Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 996
  • Aantal waarderingen: 606

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jeffrey Rabbers op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land. Heel veel te zien. Reis was vanaf Kaapstad naar Addo Elephant Park en terug. Mooie hotels op diverse locaties. Heel veel verschillende flora en fauna. Vriendelijke bevolking en goed weer.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • avontuur
  • natuur
Ultieme tip: Een safari moet je zeker gedaan hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best place ever (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Lieke van Moorsel op 02 oktober 2016

Heel veel diversiteit in andere gemeenschap en dieren. Geweldige safari's door het Kruger Park en natuurreservaten, zeker de moeite waard om te doen ! De dieren bij elkaar zijn echt prachtig om te zien en je kijkt je ogen uit!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: De stad Hoedspruit is zeker een aanrader, leuke en lekkere restaurantjes en de bevolking is ook super !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onovertreffelijk (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Joyce Wittenberg op 02 oktober 2016

Dit is een vakantie die niemand mag missen! Mooie landschappen, wilde dieren en cultuur! Mis het krugerpark niet en daarnaast de walvissentour in Hermanus is een hele beleving! Zowel met als zonder kinderen geschikt.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wilde dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Krugerpark en de walvissentour in Hermanus
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Lindy Slikkerveer op 02 oktober 2016

Kaapstad bezocht ik voor de derde keer en wat heb ik weer genoten. De Tafelberg nu voor het eerst beklommen en de kerstboom in V&A Waterfront was prachtig. Een must-do is zeker een van de Kirstenbosch concerten bijwonen. Lokale bevolking, het hele gezin op pad en koelboxen mee. Wel erg druk op de weg heen, dus ga op tijd. Nog zoveel wil ik zien en beleven. De stranden, Muizenberg, Clifton Beach, drankje doen bij Caprice in Camps Bay. Surf-/kitesurflessen in Big Bay en Lions Head beklimmen. In Kaapstad is zoveel te doen en te beleven. Je komt altijd tijd tekort. En dan ga je gewoon nog een keer!

Ultieme tip: Belthazar Restaurant in The Waterfront! Top avond en eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Denise Bogers op 02 oktober 2016

Deze vakantie ben ik drie weken met mijn familie naar Zuid-Afrika geweest. We zijn gestart in Kaapstad en langs de kust naar Krugerpark gereden met onze camper. Langs de kust liggen prachtige stranden, baaien en dorpen. De Zuid-Afrikanen zijn vriendelijk en gastvrij en het eten is top! We zijn een keer op safari geweest in het Addo Elephant Park en het Krugerpark, waar we de Big Five hebben gezien. Het was een reiservaring om nooit meer te vergeten!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Voor minderjarige kinderen is sinds kort een geboorteakte verplicht! Helaas waren wij hier over niet goed geïnformeerd en moesten we onze vlucht een dag verzetten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Jeroen De Groot op 02 oktober 2016

Wij zijn begonnen met onze reis van vier weken in Kaapstad. Echt een aanrader is het beklimmen van de Tafelberg! Begin zo vroeg mogelijk omdat de warmte dan nog meevalt. De klim van een paar uur is het echt dubbel en dwars waard. Een tweede aanrader is Shark Cage Diving in Gansbaai. Met een boot ga je naar een plek waar veel haaien gezien zijn. Op het moment dat er een haai gesignaleerd is, ga je snel de kooi in.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige bevolking!

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet het goedkoopste land om doorheen te reizen
Ultieme tip: Ga op Night Drive in St. Lucia! We hebben drie van de Big Five gezien binnen tweehonderd meter. 's Avonds komen de nijlpaarden de stad in. Goed uitkijken en je camera meenemen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika, baie mooi! (bezocht in oktober 2004)

Review geschreven door Marjolein Schouten op 02 oktober 2016

Zuid-Afrika is een land van tegenstellingen. De natuur is geweldig evenals de wilde dieren in hun reservaten. De mensen blank en zwart zijn vriendelijk en hulpvaardig. De steden zijn zeker de moeite van een bezoek waard.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbare b&bs
  • goede hotels
  • prachtige wildparken

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
  • diefstal
Ultieme tip: Krugerpark
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Half jaar studeren in Zuid-Afrika (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Jorieke de Leeuw op 02 oktober 2016

Het wordt vaak gezegd dat wanneer je voet op Zuid-Afrikaanse bodem zet je voor de rest van je leven dit land zult omarmen. Een land met veel diversiteit, van Safari in het Kruger Park, hiken door de Drakensbergen de ongerepte natuur en traditionele leven aan de Wild Coast naar de kosmopolitische stad Kaapstad. Een van mijn hoogtepunten van het rondreizen in Zuid-Afrika is de Wild Coast, de kustroute ten noorden van East London. Het misschien wel meest traditionele gebied van Zuid-Afrika met de traditionele Xosha-cultuur en schitterende ongerepte natuur. Aanrader zijn de plaatsen Port St. Johns en Coffee Bay met een relaxte sfeer. Iets verder naar het noorden bevindt zich St. Lucia. Een klein dorp midden in de wetlands waar je nijlpaarden in de nacht tegen zult komen. St. Lucia is een goede uitvalsbasis om het oudste wildlife park in Hulluluwe te bezoeken. Mocht je met een huurauto de N2 rijden door dit gebied en de plaatsen Umtata en omgeving passeren, dan kan extra voorzichtigheid geboden zijn. Het zijn erg traditionele dorpen, in de weekenden voornamelijk kan het erg druk zijn in de dorpen met vee wat je reistijd aanzienlijk kan vertragen. Het is een wat onbekender gebied in Zuid-Afrika vergeleken met de Garden-route maar is zeker de moeite waard te ontdekken.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrijheid
  • diversiteit
  • cultuur
  • natuur
  • rust

Minpunten Zuid-Afrika

  • openbaar vervoer
  • transport
Ultieme tip: Een goed alternatief voor een mooie safari naast het Kruger Park is het Hluhluwe-Imfolozipark, het oudste wildlife park in Zuid-Afrika met prachtige vergezichten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Miranda Onderdelinden op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch land! Van Kaapstad en omgeving naar Johannesburg. Van de wijngaarden tot het Krugerpark. Walvissen en The Big Five. Cultuur en natuur, een prachtige combinatie. Zuid-Afrika, wat ben je mooi!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • rijden met huurauto

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet in avond rijden
Ultieme tip: Walvissen spotten in Hermanus. Aan de kust met een picknickmand, flesje wijn en een dekentje. Wanneer de walvissen dan spelen en springen, dat is ultiem genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Denise van Vliet op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land, ik zou zo weer gaan! Kwazulu Natal of de Elephant Coast is geweldig voor je safari's. Je vindt daar de mooiste natuurparken met alle dieren waarvan je kan dromen. Vergeet niet om daarna de Garden-route mee te pakken, want ook daar is alles zo mooi! De kust is prachtig en aan activiteiten geen gebrek.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet alijd overal veilig
Ultieme tip: Tembe Elephant Park, de mooiste belevenis van onze vakantie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De wonderen van Kruger Park (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Maaike Westra op 02 oktober 2016

Fantastische plek om op eigen houtje door heen te rijden en te genieten van alle wilde dieren. In één dag de big five gezien! Verder genoten van alle kleurrijke vogels, stampvoetende neushoorns en bavianen met baby's.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Landschap
  • prijzen

Minpunten Zuid-Afrika

  • verkeer
Ultieme tip: Bed and breakfast Hatfield in Pretoria.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip door Zuid Afrika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Bas Janssen op 02 oktober 2016

Begonnen in Kaapstad, vandaar met eigen vervoer naar de bekende naastgelegen natuurparken zoals Addo National Park, Amakhala Private Reserve, Tzizikamma National Park etc. Een echte aanrader zijn de tafelbergen in Kaapstad. De kabelbaan naar boven opzich is al een spektakel. Let wel op dat je goed in de gaten houdt of het mistig is.

8,1
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijkheid
  • goedkoop
  • prachtig land
Ultieme tip: Uiteraard is een safari de ultieme tip! Dit moet je absoluut gedaan hebben als je in Zuid Afrika bent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to my roots (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lisette Vossebelt op 02 oktober 2016

Geweldig mooi land! Afgelopen zomer met mijn ouders en broertjes rondgetrokken door Zuid-Afrika. Begonnen in Kaapstad en via de Garden Route en zuidkust naar Johannesburg gereden. Heel goed te doen met onze huurauto en heb me erg veilig gevoeld.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijk
  • goedkoop
  • makkelijk bereisbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
  • bedelaars
  • afval
Ultieme tip: Sla Durban over, tenzij je wilt surfen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar mijn roots (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lisette Vossebelt op 02 oktober 2016

Zuid-Afrika wat een prachtig land! Zo'n groot contrast in rijk en arm. Zo ontzettend veel mooie dieren. We hebben walvissen, pinguïns, zeeleeuwen en natuurlijk de big 5 gespot. Het land is erg goed met auto te bereizen waardoor je nergens afhankelijk bent. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld! Inmiddels het land een paar keer bezocht en ik weet dat dit ook niet de laatste keer is geweest. Stukje van mijn hart daar laten liggen!

9,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • avontuurlijk
  • natuur
  • adembenemend

Minpunten Zuid-Afrika

  • grote contrasten
  • veel wind kaapstad
  • veel afval
Ultieme tip: De prachtige gardenroute en de diversiteit in natuur en landschappen! Pilanesberg wildpark vonden wij zelf mooier dan Kruger. Veel minder bebost waardoor je veel wild zag!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad - Cape Point - Kaap de Goede Hoop (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Daan Bisschop op 02 oktober 2016

In september 2016 hebben we een fantastische rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Begonnen in Johannesburg en Pretoria, daarna doorgereisd richting Hazyview bij het Kruger-park en daarna via Swaziland naar St. Lucia aan de kust. Via Durban zijn we naar de Drakenbergen gereden waar we met een 4x4 voertuig de Sani Pass hebben gereden naar Lesotho. Vervolgens weer terug richting de kust om onze reis te vervolgen naar Kaapstad. Zuid-Afrika is 1 van de meest afwisselende landen die ik ooit heb bezocht en kent vele gezichten. Van grote rijkdom tot extreme armoede. Verschillen tussen zwart en wit zoals we ze in Europa niet meer kennen. Daarnaast is tijdens onze trip het landschap elke dag veranderd. Met het idee dat je in de Alpen bent geweest, op de Drentse hei, op een Zuid-Amerikaanse hoogvlakte, in de jungle en op de savanne. Zuid-Afrika bleef mij elke dag verbazen en het is voor iedereen een aanrader om, indien je de mogelijkheid hebt, hier heen te gaan. Ook het bezoek aan een township zat in ons programma waar we hebben gezien hoe ontzettend veel Afrikanen hun dagelijkse leven leiden. Er werd gezongen en lekker gegeten in de taverne midden in de township van Port Elizabeth. Eén van de onvergetelijke ervaringen van deze reis.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Afwisseling
  • Betaalbaar
  • Wildlife
  • Klimaat
  • Kaapstad

Minpunten Zuid-Afrika

  • Te groot om in 1x te bekijken
  • Hotelstandaarden zijn laag
  • Veiligheid
Ultieme tip: Pak ook de kust mee! We hebben robben gespot, een tochtje gemaakt op een catamaran, strandwandeling gemaakt en genoten in een resort. Het is een heel andere kant van Zuid-Afrika.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid Afrika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Monique Aalpol op 02 oktober 2016

In Augustus 2016 zijn wij vanuit Johannesburg begonnen aan onze rondreis door Zuid-Afrika. Deze reis was fantastisch en zeker voor herhaling vatbaar. Via de Panoramaroute en Hazyview gingen wij naar een Lodge bij Hoedspruit voor een Bushwalk en Gamedrive ( wilde dieren spotten met een jeep en ranger) en verbleven in een privé lodge Thornhill. De rondreis ging verder naar het Krugerpark waar je echt dagen kunt verblijven om wilde dieren te spotten. Een geweldige ervaring! Via Swaziland waar je kunt mountainbiken of wandelen naar de oostkust bij St Lucia om krokodillen en nijlpaarden te spotten. De kustlijn is prachtig en we hebben zelfs nog een walvis gezien. Terug het binnenland in richting Drakensberg en daar de laatste dagen afgesloten met prachtige wandelingen door de bergen en nog een gamedrive met eigen auto door Spioenkop National Parc. Wij vonden dit een geweldige ervaring en verbleven in kleinschalige lodges en B&B 's die echt supermooi waren. Aanrader voor iedereen ook voor mensen met kinderen. Er is in Zuid-Afrika zoveel te beleven en te zien. Het eten is goed en niet duur en de mensen vriendelijk, wij hebben ons nooit onveilig gevoeld. Misschien gaan we volgend jaar weer.....

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Goedkoop
  • Afwisselend
  • Natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • In de grote steden moet je echt met een gids op ontdekking gaan
Ultieme tip: Krugerpark en gamedrive door Hluhluwe bij zonsopkomst
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cheetah Experience (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jennifer Spikker op 02 oktober 2016

Werken met wilde dieren, verrijking aanbieden, de nacht doorbrengen met geweldige dieren of een band opbouwen met dieren zoals cheetah's, caracals, servals, wolven, stokstaartjes en zoveel meer. De mooiste plek op aarde!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • verkeer
Ultieme tip: Cheetah Experience!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Job Arets op 02 oktober 2016

Zuid-Afrika: hét land van de grote verschillen. Met een groep van 43 mensen zijn wij deze zomervakantie afgereisd naar Johannesburg en Kaapstad om daar onze handen uit de mouwen te steken en de wereld een klein beetje beter te maken. We zijn bij projecten geweest, die de Afrikaanse bevolking echt willen helpen en dit was heel inspirerend om te zien. Het was een reis met veel variatie. Zo hebben we met 43 mensen in een net te kleine crèche geslapen en hebben we vele wandelingen door de townships gemaakt. We hebben veel opgetrokken met de mensen daar, van wie we zeker ook heel veel geleerd hebben. Het verschil in mentaliteit is gigantisch en dat is in het begin toch wel apart om te zien. Verder hebben we een safaripark bezocht en hebben we heel veel dieren gezien. Ook kon een fantastische treinreis van 27 uur niet ontbreken aan deze geweldige reis. We hebben in Langa in gastgezinnen gezeten en ook hebben we een weeshuis flink opgeknapt. Verder hebben we Robbeneiland bezocht, wat ook zeker de moeite waard was. Ook moest het apartheidsmuseum bezocht worden, wat ook veel indruk maakte. Last but not least, hebben we Lion's Head beklommen. Dit is een berg naast de tafelberg die net iets minder tijd kost om te beklimmen. Al met al heb ik geweldige dingen meegemaakt in Zuid-Afrika, gigantische verschillen tussen rijk en arm gezien en de mooiste mensen ooit ontmoet! Ik zou het land aan iedereen aanraden als een volgende bestemming!

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heerlijk eten
  • prachtige omgeving
  • hartelijke bevolking

Minpunten Zuid-Afrika

  • grote verschillen tussen rijk en arm
  • gevaarlijk in de townships (alleen)
Ultieme tip: Een echte tip van mij is toch de 27 uur durende treinreis! Je ziet hoe het landschap tussen Joburg en Kaapstad in elkaar overgaat over een hele grote afstand: dit is een topper!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een ge-wel-di-ge ervaring!! (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Nienke van Lunen op 02 oktober 2016

Ik ben afgelopen maart een maand naar Zuid-Afrika geweest. Het was echt een hele gave reis en er is zoveel moois wat het land te bieden heeft!! Ik verbleef bij een gastgezin in bo-kaap (Kaapstad), een gekleurde wijk met een achtergrond die je absoluut moet bezoeken als je in Zuid-Afrika bent! Ik vind zelf de natuur onwijs mooi en overdag zijn de (meeste) locals erg aardig, behulpzaam en bovendien erg gastvrij. Wat je dan natuurlijk niet kan overslaan is het beklimmen van lionshead en de tafelberg. Je hebt dan een super uitzicht over Kaapstad! Verder kun je Robbeneiland en een safari natuurlijk niet overslaan. Wat ik wel wat minder vond is dat je eigenlijk niet alleen mag lopen en vooral wanneer het schemert/donker is moet je persé met een taxi, die zelfs voor je deur moet wachten tot je binnen bent. Het is namelijk helaas zo dat het nog steeds behoorlijk onveilig is. Wat ik ook vind dat je sowieso moet doen is 'volunteering work' in één van de townships. Dan kom je erachter dat zeker niet iedereen het zo goed heeft, maar dat deze mensen ondanks dat ze bijna niks hebben, het beste eruit halen en altijd vrolijk en behulpzaam zijn! Nou ligt dat er natuurlijk ook aan in welke wijk je bent. In sommige townships mag je (als blanke) niet eens de bus uit, want er wordt daar 'geregeerd' door bendes. Je kunt in dit land natuurlijk ook 'wine tasting' doen, maar daar was ik nog wat te jong voor ;). Maar all in all, is Zuid-Afrika echt een enorm mooi land en het was het dubbel en dwars waard om ernaartoe te gaan!!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
4 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • geweldige natuur
  • historie
  • aardige mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet heel veilig
  • mensen altijd laat
Ultieme tip: Ben je in Kaapstad en wil je graag uitgaan, dan móet je echt naar longstreet!! Clubs en restaurantjes in één lange straat!!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika blijft fascinerend (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Harry van der Wal op 02 oktober 2016

Prachtige fly drive gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. Wat is het een fascinerend land en wat zijn de mensen er aardig.
De natuur is overweldigend. Met name de wildparken zijn prachtig. Ook plaatsen als Hermanus waar je de grote bultruggen kunt spotten en HermNus waar je kunt duiken met de grote witte haaien zijn zeker de moeite waard. Na een aantal wildparken te hebben bezocht, hebben we de wijnroute gereden. Ook een prachtige route met veel bezienswaardigheden. Onze reis eindigde in Kaapstad waar we o.a. De Maleisische wijk Bo Kaap hebben bezocht en hebben een uitstapje hebben gemaakt naar Robbeneiland.
We kijken terug op een heerlijke vakantie!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige mensen
  • overweldigende natuur
Ultieme tip: Walvissen (grote bultruggen) spotten bij Hermanus. Kooiduiken met haaien in Gansbaai. De Big Five spotten in het Krugerpark. Heerlijke wijn drinken in Stellenbosch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tafelberg (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Janne van Hout op 02 oktober 2016

Het was een fantastische ervaring! Om de Tafelberg op te geraken is niet altijd een pretje aangezien het een stevige wandeling is maar als je eenmaal boven bent vergeet je alles. Het is prachtig bovenop! Ook tijdens het afdalen zie je dieren, mensen en een mooie omgeving !

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De locals zijn heel vriendelijk en de sfeer is gemoedelijk!

Minpunten Zuid-Afrika

  • wij hebben geen minpunten ondervonden
Ultieme tip: De Tafelberg moet je zeker bezoeken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Op avontuur in Zuid-Afrika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rianne Boer op 01 oktober 2016

Een vakantie om nooit te vergeten. Een land met alle uitersten. Fantastische natuur met prachtige bergen, stranden en mooie nationale parken met schitterende beesten. Gastvrije bevolking, mooie steden en heerlijk eten! Een echte aanrader!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • gastvrijheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
Ultieme tip: Mei/juni was een perfecte reisperiode. Het was rustig onderweg en bij alle excursies nog prima weer!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zebrapad (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Martijn Belshof op 01 oktober 2016

Als onze zebrapaden in Nederland er toch zo uitzagen..... Het dorpje St. Lucia is een aanrader om even heerlijk uit te waaien aan zee. In het dorp zijn 's avonds nijlpaarden te vinden die op verkenning gaan. Oppassen dus!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • locals
  • dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • Het kan onveilig zijn
Ultieme tip: Het dorpje St. Lucia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Nicolette van der Meijden op 01 oktober 2016

Zuid Afrika is een fantastisch land met een heel divers landschap, natuur en cultuur. Zuid Afrika, is de wereld in één land.
Het is aan te raden om de tijd te nemen en een grote rondreis te maken via de natuurparken en dan langs de kust naar Kaapstad te rijden.

Ultieme tip: Walvisspotten in Hermanus
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het verlangen en de droom (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Ida Leferink op 01 oktober 2016

Prachtig land. Je kan zo wegdromen met het uitzicht van Kleinbaai in de Northern-suburbs. Elke keer als je er weer naar kijkt. De klein plekjes die nog niet door de toeristen worden overspoeld.
Er zit een klein restaurantje waar je heerlijk kan eten. 'Ons Huisie', een echte aanrader.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • waanzinnige natuur
  • prachtigclimaat

Minpunten Zuid-Afrika

  • kloof tussen rijk en arm
  • stakingen
Ultieme tip: Ga voorbereid. Weet de problemen van het land en houd er rekening mee. Sommige plekken moet je gewoon niet komen, maar dat is in Nederland ook zo. Geniet van de cultuurverschillen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Afrika (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Patricia Kuik op 01 oktober 2016

Afrika is geweldig, geen mooier land dan Afrika. Ga je voor de eerste keer naar Afrika, sla het Krugerpark dan zeker niet over. Boek een of meerdere overnachtingen in White River (County Lane Lodge). Super lieve mensen. Vanaf daar is het nog 3/4 à 1 uur rijden naar het Krugerpark.

Ultieme tip: Ga een pannekoek eten bij Harry's. Ligt aan de Panoramaroute
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Super ervaring (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Jannie147@gmail.com Vos op 01 oktober 2016

Wij hebben een rondreis gemaakt van Johannesburg tot kaapstad. Een superland waar ik mij zeer thuis en welkom voelde. Ik kan niet aangeven wat ik het mooiste vond, heel de reis was overweldigend. Mooie mensen, super eten en lekkere wijn.

Ultieme tip: Ga vooral lokaal eten. En maak vooral een braai mee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

"Beestachtig" mooi! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marjan de Boer op 01 oktober 2016

Prachtig land, vriendelijke mensen en een waanzinnige natuur! Van de kust (shark cage diving in Gansbaai) tot Kruger, afwisselende landschappen maar allemaal even mooi! Helaas was het extreem droog deze periode, een ramp voor de natuur, maar fantastische tijd om veel wild te zien.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • op dit moment erg betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • prachtige natuur
  • prima zelf te rijden
Ultieme tip: Walvisspotten in Hermanus! Tussen mei-november zijn ze vanaf het land te bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzondere ervaring (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Esther Westervelt op 01 oktober 2016

Zuid-Afrika is een prachtig en veelzijdig land! De kaap is vergeleken met het binnenland erg groen. Wij hebben met een gehuurde auto de "Chapman's Peak Drive" gedaan. Zeker aan te raden: het was een ontzettend mooie route die je onder andere naar Kaap de Goede Hoop, Houtbaai en Muizenberg brengt. Een bezoek aan Boulders Beach en Waterfront zijn ook zeker aan te raden. De botanische tuin Kirstenbosch was toen wij er waren niet heel speciaal, dus ik zou kijken of het seizoen goed is als je overweegt te gaan (bloemen die bloeien). De omgeving van Kaapstad is ook erg mooi om doorheen te rijden. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan Stellenbosch, en je zult de mooie wijngaarden zien. Let tijdens het autorijden wel op dat je altijd alle deuren op slot hebt. En wees sowieso altijd op je hoede; probeer bijvoorbeeld je tas aan de voorkant te dragen. En niet te missen in Kaapstad: de Tafelberg. Wij hebben deze beklommen via de makkelijkste route (Platteklip Gorge), en deze was al vrij intensief. Maar je kan er ook voor kiezen om met het 'kabelkarretjie' naar boven te gaan.
Verder ben ik tijdens mijn reis in Johannesburg en Pretoria geweest. Ook ben ik naar een wildpark geweest: Pilanesberg. Heel bijzonder om zo'n safari mee te maken. Maar ik heb van veel mensen gehoord dat het Krugerpark nòg groter en mooier moet zijn.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooi
  • Betaalbaar
  • Relaxed

Minpunten Zuid-Afrika

  • Onveilig
  • Chaotisch
Ultieme tip: Ga 's avonds niet alleen op pad en vermijd wijken die je niet vertrouwt. Maar bovenal: geniet van het leuke taaltje, de cultuur en het natuurschoon dat het land je te bieden heeft!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika. Live Laugh Love. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marieke Hopmans op 01 oktober 2016

Ik heb een fantastische tijd in Zuid-Afrika gehad!
Waarvan twee weken als vrijwilliger en twee weken als toerist! Ultieme ervaring!
Blijf zeker niet op één plek en probeer verschillende plekken in Zuid-Afrika te ontdekken!
Kruger park, Kaapstad, St. Lucia, Drakensbergen, Canyon enzovoorts!

8,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • mensen
  • natuur
  • bezienswaardigheden

Minpunten Zuid-Afrika

  • Nachten in de winter
Ultieme tip: Kaapstad! Must be! Cultuur ervaren middels vrijwilligerswerk.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Skitterend (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Elise Aaftink op 01 oktober 2016

Super mooi land, mooie natuur, heel veel afwisseling! Echt een dikke aanrader. Groepsreis met kras ook erg aan te raden, skitterend Zuid Afrika! Lesotho en Swaziland ook mee pakken, zeker de moeite waard!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Hluhluwe park
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Veelzijdig Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jamie van Hoof op 01 oktober 2016

Ik heb in augustus een prachtige rondreis gedaan in Zuid-Afrika, samen met mijn vriend. We hebben een auto gehuurd en zijn zo zelfstandig door Zuid-Afrika gereden. We zijn in Johannesburg, Drakensbergen, Durban, St. Lucia, Hluhuhwe, Swaziland, Krugerpark en Kaapstad geweest. Allemaal even prachtige plekken, op een andere manier. Ik kan het zeker aanraden om zelfstandig met een huurauto door Zuid-Afrika te reizen, wij hebben geen vervelende dingen mee gemaakt of gezien.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Lieve mensen
  • lekker eten
  • mooie natuur
  • geweldige bezienswaardigheden
  • reismogelijkheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • Als ik dan toch een ding moet noemen zijn dit de potholes (gaten) in sommige wegen
Ultieme tip: Auto huren via Sunnycars, erg fijn en betrouwbaar bedrijf. De prijs is ook all inclusive, dus geen onverwachte kosten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari in Zuid Afrika (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Cliff Opgenoord op 01 oktober 2016

Een fantastisch mooi land dat Zuid Afrika. Vooral de safari's zijn een geweldige ervaring. Ook het zelf toeren door dit land is goed te doen. Je ontmoet er veel verschillende mensen en het eten is er heerlijk. De lokale mensen zijn aardig en behulpzaam en de natuur is adembenemend. Je hebt er alles. Van het strand tot aan de jungle. Zeer veelzijdig en zeker de moeite waard. Wij kijken nu al uit naar een volgend bezoek.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veel natuur en cultuur
  • lekker wild eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms slechte wegen (putholes)
Ultieme tip: Kapama Game Resort. Een fantastisch resort waar je in luxe canvas tenten verblijft. Het eten is er geweldig lekker en de safari's top
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De pracht van de Swartbergen (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Shivane van Zandvoort op 01 oktober 2016

Als je in Zuid-Afrika bent zal je vast een bezoek willen brengen aan de Swartbergen. Dit mooie gebergte met geweldige uitzichten is iets om gezien te hebben. Denk er wel aan om iets warms aan te trekken, want ondanks dat het Zuid-Afrika is, kan het hier aardig koud zijn.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Slechte wegen
  • Niet altijd veilig
Ultieme tip: Neem veelzijdige kleding mee.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De stilte van Graaf Reinet (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Shivane van Zandvoort op 30 september 2016

In Zuid-Afrika kan je vele uitstapjes maken, zo ook naar Graaff-Reinet en de Vallei van de Verlatenheid. Een rustige plek en natuurgebied met een geweldig uitzicht. Boek een rondreis of stel deze zelf samen. Zo kan je in korte tijd toch een hoop van het land zien.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Steden zijn niet altijd veilig
Ultieme tip: Goede wandelschoenen zijn een must.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, een land om niet snel te vergeten. Of beter nog, om naar terug te gaan! (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Shivane van Zandvoort op 30 september 2016

Zuid-Afrika is prachtig en om nooit meer te vergeten. Je raakt hier niet snel uitgekeken en een trip naar Swaziland en Lesotho zijn ook aan te bevelen. Van luxe resorts tot kamperen op safari, je kunt je reis zo veelzijdig mogelijk maken.
Het ene moment verbleven we bij de Swartbergen in een prachtig guesthouse met waanzinnig uitzicht, het andere moment sliepen we in kleine stenen huisjes zonder verwarming met -5 in Lesotho. Een hele ervaring. Je denkt er misschien niet aan, maar Zuid-Afrika kan nog best koud zijn in de winter.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie veelzijdige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Slechte wegen
  • Niet altijd veilig
Ultieme tip: Als je van plan bent om in onze zomermaanden te gaan, pak dan een extra trui in. Daar zal je geen spijt van hebben. Maak ook een paardentocht door de heuvels van Lesotho.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wauw wauw wauw!! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kyra Spijkhoven op 29 september 2016

WAUW! Echt de beste reis ever! Dit is echt een land waar je naartoe MOET! Ik ben er 4 weken geweest en na zo'n tijd ben ik normaliter altijd blij om weer naar huis te gaan maar een aantal dagen vóór het vertrek stonden de tranen al in mijn ogen. Ontzettend uitgebreide mogelijkheden in ZA.

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Boek van tevoren de hotels. Huur een auto en rij zelf van hotel en hotel en ga tijdens die reistijd langs allerlei bezienswaardigheden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super uitzicht over de Blyde river canyon (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Marlies Pieterman op 29 september 2016

Mijn eerste verre reis was naar Zuid-Afrika! We hebben een reis gemaakt met een groep van Johannesburg naar Kaapstad! Het is tot nu toe mijn mooiste ervaring geweest! Zoveel verschillende klimaten in een land is bizar om mee te maken!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De big five
  • verschillende landschappen
  • aardige mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • kan gevaarlijk zijn
Ultieme tip: Bungeejumpen van de hoogste bungeejumpbrug ter wereld!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, het land van dankbaarHeid (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Rien Monster op 26 september 2016

Oktober 2015, eindelijk weer een droomreis van ons. Meer dan een jaar naar toe geleefd en onze voorstellingen zijn uitgekomen. Het is een mooi land, met grote verschillen van Johannesburg tot Kaapstad. Ook een land met gevaren zowel in de natuur als de steden. Ook een land vol mooie natuur en zo verschillend, zowel het landschap als de volkeren. Er is genoeg te doen in Zuid-Afrika zowel in de steden als in de mooie wildlife parken. Wat ook rijk is is de taal, het Zuid-Afrikaans, geweldig om te horen vooral als Nederlander of Vlaming en dan ook zelf te spreken. Wij vonden en vinden Zuid-Afrika een geweldig land, een aanrader voor iedereen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • gastvrij
Ultieme tip: Ga vooral eten bij de kleine restaurantjes
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

3 weekse self-drive Oostelijk Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Arjen Hermanns op 25 september 2016

Zuid-Afrika is een fantastisch land voor natuurliefhebbers. Rust, ruimte, en heel diverse natuur. Van steile bergen tot het laagveld bij Kruger, allemaal even mooi. Wij hebben een rondtour van 3 weken door het oosten van het land gemaakt. Een fantastische ervaring, die we niet snel zullen vergeten. Zelf rijden kan prima en is geen enkel probleem. Ondanks dat een 4wd niet persé nodig is, was het wel heel prettig om een stevige auto bij ons te hebben. Daarnaast heb je een hoger zichtpunt tijdens self drive safari's.

Iedereen is heel aardig, en zolang je zorgt dat je niet in het donker moet rijden/gaat ronddwalen, dan is het met de veiligheid ook prima gesteld.

Het op zoek gaan naar wilde dieren is een belevenis op zich. Bezuinig niet op een gids voor safari's, de ervaring die zij meebrengen maakt dat je zoveel meer ziet. Zelf mis je de helft van alle bijzondere dieren en dingen die er te zien zijn.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • goedkoop
  • Mooie natuur
  • Veelzijdig
  • Geen jetlag

Minpunten Zuid-Afrika

  • Buitenwijken van steden lijken intimiderend
Ultieme tip: Potluck boskombuis op de Panoramaroute. Geweldig restaurantje simpel, authentiek eten. Of Lion Treetop Lodge, waar je kunt wandelen met leeuwen.... (nee, dat is geen toeristenval)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zwart en Wit; het swingt en verdringt (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Pieter Janssen op 24 september 2016

Een fascinerend land met een ongelooflijk mooi en afwisselend landschap. Blank en zwart leven samen en apart. Beide groepen spannen zich in beter samen te kunnen werken aan hun land. Dat vraagt tijd.
Diepe armoede en grote welvaart staan soms in de weg, maar vormen ook een bron van inspiratie voor hen die dit een land voor allemaal willen maken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Kijk met een open mind en maak contact met de bevolking. Zeker in minder toeristische plekken als Limpopo leidt dat tot prachtige eraringen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lovely South Africa (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Milou Hoofs op 19 september 2016

Zuid - Afrika heeft mijn hart gestolen. We hebben bijna een maand rondgereisd, van Kaapstad naar Johannesburg. En ik weet zeker, ooit ga ik weer terug!
Ik heb vaak gedacht, dit is toch het mooiste moment van onze vakantie, maar ik werd telkens weer overdonderd door de schoonheid. De zonsondergangen zijn de mooiste ooit, de sterrenhemel is adembenemend, de natuur en het landschap zijn te mooi om waar te zijn. Het is het perfecte land voor eigenlijk gewoon iedereen, door de grote diversiteit kan iedereen zich er thuis voelen.
Deze qoute zegt meer dan genoeg over mijn persoonlijke ervaring met Zuid-Afrika.
"The only man I envy is the man who has not yet been to Africa, for he has so much to look forward to".

Ultieme tip: The old biscuit Mill in Kaapstad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Gaaf land met mooie mensen (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Pieter Den Braber op 18 september 2016

In 2011 voor de 3e keer naar dit prachtige land geweest. Mooie parken en vriendelijke mensen. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is Pilanesberg, Lionpark en natuurlijk mag een bezoek aan Union Building niet ontbreken. Het is goed toeven in Pretoria. In oktober heb je de kans om alle Jacaranda bomen in bloei te zien staan en ruiken. Het is dan gewoon een feest om door Pretoria te lopen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardig behulpzame mensen
  • mooi klimaat het gehele jaar door.

Minpunten Zuid-Afrika

  • je moet in de steden wel weten waar je heen gaat. niet alle wijken zijn even veilig. Maar als je daar rekening mee houdt dan voel je
  • je overal wel veilig.
Ultieme tip: Ga rond oktober naar Pretoria en geniet van de in bloei staande Jacarandabomen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zo reis je goedkoop naar en in dit superfijne deel van de wereld. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marian Robbesom op 19 augustus 2016

10 jaar geleden zijn we voor het eerst naar zuid Afrika gereisd. Eerst cape town en omgeving daarna richting addo elephant park en natuurlijk eindigend in het Krugerpark.
Daarna verliefd geworden en een stuk grond in een wildpark gekocht in Oudtshoorn en daar een superfijn huis laten bouwen temidden van de springbokkies.
We reizen nu elk jaar 2x naar zuid Afrika en gaan elke x naar cape town , knysna, plettenbergbay en soms richting addo elephant park. ltijd naar het Krugerpark als toetje van de vakantie en elke x genieten we weer van dit heerlijke land en kunnen er geen genoeg van krijgen.

De mensen zijn er supervriendelijk, het is een goedkoop land en het eten is er altijd even heerlijk. Ook voor jongeren is er genoeg te doen aan spannende activiteiten zoals duiken met haaien, parasailen, abseilen, ballonvaren en nog veel meer leuke dingen. Aanrader dus voor mensen van alle leeftijden en als je het een beetje slim aanpakt ook heel betaalbaar.

Zie tips hieronder.
Logeer buiten het Krugerpark en als mogelijk in het Marlotpark dat tegen het Krugerpark aan ligt in het zuiden. Veel mensen (ook Nederlanders ) hebben daar een huis laten bouwen en verhuren het aan buitenlanders / vakantiegangers.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • reis is relatief duur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stedentrip Zuid-Afrika (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 19 augustus 2016

Wat is het een heerlijk land, Zuid-Afrika. Ik heb zelf een stedentrip gedaan naar Johannesburg, Durban en Kaapstad.

Jo'burg vond ik zelf wat minder leuk. Het is er nog steeds een beetje onveilig en grijs. Wel is het de nabijgelegen township Soweto enorm vrolijk en kleurrijk. Een tour hier naartoe raad ik zeer aan. Het is leuk om dan te lunchen in het centrum. Vlakbij Johannesburg ligt ook Pilanesberg. Dit nationale park biedt een goed alternatief als je geen tijd hebt voor het Krugerpark. Het is dan wel wat kleiner en er leven minder leeuwen, de safari's zijn nog steeds waanzinnig. Je kan er ook rondrijden met je eigen auto, maar ik raad een gids erg aan. Een gids weet beter waar de dieren zich verstoppen door contact met andere rangers en heeft een beter oog om ze te spotten.

Durban is een kustplaatsje en surfspot. Het is leuk om hier te verblijven aan de boulevard. Hier vind je veel hotels, winkeltjes, pretparken, restaurantjes waar je verse vis kan eten, skateboarders en een enorme skatebaan. In het centrum is het leuk om een van de marktjes te bezoeken of curry te eten in de buurt van Victoria Street. Ten slotte liggen de Drakensberge niet ver van Durban af. Rijd hier met een 4WD de Sani Pass omhoog, bezoek bergdorpjes en drink een biertje in het hoogste restaurant van Zuid-Afrika.

Last but not least: Kaapstad! By far mijn favoriet! Kaapstad steelt je hart! Haar prachtige ligging, schitterende baaitjes, gezellige centrum, heerlijke wijnlanden en natuurlijk de Tafelberg die overal bovenuit prijkt. Beklim de Tafelberg, huur een auto en rijd de hele route langs de kust richting Kaap de Goede Hoop, drink een wijntje bij een van de Kaapse wijnlanden, bezoek verschillende musea, loop door het kleurrijke Bo-Kaap, doe met zonsondergang een drankje bij Camps Bay en ga in de avond uit eten in Long Street.

Let wel op in Zuid-Afrika: het is niet overal even veilig. Als je je gezonde verstand gebruikt en niet 's avonds alleen over straat gaat, komt het wel goed!

8,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Schitterende natuur
  • Interessante geschiedenis
  • Heerlijke wijn
  • Mooie stranden

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet overal even veilig
  • Toeristisch
Ultieme tip: Huur een auto in Kaapstad en rijd de hele route langs de kust naar Kaap de Goede Hoop. Je komt oneindig veel mooie baaitjes tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een droomland (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Van kinds af aan droomde ik ervan om naar Zuid-Afrika te gaan. Ik had niet echt een reden; het was gewoon een droom die op de een of andere manier in mijn hoofd was geplant. Maar toen ik, jaren later, eenmaal mijn ticket had gekocht bedacht ik me opeens dat het eigenlijk alleen nog maar kon tegenvallen. Want hoe kan één land aan al die jaren van verwachtingen en dromen voldoen?

Maar niks viel tegen. Sterker nog, als ik de mogelijkheid had zou ik er gaan wonen! Wat is Zuid-Afrika een ongelofelijk prachtig land. Tijdens mijn maandenlange reis van Johannesburg naar Kaapstad heb ik m'n ogen uitgekeken bij allerlei imposante natuurverschijnselen, van het dierenrijk in het Krugerpark tot de ongereptheid van de Wild Coast. Ik ben de vriendelijkste culturen tegengekomen in Kwazoeloe-Natal en de meest behulpzame mensen in Kaapstad. Natuur en cultuur: ze zijn even divers en groots in Zuid-Afrika.

8,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • Betaalbaar
  • Prachtige natuur
  • Interessante geschiedenis

Minpunten Zuid-Afrika

  • Onveilig
Ultieme tip: Ontdek pareltjes zoals Port St. John's en Bulungula langs de Wild Coast.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Nicky Vanhees op 17 sep. 2020
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Paul Van 't Sant op 17 sep. 2020
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Gerrit van Pommeren op 16 sep. 2020
9,3

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 15 sep. 2020
8,5

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

6

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Riet Schuurman op 15 sep. 2020
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Tineke Paardekooper op 15 sep. 2020
8,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

6

Stranden

8

Klimaat
Waardering door regine van den bosch op 28 mrt. 2020
9,4

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Gerrit van Pommeren op 27 mrt. 2020
9,1

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Corrienne Mos op 26 mrt. 2020
3,4

2

Algemene ervaring

3

Beziens­waardigheden

1

Steden of plaatsen

3

Locals

1

Veilig

6

Natuur

3

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Annelies Meelhuijsen op 26 mrt. 2020
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Frank Donders op 26 mrt. 2020
9,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Georgina De Winter op 26 mrt. 2020
8,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door jan de kok op 26 mrt. 2020
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

6

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Henk van Kessel op 26 mrt. 2020
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Tinie van Kruchten op 26 mrt. 2020
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Björn Kooper op 26 mrt. 2020
9,1

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Gerrit van Pommeren op 11 jan. 2020
8,8

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Marjo Meppelink op 10 jan. 2020
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Tineke Paardekooper op 10 jan. 2020
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Roger Wigny op 14 nov. 2019
8,6

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

6

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Martin De Zeeuw op 14 nov. 2019
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Bruno Groven op 14 nov. 2019
9,1

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Angelique Broekstra op 14 nov. 2019
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Mariëlle Donders op 14 nov. 2019
9,0

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Tiny van den Broek - Volmer op 22 okt. 2019
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Roos Schilleman op 16 okt. 2019
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Nico Muller op 15 sep. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jaco Maase op 13 sep. 2019
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Christl Nuyens op 15 aug. 2019
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Joke Frensch-Verbeek op 15 aug. 2019
9,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Joke Frensch-Verbeek op 15 aug. 2019
9,1

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Robert Asselman op 15 aug. 2019
8,0

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

8

Locals

5

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Henk van Kessel op 05 jun. 2019
9,3

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Roel Rozenga op 04 jun. 2019
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Hans Woltman op 04 jun. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door John Benjert op 04 jun. 2019
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Lorraine Linszen op 04 jun. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Mariëlle Donders op 15 mrt. 2019
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Hans Woltman op 15 mrt. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Theo de Ruyter op 08 feb. 2019
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Mp Schaffer op 07 feb. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 07 feb. 2019
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

5

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 07 feb. 2019
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

5

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jolanda Wilmink op 07 feb. 2019
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Anita Kuijpers op 26 jan. 2019
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Lambert Buil op 26 jan. 2019
9,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Paul van Loon op 25 jan. 2019
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Corrienne Mos op 25 jan. 2019
4,3

1

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

2

Steden of plaatsen

2

Locals

1

Veilig

8

Natuur

4

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Anita Kuijpers op 25 jan. 2019
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Maria Vos-Haurissa op 27 nov. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door W.A Van Schoonhoven op 27 nov. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Wilma Lucassen op 27 nov. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Lambert Buil op 27 nov. 2018
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door M. Rosielle op 26 nov. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Georgina De Winter op 26 nov. 2018
8,8

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Petra van Kol op 26 nov. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Dick Luijkx Sr. op 26 nov. 2018
8,4

9

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jordy Massop op 17 nov. 2018
7,1

8

Algemene ervaring

5

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

6

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Edith Veldhuizen op 16 nov. 2018
8,0

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

7

Locals

5

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Rita Reypens op 16 nov. 2018
8,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Georgina De Winter op 16 nov. 2018
8,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

10

Klimaat
Waardering door sylvia ceelen op 18 okt. 2018
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Angelique Broekstra op 18 okt. 2018
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door W L op 18 okt. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door W.A Van Schoonhoven op 18 okt. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Sil Vana op 18 okt. 2018
9,4

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

7

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door BJ KOK op 18 okt. 2018
9,1

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ria Burghart op 18 okt. 2018
9,8

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Arie van Schelt op 17 okt. 2018
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Renee Visser op 17 okt. 2018
9,1

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door W L op 21 sep. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 20 sep. 2018
8,9

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

6

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Conny Schuurmans-Tibosch op 20 sep. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Petra van Kol op 20 sep. 2018
9,1

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Ingrid Petrusma op 18 aug. 2018
9,5

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Mascha Twellaar op 18 aug. 2018
9,4

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door W.A Van Schoonhoven op 18 aug. 2018
9,5

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Cees Paauwe op 16 aug. 2018
9,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ria Burghart op 16 aug. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jonny Schage op 21 jul. 2018
7,9

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

7

Locals

5

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Tinie Van Kruchten op 19 jul. 2018
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Dicky Reer op 19 jul. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ronald Willaert op 18 jul. 2018
8,0

7

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Tineke Paardekooper op 18 jul. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Georgina De Winter op 18 jul. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Kees van Duyn op 18 jul. 2018
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Tijle de Jong op 16 jun. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 14 jun. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

5

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Trudy van der Putten op 14 jun. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door boterman fernand op 14 jun. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

2

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Ruud Smit op 14 jun. 2018
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Marcel Baars op 14 jun. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Jeen Reitsma op 14 jun. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Kees van Duyn op 14 jun. 2018
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jonny Schage op 21 mei 2018
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

7

Locals

6

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jeen Reitsma op 20 mei 2018
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Marian Robbesom op 20 mei 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door W L op 19 mei 2018
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Hans Craanen op 19 mei 2018
9,6

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Meta Schoenmaker op 19 mei 2018
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door steve pasmans op 18 mei 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Harrie van Wanrooij op 18 mei 2018
9,3

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door John Van Uffelen op 18 mei 2018
8,9

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Wil de Laat op 04 mei 2018
9,3

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ria Burghart op 20 apr. 2018
9,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jonny Schage op 15 apr. 2018
7,7

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

7

Locals

5

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Johannes Caron op 15 apr. 2018
8,1

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Cynthia Overeem op 14 apr. 2018
8,5

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Hugo Berwouts op 13 apr. 2018
8,3

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

6

Locals

2

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Carla van der Toorn op 13 apr. 2018
8,0

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Lau De Winter op 11 apr. 2018
7,4

8

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

7

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Lo C. H. Peetoom op 29 mrt. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Mila Schlichter op 21 mrt. 2018
-

nvt

Algemene ervaring

nvt

Beziens­waardigheden

nvt

Steden of plaatsen

nvt

Locals

nvt

Veilig

nvt

Natuur

nvt

Stranden

nvt

Klimaat
Waardering door lucie stokker op 18 mrt. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Erick Moll op 17 mrt. 2018
9,1

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Wilma Lauteslager-van Dijk op 16 mrt. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Harrie van Wanrooij op 16 mrt. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Door Erkens op 25 feb. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door joke Hopmans op 20 feb. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Piet Davidzon op 31 dec. 2017
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

nvt

Steden of plaatsen

8

Locals

nvt

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Jacqueline van der Beek op 17 okt. 2017
6,6

7

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

8

Locals

2

Veilig

9

Natuur

6

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Jacqueline Mulders op 16 okt. 2017
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Ronald Hoogendoorn op 12 okt. 2017
8,5

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Hans Craanen op 30 sep. 2017
9,3

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

6

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Kim van Hulst op 25 sep. 2017
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Anneke Van der Helm-schrier op 01 mrt. 2017
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Rudi Verbeeck op 28 feb. 2017
8,1

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

9

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Désirée de Heij op 28 feb. 2017
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ingrid Gerlo op 16 dec. 2016
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Theo Weijenberg op 16 dec. 2016
9,1

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Marijke van der Winden op 16 dec. 2016
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

6

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Wilma Liewes op 16 dec. 2016
8,8

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Jan Dekker op 16 dec. 2016
8,5

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Karin Franken op 23 okt. 2016
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Eline Van Nunen op 23 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Jennifer Vigelandzoon op 23 okt. 2016
7,9

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Max Reinhard op 23 okt. 2016
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

7

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Marlies Mensen op 23 okt. 2016
7,5

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

5

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Karin Saakstra op 21 okt. 2016
8,5

9

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ankie Louer op 18 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ankie Louer op 18 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ankie Louer op 18 okt. 2016
8,9

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Patries Vis op 18 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

5

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Bram Pater op 18 okt. 2016
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Kees Slob op 18 okt. 2016
8,4

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

6

Locals

8

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Koos van Logchem op 18 okt. 2016
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

7

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat