Sani Pass

Sani Pass

door Getaway Travel

De Sani Pass leidt je naar het dak van Zuid-Afrika. Het is een kronkelende, enerverende weg naar het koninkrijk Lesotho. Op deze hoogste bergpas van het land bevind je je vaak midden in de wolken. Vanaf hier heb je zicht op fantastische panorama's. Althans, wanneer de wolken zijn opgetrokken. De hoogste top van het gebergte is de 3.376 meter hoge Champagne Castle. Werp vanaf hier een blik op het noorden en zie de kronkelende Umkhomazana River. In het zuiden kun je dramatische kliffen bewonderen.

De Sani Pass ligt ten oosten van Lesotho in de provincie KwaZulu-Natal en is de enige weg tussen beide landen.

Handelsroute

Vroeger werd de Sani Pass bewandeld door handelslieden en hun muildieren bepakt met wol, kledij en maïsmeel. Zij voerden deze eerste levensbehoeften van Zuid-Afrika naar Lesotho, of andersom, om ze te verkopen of te ruilen. Tegenwoordig is de pas veranderd in een populaire route voor toeristen die het hoogtepunt van de Drakensbergen willen bezoeken.

Ontdekkingstocht

De Sani Pass is op verschillende manieren te betreden. Je kunt in alle richtingen wandelingen maken of het gebied te paard verkennen. Een wandeling onderneem je kosteloos op eigen houtje, maar de paardrijtochten zijn ook goed betaalbaar.

Wie ervoor kiest de route zelf te rijden moet dit doen in een 4x4 terreinauto. Voor andere voertuigen is de steile weg te gevaarlijk, daar word je wel aan herinnerd door de vele autowrakken die je in de ravijnen ziet liggen. Al helemaal met het oog op het weer doe je er goed aan de pas alleen per 4x4 voertuig over te steken.

Weerextremen

Het weer in de Drakensbergen kan zeer snel omslaan. Het is niet ongewoon dat je op één dag vier seizoenen meemaakt. Bereid je dan ook altijd goed voor wanneer je de bergen intrekt.

Over extreem weer gesproken: in de winter kan in het gebied rondom de Sani Pass sneeuw vallen. Sneeuwval is echter niet gegarandeerd, want hoewel het in de winter standaard koud is, varieert de neerslag sterk. Maar wanneer de bergtoppen bedekt zijn met laagje wit is het een hele belevenis om het zuiden van Afrika eens op lange latten te verkennen.

Like deze pagina

Reizen Sani Pass

Meer Sani Pass

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors