Pretoria
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Restaurants
10,0 Veiligheid
- Stranden

Pretoria

door Getaway Travel

Naast Johannesburg is Pretoria een belangrijke stad in Gauteng. Het is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en wordt ook wel 'hoofdstad van de apartheid' genoemd. Pretoria kent een bewogen geschiedenis waarin de Boeren een belangrijke rol speelden. Vanuit Pretoria werd het keiharde overheidsbeleid bepaald, met een wettelijk raciaal classificatiesysteem waarin stond waar bepaalde huidskleuren mochten wonen en werken.

Rustig en stijlvol

Pretoria ligt in de grootstedelijke gemeente Tshwane en is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. De wetgevende hoofdstad is Kaapstad en de gerechtelijke Bloemfontein. Het is een rustige, stijlvolle stad met maar weinig hoogbouw en veel parken, meren, historische gebouwen en lommerrijke wijken.

ZELF NAAR Pretoria?

Bekijk alle 27 reizen naar Pretoria

Elke lente staan de ongeveer 70.000 jacaranda's in volle bloei en is de stad gehuld in een lilakleur. De stad heeft haar rijkdom onder andere te danken aan de nabijgelegen diamantmijnen.

Naamsverandering

De naam Pretoria is te danken aan de Boerenpioniers Andries en Wessel Pretorius. Er wordt gesproken over een naamsverandering naar de Sotho-naam Tshwane, maar de overwegend de blanke inwoners van de stad zien deze naamsverandering als miskenning van hun geschiedenis. Lange tijd domineerden de blanken, maar in 1994 legde Nelson Mandela zijn eed als president af in Pretoria. Sindsdien tijd hebben de zwarten meer invloed.

In Pretoria staan veel monumenten en gebouwen die doen herinneren aan de complexe geschiedenis van de stad en het land, zoals het Voortrekker Monument en de imposante Union Buildings.

Horeca en uitgaansleven

Pretoria is een ontspannen stad met veel horeca en theater, waar het allemaal wat rustiger aan gaat dan in buurstad Johannesburg. Toch is er sprake van toenemende criminaliteit. Overdag zul je er weinig last van ondervinden, maar 's avonds is het verstandig meer op je hoede te zijn. De wijken Hatfield en Brooklyn zijn dan relatief veilig. Overigens is er dankzij de vele studenten een bruisend uitgaansleven in Pretoria en kun je op verschillende plekken genieten van goede jazzvoorstellingen.

Reizen Pretoria

Meer Pretoria

Reviews Pretoria

Gastvrij (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Angelique Bruers op 17 november 2018

Verschillende Guest Housen bezocht tijdens onze verblijf in Pretoria. Zeer gastvrij, mooie omgeving met zeer veel bezienswaardigheden. Verschillende nature Reserve bezoek, waar ik als hobbyfotograaf mooie foto’s hebben kunnen maken van de Wildlife in Pretoria

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Pilanesberg National Park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors