Kaap de Goede Hoop
7,3
7,0 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
- Locals
8,0 Natuur
- Interessant
8,0 Stranden

Kaap de Goede Hoop

door Getaway Travel

Al jaren wordt Kaap de Goede Hoop voorbij gevaren door schepen die op weg zijn naar het oosten, als Jan van Riebeeck in 1652 in de Tafelbaai aan land gaat. In opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie sticht hij hier de eerste Nederlandse nederzetting, een belangrijk verversingsstation voor passerende schepen.

Dit groeide uit tot de Kaapkolonie en uiteindelijk tot wat we nu kennen als Zuid-Afrika.

Kaap der Stormen

Bartolomeuz Diaz gaf de Kaap in 1488 zijn naam. De Portugees was helemaal niet zo hoopvol over de plek, en noemde het aanvankelijk 'Cabo das Tormentas', Kaap der Stormen. Het was waarschijnlijk de Portugese koning Johan II die de Kaap omdoopte tot 'Cabo da Bõa Esperança', Kaap de Goede Hoop, omdat hij de ontdekking van de Kaap zag als een grote stap richting een zeeroute naar Indië.

Scheepswrakken

Ondanks deze naam waren de kapiteins die in vroegere tijden deze zeeroute naar Indië aflegden vast een tikkeltje nerveus wanneer zij de Kaap passeerden. Voor zo'n vierhonderd schepen was Kaap de Goede Hoop de laatste bestemming. Er liggen nog altijd 23 scheepswrakken rond de kaap, waarvan de restanten af en toe tussen de golven te zien zijn.

Zuidwestelijke punt

Ondanks de beruchte naam die de Kaap onder zeelieden heeft opgebouwd, is Kaap de Goede Hoop onder reizigers een enorm populaire attractie geworden. Het zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland staat garant voor schitterende uitzichten over de Atlantische oceaan en de enorme kliffen aan de Zuid-Afrikaanse kust. En natuurlijk maak je hier je foto op de meest zuidwestelijke punt van Afrika!

In veertig minuten loop je de prachtige wandelroute van Kaap de Goede Hoop naar Cape Point.

Einde van Afrika

Cape Point is vanwege de ligging een populaire plek om te bezoeken. De hoge kliffen en de eindeloze zee en het uitzicht over het Afrikaanse binnenland geven je echt het idee dat je het einde van Afrika bereikt hebt. Om de schepen langs de gevaarlijke kliffen te leiden, staat er op Cape Point een vuurtoren. Een steile wandeling brengt je vanaf de parkeerplaats van Cape Point naar de vuurtoren.

Geen zin om te lopen? De 'Flying Dutchman Funicular' is een treintje dat je in drie minuten naar de vuurtoren brengt.

Kaap de Goede Hoop ligt op 1,5 uur rijden van Kaapstad.

Like deze pagina

Reizen Kaap de Goede Hoop

Meer Kaap de Goede Hoop

Reviews Kaap de Goede Hoop

Een must als je in Kaapstad bent. (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 26 juli 2016

Het natuurpark Kaap de Goede Hoop is snel en makkelijk te bereiken en vooral de rit ernaartoe is ontzettend indrukwekkend. Je komt langs een dramatische kustlijn van enorme bergen en gouden stranden, waar een aantal kleurige, knusse kustplaatsjes zijn gevestigd zoals Kalk Bay, Muizenberg en Simon's Town. Op de terugweg móet je de Chapman's Peak Drive pakken: hier slinger je tussen de woeste zee en mistige bergen door.

In vergelijking met deze rit is Kaap de Goede Hoop misschien minder interessant, maar zeker de moeite waard. Het park voelt duinachtig aan, met groene en paarse begroeiingen. Bavianen en struisvogels struinen er overal in rond. De rotsachtige kust is wild; de vuurtoren een baken van rust. Het museum bij de vuurtoren is piepklein, maar aardig genoeg om er wat informatie over de plek in te winnen.

7,3
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
nvt Locals
8 Natuur
nvt Interessant
8 Stranden

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

  • Goed bereikbaar
  • Mooie natuur
  • Dagtrip
  • Mooie autorit

Minpunten Kaap de Goede Hoop

  • Klein museum
Ultieme tip: Huur zelf een auto om naar Kaap de Goede Hoop te gaan. De rit is zo indrukwekkend: hier wil je echt de vrijheid hebben om te stoppen wanneer jij dat wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors