lodge.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onwijs mooi (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Timo Luinstra op 30 december 2017

Mooi divers land. Ene keer waan je in Europa en andere keer lijkt het de VS wel. Mooie diverse wilde dieren gezien alleen helaas geen big five gespot.
Wel kooiduiken met witte haaien gedaan, cheeta geaaid onwerkelijk veel dingen mogelijk daar om te doen.

Ultieme tip: Safari's om dieren te spotten
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie trip (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ron Stevens op 30 december 2017

Geweldig land met voor ieders wat wils! Natuur en mensen zijn geweldig!!!onze trip was van johannusburg naar Durban vandaar binnenlandse vlucht terug naar johannusburg. Super toffe reis met veel natuur en bezienswaardigheden. Toffe ervaring voor met name de kids!!

Ultieme tip: Townships en parken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Emelie Pul op 30 december 2017

Prachtig en veelzijdig land! Absoluut voor herhaling vatbaar! Elk plekje heeft zijn charme. De mensen zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Vele mooie plekken en activiteiten te zien en te doen! Echt een aanrader!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijke mensen
  • fantastisch eten
  • betaalbaar leven
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Lunchen bij de Head’s in Knysna!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drie weken groepsrondreis Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marina Menger op 30 december 2017

Geen woorden voor dit schitterende land, maar waar de verdeeldheid nog serieus parten speelt. Een land in opbouw en ze komen van ver, maar ik hoop van harte dat dit lukt. Wildspotten in Krugerpark is veel leuker dan we al dachten, de stranden bij St. Lucia spatten van je foto's af, ronde Kaap de Goede Hoop en dan de botanische tuinen net onder Kaapstad (neem daar zeker een halve dag, zo niet een dag voor)

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Tja wat niet....natuur, historie, shoppen in Kaapstad, de luchten en blue mountain, de behulpzame bevolking
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Volledige Rondreis Zuid Afrika. (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Edwin Theuws op 30 december 2017

Zuid Afrika is een heerlijk land, vriendelijke mensen, alles is goed bereikbaar. Je valt van de ene verbazing in de anderen en niets is hetzelfde. Als je uur rijdt kom je weer in een totaal andere wereld terecht. Het weer en de natuur geven ook een oase van rust. Waar je de ene dag nog een safari hebt gedaan tussen de machtige dieren sta je een paar dagen later weer boven op een berg in Drakensbergen, een paar dagen later zit je weer heerlijk ontspannend op een wijn estate te genieten van verschillende overheerlijke wijnen die vaak gepaard met een prachtige omgeving.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Weer
  • Natuur
  • Prijzen
  • Wijn estates
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Kaapstad naaf Johannesburg (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Vivian Roos op 30 december 2017

Zuid Afrika is echt een prachtig land met ontzettend veel diversiteit. Rijkdom en armoede door elkaar. De wegen zijn goed begaanbaar. De mensen zijn vriendelijk. Maar vooral de dieren zijn zeer indrukwekkend.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De natuur
  • dieren
  • bereikbaarheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • op je hoede zijn op sommige plekken
  • prijzig
Ultieme tip: Doe altijd meerdere safari’s.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

GEWELDIG! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Evelien Lambregts op 30 december 2017

Wat een geweldig land! Prachtige natuur, lodges zien er allemaal heel netjes uit! Safari in Krugerpark is een echte aanrader! Ga er zelf (als je een auto gehuurd hebt) rond rijden! Kaapstad is massaal, maar leuk, en super veel te doen! Tafelberg is erg leuk om te beklimmen voor de sportievelingen! Een geweldige reis gehad met z’n 2e! We gaan zeker nog een keer terug!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijk bevolking
  • Eten is lekker en goedkoop
  • De wegen zijn goed
  • Mooie dieren en uitzichten

Minpunten Zuid-Afrika

  • 1x veel regen gehad
  • de wijntour was iets te lang voor ons
  • voor de rest perfect
Ultieme tip: Safari in Krugerpark!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anne Treur op 29 december 2017

We maakten een onvergetelijke reis door Zuid-Afrika! We deden een prachtige hike door de Drakensbergen en bezochten het reservaat Spioenkop. Aan de kust van Durban bewonderden we de blauwe zee en bezochten we een krokodillenfarm. Daarna naar St. Lucia waar we 's avonds de nijlpaarden door het dorp zagen lopen! Swaziland was een hele bijzondere ervaring, vooral de swazimarkt van Mbabane. Daarna een onvergetelijke tijd gehad in Camp Shonga in het Krugerpark, waar we tijdens de safaridrives leeuwen, cheetahs, buffels, hyenas, olifanten, neushoorns en natuurlijk talloze impalas zagen. Het luipaard bewaren we voor een volgende keer! De reis sloten we af in Hazyview waar we de prachtige Panoramaroute reden. Een indrukwekkend land dat ons hart gestolen heeft!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Redelijk toeristisch
Ultieme tip: Potluck Boskombuis langs de Panoramaroute...fantastisch!
Aangeraden voor: Gezinnen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kaapstad bedankt (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Marije de Laat op 29 december 2017

Lieve CapeTownians 14 april 2013

Jullie laten mij voelen wie ik werkelijk ben. Jullie slepen mij mee in jullie emoties, nemen mij mee op jullie avontuur, zetten mij soms voor gek om mijn onwetendheid, geven mij dezelfde warmte die jullie ieder ander ook geven, jullie laten mij een kijkje nemen in jullie leven, jullie leren mij de kleine dingen te waarderen en bovenal laten jullie mij genieten van alles om mij heen.

Je medemens is degene waar je het je hele leven mee moet doen. 'Black','white' of 'coloured', mensen van vlees en bloed zijn we allemaal. We mogen kleur bekennen wanneer we mogen stemmen maar tegelijkertijd zullen we het zo moeten smeden dat het merendeel tevreden is. Toch zie je in de westerse wereld een soort van angst voor de ander. Nederland is van oudsher geen migratieland, migratie naar ons kikkerlandje is 'nieuw' voor ons. Maar Nederland, wat is Nederland eigenlijk? Een paar lijnen op een wereldkaart? De grenzen met Europa zijn open, je weet pas wanneer je een grens passeert wanneer je de oude achterstallige grensposten ziet. Waarom ligt er een lijn tussen Nederland en andere delen van de wereld wat betekent dat ik hier wel mag zijn en de ander niet, dat ik hier wel mag studeren en de ander niet, dat ik hier wel mag blijven zonder terug te hoeven naar een andere omheining op een kaart? 'De ander' is vreemd, is niet blond met blauwe ogen, spreekt een andere taal, draagt andere kleren, ruikt anders en heeft andere gewoonten. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? We zijn toch allemaal mensen, dus toch eigenlijk allemaal gelijk?

Zuid-Afrika is meer dan een land met prachtige natuur, mooie lodges en de big 5. Het is een land wat leeft en de mensen zijn schitterend. Ik ben verliefd.

CapeTownians bedankt!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijkheid
  • mensen
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid
Ultieme tip: Huur een auto en ontdek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De schoonheid der natuur (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Marije de Laat op 29 december 2017

Lieve CapeTownians,

Jullie laten mij voelen wie ik werkelijk ben. Jullie slepen mij mee in jullie emoties, nemen mij mee op jullie avontuur, zetten mij soms voor gek om mijn onwetendheid, geven mij dezelfde warmte die jullie ieder ander ook geven, jullie laten mij een kijkje nemen in jullie leven, jullie leren mij de kleine dingen te waarderen en bovenal laten jullie mij genieten van alles om mij heen.

Je medemens is degene waar je het je hele leven mee moet doen. 'Black','white' of 'coloured', mensen van vlees en bloed zijn we allemaal. We mogen kleur bekennen wanneer we mogen stemmen maar tegelijkertijd zullen we het zo moeten smeden dat het merendeel tevreden is. Toch zie je in de westerse wereld een soort van angst voor de ander. Nederland is van oudsher geen migratieland, migratie naar ons kikkerlandje is 'nieuw' voor ons. Maar Nederland, wat is Nederland eigenlijk? Een paar lijnen op een wereldkaart? De grenzen met Europa zijn open, je weet pas wanneer je een grens passeert wanneer je de oude achterstallige grensposten ziet. Waarom ligt er een lijn tussen Nederland en andere delen van de wereld wat betekent dat ik hier wel mag zijn en de ander niet, dat ik hier wel mag studeren en de ander niet, dat ik hier wel mag blijven zonder terug te hoeven naar een andere omheining op een kaart? 'De ander' is vreemd, is niet blond met blauwe ogen, spreekt een andere taal, draagt andere kleren, ruikt anders en heeft andere gewoonten. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? We zijn toch allemaal mensen, dus toch eigenlijk allemaal gelijk?

Zuid-Afrika is meer voor mij dan alleen een land met een prachtige natuurlijk. Het zijn de mensen die het land maken en het zo schitterend maken om er te reizen.

CapeTownians bedankt!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijk
  • mensen
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid
Ultieme tip: Huur een auto en rij rond zonder dat je van te voren weet waar je naartoe gaat. Ontdek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis zuid afrika (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Marielle Stengs-van Ruth op 29 december 2017

Krugerpark zeker paar dagen blijven. Heerlijk om zelf rond te rijden maar ga vooral ook.op pad met een ranger. Verder heerlijk land om te reizen. Vriendelijke mensen en veel afwisseling. Ook voor degene geschikt die niet van safari's houden.
Verder Swaziland ook erg leuk om heen te gaan.
Tot slot bezoek ook als je voldoende tijd hebt het apartheidsmuseum in johannesburg. Heel indrukwekkend.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wild life
  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • cultuur
Ultieme tip: Overnacht in komatipoort bij b&b trees too guest lodge. Dichtbij de ingang krugerpark en fantastisch lieve mensen die er alles aan doen je thuis te laten voelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika heeft alles! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tessa Molenaar op 29 december 2017

Zuid-Afrika is een super gaaf land! Het heeft mij enorm verrast in allerlei opzichten. ZA heeft van alles te bieden; leuke steden, bossen, ruige kust, mooie stranden, hoge bergen. Wat een ontzettend mooi land met mooie mensen!!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veelzijdigheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • erg westers
Ultieme tip: Beklim Lions-head in Kaapstad bij zonsopkomst of zonsondergang!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familiereis (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Jacqueline Hanff op 29 december 2017

Fantastisch mooi land. Ook heerlijk in hun wintermaand juli. Veel wild te spotten dan en heerlijke kampvuuravonden in de prachtige lodges. Kaapstad is prachtig, ik zou er wel willen wonen. Maar ook de wildparken en de oostkust zijn prachtig. En bevolking met een smile!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooi
  • natuur
  • ruimte
  • afwisselend
Ultieme tip: hluhluwe park . Prachtig heuvelachtig. Veel wild gezien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Michelle van den Boom op 29 december 2017

Zuid Afrika is een fantastisch land.
Geweldige landschappen, mooie zonsondergangen en vriendelijke mensen.

De safari's zijn een een mooi hoogtepunt van de vakanties. Het zien van zulke mooie dieren, in het wild, went niet.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: De safari's
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Michelle van den Boom op 29 december 2017

Zuid Afrika is een fantastisch land.
Geweldige landschappen, mooie zonsondergangen en vriendelijke mensen.

De safari's zijn een een mooi hoogtepunt van de vakanties. Het zien van zulke mooie dieren, in het wild, went niet.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: De safari's
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pinguïns (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bas Bijl op 25 december 2017

Vanuit Kaapstad maakt we een dagtrip naar Hermanus, waar we onderweg ook Bettysbaai bezochten. Eén van de 3 plekken waar een kolonie pinguïns zit. Het waaide erg hard en warm was het ook niet in het voorjaar van het zuidelijk halfrond. Maar wat we er zagen was beslist de moeite waard.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie verzichten
  • veel dieren
  • gezellig kaapstad

Minpunten Zuid-Afrika

  • De lange vlucht naar Kaapstad via Dubai
  • In het voorjaar frisser dan je verwacht
Ultieme tip: Boek vooral die dagtrip naar Hermanus. Je gaat, als je met z'n tweeën bent, met een taxi en het programma ligt niet vast. Combineer met een wijnproeverij of bezoek de pinguins.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Kruger Park is altijd verrassend (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Peter de Hoog op 24 december 2017

Twee 'restcamps' bezocht in de eerste week van november: Crocodile Bridge en Satara. Eerstgenoemde kamp is kleinschalig en ligt in het uiterste zuiden van het park. Prima uitvalsbasis voor game drives en voor een lunch in Lower Sabie restcamp. Satara is veel groter, maar heeft zoveel uitvalswegen, dat we geen last van te veel drukte hadden. Hoewel de 'Big Five' geen echt doel was, hebben we ze wel allemaal gezien, het luipaard zelfs twee keer. De vogelrijkdom van het Kruger park is enorm en we keerden terug met een grote lading foto's. Alles self drive met huurauto vanuit Johannesburg. Prima te doen en zeker een aanrader!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prima land om zelf te rijden
  • prachtige landschappen
  • rijk dieren- en vogelleven

Minpunten Zuid-Afrika

  • Je wordt zeker niet overal als gewaardeerde klant behandeld
Ultieme tip: Boek een paar dagen één van de 'private game reserves' bij het Kruger. Niet goedkoop, maar zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Komen al 10 jaar in Zuid-Afrika en dit verveelt nooit! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Henk van Kessel op 21 december 2017

We hebben alle uithoeken van dit mooie land bezocht, maar de nationale parken hebben wel onze voorkeur. Als gepensioneerd echtpaar reizen we in de maanden januari tot en met maart al tien jaar door dit prachtige land. We huren een autootje in Johannesburg en zijn zo vrij als een vogeltje. Toeren rond en nemen een lodge, airbnb of zetten ons tentje op. Er is altijd meer dan voldoende slaapgelegenheid en de prijzen zijn lager dan bij ons. Zeker nu er een zeer gunstige koers is voor de Zuid-Afrikaanse Rand.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • onmeetelijke natuur
  • , geweldig klimaat
  • grootse stranden
  • prima restaurants
  • geen tijdverschil met Nederland
  • relatief goedkoop t.o.v. Nederland

Minpunten Zuid-Afrika

  • dat de zwarte bevolking zich zo onderdanig opsteld t.o.v. de blanke medemens
  • op cultureel gebied is er niet veel te bieden
  • zeer groot verschil tussen arm en rijk
Ultieme tip: Koop een 'wildcard'. Dit is een abonnement voor alle wildparken (en wat andere attracties). Je koopt het bij de kassa van je eerste wildpark.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Francisca Koelewijn op 20 december 2017

Wij zijn 19 dagen naar Zuid-Afrika geweest en hebben de panorama route gedaan, dit land overtrof al onze verwachtingen, wat een fantastisch mooi land ik kan wel zeggen dat het het mooiste land is waar ik ben geweest, het is een groot natuurgebied waar je doorheen reist, we zijn zeker van plan om hier weer een keer naar terug te gaan.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige mensen
  • Lekker eten
  • Prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Kan niks opnoemen
Ultieme tip: Als tip geef ik mee dat je heel erg moet genieten van al het moois.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kaapstad en de westkaap (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marie-Louise Litjens op 20 december 2017

Onze reis begon in Kaapstad. Waar je 's avonds niet zomaar op straat kunt lopen. Neem hier dan ook een taxi (uber werkt perfect daar!) voor naar het restaurant en terug naar je slaapplek. Overdag is Kaapstad heel anders. De onveiligheid in Kaapstad is de reden dat wij op het einde van de reis besloten om niet meer in Kaapstad zelf te slapen. Op zondag hebben wij een Gospeltour gedaan in de township. Indrukwekkend! Vanuit hier zijn we via de tuinroute naar Addo gereden. Wat een fantastische route! Onderweg hebben wij een stop gemaakt in Hermanus (walvissentocht), Mosselbay en Plettenburgbay. In Addo hebben we natuurlijk Addo Elephant park bezocht met de organisatie Scotia. We zijn 's morgens in Addo Elephant park geweest en 's middags naar Scotia private game reserve. Het was een geweldige dag waarbij we genoten hebben van het spotten van dieren. Hierna zijn wij naar Oudtshoorn gereden waar we giraffen hebben gevoerd en natuurlijk een struisvogelboerderij bezochten. Via Route 62 zijn we naar de wijnlanden gereden. We verbleven in het Diemersfontein Wine en Country estate. Wat een uitzicht heb je hier! Vanuit hier zijn we naar Stellenbosch en Franschhoek gegaan. Je merkt dat Stellenbosch echt een studentenstad is, wij gaven dan ook de voorkeur aan Stellenbosch. Onze laatste stop was Noordhoek waar wij via Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop naartoe zijn gereisd. Vanuit Noordhoek zijn we naar Tafelberg gereden en hebben we in Camps Bay een dagje strand gedaan. We hebben onze vakantie in Zuid-Afrika afgesloten met een kookworkshop in Bo-Kaap. Een perfect einde!

Wij hebben bewust gekozen om niet helemaal naar Johannesburg te rijden. Nu verbleven wij in malariavrij gebied. Voor 2.5 week is dit een perfecte route zonder te haasten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige natuur
  • Dieren spotten
  • Betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • De kloof tussen arm en rijk
  • Criminaliteit
  • Waterbesparing
Ultieme tip: Zelf rijden! Je kunt stoppen waar je wilt en je hebt de regie over jouw vakantie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ongelooflijk geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Gladys van Schaijk op 19 december 2017

Ik ging met een georganiseerde groepsreis mee, wat super is bevallen.
Je gaat langs de mooiste bezienswaardigheden en onze reisleider was zelf helemaal weg van zijn land. Zoals hij zei ongeloooooflijk! En dat was het! Van de citytour in pretoria via de panoramaroute door maar het krugerpark. Cultuur snuiven in swaziland,Uitwaaien in Durban om vervolgens naar de drakensbergen en de sanipass te gaan. Ondertussen stopten we bij een paar dorpjes en een school. Je word weer even op de feiten gedrukt hoe het leven ook kan zijn. Loop ik daar met mijn dure camera spullen.. boven op de sanipass hadden ze zelfs brood voor ons gebakken. Het leven daar, zo anders maar zo puur. De mensen allemaal vrolijk. Tuurlijk, je verwacht dat als je bij ze op bezoek gaat, in de hoop dat je wat geeft, maar ook als je daar op straat loopt of in de bus zit je ziet ze allemaal lachen. Geen enkel boos gezicht. Daar kunnen wij nog wat van leren. Je kunt tijdens je verblijf kiezen uit lodges en hotels. Wij hebben ze allebei aangedaan. Bij de lodges heb je vaak mazzel dat er een paar giraffen
,zebra’s of aapjes voor je deur staan. Bij hotels vaak de luxe. Lodges zijn wel de echte afrika ervaring in de natuur. Vooral in de drakensbergen!
Mochten jullie nog ooit naar zuid afrika willen gaan, ik zou de bovengenoemde plaatsen zeker bezoeken. Wat ik het mooiste vond? Moeilijk, maar dan kies ik toch voor het kruger park! De wildlife die je daar ziet, het spotten en op zoek gaan naar de dieren. De big 5, een ervaring die je moet meemaken. Wij hadden 2 volle dagen, in een jeep geboekt. Je kunt ook met eigen auto of bus, maar met een jeep kun je de zandwegen op waar meer wild is te zien.
Ik kan nog wel uren over mijn reis doorpraten, mijn eerste keer in zuid afrika. En zeker niet de laatste!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige bewoners
  • betaalbaar
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
  • bedelen
Ultieme tip: Boek een jeep excursie in het krugerpark. Je kunt ook met een bus of eigen auto gaan maar zo zie je veel meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vier weken in Zuid-Afrika (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Gigi van Grevenbroek op 18 december 2017

Van Port Elizabeth naar Kaapstad, Kaap de Goede Hoop en een safari in het Krugerpark. Dit is een snelle korte beschrijving van wat ik in vier weken heb gedaan. Het was een vrij korte periode, maar een hele ervaring! Ik ging zonder veel van Zuid-Afrika af te weten op reis en kwam met ontzettend veel ervaring en ideeën terug. Het is zo'n mooi land met verschillende landschappen en culturen dat je nooit verveeld raakt. Vooral als Nederlandse vond ik het interessant om rond te reizen en meer te weten te komen over talen die de Zuid-Afrikanen spreken.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • interessant
  • cultuur
  • taal
  • eten
  • makkelijk bereikbaar
  • basbus

Minpunten Zuid-Afrika

  • rijk en arm
Ultieme tip: Zuid-Afrika is een heel toegankelijk voor backpackers! Op een safari was het in juli een goed moment om sneller dieren te spotten, omdat de bomen minder begroeid zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een fantastisch land (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Sandra Karregat op 17 december 2017

Ik ben zelf twee keer in Zuid-Afrika geweest. Wat een prachtig land is dat. De cultuur en de taal vind ik echt geweldig. De mensen zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Je vind in Zuid-Afrika mooie natuur met natuurlijk de Big 5. Echt genieten geblazen, maar buiten de natuur om kan je er nog zoveel doen of je nou houd van actie, chille op het strand, shoppen en noem het maar op. Er is zoveel leuks te doen. Zie mezelf zeker nog eens terug gaan naar dit mooie land. ❤

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • , natuur
  • , cultuur
  • , capetown
Ultieme tip: Wat ik het mooist vind is om lionshead te beklimmen en dan bovenop genieten van de zonsondergang. Dus zorg wel dat je op tijd boven bent. Tip: neem een zaklamp mee voor de terugweg
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Zuid-Afrika (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Emile de Kimpe op 17 december 2017

Geweldige reis met niets dan hoogtepunten. Niet alleen de parken zijn overweldigend (helaas geen katachtige gezien, maar voldoende andere dieren), maar ook de landschappen(onder andere Blyde River Canyon en Sani-Pass) zijn meer dan de moeite waard.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijke bevolking en betaalbare prijzen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Heb ik niet gevonden
Ultieme tip: 's Morgenvroeg de wildparken in.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Magisch! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Magda Spierings op 15 december 2017

Zuid-Afrika heeft betoverd, zowel het land als de mensen, als de dieren. Wat een warmte! En dan heb ik het niet alleen over de zon. Iedere dag was anders en iedere dag was een sprookje. Zodra ik kan ga ik terug met mijn familie, het is de tijd en het geld meer dan waard!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • super aardige locals
  • prachtige natuur
  • wilde dieren
  • klimaat
  • sfeer

Minpunten Zuid-Afrika

  • die heb ik niet
Ultieme tip: Wij zijn in en om Kaapstad geweest, en daar hebben we nog niet alles gezien. Probeer vooraf al een planning te maken want het is zozonde als je niet alles eruit haalt wat erin zit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige Zuid-Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mursal Ahmadi op 12 december 2017

Wat is het een prachtige land! De locals zijn super vriendelijk, natuur is adembenemend, safaris zijn geweldig, accommodatie is perfect geregeld, het eten is prima, wat wil je nog meer? Alle ingrediënten voor een geweldig vakantie zijn er, nu hoef je alleen nog maar te boeken ;)

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • wildlife
  • safari
  • stranden
  • steden
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • prijzig
  • veiligheid
Ultieme tip: Neem veiligheid in acht voordat je gaat roadtrippen door het land; weet wat je doet en waar je heen gaat. Daarna is het alleen maar genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een overweldigende ervaring! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Margreet Bierhuis op 10 december 2017

We hebben met een huurauto een rondreis gemaakt vanaf Johannesburg .Het was geweldig. Wat een prachtig vriendelijk land met gastvrije inwoners. En het Krugerpark moet je bezocht hebben erg Indrukwekkend. Maar je zou voordat je gaat rondreizen het apartheids museum moeten bezoeken,dan weet je gelijk dat het niet lang geleden is dat de bevolking onderdrukt werd. En ervaar je deze prachtige reis anders.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige natuur
  • gastvrije bevolking
Ultieme tip: Zorg dat er genoeg benzine in je tank zit. Soms wordt er gestaakt en is de bevoorrading van de pomps minimaal
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

A roadtrip (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Maaike Bov op 10 december 2017

Zuid-Afrika is een geweldig en divers land. In 2015 een roadtrip gedaan van Johannesburg naar Cape Town. Na twee dagen Johannesburg op weg naar Drakensbergen. We hebben daar prachtige hikes gemaakt en een tour naar lesotho gemaakt waar mensen nog in hutjes wonen en een ruilmarkt hebben om in hun levensbehoefte te voldoen. Na Drakensbergen zijn we richting port St. John gegaan waar je een prachtige sundowner kan zien op de landingstrip. Dit was onze tussenstop voor de nacht om vervolgens in Coffee bay te belanden. Een van mijn favoriete plekjes langs the wild coast. In het hostel hangt een gemoedelijke backpackers sfeer en worden er genoeg activiteiten georganiseerd. Daarnaast hebben we in een dag ook een hike gemaakt naar een dorpje in de buurt. Ondanks dat we twee dagen wilde blijven zijn wij uiteindelijk vier dagen gebleven. Na Coffee bay richting Addo Elephant park, waar de olifanten gewoon langs je auto lopen en op werkelijke elke hoek een familie pumba staat te wachten. In addo elephant park hebben ook lodge gehuurd waar de aapjes voor je raam naar binnen zaten te gluren. Mocht je in zuid Afrika zijn dan is een absolute must is om de bungee jump van de bloukrans te doen, mits je niet bang bent voor hoogtes. Alhoewel de garden route de meeste bekende route is zal ik wel aanraden om een stuk van de wild coast mee te pakken, daar is de natuur wat ruiger en zuid Afrika nog een stuk authentieker. Mijn absolute hoogtepunt was naast Drakensbergen toch echt wel Kaapstad. Geweldig stad, geweldige sfeer en lifestyle. Ik heb ik het waterfront de lekkerste sushi ooit gegeten. De standaard sightseeings mogen ook niet ontbreken zoals kaap de goede hoop, de Tafelberg, de pinguïns en robben eiland. Wat daarnaast niet mag ontbreken in je tour is Stellenbosch, sinds Stellenbosch lust ik rode wijn. Zuid-Afrika is een must-see voor de levensgenieter, de natuur fanaat en de backpacker. Kortom divers, zeer betaalbaar en voor ieder wat wils.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • goed eten
  • mooie natuur
  • divers
Ultieme tip: Kaapstad: Sushi in het waterfront van willoughby’s & co Kaapstad: Cocktails @ le grand (in de buurt van waterfront)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Thuis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Kimberley Lievense op 10 december 2017

Het is een land waar ik veel over mijzelf geleerd heb, waar ik mijn hobby fotografie weer opgepakt heb en waar ik mij echt op mijn plek voelde.
Op dag 2 de big5 compleet in het Kruger N.P., naast dit park ook andere parken bezocht waaronder Hluhluwe, waar de mooie witte neushoorn nog goed te vinden is.
Het is een land dat ik aan iedereen aan zal raden en ik zeker nog wel een (paar) keer naar terug zal gaan.

7,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Diversiteit
Ultieme tip: Maak een rondreis en kom op zo veel mogelijk plekken, het is een onwijs mooi land!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mijn tweede thuis sinds 1989! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Esther Breuker op 10 december 2017

Prachtig land en lieve mensen! De Kaap, wijnhuizen, tuinroute, Krugerpark, oost-transvaal (sinds 1995 Mpumalanga) en Drakensberg! Om de twee drie jaar bezoek ik mijn vrienden en bekijk een deel van dit prachtige land. Goede voorzieningen, lekker eten, mooie wijnen en een prachtige natuur!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • geen tijdsverschil
  • heerlijk klimaat
  • de taal (engels/afrikaans)

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel beveiliging
  • slechte (verlichte) wegen
  • links rijden
Ultieme tip: Reis zelfstandig met je eigen auto!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Annelies Brunott op 10 december 2017

Fantastisch beleving samen met mijn zoon deze reis gemaakt naar familie. En veel gezien en beleefd. Zuid Afrika een fantastisch land, lieve mensen en helaas heel erg veel armoede. Maar er is ontzettend veel te zien, wat mij wel opviel dat het erg commercieel is geworden, ik was hier 10 jaar geleden en toen was er nog veel ge zien zonder dat je eerst langs een kassa moest om te betalen. Daarentegen is er genoeg te zien in bijvoorbeeld Kaapstad.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
Ultieme tip: Om langs de kust te rijden en die enorme grote bergen te bewonderen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Weer genoten van dit heerlijke land (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marian Robbesom op 10 december 2017

Wij gaan twee keer per jaar naar ZuidAfrika, eerst Kaapstad een paar dagen met de Hop On Hop Off bus, genieten op het waterfront van alle dingen om je heen. Daarna richting Knysna en Plettenberg bay, prachtig badplaatsen. Dan paar dagen Oudtshoorn, gezellig stadje en uiteindelijk terug naar Johannesburg altijd even afsluiten met het Krugerpark. Neem een lodge even buiten het Kruger of in het Marloth park. Top!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heel betaalbaar en heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • corrupte politie
  • nooit bekeuring contant betalen
  • maar foto opvragen met snelheid en bekeurig bij autoverhuurder laten sturen
Ultieme tip: De Hop On Hop Off bus nemen in Kaapstad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Extreem bijzonder!!! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anne Stobbelaar op 10 december 2017

Zuid afrika is een land van de extremen & veel verschillende mogelijkheden. Perfect om je reis te beginnen en eindigen is Kaapstad, een magische stad. De tafelberg maakt deze stad zo bijzonder. Een extreem mooi uitzicht op de berg vanuit alle kanten van de stad. In de stad maar ook net erbuiten zijn allerlei leuke dagtrips te doen. Eigenlijk kun je alleen in en om Kaapstad al een vakantie bezetten. Maar zuid afrika bied nog zoveel meer. De tuinroute is adembenemend mooi. Wederom extremen qua natuur en verlaten stranden. Als je je reis perfect wil maken ga voorbij Port Elizabeth rondom addo elephant park 2 weken vrijwillegerswerk doen. Zo kom je in aanraking met locals en elke dag weer een nieuw avontuur tussen het wild. In je vrije weekend is het plaatsje Colchester dichtbij en een bezoekje met overnachting waard. De kilometers lange duinen zijn wederom extreem mooi. Om na al dit moois terug te komen in Kaapstad is echt magisch. Ik ben echt verliefd geworden op dit land. Kan niet wachten om er weer te landen en extreem te gaan genieten. :-)

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • wildlife
  • stranden
  • sfeer

Minpunten Zuid-Afrika

  • in avond niet altijd veilig
Ultieme tip: Kaapstad: the backpack Plettenbergbay: rockyroadbackpackers Jeffreysbay: southafrican surfe lodge Cholchester: Hakunamatata adventures Vrijwillegerswerk:Amakhala Game Reserve
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers