Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,7
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,7 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 900
  • Aantal waarderingen: 538

Zuid-Afrika van Kaapstad naar Johannesburg (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Ellen Derks op 19 november 2019

De meeste mensen gaan van Johannesburg naar Kaapstad. Wij hebben er voor gekozen om van Kaapstad naar Johannesburg te gaan. Waarom;
- van koud naar warm
- van klein naar groot wild
- van westers naar Afrikaans
We zaten natuurlijk in onze zomer maar de Afrikaanse winter. Weer prima !
Temperatuur rond de 17 graden maar ook uitschieters met 20 of hoger.
Zodra je bij Durban komt schiet die temperatuur omhoog richting 30 en hoger.

Wij hebben alles gedaan, want we weten niet of we nog eens terug komen. Het wordt vaak afgeraden, maar ons is het absoluut niet slecht bevallen ! Veel gezien en gedaan. 3 Weken er over gedaan. Om misschien wat meer rust in te bouwen is een wat langer verblijf wenselijk. Maar in 3 weken kan het prima.

We hebben ons geen moment onveilig gevoeld, maar in het donker pakten we een Uber in plaats van onze auto.

In het Tsitsikamma N.P. zaten wij 3 nachten, hier hadden we zeker langer kunnen blijven.
In St. Lucia zaten wij 2 nachten, dit had ook zeker langer gemogen. Super leuke plaats, veel te doen.

Oudtshoorn (struisvogels) lag niet op onze route, wil je toch naar een struisvogelfarm dan is Skeiding in Heidelberg een aanrader.

Wij waren met 2 tieners, we raden het iedereen aan !!!

Tips;
- Plan meerdere optiemogelijkheden voor de walvisexcursie op het water. Bij ons is hij 3x niet doorgegaan in verband met het weer.
- Beklim de Tafelberg, pittig, maar zodra je boven bent ben je je vermoeidheid meteen vergeten !
Ga eventueel met de lift naar beneden, maar let op, in de zomer is hij vaak in onderhoud, dus is lopen de enige optie. Neem genoeg te eten en drinken mee, als de lift het niet doet is er boven ook niks open en dus niks te koop.
- Neem voldoende tijd bij Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Bij Cape Point, hier was nog een mooie wandeling te maken naar de rots beneden, helaas hadden wij hier geen tijd voor.
En let hier op met eten ! Eet écht niks, pak het ook niet. Er komt meteen een aap op je af !

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Ontzettend aardige mensen
  • Heerlijk eten
  • Prachtige natuur
  • Geweldig wild
  • Goed zelf te bereizen

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet in donker rijden
  • er kunnen ongeregeldheden voorkomen
Ultieme tip: Sluit je reis af met een verblijf in een privé wildpark. Het ultieme Afrika gevoel krijg je daar... Het kost wat, maar je zult er geen spijt van krijgen !!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis zuid Afrika (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Eddy Mestdagh op 19 november 2019

Zuid Afrika zou ik iedereen aanbieden, een mooie wonderlijke avontuur er is zoveel te bezichtigen zoals op Safari in het kruger National park , Kaapstad wijnvalleien Stellenbosch , het mooie Tafelberg en robbeneiland

Nieuwe ontdekkingen (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Jente Ellenkamp op 19 november 2019

Weer terug gekeerd naar Zuid Afrika na 4 jaar. Dit keer voor vakantie, waar het eerder voor 7 maanden vrijwilligerswerk was.
Wildernis, een prachtige plek om van de natuur te genieten. Er is strand, er is bos, er is water en er zijn te veel fotogenieke plekken om op te noemen.
Tijdens een prachtige wandeling door een nationaal park deze foto kunnen maken van het uitzicht.
Mensen zeggen dat foto's het nooit tonen zoals het er echt uit ziet, maar dit plaatje is goed gelukt dus bedenk erbij hoe mooi het er echt uit zag!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mensen
  • natuur
  • cultuur
  • fotografie
Ultieme tip: Rondreizen! En doe vooral de Gardenroute. Prachtige route door de natuur helemaal langs de zuidkust.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op bezoek in Zuid Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Mariëtte van Lith op 19 november 2019

In 2017 ben ik op bezoek gegaan bij een vriendinnetje die op dat moment in Kaapstad woonde. Vanaf het eerste moment werd ik omver geblazen door de schoonheid van de natuur. De bergen, de zee, alles om me heen was zo mooi. Rond Kaapstad kun je verschillende hikes doen waarbij je uiteindelijk beloond wordt met een adembenemend uitzicht. Niet alleen de natuur was mooi, ook het eten was fantastisch. En niet te vergeten de heerlijke Zuidafrikaanse wijnen. Er zijn zoveel leuke restauranten, cafeetjes en markten. Wel hebben we, om het zekere voor het onzekere te nemen, na schemering altijd gebruik gemaakt van een Uber in plaats van zelf rond te lopen, dit in verband met de veiligheid.

In de omgeving van Kaapstad is ook zoveel te zien en te doen. Highlights waren onder andere Robbeneiland, de Slave Lodge, zwemmen met zeehonden, surfen, een wijntour, sandboarding, Kaap de Goede Hoop etc. Als ik de kans krijg zou ik meteen weer terug gaan. Kaapstad en haar omgeving hebben mijn hart gestolen.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooi
  • Lekker eten
  • Cultuur
  • Actief
  • Genieten
  • Geschiedenis
Ultieme tip: De zonsondergang bekijken op Signal Hill
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hard werken, enorm genieten. (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Gerdi Meijerink op 19 november 2019

Wij gaan als stichting jaarlijks in oktober 2 weken en verblijven bij "Shekinah" in Groenfontein vlakbij Kosterdam. Naast dat wij hard werken in de regio Rustenburg en bij Freedompark, genieten we ook ontzettend van de natuur rond onze verblijfplaats en altijd 1 dag in Nationaal Park Pilanesberg. Wat een prachtige flora en fauna !! En natuurlijk alle dieren even fotogeniek ! Dit jaar zelfs de buffel gezien, prachtig ! En ondanks dat ik al jaren ga, toch elke keer weer om 04.45u opstaan om dieren te spotten; blijft een fantastische ervaring.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Zeer betaalbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • onveilig
Ultieme tip: Lunchen in het centrum van Pilanesberg is lekker en als je mazzel hebt komen de dieren ook lunchen, vlakbij jouw tafeltje !
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Sanne Boksebeld op 19 november 2019

Wij zijn in augustus naar zuid afrika geweest. Het is dan winter. Dit betekend dat het wat kouder/frisser is onderin bij kaapstad. Een jas aan is dan al voldoende. Het voordeel hiervan is dat alle ongedierte zoals spinnen en muggen er niet zijn. Deze zie je alleen in de warme maanden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • goed eten
  • mooi natuur
Ultieme tip: National kruger park
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk zuid-afrika (bezocht in november 2018)

Review geschreven door janneke van moorsel op 19 november 2019

Na 2 maanden vrijwilligerswerk in de buurt van Kaapstad nog een week een roadtrip gemaakt... van een unieke band opbouwen met de andere vrijwilligers en mijn leerlingen op het project, naar skydive, surfen, de tafelberg beklimmen en nog veel meer.

Tijdens de road trip heb ik het vrijwilligershostel (mijn 2e familie) achter moeten laten, maar heb ik met een fantastische nieuwe groep de vetste en grappigste dingen gedaan!

Van bungee jumpen tot op safari gaan en 100 olifanten zien, zwemmen in een waterval, elkaar filmen als je slaapt in de bus en niet te vergeten de muzikale avondjes waar we samen muziek maakte en genoeg flessen wijn weg werkten.

Deze reis ga ik nooit vergeten... En 1 ding weet ik zeker:
Ek sal beslis terugkom!!!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • natuur
  • locals
  • muziek
  • weer
  • strand
  • alles

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet alleen over straat gaan in de stad
Ultieme tip: BRAAI!!! zoek de locals op en houd een braai alleen zo krijg je de real african feeling, en natuurlijk de safari en wijnen waren ook fantastisch
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Weekje in de bush (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Manouk Vink op 18 november 2019

Wat een geweldige ervaring was de week in de bush. Van cheeta's leeuwen olifanten tot duizendpoten en schildpadden. Alles is mooi en bijzonder. En de natuur "adembenemend" de lodges in welgevonden game reserve zijn op de meest bijzondere plekken gebouwd

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Onze rancher was geweldig
  • Lieve locals
Aangeraden voor: Vriendengroep

Familiereis zuid- Afrika (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Angélique Van Der Velden op 18 november 2019

Wat een fantastisch land is dat! Prachtige natuur, veel dieren gezien en cultuur is indrukwekkend. Mensen zijn erg gastvrij. Bezoek de zulu’s, een echte aanrader. Maak een helikoptervlucht over drakenstein.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • gastvrij
  • natuur
Ultieme tip: Ga vooral op safari in het krugerpark met een gids, bezoek Kaapstad, bezoek robbeneiland, kaap de goede hoop, simon’s town en ga fietsen door SoWeTo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Niels Molendijk op 18 november 2019

Ik ben 2 keer glin zuid afrika geweest en heb 2 keer de vakantie van mijn leven gehad. Vooral de laatste keer was echt fantastisch! Met name het krugwr park is echt geweldig.. voor iedereen een enorme aanrader!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Het kruger park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend Zuid Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Alice Cramer op 18 november 2019

Ga via de Panoramaroute, gelegen langs de Blyde River Canyon (bezoek de uitzichtpunten zoals Gods Window, ‘The Three Rondavels’ 3 Bourke's Luck Potholes) en reis door naar het Krugerpark. Overnacht in een lodge in het park en ga op een nachtsafari. Bereid je bezoek goed voor zodat je de Big 5 kunt spotten. Rij via Swaziland naar St. Lucia aan de oostkust van Zuid Afrika. Nergens anders ter wereld kan je zo dicht bij nijlpaarden komen dan tijdens een Hippo tour, iets unieks. Vlieg vervolgens door via Durban naar Kaapstad, bezoek Robbeneiland het eiland waar Nelson Mandela werd gevangen gehouden.
Beklim de Tafelberg. Bezoek de kleurrijke wijk Bo-kaap. Ga pinguïns spotten bij Boulders Beach. Neem de kustweg Chapmans Peak met 114 bochten en bezoek Stellenbosch. Neem voor alles ruim de tijd. Wij hadden 3 weken uitgetrokken voor onze reis, het was geweldig...

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Indrukwekkend
  • Betaalbaar
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Armoede
Ultieme tip: Neem ruim de tijd om in Kaapstad te verblijven omdat er in en rondom deze stad zoveel te zien en te doen is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sawubona Sui-Africa (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Hannie Zwet van Der op 18 november 2019

Sawubona betekend in de Zulu taal, hallo Zuid-Afrika. Ik ben er vanaf 2011 vijf keer geweest en heftig besmet geraakt met het Zuid-Afrika virus. Onze Afrikaanse familie heeft ons de mooiste plekken laten zien waaronder de Kalahari, voor mij de hemel op aarde waar we hebben geslapen in een klein koepel tentje tussen de wilde dieren. Dat was van al de vakanties wel het hoogtepunt. Kaapstad zijn we ook geweest en ik dacht dat ik op het dak van de wereld stond op de Tafelberg met een ondergaande zon. Hoe mooi dit ook was de Sani Pas is de berg die een verpletterende indruk op mij achterliet vier jaar later. Elke keer als ik het land na een vakantie moest verlaten deed ik dat met pijn in mijn hart. Dit is een land waar een stukje van je hart achterblijft en ik hoop dat er nog een zesde keer zal komen.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Gastvrijheid
  • Ruimte
  • Natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Knuffelfarms
Ultieme tip: Zuid-Afrika heeft blijkbaar een naam dat het onveilig is maar voor mij voelt het als thuiskomen. Wat niet goed voelt niet doen maar dat is eigenlijk overal van toepassing.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

op safari in Zuid Afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Janny van Oossanen op 18 november 2019

Mooi land, ik heb een reis met FOX gemaakt. We hebben in eerste instantie een aantal wildparken bezocht, tussendoor Swaziland bezocht en nogal wat cultuur meegekregen. De reisbegeleidster was Zuid-Afrikaans en wist veel over de gewoontes, natuur, cultuur ed te vertellen.

Ultieme tip: Het is aan te raden om de wildparken met een jeepsafari te doen. De chauffeurs hebben onderling contact waar de verschillende wildsoorten die gespot kunnen worden te vinden zijn.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

rondreis Zuid Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sonja vlug op 18 november 2019

Wij zijn nu 3x in Zuid Afrika geweest en doen elke reis weer wat anders. Nu een rondreis gedaan van 23 dagen waarbij de natuur op de voorgrond stond. Prachtige nationale parken bezocht en ook E Swahili.
Daarnaast golden gate nationaal park bezocht. Dit vind ik een aanrader vanwege de mooie rotspartijen en de kleuren. Wilde dieren zijn wat moeilijker te spotten maar toch jakhals, wildebeesten, zebra's en gieren gezien. De bavianen zijn goed te zien op de rotswanden. We hebben 5 dagen door het Krugerpark gereisd en dat was zeker de moeite waard. Veel dieren gezien en prachtige vogels. Wij hebben weinig minpunten.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga ook naar St. Lucia om de walvissen te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika verveelt nooit (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Maaike Tazelaar op 18 november 2019

Zuid-Afrika.. Een verslavend land dat nooit verveelt. Elke plek is anders, elke dag is anders, elk bezoek is anders. Maar allemaal even mooi en indrukwekkend. Natuurlijk kent het land haar problemen en zijn er plekken die je beter kunt mijden maar dat weegt bij lange na niet op tegen alle mooie plekken en ervaringen. Alles is hier mogelijk, backpacken, glampen, rooftop tent, luxe lodges, safari, citytrip, kayakken, bungeejumpen, braaien, wijn proeven, culinair genieten en ga zo maar door. Kortom: misschien wel de meest veelzijdige vakantiebestemming ter wereld.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • Bevolking
  • Eten en drinken

Minpunten Zuid-Afrika

  • Op sommige plekken onveilig
Ultieme tip: Neem de tijd! Er is zoveel te zien en te doen, je wil hier niet hoeven haasten
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sanjay Gangadin op 17 november 2019

Super ervaring. Belevenis tot cultuur, eten. Geweldigste dieren. Mooi reizen. Overal een lach. Neem wel goede schoenen mee. Water uit flesjes blijven drinken is ook pre. Verder probeer met de locals op te trekken. Beleef je meer!

Ultieme tip: Probeer matties worden met de lokale mensen.
Aangeraden voor: Stellen

Een bezoek aan een township in Masiphumelele. (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Raymond Duijnisveld op 17 november 2019

Zuid-Afrika behoort tot één van mijn mooiste reizen, Kaapstad is een super gave wereldstad. Verder hebben wij het wijngebied Stellenbosch, Oudtshoorn, Plettenberg en Addo bezocht wat echte aanraders zijn.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veel verschillende dingen te zien en te doen

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid op sommige plekken
  • armoede
Ultieme tip: Koop van tevoren je kaartjes voor Robbeneiland, het is hier vaak erg druk en anders heb je kans dat het al is uitverkocht voor die dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

The elephant whisperer (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Carla van Es op 17 november 2019

Ik heb een paar weken vrijwilligerswerk gedaan in Thula Thula private game reserve. Fantastisch om mee te maken en een kijkje achter de schermen te krijgen. Wat komt er veel bij kijken om een game reserve te runnen en de prachtige dieren te beschermen tegen stropers.
Aansluitend nog paar dagen naar St Lucia geweest; fantastische plek om walvissen te spotten en een aantal parken te bezoeken.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Sanne Boksebeld op 17 november 2019

Een onvergetelijk reis maken in zuid afrika. We zijn onze reis begonnen aan de kust in kaapstad. Vanuit daar eerst via de kust naar port elisabeth gereden. Je kunt dit via de tuinroute doen die geweldig mooi is. Als laatste zijn wij naar krugerpark en timbavati geweest. Dit was voor ons het mooiste gedeelte!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • overnachtingen
  • lekker eten
Ultieme tip: Prive park timbavati
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Pilarsg (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 17 november 2019

wat en mooi gebied om naar toe te gaan. Een grote krater van een vulkaan met binnen de bergen een mooi overzichtelijk wildpark. Alles is goed aan te rijden en verblijf op een camping of gamelodge is perfect geregeld

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • wild
Ultieme tip: Pilanesberg. Op ca. 2 uur vanaf Johannesburg. Goed aan te rijden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika, een droom die uitkwam (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Nousjka Bakker op 17 november 2019

Het mooiste in Zuid-Afrika vind ik toch safari, waarbij het Kruger National Park en het Hluhluwe park favoriet zijn. De mooiste dieren lopen om je auto. Je bent te gast in de natuur.
St Lucia is mooi; walvissen spotten op een bootje en 's avonds nijlpaarden op straat.
Voor wie van groen houdt is Drakensberg aan te raden.

Ultieme tip: Neem genoeg dagen voor het Kruger park, zodat je alle dieren kunt spotten. Dit maakt de reis echt compleet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Honeymoon in South Africa (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Elien Vandevyvere op 17 november 2019

Onze reis was tot in de puntjes in orde. We kregen een warm ontvangst, voldoende uitleg en werden er op handen gedragen. 's Avonds lag zelfs het dons op ons bed open zodat we er gemakkelijk konden inkruipen, zotter kan je het bijna niet bedenken. Maar daarvoor waren we natuurlijk niet in Zuid-Afrika hoewel het zeker en vast een pluspunt was! De safari's waren Hét toppunt van onze reis. Zo dicht bij de wilde dieren komen, hier bestaan gewoon geen woorden voor. Toen we terug thuis waren en men vroeg ons hoe de reis was geweest dan zei ik telkens hetzelfde : hier zijn geen woorden voor, Zuid Afrika moet je zelf ERVAREN! Deze reis heeft ons zo diep geraakt dat wij zelfs toekomst plannen hebben om te emigreren naar Zuid Afrika! Jawel, wij willen graag de rest van ons leven doorbrengen tussen de vriendelijke goed gehumeurde bevolking, de rust en natuur, de wilde dieren, zelfs de zonsondergang is er zo speciaal, zo warm zo oranje zo SCHITTEREND, geen woorden voor! Een foto zegt veel maar helaas niet genoeg.... Ik kijk er zo naar uit om terug naar Zuid Afrika te reizen en opnieuw het geluk te voelen die ik enkele maanden geleden ook heb mogen voelen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijk
  • Rust
  • Wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • Afval
  • Armoede
  • Verkopers aan bezienswaardigheden die u lastig vallen
Ultieme tip: GENIET van elk moment dat je in Zuid-Afrika bent, van de nachtelijke geluiden van een nijlpaard, van de lokale gerechten, van de zonsondergang, van de wilde dieren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

onuitwisbare herinnering (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door anita beck op 17 november 2019

Zuid-Afrika is een land van tegenstellingen, mooie en arme mensen, ernstig en zorgenloos, puur en bedorven, ontroerend en kil. Een land om voor altijd in je hart te sluiten en vooral weer terug te gaan en dat.......ga ik doen!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Variatie van natuur
  • , heerlijk eten
  • , vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • rond de townships vervuiling
Ultieme tip: Addo Elephant Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De perfecte combi van dieren en natuur (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Emma Kok op 17 november 2019

Zuid Afrika is een prachtig land waarbij je zowel een diversiteit aan dieren als aan natuur is. Van bergen en woestijnen naar wijnlanden en de zee. Op safari en door de jungle. Zuid Afrika heeft alles! We hebben de route van Kaapstad naar Johannesburg gedaan. Zeker niet te missen is de Garden route en panorama route! Maar ook eswatini was zeker de moeite waard. Drakensbergen is ongekend mooi evenals de parken waar je veel dieren kunt spotten (bijv addo en iMfolozi Park bij st Lucia, maar ook kruger). De diversiteit aan vogels en de thrill van het zelf spotten van dieren is fantastisch. Gewoon in rust kijken naar de dieren en hun gebruiken is prachtig!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • Dieren
  • Cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Avonden binnen ivm gevaar
  • Criminaliteit
Ultieme tip: We hebben de meest fantastische overnachting gehad in Port Alfred, beach break B&B, een echte aanrader!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig land (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Ilse Brouwer op 17 november 2019

Alweer bijna 10 jaar geleden volgde ik de HBO studie Tourism Management in Leeuwarden waar ik de kans heb gekregen 3 maanden te studeren in Zuid Afrika. En direct werd ik op slag verliefd op dit land. De veelzijdigheid in natuur, de oprechte vriendelijkheid van de bevolking en de inspirerende geschiedenis. Samen met 5 vriendinnen heb ik Johannesburg bezocht en de Garden Route gereden. De mooiste plekken die ik heb gezien waren onder andere; Hogsback, Jeffrey's Bay, Port Elizabeth, Graaff Reinet (Valley of Desolation) en de wegen rondom Kaapstad benemen je de adem als je met de auto Chapman's Peak afrijdt... Nog steeds droom ik weg bij de gedachte aan dit prachtige land!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • natuur
  • wildlife
  • vriendelijkheid van de mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • als vrouw niet heel veilig om savonds alleen over straat te gaan
Ultieme tip: Een must see als je Zuid Afrika bent vind ik een bezoek aan Graaff Reinet en het natuurpark Valley of Desolation. De stilte, het uitzicht en de prachtige natuur zijn adembenemend
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Miranda Geldof-Kuiper op 17 november 2019

Wij hebben een auto gehuurd en zijn vanaf Johannesburg richting t Krugerpark vertrokken, dit is écht een must. Daarna zijn we richting de Drakensbergen gereden, ook enorm mooie natuurgebieden. Trek je wandelschoenen aan, vul je dag backpack en ga op zoek, er zijn zoveel mooie zijwegen die naar mooie ontdekkingen lijden. Uiteindelijk een binnenvlucht naar Kaapstad genomen, weer een totaal ander bestaan. Daar een buurt bezocht met gids en dit was ook enorm bijzonder om mee te maken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • klimaat
  • natuur
  • vriendelijk
  • back to basic
Ultieme tip: Krugerpark, local basisschool bezoeken, schoenen aan en gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastiche reis! Verliefd! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Akkie Wdnr op 17 november 2019

Zuid Afrika heeft mijn hart gestolen, wij hebben een prachtige rondreis gehad vanaf Johannesburg, Pretoria,Limpopo, Gods Window, Bourkes Luck Potholes, Krugerpark, White river, Swaziland, Hluhluwe national park, Durban, Kaapstad, Kaap de goede hoop, Boulders park. Deze reis was geheel verzorgd en dat was maar goed ook, zoveel mooie dingen te zien dan heb je geen tijd om restaurants te zoeken. Ik beveel zo’n reis iedereen aan. De diversiteit van de natuur, wilde dieren, helaas ook de armoede en gebrek aan water, iets wat wij vanzelfsprekend vinden is daar, uniek. Een hele bijzondere reis waar we nog jaren van kunnen genieten

Pluspunten Zuid-Afrika

  • eten prima!

Minpunten Zuid-Afrika

  • Wel alert zijn als je gepind hebt!
Ultieme tip: Maak de safaritrip zo vroeg mogelijk, dan zie je de wilde dieren het meest. Overdag is het vaak te warm voor de dieren.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wild life Zuid Afrika (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Vivian Westland op 17 november 2019

Het was de reis van mijn dromen. Twee weken lang dieren, dieren en nog eens dieren. We zijn naar 5 verschillende private lodges geweest en de ervaring was fantastisch. Zelfs meerdere keren de big five gespot! Voor de derde keer naar Zuid-Afrika en het blijft een fantastisch mooi land.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • safari
Ultieme tip: Safari’s en dan het liefst in private lodges. Wij hebben ervaren dat je daar het meest ziet en kleinschalig waardoor je niet met 5 auto’s om een dier heen staat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Nicolette van der Meijden op 17 november 2019

Prachtig en divers land, van wildlife tot mooie wijnboerderijen. Heerlijk op eigen gelegenheid het land doorgereisd. Je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Nog nooit ergens zulke biefstukken gegeten!!

Ultieme tip: Wildlife en safaris
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Prachtig Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Pauline van 't Veld op 17 november 2019

Wil je naar een vakantieland met zon, zee, strand, bergen, wild life? Ga dan naar Zuid-Afrika! Een prachtig land met een wonderbaarlijke natuur. Wat heb ik hier genoten. Vooral omdat er zoveel diversiteit is.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Diversiteit
  • Wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • Armoede
Ultieme tip: Paragliden in Kaapstad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Safari in Zuid Afrika (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Marischa ter Beek op 17 november 2019

Rij zelf rond in het Kruger National Park, neem niet de hoofdwegen maar slinger kris kras door het park om de rustigste plekken te ontdekken en de prachtigste dieren in het wild te spotten! Ook het gebied Drakensbergen is een absolute aanrader voor een gevarieerde rondreis in Zuid Afrika!

Ultieme tip: Doe een game drive in de avond of in de vroege ochtend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zijn de 19 dagen nu al voorbij?

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Wat een ervaring. Wij genieten er nu nog steeds van. De 19 dagen zijn voorbij gevlogen. Zuid-Afrika is prachtig. Elke dag weer zo benieuwd wat je tegenkomt als je in de auto stapt.

Het binnenland van Zuid-Afrika en langs de kust. Het zijn twee verschillende werelden. Hierdoor was onze vakantie ook afwisselend. Het rondreizen is ons erg goed bevallen in Zuid-Afrika. Het eten, de gastvrijheid en de gezelligheid is fantastisch. In juli is het geen hoogseizoen, daardoor wordt het land alleen maar mooier. Wat een rust en wat was het genieten!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • natuur
  • cultuur
  • liefde
  • vrienden
  • gastvrijheid
Ultieme tip: Shindzela Tented Camp. Een luxe en fijne uitvalbasis met gave safari's.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Volgend jaar nog een keer? (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Wat een ervaring. Wij genieten er nu nog steeds van. Het binnenland van Zuid-Afrika en langs de kust. Het zijn twee verschillende werelden. Hierdoor was onze vakantie ook afwisselend. Het rondreizen is ons erg goed bevallen in Zuid-Afrika. Het eten, de gastvrijheid en de gezelligheid is fantastisch. In juli is het geen hoogseizoen, daardoor wordt het land alleen maar mooier. Wat een rust en wat was het genieten!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • natuur
  • cultuur
  • gastvrijheid
  • verblijven
  • veiligheid
Ultieme tip: Beklim de Tafelberg. Wat was dat een ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geen woorden voor deze vakantie! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Wat een ervaring. Wij genieten er nu nog steeds van. Het binnenland van Zuid-Afrika en langs de kust. Het zijn twee verschillende werelden. Hierdoor was onze vakantie ook afwisselend. Het rondreizen is ons erg goed bevallen in Zuid-Afrika. De wegen zijn prima en mensen houden zich aan de verkeersregels. Erg ontspannen, maar het is ook hard werken zo'n rondreisvakantie! De voorpret is alles waard!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • locals
  • natuur
  • vrienden
  • eten
  • gastvrijheid
Ultieme tip: Plan wat ontspanning tussendoor, bijvoorbeeld langs de kust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselende vakantie voor iedereen! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Wat een ervaring. Wij genieten er nu nog steeds van. Het binnenland van Zuid-Afrika en langs de kust. Het zijn twee verschillende werelden. Hierdoor was onze vakantie ook afwisselend. Het rondreizen is ons erg goed bevallen in Zuid-Afrika. De wegen zijn prima en mensen houden zich aan de verkeersregels. Erg ontspannen, maar het is ook hard werken zo'n rondreisvakantie!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • cultuur
  • natuur
  • gastvrijheid
  • liefde
Ultieme tip: Laat je verrassen tijdens het eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wauw, er liep een leeuw langs onze auto! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Wat een ervaring. Wij genieten er nu nog steeds van. Het binnenland van Zuid-Afrika en langs de kust. Het zijn twee verschillende werelden. Hierdoor was onze vakantie ook afwisselend. Het rondreizen is ons erg goed bevallen in Zuid-Afrika. De wegen zijn prima en mensen houden zich aan de verkeersregels. Erg ontspannen, maar het is ook hard werken zo'n rondreisvakantie!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • natuur
  • cultuur
  • rondreizen
  • afwisseling
Ultieme tip: Safari in the Greater Kruger Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke rondreis in Zuid-Afrika. (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

In december 2018 een 19-daagje rondreis geboekt door Zuid-Afrika. Een half jaar lang genieten van de voorpret en hopen dat alles wat je leest je zelf ook gaat zien. De 19 dagen zijn voorbij gevlogen, wat een fantastische reis. Van kleinschalige wild-life parken naar de mooie woeste natuur. Een afwisselende vakantie met een gouden randje!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Cultuur
  • Natuur
  • Eten
  • Gastvrijheid
  • ontspannen
Ultieme tip: Neem je tijd, Zuid-Afrika is prachtig. Leer mensen kennen en geniet! Alles is prachtig!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van ons leven (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Willeke Assen-Linneman op 17 november 2019

We hebben een gezonder is gemaakt door Zuid-Afrika, we begonnen in Johannesburg en reden naar welgevonden, een paradijs op aarde, we verbleven in het kololo game reserve wat echt een mega aanrader is (ook voor gezinnen met kleine kinderen) na een paar dagen vlogen we naar port Elizabeth en reden langs de tuinroute naar Kaapstad. Een aanrader om nog een safari te doen is bij de garden route game lodge, wederom perfect voor kleine kinderen. Wat ook ontzettend leuk was waren de pinguïns bij houders beach en in Kaapstad vonden we het reuzenrad en het tap oceans aquarium echt geweldig.

Ultieme tip: Het two oceans aquarium is bet perfecte uitje in Kaapstad met kinderen (en als het weer even wat minder is)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! Erg speciaal (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Cristine Bennen op 17 november 2019

Een maand in Kaapstad geweest. Favoriete strandjes Camps Bay & Clifton. Leuke eet plekjes: stacked dinner, tigers milk, harbour house, etc. Het was erg leuk om Lion’s head te beklimmen. Een bezoekje aan de pinguïns. Gezellig naar het marktje bij Hout Bay. Een echte aanrader is ook een bezoek aan een Town Ship!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar eten
  • veel te doen
  • mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Een helikoptervlucht!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om nooit meer te vergeten... (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Sanne Stavast op 17 november 2019

Een 19-daagse rondreis door Zuid-Afrika. Van Johannesburg naar Kaapstad. Het was een geweldige ervaring. Wij hebben enorm genoten van de cultuur en natuur van Zuid-Afrika. Elke dag en ander landschap, maar nog steeds dezelfde gastvrijheid. Ondertussen is het november en genieten wij nog steeds na van deze reis!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • Cultuur
  • Wilde Dieren
  • Afwisseling
Ultieme tip: Shindzela Tented Camp. Wat een prachtig verblijf.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Kruger tot Kaap! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Suus Jagt van den Brink op 17 november 2019

Wauw! Wat een prachtig en veelzijdig land.. veel wilde dieren... en dan hebben we het niet alleen over de Big 7... juist de kleine dieren of zeldzame dieren waren super leuk om te spotten. Het is teveel om op te noemen, maar wat we echt heeeeel tof vonden waren de volgende dingen:
- Krugerpark ( lekker zelf rijden in een 4x4)
- Tsitsikamma national park ( in het bijzonder de Suspension Bridge)
- Oudtshoorn ( Cango caves, Swartbergpass en Osterich High farm)
- Gansbaai ( White Shark Cage dive)
- Plettenbergbay ( Walvistour)
- Addo Elephant National park
- Stellenbosch/ Franschhoek ( prachtige wine farms en luxe restaurants)
Ik gun iedereen de ervaring van Zuid Afrika.. En oh ja, als tip: Simonstown is een prachtig stadje mocht je niet in het centrum van kaapstad willen verblijven..

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veelzijdigheid
  • Luxe hotels via booking voor weinig

Minpunten Zuid-Afrika

  • Dat je beter niet de straat op kunt in het donker
  • Afstanden goed plannen
Ultieme tip: Shark diven? bij the Roudhouse Guesthouse in gansbaai kan je dit boeken met korting;)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi Zuid-Afrika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maartje Steenbergen op 17 november 2019

Natuur, cultuur, mooie mensen, avontuur, spanning, mooie beesten, eerlijk eten, heerlijke wijnen. Zuid-Afrika is zo compleet. Ik heb Zuid-Afrika altijd onderschat. Ik denk dat het terugkijkend op onze reizen een van mijn favoriete is. Het land is heel toegankelijk, doordat het ook een tikje westers is. Een fijn instapland voor beginnende reizigers. Laat je wel goed informeren over de plekken waar je beter wel en niet kunt komen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtige landschappen
  • mooie beesten
  • goed eten
Ultieme tip: Hhluluwe national park is een aanrader! Veel fijner dan Kruger!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis naar onbekende plekken Zuid Afrika (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Katja Baumann-Kouwenberg op 17 november 2019

Dit was onze 4de reis naar Zuid Afrika. We hebben telkens weer een ander gebied bezoct. deze keer zijn van Johannesburg via Kimberley richting Uppington gereden en vandaar naar het Kgaligadi transfrontier park. Ongerepte natuur, vele katachtigen en mooie antilopen, en nog altijd weinig toeristen, maakten deze reis tot iets buitengewoons. Kamperen in de vrije natuur waarbij de wilde dieren heel dicht bij kwamen was wel een hele bijzondere belevenis. De live jacht van een jachtluipaard op een springbok behoorde tot de vele hoogtepunten die we beleefden. Ze had 4 jongen die natuurlijk graag gezien hadden dat het gelukt was, maar dat ging helaas mis, Voor ons een onvergetelijk moment.
Voor ons is zuidelijk Afrika ( Zuid Afrika, Namibia, Botswana) het meest indrukwekkende reisgebied.

8,3
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goed om zelfstandig te reizen
  • goede infrastructuur
  • goede overnachtingsmogelijkheden

Minpunten Zuid-Afrika

  • Sociale misstanden
  • niet altijd overal veilig in het donker
Ultieme tip: Kgaligadi Transfrontier Park, niet zo bekend, maar heel indrukwekkend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Pinguins kijken in Zuid-Afrika (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Sandra Lampie op 17 november 2019

Pinguis, dat zijn toch wel onze favoriete dieren! deze kunnen we niet missen in ZA!
we zaten 4 dagen in Simons Town om 3 volle dagen tussen de pinguïns op het strand te liggen.
3 volle dagen genoten en ontelbaar veel foto's gemaakt!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Het
  • weer

Minpunten Zuid-Afrika

  • ver
  • weg
Ultieme tip: Simons Town, Kruger, Isimangolisa icm St lucia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geluksmoment (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Corinne Janssen op 17 november 2019

Één stap uit het vliegtuig en ik was verliefd op Zuid-Afrika ♡
Iedere dag genoten van dit veelzijdige, liefdevolle en prachtige land! Het vrijwilligerswerk wat ik daar heb gedaan, maakte mijn reis nog intenser en waardevoller!

Ultieme tip: Natuurpark Hluhluwe
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis door Zuid-Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ruud Mulder op 16 november 2019

Met vrienden hebben we prachtige reis gemaakt die op onze aanwijzingen uitgezet was door Avilla reizen. Als verwoed fotograaf had ik van tevoren de juiste plekken uitgezet en accomodaties erbij laten zoeken. En wat is het toch een schitterend land! Eerst twee weken door de Kaap provincie en daarna nog 9 dagen aan de Oostkant met onder andere het Krugerpark en de Panoramaroute. Hoogtepunt na hoogtepunt.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goed georganiseerd land in tegenstelling tot de meer noordelijke landen
  • het is de wereld in één land: natuur/wildlife maar ook kust en steden zijn geweldig
  • goede infrastructuur en dus heel gied te bereizen
Ultieme tip: Ga in plaats van het algemene deel van het Krugerpark naar één van de omliggende parken waar nog niet zoveel toeristen zijn. Bijvoorbeeld Makalali.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke natuur (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 16 november 2019

Zuid Afrika, het land van de Big Five. En wat een mogelijkheden Om ze te spotten. Wij deden De volgende wildparken aan en hebben ze meerdere keren gespot:
Pilanesberg (park binnen een gigantische krater, Mapungubwe langs de grens met Botswana en Zimbabwe, Krugerpark, van Noord naar Zuid met tussenstops in restcamps, Nambiti, een veelzijdig private gamepark,

3 weken genoten in de adembenemende natuur

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • wildparken
  • big-five
Ultieme tip: Bezoek een wildpark Ga evt me een gamedrive mee
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Morgenstond brengt goud in de mond (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 16 november 2019

We hebben dit jaar met de 4x4 een prachtige rondreis gemaakt door Limpopo, de ongebaande paden daar, Kruger van Noord naar Zuid, Nambiti private game reserve en de onmetelijk mooie Drakensbergen. Een heerlijk land om zelf je plan te trekken. Veel afwisseling, prachtige natuur, heerlijk braaigerechten en de mooiste parken. Zoek je een avontuurlijke bestemming. Zeker doen.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • diversiteit
  • natuur
  • wildparken
  • authenticiteit
  • bergen
  • big-five
  • pilanesberg
  • nambiti
  • mapungubwe
  • krugerpark
  • limpopo
  • venda
  • tsonga

Minpunten Zuid-Afrika

  • wegen soms slecht
Ultieme tip: Wijk eens af van de gebaande paden en bezoek het nog deels onbekende Limpopogebied met de authentieke Tsonga- en Vendavolken. Geen haastwerk, maar lekker laidback
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prive reis door Zuid Afrika (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Jacques Lecleire op 16 oktober 2019

Het was een privé reis door mij uitgestippeld. Van johannesburg naar het Krugerpark zo naar de kust via Shakaland en via Umata en de ganse kustlijn naar Kaapstad. Van hier terug via heb binnenland Graaff-Reinet en Clarens terug naar Johannesburg. Dit in een tijdspanne van 3 weken met huurauto. Super ervaring !

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar; mooi land
Ultieme tip: Goed voorbereiden en genieten !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Erg koud s, nachts maar overdag te doen. (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Jaap Roos op 07 juli 2019

Erg mooi land: mooie natuur, verschil tussen arm en rijk, enorm aardige mensen, eten erg lekker en niet duur. Zaten soms erg veel mensen in een bus maar we hebben wel erg veel gezien. We hadden een erg leuke gids en het weer was erg goed. Zou het zo weer doen!

7,7
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Op safari's gaan .
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers