Kaap de Goede Hoop
8,0
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
9,0 Natuur
6,0 Interessant
8,0 Stranden

Kaap de Goede Hoop

door Getaway Travel

Al jaren wordt Kaap de Goede Hoop voorbij gevaren door schepen die op weg zijn naar het oosten, als Jan van Riebeeck in 1652 in de Tafelbaai aan land gaat. In opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie sticht hij hier de eerste Nederlandse nederzetting, een belangrijk verversingsstation voor passerende schepen.

Dit groeide uit tot de Kaapkolonie en uiteindelijk tot wat we nu kennen als Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Kaap de Goede Hoop?

Bekijk alle 35 reizen naar Kaap de Goede Hoop

Kaap der Stormen

Bartolomeuz Diaz gaf de Kaap in 1488 zijn naam. De Portugees was helemaal niet zo hoopvol over de plek, en noemde het aanvankelijk 'Cabo das Tormentas', Kaap der Stormen. Het was waarschijnlijk de Portugese koning Johan II die de Kaap omdoopte tot 'Cabo da Bõa Esperança', Kaap de Goede Hoop, omdat hij de ontdekking van de Kaap zag als een grote stap richting een zeeroute naar Indië.

Scheepswrakken

Ondanks deze naam waren de kapiteins die in vroegere tijden deze zeeroute naar Indië aflegden vast een tikkeltje nerveus wanneer zij de Kaap passeerden. Voor zo'n vierhonderd schepen was Kaap de Goede Hoop de laatste bestemming. Er liggen nog altijd 23 scheepswrakken rond de kaap, waarvan de restanten af en toe tussen de golven te zien zijn.

Zuidwestelijke punt

Ondanks de beruchte naam die de Kaap onder zeelieden heeft opgebouwd, is Kaap de Goede Hoop onder reizigers een enorm populaire attractie geworden. Het zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland staat garant voor schitterende uitzichten over de Atlantische oceaan en de enorme kliffen aan de Zuid-Afrikaanse kust. En natuurlijk maak je hier je foto op de meest zuidwestelijke punt van Afrika!

In veertig minuten loop je de prachtige wandelroute van Kaap de Goede Hoop naar Cape Point.

Einde van Afrika

Cape Point is vanwege de ligging een populaire plek om te bezoeken. De hoge kliffen en de eindeloze zee en het uitzicht over het Afrikaanse binnenland geven je echt het idee dat je het einde van Afrika bereikt hebt. Om de schepen langs de gevaarlijke kliffen te leiden, staat er op Cape Point een vuurtoren. Een steile wandeling brengt je vanaf de parkeerplaats van Cape Point naar de vuurtoren.

Geen zin om te lopen? De 'Flying Dutchman Funicular' is een treintje dat je in drie minuten naar de vuurtoren brengt.

Kaap de Goede Hoop ligt op 1,5 uur rijden van Kaapstad.

Reizen Kaap de Goede Hoop

Meer Kaap de Goede Hoop

Reviews Kaap de Goede Hoop

Super plek! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kim Hafmans op 11 december 2017

Kaap de Goede Hoop is zeker een aanrader. Het is een hele mooie en rustgevende plek! Je hebt er de mogelijkheid om rond te lopen via de paadjes. Ook Cape Point is in de buurt waar je ook een prachtig uitzicht hebt.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
nvt Interessant
8 Stranden

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

 • Rustgevend
 • mooi
Ultieme tip: Ga vooral lopend naar het punt van Kaap de Goede Hoop!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Silence (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Edwin Ames op 12 november 2017

Met een private guided tour tref je hier buiten de massa de meest adembenemende lokaties. Treffend is de puurheid, de stilte. Zuid Afrika, Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland; een prachtig land met ruimte en eigenheid.

Minpunten Kaap de Goede Hoop

 • toeristen
Ultieme tip: Ervaar het, voel het.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The silence of the end of the world (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Edwin Ames op 12 november 2017

Met een private guided tour tref je hier buiten de massa de meest adembenemende locaties. Treffend is de puurheid, de stilte. Zuid Afrika, Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland een prachtig land met ruimte en eigenheid.

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

 • puurheid
 • stilte
 • ruimte
 • adembenemend

Minpunten Kaap de Goede Hoop

 • toeristen
Ultieme tip: Ervaar het, voel het en neem het in je op.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige schoonheid op de Kaap (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mirjam Ubels op 12 november 2017

Prachtige natuur in het gebied van Kaap de Goede hoop. Er moet wel entree betaald worden, maar de uitzichten zijn het dubbel en dwars waard! Na een klim vanaf Kaap de Goede Hoop heb je mooi uitzicht op de walvissen die langstrekken in augustus. Ook kwamen wij een onverwachte bewoonster tegen, namelijk een struisvogel langs de kust!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
7 Stranden

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

 • natuur
 • rustig
 • uitzicht

Minpunten Kaap de Goede Hoop

 • geen
Ultieme tip: Volg de weg en kijk goed om je heen. Je zult veel verschillende dieren tegen komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kaap de Goede Hoop (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Benthe Vollenbrock op 06 september 2017

Als je naar Kaapstad gaat is Kaap de Goede Hoop is een echte must see, vanwege de geschiedenis en het mooie uitzicht. Kaap de Goede Hoop is niet ver rijden van Kaapstad en zeker een bezoekje waard. Het is ook makkelijk te combineren met andere must-sees in de omgeving. Maak er een mini roadtrip van en rijd over Champman's Peak, bezoek Cape Point en spot vervolgens pinguïns op Boulders Beach. Eenmaal aangekomen op Kaap de Goede Hoop hebben we een wandeling gemaakt naar de top, waar nog een kleine, oude vuurtoren stond. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de oceaan, je wordt overvallen door een diepblauwe kleur terwijl de wind door je haren blaast.

Eenmaal weer beneden zijn we terug in de auto gestapt en zijn doorgereden naar Cape Point, ongeveer 15 minuten rijden van Kaap de Goede Hoop. Cape Point was heel bijzonder omdat het erg ruig is, met grote en scherpe rotsen. Normaal is de zee hier altijd heel wild maar wij er waren op een windstille dag en de zee was juist heel rustig. De oceaan lag er heel vredig bij, dit was een extreem contrast met de scherpe rotsen op Cape Point. Toen wij wegreden van Cape Point zagen we een strandje aan onze linkerhand. We hebben de auto naast de weg gezet en zijn over de rotsen naar het strandje geklommen. Het zand was hagelwit en de oceaan ongelofelijk blauw. Wij lagen net te genieten van de zon toen er plotseling een baboon verscheen. Na deze baboon volgde er een hele familie van apen. Dit was een hele gave ervaring, de baboons liepen echt naast je. Helaas zijn baboons vrij brutaal en nemen ze vaak je rugzak en andere spullen mee, omdat ze opzoek zijn naar eten. Daarnaast hoorden we later van locals dat ze heel gevaarlijk zijn en ook mensen kunnen aanvallen. Gelukkig is ons dit niet overkomen, maar wel iets om rekening mee te houden voor andere reizigers.

7,3
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Locals
9 Natuur
6 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

 • uitzicht
 • avontuur
 • mooi
 • natuur

Minpunten Kaap de Goede Hoop

 • veel toeristen
 • druk
Ultieme tip: Pas op voor baboons.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een must als je in Kaapstad bent. (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 26 juli 2016

Het natuurpark Kaap de Goede Hoop is snel en makkelijk te bereiken en vooral de rit ernaartoe is ontzettend indrukwekkend. Je komt langs een dramatische kustlijn van enorme bergen en gouden stranden, waar een aantal kleurige, knusse kustplaatsjes zijn gevestigd zoals Kalk Bay, Muizenberg en Simon's Town. Op de terugweg móet je de Chapman's Peak Drive pakken: hier slinger je tussen de woeste zee en mistige bergen door.

In vergelijking met deze rit is Kaap de Goede Hoop misschien minder interessant, maar zeker de moeite waard. Het park voelt duinachtig aan, met groene en paarse begroeiingen. Bavianen en struisvogels struinen er overal in rond. De rotsachtige kust is wild; de vuurtoren een baken van rust. Het museum bij de vuurtoren is piepklein, maar aardig genoeg om er wat informatie over de plek in te winnen.

7,3
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
nvt Locals
8 Natuur
nvt Interessant
8 Stranden

Pluspunten Kaap de Goede Hoop

 • Goed bereikbaar
 • Mooie natuur
 • Dagtrip
 • Mooie autorit

Minpunten Kaap de Goede Hoop

 • Klein museum
Ultieme tip: Huur zelf een auto om naar Kaap de Goede Hoop te gaan. De rit is zo indrukwekkend: hier wil je echt de vrijheid hebben om te stoppen wanneer jij dat wilt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors