Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

Als je van plan bent om dit land te bezoeken, wil je weten wat de beste reistijd voor Zuid-Afrika is. Maar wat de beste reistijd in Zuid-Afrika is, hangt af van wat je daar gaat doen. Als je op safari wil, kun je het best tijdens de droge winter in juli en augustus gaan. Wil je liever op het strand liggen, dan is de Zuid-Afrikaanse zomer de beste tijd om te gaan. Daarnaast is de beste reistijd in Zuid-Afrika is vooral afhankelijk van de lokale vakantieperiodes. In december en januari hebben veel Zuid-Afrikanen zomervakantie waardoor accommodatie in veel plaatsen drukker en duurder is.

Weer in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt aan de zuidelijke kant van de evenaar, waardoor de seizoenen daar omgedraaid zijn. Dat betekent dat het in Zuid-Afrika winter is als het in Nederland zomer is. Het weer in Zuid-Afrika is bijna het hele jaar door aangenaam. Zelfs in de winter ligt de temperatuur in Zuid-Afrika gemiddeld rond de 20 graden. Het kan in sommige gebieden ook flink afkoelen dus bekijk voor je vertrekt de actuele berichten over het weer in Zuid-Afrika zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 352 reizen naar Zuid-Afrika

Klimaat Zuid-Afrika

Het klimaat in Zuid-Afrika is in de meeste gebieden gematigd maar er komen ook andere klimaatzones voor. De beste reistijd in Zuid-Afrika is daarom ook afhankelijk van de gebieden die je bezoekt. Het klimaat in Kaapstad is bijna tegenovergesteld aan het klimaat in de rest van Zuid-Afrika. In de winter valt daar veel neerslag terwijl het in de rest van het land dan juist droger is.

Over het algemeen is het klimaat in Zuid-Afrika ideaal voor zonliefhebbers. Het land krijgt op bepaalde plaatsen in het noordwesten gemiddeld 3700 zonuren per jaar.

Temperatuur in Zuid-Afrika

De temperatuur in Zuid-Afrika ligt het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden. Per klimaatzone kunnen de temperaturen sterk variëren. De woestijnachtige gebieden zijn met een gemiddelde temperatuur van 38 graden het heetst, terwijl het in de Hooglanden van Zuid-Afrika ook kan vriezen. Bedenk van tevoren wat je allemaal wil zien en wat voor jou de beste reistijd voor Zuid-Afrika is.

Onafhankelijk advies over je reis naar Zuid-Afrika

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors