Sun City

Sun City

door Getaway Travel

Sun City wordt internationaal gezien als een van de grootste attracties van Zuid-Afrika. In deze glamourstad kan 'iedereen' zich vermaken. Dit entertainmentcomplex van twintig vierkante kilometer staat vol met superluxe, fonkelende hotels, casino's, een computergestuurde bingohal, restaurants, winkels, theaters en disco's. In de Superbowl vinden vaak grote evenementen plaats zoals bokswedstrijden, missverkiezingen en rockconcerten.

Aangepast landschap

Het landschap is volledig aangepast naar de behoeftes van de fortuinzoekers die hier komen. Er liggen zwembaden, 'stranden', golfbanen en is er een jungle van 25 hectare nagebouwd. In de Valley of the Waves groeien 22 soorten vegetatie en vindt er om het uur een soort 'nep aardbeving' plaats waardoor de grond heen en weer schudt. Dit moet de bezoeker bewust maken van de locatie van Sun City: het hart van een oude vulkaan waar ooit nomaden een prachtige stad hadden gebouwd, maar die door een aardbeving is verwoest.

ZELF NAAR Noordwest?

Bekijk alle 9 reizen naar Noordwest

Er is dus genoeg om te doen, te bekijken en je over te verbazen in Sun City.

Palace of the Lost City

Toppunt van al de kitsch hier is The Palace of the Lost City: een gigantisch entertainmentcomplex en dé plaats wanneer je op zoek bent naar overdadige verwennerij. De vormgeving van de Lost City moet de oude Afrikaanse cultuur symboliseren, maar eigenlijk heeft het net zoveel overeenkomsten als Disneyland Parijs met Frankrijk heeft.

Legaal gokken

Lang was gokken verboden in Zuid-Afrika. Maar Sun City, gebouwd in de jaren zeventig door multimiljonair Sol Kerzner, behoorde tot de pseudo-republiek Bophuthatswana. In deze republiek werd de Tswana-stam door de blanke overheid 'gedumpt'. Het was de enige plek waar gokken legaal was. Lang stond deze plek bekend om de excessen van blanke Zuid-Afrikanen. Tegenwoordig is Sun City toegankelijk voor zowel iedereen en komen er zowel blanken, zwarten en Aziaten op af op zoek naar geluk.

Sun City ligt in het noorden van de provincie Noordwest en ligt aan de R565. Het is vanuit Johannesburg ongeveer twee uur rijden via de N4.

Reizen Noordwest

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors