Nationale parken Zuid-Afrika

Nationale parken Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Afrikaanse olifanten struinen in de oranje gloed van de zonsopgang over de uitgestrekte savannes. Honderden felgekleurde vogels fladderen tussen het groene bladerdak in de tropische regenwouden. En langs de ongerepte kusten spelen enorme walvissen aan het oppervlak van de blauwe zee. Maak kennis met de adembenemende natuur in de Nationale Parken van Zuid-Afrika.

Ga op zoek naar de indrukwekkende Big Five in het spectaculaire Krugerpark. Volg kuddes antilopen tussen het fynbos in het Bontebok National Park. Of wandel door de ruige landschappen van het Tsitsikamma National Park. Een vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan de nationale parken van Zuid-Afrika.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: de mooiste Nationale Parken

Zuid-Afrika en haar nationale parken zijn een must voor de echte natuurliefhebbers. In het Pilanesberg National Park zie je niet alleen dramatische panorama's, maar ook een grote diversiteit aan planten en dieren. Of maak een tocht door het ontzagwekkende Kgalagadi Transfrontier Park en laat je betoveren door de oneindige rode landschappen.

Andere nationale parken in Zuid-Afrika die je niet mag overslaan zijn het Marakele National Park, een 'toevluchtsoord' voor verschillende bedreigde antilopensoorten. Het Augrabies Falls National Park, waar de kracht van de denderende watervallen voelbaar is. En het uKhahlamba-Drakensberg Park dat zich uitstrekt over de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Tijdens een reis naar Zuid-Afrika zijn de nationale parken een absoluut hoogtepunt.

Ontmoet 'The Big Five'

Een van de grootste trekpleisters van de nationale parken in Zuid-Afrika zijn de beroemde Big Five. De Afrikaanse leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant staan bekend als de vijf gevaarlijkste dieren voor jagers, maar tegenwoordig trekken ze vooral toeristen naar Zuid-Afrika.

Verken de oneindige grasvlaktes en sta oog in oog met de Big Five. Je ziet deze imposante beesten onder andere in het Sabi Sand Game Reserve, Madikwe Game Reserve en Aquila Private Game Reserve

Welke dieren kan ik nog meer spotten in Zuid-Afrika?

Afgezien van de beroemde Big 5, bieden de nationale parken van Zuid-Afrika een overvloed aan andere fascinerende dieren die je kunt spotten. Denk aan speelse bavianen die de savannes doorkruisen, indrukwekkende nijlpaarden die zich verschuilen in waterpoelen en wilde honden die in groepen jagen. Verder zijn er talloze vogelsoorten te zien, variërend van de kleurrijke bijeneters tot de imposante arenden. 

Op safari in het Krugerpark

Het Krugerpark is voor vele reizigers het hoogtepunt van een vakantie naar Zuid-Afrika. Je ziet hier naast de complete Big Five honderden andere dieren. Giraffen torenen boven het struikgewas uit, cheeta's sprinten tussen het gras en knobbelzwijnen rollen in de modder. In een 4WD verken je de uitgestrekte savannes en bezoek je mooiste plekken in het Krugerpark.

Nationale parken Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors