Kaart Zuid-Afrika

Kaart Zuid-Afrika

Als je Zuid-Afrika op de kaart zoekt, vind je dit land op het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent. In het noorden grenst het aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. In het oosten ligt het tegen Mozambique en Swaziland aan. In het zuidwesten van Zuid-Afrika ligt het land Lesotho dat geheel wordt omsloten. Zuid-Afrika is een land van onvergetelijke schoonheid en heeft voor alle reizigers iets te bieden. Van uitgestrekte savannes tot drukke steden. En van indrukwekkende bergen tot populaire stranden. Pak de kaart van Zuid-Afrika erbij en bedenk van tevoren wat jij wilt zien.

Op de kaart van Zuid-Afrika

Als je naar de kaart van Zuid-Afrika kijkt, zie je dat het land is opgedeeld in negen provincies: West-Kaap, Noord-Kaap, Oost-Kaap, KwaZoeloe-Natal, Vrijstaat, Noordwest, Gauteng, Mpumalanga en Limpopo. Wat ook opvalt op de kaart van Zuid-Afrika is dat het land niet één, maar drie hoofdsteden heeft: Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Deze steden hebben alle drie een aandeel in de macht over Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika op de kaart

Zuid-Afrika stond lange tijd vooral bekend om de grote ongelijkheid die in het land voorkomt. Dit speelt nog steeds een belangrijke rol, maar tegenwoordig staat Zuid-Afrika op de kaart als een geliefde vakantiebestemming waar voor ieder wat wils is. Van bruisende steden als Kaapstad en Durban tot de prachtige natuurparken als het Krugerpark en Pilanesberg National Park. Ben jij je aan het oriënteren op deze vakantiebestemming, dan is het handig om de kaart van Zuid-Afrika erbij te pakken.

Populaire routes Zuid-Afrika

Een leuke manier om Zuid-Afrika te ontdekken is door een auto te huren en zelf op pad te gaan. Er lopen verschillende populaire routes door Zuid-Afrika die langs indrukwekkende bergpassen, rustige baaitjes of eindeloze vlaktes voeren.

Een van de meest populaire routes door Zuid-Afrika is Route 62. Deze route ligt tussen Kaapstad en Port Elizabeth en gaat langs uitgestrekte wijngaarden, verlaten vlaktes, drukke steden en prachtige natuurparken. Een andere bekende route is de Garden Route die langs de zuidwestkust loopt en langs de mooiste kustgebieden van Zuid-Afrika voert. Verdiep je in de kaart van Zuid-Afrika en bepaal welke weg jij volgt.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors