Limpopo
9,6
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
8,0 Natuur
10,0 Interessant
- Stranden

Limpopo

door Getaway Travel

Limpopo - voorheen Noord-Provincie - is een afgelegen provincie in het noorden van Zuid-Afrika en wordt niet vaak door toeristen aangedaan. Velen rijden er doorheen op weg naar Zimbabwe of het Kruger National Park, maar Limpopo zelf heeft wel degelijk prachtige en interessante plekken om te bezoeken. De prachtige natuurgebieden zorgen voor een echt pioniersgevoel voor de avontuurlijke reiziger.

Jungle Book schrijver Rudyard Kipling, kende de Limpopo een belangrijke rol toe in The Elaphant's Child, een van de verhalen uit het boek Just So Stories.

Bezienswaardigheden

In het noorden stuit je op de Soutpansbergen met groen-blauwe hellingen en dichtbegroeide bossen. In het westen van Limpopo liggen enkele prachtige wildparken en het oosten biedt ruimte voor landbouwgrond voor tropisch fruit, toegang tot het Krugerpark en uitgestrekte bossen. Aan de rand van het park ligt de leuke accommodatie Silonque Bush Estate.

Limpopo kent enkele leuke plaatsen zoals de hoofdstad Polokwane - voorheen Pietersburg, en het schilderachtige Louis Trichardt, voorheen Makhado. De mijnindustrie is van groot belang voor de lokale economie van Limpopo en bij Phalaborwa vind je een gigantische kopermijn. Deze stad is ook een belangrijke toegangspoort tot het Krugerpark.

Limpopo rivier

Limpopo is 123.900 vierkante kilometer groot en wordt begrensd door Zimbabwe in het noorden, Botswana in het westen en Mozambique in het oosten. De Limpopo rivier vormt de grens. De Limpopo stroom heeft een lengte van 1.600 tot 1.770 kilometer, naargelang de bronnen, en is na de Zambezi de tweede langste rivier die oostelijk vloeit. De rivier zigzagt in boogvorm van de noordoostelijke kant naar het noorden en mondt dan zuidwestelijk uit in de Indische oceaan bij Xai-Xai in Mozambique.

De Limpopo wemelt van gevaarlijke stroomversnellingen en watervallen, maar is een eindje voorbij de monding bevaarbaar tot waar zij de toevoer van haar belangrijkste zijrivier ontvangt, de Olifantsrivier. Een zandbank hindert echter bij lage tij de toegang van grotere schepen.

Bewoners

Hoewel de oevers al 3,5 miljoen jaren bewoond, is Limpopo voor het eerst ontdekt door de Portugese Vasco da Gama. Bij Mokopane zijn fossielen gevonden die naar die eerste bewoners verwijzen. In het noordoosten leven de Venda, een stam die nog leeft volgens oeroude tradities die de rest van de Zuid-Afrikaanse bevolking al lang niet meer gebruikt.

In de bossen in het oosten van Limpopo leeft de mystieke Rain Queen, die het volgens de legende laat regenen in dit gebied. De laatste Rain Queen Makobo Constance Modjadji VI stierf in 2005. Momenteel is haar broer regent van het gebied. Hoogstwaarschijnlijk wordt de dochter van Modjadji VI tot Rain Queen gekroond wanneer ze 21 is.

Klimaat

Over het algemeen is Limpopo vrij heet en droog en hoe noordelijker je reist hoe heter het is. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer tussen de 17 en 27 graden Celsius en in de winter tussen de 4 en 20 graden Celsius. De meeste regen valt tussen november en maart.

Wanneer je de N1 neemt - de grootste weg door deze provincie - passeer je eerst de Waterbergen. Dit is een vrij vlak gebied dat rijk is aan moerassen, beekjes, savannes en baobab bomen. Maar de hellingen van de Waterbergen zijn stijl en ideaal voor bergsporters.

Let op: in Limpopo komt malaria voor, vooral in de lagergelegen gebieden.

Like deze pagina

Reizen Limpopo

Meer Limpopo

Reviews Limpopo

Jessica the Hippo (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Monica Makkinga op 30 september 2016

We hadden gelezen op internet over Jessica the Hippo. Dit nijlpaard is door een gezin gered toen ze net geboren was. Jessica is in principe een wild nijlpaard. Ze kan gaan en staan waar ze wil, maar ze komt altijd bij het gezin terug voor wat heerlijke koude thee uit een fles. Ook is er de mogelijkheid voor jou om haar te voeren en thee te geven en voor vrouwen kun je haar zelfs kussen!

Ultieme tip: Check op internet even hoe je er moet komen :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik heb 2 maanden paarden safari's mogen begeleiden :-) (bezocht in oktober 2009)

Review geschreven door Marjolijn Vlaar op 03 juli 2016

Ik heb alle dieren gezien, maar dan vanaf het paard! Echt een meer dan geweldige ervaring! Naast de vriendelijke mensen is het een avontuurlijke tijd geweest. Je slaapt in luxe tenten, waardoor de dieren heel dichtbij kunnen komen. Je wordt zeer goed verzorgt wat eten betreft!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Horse safari of via de Jeep. Echt een Must! En slapen in de 'tenten' of met je eigen Jeep kan ook.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors