Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 997
  • Aantal waarderingen: 606

Wonderbaarlijk natuurschoon en een werkelijk paradijs (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Mark Wijsman op 12 november 2017

Zuid-Afrika heeft alles. Prachtige natuur, levendige steden, hartelijke mensen, een diverse cultuur en geweldig eten. Van ongelooflijke stranden tot berglandschappen, van regenwoud tot droge steppe, in combinatie met een waanzinnige stad als Kaapstad is deze bestemming niet te missen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Geweldige mensen
  • prachtige natuur
  • Super eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • Geen
Ultieme tip: Rijd langs Chapman's Peak tijdens de zonsondergang. Er is niets mooier.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het Kruger park puur natuur (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Hanneke fabri op 12 november 2017

Het is een fantastische ervaring om als een mens in een dierenrijk gezet te worden. Je kunt er zelf rijden, dus je hebt de tijd aan jezelf, mocht je the King of the savanne tegen komen. De afstanden zijn goed te behappen en het land biedt zoveel variëteit. Landschap, natuur, cultuur, en vooral lekker eten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de bevolking is puur en de accomodaties zijn goed verzorgd en altijd weer met een apart tintje

Minpunten Zuid-Afrika

  • dat de apartheid nog steeds aanwezig is
Ultieme tip: Een land vol variatie en leuk voor iedereen en super betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

een nooit te vergeten ervaring (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Elly van der Heiden op 12 november 2017

Met z'n vieren in een Ford Everest 4000 km gereden van Johannesburg naar Cape Town. Zoveel gezien en eigenlijk nog niet alles, wil nog graag een keer terug, mensen super lief. Ga graag nog een keer terug en dan ook via Namibië en Tanzania. De dieren zijn echt prachtig en vrij. Heb me geen moment onveilig gevoeld heb gewoon geld bij de pin apparaten gehaald en dat ging heel goed. En zwervers heb je in ons eigen land ook.

Ultieme tip: Laat je reis uitstippelen door Marjolein van Travelmood ze weet alle mooie plekjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Wauw! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Lianne Smulders op 12 november 2017

In de zomervakantie ben ik met mijn vriend op vakantie geweest in Zuid-Afrika. We zijn van Johannesburg naar Kaapstad gereisd. Wat is Zuid-Afrika toch prachtig en inspirerend. Je ziet zo veel. Van de krottenwijken (Soweto) in Johannesburg (waar wij met locals doorheen zijn gefietst), naar het apartheid museum waar je veel te weten komt over Nelson Mandela en dan richting Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Hier hebben we de woning gezien waar Nelson Mandela heeft gewoond, het voortrekkersmuseum bezocht en een rondleiding gehad door de stad zelf. Sabie was onze volgende bestemming, waar je vele watervallen kan bekijken met prachtige uitzichten. Via de panorama route zijn alle mooie plekjes te bereiken. Uiteindelijk kwamen we aan in Pezulu, waar het voornamelijk om draait in Zuid-Afrika; de big five! Tijdens ons verblijf in 'Tree House Game Lodge dream', een prachtige boomhut waar je vanuit de slaapkamer giraffen, struisvogels en zebra's kunt spotten, zijn we met een jeep het Krugerpark in geweest. De gids vertelt je heel veel en je blijft maar foto's maken van de prachtige dieren. Na 4 dagen zijn we verder gereisd richting Hayzview. Ook hier kan je genieten van de prachtige uitzichten en van de natuur. De drie rondavels mogen zeker niet ontbreken evenals de 'potholes'. Om verder te gaan zijn we door Swaziland gereden, een land apart. Hier hebben we ook rondgelopen door de mooie natuur en de traditionele dans bezocht. Sodwana Bay was de volgende bestemming vanwege het duiken: prachtig! We hebben hierna het Hluhluwe-Imfolozi National Park nog bezocht met eigen auto en zijn daarna verder gereisd naar St. Lucia (nijlpaarden en krokodillen). Durban was de laatste bestemming voordat we met het vliegtuig verder vlogen naar Hermanus waar we walvissen hebben gespot en zijn gaan kijken naar Pinguïns. Kaapstad was onze laatste bestemming. Dit was magisch! Vooral de tafelberg op- en af lopen was zwaar en tegelijkertijd erg bijzonder. Een super reis gehad!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijke locals
  • oprecht geinteresseerd
  • betaalbaar
  • geweldige natuur
  • lekker eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • corrupte politie
  • johannesburg noodzakelijk met gids
Ultieme tip: Ga onder begeleiding met een jeep door de verschillende parken die aan het Krugerpark vast liggen. De gidsen mogen 'off road' en zo zie je veel meer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste land van de wereld (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jeannette Leeuw op 12 november 2017

Wat een geweldig land, warme mensen, prachtige natuur en wild. Heerlijk eten en geen moment onveilig gevoeld. Wij adviseren Fox reizen aan om mee te reizen, goed verzorgd en denken met je mee. Adembenemend.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Vliegtickets zijn niet goedkoop
Ultieme tip: Zoveel mogelijk in de parken ervaren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Westkaap (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Karin Vink op 12 november 2017

Wat een prachtig land met zeer vriendelijke mensen die je een echt "thuis"gevoel geven. Wij gaan zeker terug! Hierbij komen de goede wegen, zeer betaalbare horeca prijzen, super hotels en een onvergetelijke natuur.

Ultieme tip: Robben Eiland. Zeer indrukwekkend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

17daagse rondreis Zuid-Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Veerle Huygen op 12 november 2017

Heel veelzijdig land. Mooie natuur en prachtige kusten. Mooie steden. Heel uitgestrekt. Topbestemming.
Aanraders: Cacadu en Mandela baai, Kaapstad, Tafelberg, rivier Blyde en Trieste, Nationale parken.
Kruger Park is afrader. Te toeristisch en te weinig echt wildpark.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de uitgestrekte natuur
Ultieme tip: Natuurpark in Cacadu. Prachtig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondje zuidelijk Afrika (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Vincent Leferink op 12 november 2017

Zelf geregeld en geboekt: rondreis door zuidelijk Afrika: Zimbabwe Botswana Namibië en Zuid-Afrika, met de focus op Okavanga delta in Botswana en het zuidwesten van Z-A. Zelf organiseren kost veel tijd, maar scheelt bijna de helft van de reissom. Botswana is een fijn land met aardige mensen. De Okavanga delta is geweldig. Officials zijn overal corrupt maar wachten tot je zelf zo beleefd bent om de steekpenningen te overhandigen, wat we niet deden. Is toch goed gekomen. Historie, fauna en flora en geografie zijn erg indrukwekkend. Hoe is het allemaal zo gekomen. Heel Botswana is bijna reservaat. Erg mooi. Leeuwen hebben we niet gezien, verder alles in overvloed (“Shit, al weer een olifant op de weg”). Ik snap dat mensen nog 10x terug willen. Domper in ZA waren de puinhopen van de apartheid. Een groot deel van de blanken waarschuwt je voor de zwarte (mensen, buurten, etc). Diezelfde oorspronkelijke bewoner is alles afgepakt en woont nu tussen de vuilnisbelten in townships met grote hekken eromheen. Dat went niet.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • geschiedenis
  • uitgestrektheid

Minpunten Zuid-Afrika

  • apartheid
  • vuilnis
Ultieme tip: De Walskipper (ZA) visrestaurant op het strand: oesters mosselen diepzeevis. Geweldig!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Een onwijs mooie en onvergetelijke reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Robin Knoops op 12 november 2017

Pak zoveel mogelijk natuurparken. Dit zijn onvergetelijke ervaringen om met je eigen auto door deze parken te rijden en de dieren naast je auto te zien. Verder is de natuur van Kaapstad naar port Elisabeth ontzettend mooi. De verschillende ‘passes’ door de bergen zijn ontzettend mooi. De kustroute tussen Kaapstad en hermanus is ook geweldig mooi.
Neem de tijd in het Hluhluwe imfiloze park en het Krügerpark. Dit zijn de 2 mooiste parken waar je heel veel dieren kunt zien als je hier de tijd voor neemt. In het Krügerpark is het ons gelukt om de big 5 in een dag te spotten. De panoramaroute is ook een must see. Als je iets heel bijzonders wilt, pak dan ook een private game reserve. Wij zijn in Thornybush geweest nabij het Krügerpark. Een onwijs mooie en onvergetelijke ervaring. Iets minder is dat de politie in Zuid Afrika heel onredelijk is. Als je aangehouden word is het vaak om iets wat je niet hebt gedaan maar je moet toch betalen anders laten ze je niet gaan. Ze zijn erg gericht op de toeristen om hun eigen zakken te vullen. De lokale bevolking is super vriendelijk. Het verschil tussen arm en rijk is erg goed te zien in het land. Vooral in de steden met de villa’s en aan de rand van de stad de townships.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooie kustlijnen
  • big 5

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen
  • criminaliteit
  • corupte politie
Ultieme tip: Pak bij een van de natuurparken een private game reserve. Dit is een onvergetelijke en heel persoonlijk gerichte ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige rondreis! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Astrid Woudenberg op 12 november 2017

In november 2015 voor de tweede keer in Zuid Afrika geweest, wat een geweldig land. Dit keer zijn wij ook in de omgeving van de Drakensbergen geweest, echt super mooi en leuk om te wandelen. Wij gaan in 2018 voor een 3e keer terug. Wat kijken wij hier weer naar uit!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Neem de tijd om alles goed te kunnen bekijken en plan je reis lang genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Minor op Stenden University in Port Alfred (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Karin Hoogterp op 12 november 2017

Zuid Afrika was een land wat op nummer 1 stond van de landen die ik wilde bezoeken. De kans om dat via school te doen was de uitgelezen kans. Dit bezoek van 9 weken is mij niet tegen gevallen. Zuid Afrika is een land waar vele landschappen zijn, er lopen te gekke dieren die je normaal alleen in de dierentuin te zien krijgt en daarnaast zijn de mensen vriendelijk. Het is een land waar veel mogelijk is qua reizen. Een auto huren is zo gepiept en daarmee kun je alle kanten op. Ook is er een bus met vele opstapplaatsen die langs hostel rijdt waar je in en uit kunt stappen om vervolgens een paar dagen later weer diezelfde bus te nemen naar een ander hostel in een andere plaats.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • het goedkope uiteten
Ultieme tip: Neem surflessen op de vele bekende strandplaatsen die er te vinden zijn op de Gardenroute. Daarnaast moet een safari niet ontbreken op een vakantie in Zuid Afrika.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Petra Strijbos op 12 november 2017

Het was een geweldige ervaring pm een rondreis door oostelijk Zuid-Afrika te maken. Wij willen heel graag nog een keer Terug, 2 weken is echt veel te kort . Dan willen we ook graag een whalewatching safari gaan doen .

Ultieme tip: Het Krügerpark nationaal park is een absolute aanrader, zonder Krügerpark geen Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig land met gastvrije mensen! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door José van Leeuwen op 12 november 2017

Gamedrives een must! Neem handschoenen mee voor de gamedrives in de ochtend, kan koud zijn. Boulders Beach erg mooi, zoveel pinguïns. De route van daaruit naar Kaapstad is oogverblindend.
Kaapstad geweldig!

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • verschillende landschappen

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel armoede
  • criminaliteit
Ultieme tip: Kabelbaan op de Tafelberg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Nathalie Bouma op 12 november 2017

Wauw, eigenlijk niet te omschrijven. Wat was dit een fantastische ervaring.
Prachtige safari gehad in Zuid-Afrika in het Madikwe reservaat.
En wat een straf om weer naar huis te moeten.
Nooit verwacht om deze prachtige wilde dieren in het echt van zo dichtbij te kunnen bewonderen!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige zonsondergang

Minpunten Zuid-Afrika

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Madikwe reservaat
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In elke hoek... (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Susanne van Kempen op 12 november 2017

In Zuid-Afrika mocht ik zes weken verblijven op een adembenemende plek. Ik heb geholpen als ranger in Shamwari Game reserve. Het is een plek om achter de schermen te kijken. In Zuid-Afrika heb ik met de rangers meegeholpen met verschillende onderzoeken, plekken en het opsporen van stropers wat soms heel gevaarlijk was. Ik heb nog nooit zoveel wildlife gezien dan op deze plek. Eigenlijk zo veel dat er in elke hoek wel wat verstopt zat. Deze pofadder op de foto zat in ons complex waar wij met slippers aan de ontbijt tafel zaten. TE GEK!

7,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • cultuur
  • muziek

Minpunten Zuid-Afrika

  • onveilig
  • cultuurverschil
Ultieme tip: Ga op een unieke safari en spot de Afrikaanse Pinguins die te zien zijn vanaf de boot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Irene de Munk op 12 november 2017

Prachtig groot park met diverse entrees. Advies om zo vroeg mogelijk om 7.00 al bij de ingang te zijn zodat je de meeste beesten kan spotten. Door de grote drukte en warmte overdag verschuilen veel beesten zich. Wij gingen veel off-road dan zie je ook het meest en weinig publiek. Als je richting het Noorden van het park gaat zie je het meeste echte wild; leeuwen en tijgers, neushoorns. Neem wel drinken mee want restaurantjes zijn er niet veel. Als je de kans heb meerdere dagen te gaan is dat zeker aan te raden. Wij hebben onze doorreis naar Swaziland gemaakt door het Krugerpark. We hebben een maand genoten en nog te kort.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veilig
  • vriendelijk
  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • zwasiland
Ultieme tip: Zuid Afrika is al een ultieme trip! Ik vond de Golden-Gate park ook erg indrukwekkend en de panoramaroute langs de "Blijde rivier Canyon" -ook route 66- en Tafelberg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Maand Zuid Afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sanne van der Spree op 12 november 2017

Erg mooi land met afwisselende landschappen, aardige mensen en natuurlijk fascinerende wilde dieren. Heel veel mogelijkheden om wat moois van je vakantie te maken, voor ieder wat wils. Echt een aanrader. Wij zijn wel zelf gaan reizen, niet met een groep/organisatie mee, grote voordeel daarvan is dat je zelf kan bepalen hoe lang je ergens blijft en je reis zo kan uitstippelen dat je dat gaat doen/zien waar jouw interesse liggen, want keuzes zal je moeten maken, zelfs als je een maand hebt!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • dieren
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
Ultieme tip: - Private Game reserve - Zelf rijden door Hluhluwe-Imfolozipark - Walvissen tocht - Addo Elephant park - Drakensbergen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip door een prachtig land, selfdrive (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Therese De Maere op 11 november 2017

Een prachtig land met vele gezichten, jammer dat de panoramaroute letterlijk in de mist zat. Swaziland is meer authentiek maar mooi groen, prachtige natuur. Overnachten deden we meestal in B&B, een paar keer bij Belgen, waar we steeds hartelijk werden ontvangen. Ik ga zeker nog eens terug want er valt nog veel te ontdekken. Hoogtepunt voor mij: Bungee jump van de Bloukrans bridge, Cape canopy tour en de bergpassen van Zwartberg en Prince Alfred.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veel verschillende landschappen maar allemaal mooi op hun manier

Minpunten Zuid-Afrika

  • Je moet overal entreegeld betalen zelfs om een kleine waterval of grote boom te bekijken
Ultieme tip: Lily pond in Plettenberg Bay, fantastische plek om te verblijven
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Tamara Geudens op 11 november 2017

Fantastisch! Wij deden de tuinroute met een eigen auto. Puur genieten met overal prachtige uitzichten. Alles mooi in orde, veel zalige natuur en dieren. Probeer zeker niet te veel te doen op enkele weken. Je kan meer genieten van de reis als je deze niet overvol boekt.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • contrast tussen arme en rijk
Ultieme tip: Goed op de zee blijven letten: walvissen zien is magisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Het prachtige Zuid-Afrika (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Melissa Blom op 11 november 2017

Zuid-Afrika is een heel mooi land met gezellige mensen en mooie bezienswaardigheden. Het biedt veel mooie natuur en bijzondere plekken. Het Krügerpark kan niet worden overgeslagen. De mogelijkheid om de Big Five te zien en de spanning van een safari is geweldig.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige mensen
  • Mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet altijd veilig
  • Samenreizen is een must
Ultieme tip: Een safari in het KrügerPark, als het kan een voetsafari.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Korte trip in South Africa (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Eva Van T Ende op 11 november 2017

De laatste week in Zuid-Afrika hebben mijn reisgenoten en ik een tour gemaakt door het zuidelijke gedeelte van Zuid-Afrika. Op onze eerste dag hadden wij een slaapplek in Knysna. Ongeveer drie weken daarvoor waren er heftige bosbranden in Knysna geweest waardoor veel mensen hun huis kwijt waren geraakt. Alhoewel we inderdaad veel weggebrande bossen zagen, was er ook nog veel mooie natuur op weg naar Knysna. De tweede dag zijn wij naar Tsitsikamma National Park geweest. We hebben gekeken naar de hoogste bungeejump ter wereld. We hebben wel gekanood op een plek in het park, tussen mooie rotsen en hier kon je eventueel ook van een klif springen. De plek was erg mooi!
Dinsdagavond sliepen we in Jeffrey’s bay, om vervolgens de dag erna de big five te gaan spotten in Addo. De laatste dag zijn we op de terugweg (naar ons huis in Kaapstad) naar Knysna Elephant Park geweest. In dit park kun je olifanten voeren, aaien en met ze op de foto. Heel gaaf.
Na de zoveelste mooie zonsondergang gezien te hebben in de auto kwamen we donderdagavond weer aan in ons tijdelijke huis

7,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
3 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Activiteiten
  • Natuur
  • Dieren
  • Uniek

Minpunten Zuid-Afrika

  • Gevaarlijk
  • Grote afstanden
Ultieme tip: Hermanus Whale Watching. Op een bootje ga je de zee op en dan ben je nog geen 50 meter bij de walvissen vandaan. En Parachute springen bij de tafelberg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 maanden in Zuid -Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Eva Van T Ende op 11 november 2017

Zuid-Afrika is een geweldig land. Alles wat je in je dromen kan bedenken is te verwezenlijken in Zuid-Afrika. Van het zwemmen met pinguïns, tot het genieten van de meest lekkere wijnen op de wijnboerderijen. Ik liep op twee scholen in Afrika stage, en zelfs als je niets met het onderwijs te maken hebt, is het een aanrader om op een basisschool te gaan kijken. De scholen in Afrika zijn namelijk een weerspiegeling van de maatschappij. Op de scholen is, net als in het hele land, een groot verschil te zien. Wat ik verder erg indrukwekkend vond, was het bezoek aan de townships/sloppenwijken. Hier zie je hoe kleine kinderen met afval spelen en het toch naar hun zin hebben. Zij zijn met alle kleine dingen erg blij.
Verder moet ik erbij vertellen dat Zuid-Afrika behalve mooi, ook gevaarlijk kan zijn. Hier moet je je dan ook bewust van zijn als je naar dit land gaat. Tijdens mijn verblijf van drie maanden in Afrika, ben ik één keer beroofd en waren criminelen altijd in de buurt. Je moet op je hoede zijn, zeker in de grote stad.
Ik en mijn mede-reisgenoten waren altijd op zoek naar de leukste activiteiten voor in de stad en omgeving. Daarbij leefden wij op de tips en tricks van Kaapstadmagazine, zeker een aanrader.

7,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
3 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Divers
  • betaalbaar
  • cultureel
  • vriendelijk
  • ontdekking

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Op Bouldersbeach kun je pinguïns in hun natuurlijke habitat zien. Hier kun je zwemmen met pinguins
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Machtig gevoel!! (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Arteel Angelo op 11 november 2017

Op een rondreis door Zuid-Afrika deden wij een tussenstop in het Ithala Game Reserve.
Het wildreservaat Ithala is een natuurreservaat van 290 km², bestaande uit een golvend en bergachtig doornland in het noorden van de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal, op ongeveer 400 kilometer ten noorden van Durban.
In het park zelf staan er slechts een 8-tal huisjes die je kan huren.
Op een ochtend was er een wandeling in dit immens grote park vol prachtige dieren.
Op een gegeven moment ging het wandelpad fel omhoog. We volgden dit pad een eindje tot we aan een ravijn kwamen. Toen was er dit hallucinerende uitzicht. Ik was er totaal ondersteboven van en ik voelde mij heel klein en nederig in deze toch wel mooie wereld.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heel aardige mensen
  • natuur
  • dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Ontdek en exploreer dit prachtige land vol dieren, cultuur en warme mensen. Er is zoveel te zien en niets is hetzelfde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Charlotte Willem op 11 november 2017

Zuid-Afrika is alles. Mooie stranden, geweldig eten, gastvriendelijke locals, geweldige natuurparken en de meest bijzondere dieren. Helaas is er ook armoede en criminaliteit. Dus wees wel op je hoede in Zuid-Afrika. Ik kom absoluut terug.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
4 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrijheid
  • stranden
  • natuurparken

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Kruger National Park
Aangeraden voor: Avonturiers

De schoonheid van de natuur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sharona Weijenberg op 11 november 2017

Zuid-Afrika is een geweldig land. Divers en voor ieder wat wils. Van prachtige landschappen, wilde dieren spotten, bungeejumpen van 216 meter hoogte, surfen tot ontspannen in de zee. Alles is hier mogelijk!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Vergeet Swaziland niet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Charlotte Willem op 11 november 2017

Ik heb veel reizen gemaakt, maar Zuid-Afrika heeft echt mijn hart gestolen. De diversiteit,het levendige Kaapstad met de mooiste stranden, tot de meest bijzondere safari's in de vele natuurparken. Je ziet dieren die je alleen van de televisie kent en ervaart het echte Afrika.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
4 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De stranden
  • de dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
  • duur
Ultieme tip: Willoughby & Co - absoluut de lekkerste sushi ooit gegeten.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Impact (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Amber Denijs op 11 november 2017

Wat een bijzonder land is Zuid-Afrika.
Ik ben van Kaapstad naar Johannesburg gereisd zonder organisatie. Wel heb ik gebruik gemaakt van de bazz bus. Ideale manier om veel van Zuid Afrika te zien, echter viel je wel vaak in slaap door het gehobbel van de bus. Het is niet de bedoeling om s'avonds alleen over straat te gaan, want dit kan nare gevolgen hebben. Jammer vond ik dit, maar het deed me ook realiseren hoe goed we het hebben in Nederland.
Mijn hoogtepunt was zeker Kruger National Park! Drie dagen in de jungle verblijven en daar de Big Five zien! Zo onwerkelijk en zo mooi! Daar moet je heen als je in Zuid-Afrika bent!
Johannesburg voelde onveilig en volgens locals was dat het ook. Daar heb ik dan ook weinig beleefd.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • goed weer
  • prachtige natuur
  • lekker eten
  • goed te bereizen

Minpunten Zuid-Afrika

  • onveilig
  • grote afstanden
  • toeristisch
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Africa 2017 (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jarno Verschuur op 10 november 2017

Wat een reis! Geweldig! Nog nooit zo'n mooie reis gemaakt! Wij zijn met Djoser geweest en we hebben de mooiste weken van ons leven meegemaakt! We waren samen in een groep! Zeker een aanrader die Djoser!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Locals
  • Eten
  • Cultuur
  • Safari
  • Natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Geld
Ultieme tip: Ga in een groep. En zeker op safari! Geweldig!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jarno Verschuur op 10 november 2017

Fantastisch! Al die dieren die wij hebben gezien en wat een mooie cultuur. Prachtig! Ik zou het zeker aan iemand aanraden. Ga ook vooral op safari. Het is het vroege opstaan echt waard! Kijk maar naar mijn foto! Prachtig!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Locals
  • Dieren
  • Cultuur
  • Reis
  • Begeleider

Minpunten Zuid-Afrika

  • Kosten
Ultieme tip: Ga zeker op safari! Het is dat vroege opstaan echt waard. Kijk maar naar mijn foto! Prachtig!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tussenstop in Hermanus (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Fleur Hermans op 10 november 2017

Samen met mijn vader maakte ik dit voorjaar een roadtrip door Zuid-Afrika. Deze plek had ik de eerste keer nog niet gezien en dus parkeerde we even de auto. Trots vertelde ik dat hier walvissen konden zwemmen en daarom zochten we een mooi uitzichtpunt. Aangekomen bij een van de bankjes maakte mij het niet meer uit of er een walvis zou zijn (was leuk geweest, maar we waren veel te vroeg in het jaar). Wel maakte ik deze foto. En die blijft heel mooi!

8,9
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Lieve mensen
  • Goede wegen
  • natuur
  • wildlife
  • betaalbaar
  • lekker eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • Verschil tussen arm en rijk
Ultieme tip: Maak een townshiptour!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een droom die uitkwam (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Gerard Driessen De vlaming op 10 november 2017

Als kleine jongen droomde ik er van om naar Zuid Afrika te gaan. Dit jaar kwam mijn droom uit en was het nog mooier als ik dacht.
Wij hadden een huis op Marlothpark, 10 km van het Krugerpark af, op het park lopen alle dieren los op de Big 5 na. Een kudde zebra's voor de deur is een onbeschrijfelijk gevoel.
Ik kan iedereen aanraden om een vakantie te maken op dit geweldige park. Daarnaast zijn we om de dag Kruger is geweest om een gamedrive te maken. Dus mochten jullie nog twijfelen om het land te bezoeken, ik zeg doen...

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachtig weer
Ultieme tip: Zorg voor een hoge huur auto. Een lage auto krijg je vast spijt van in het Krugerpark.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vijf landen in een (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leonie Rijken op 09 november 2017

Boven verwachting; van bergen tot de zee, van steden tot uitgestrekte savanne en van 30 graden aan het zwembad (in Kruger!) tot 3 graden en sneeuw. Afrika heeft alles! De bevolking is ontzettend gastvrij en vriendelijk. Voor het eerst in mijn leven wilde ik niet meer naar huis.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • gastvrij
  • verkeersvriendelijk
  • natuurschoon
  • steden
  • cultuur
  • culinair

Minpunten Zuid-Afrika

  • in augustus is het om 18:00 uur donker
Ultieme tip: Reis van Kaapstad naar Johannesburg. Zo kom je in steeds mooiere natuurparken en bouw je de pracht als het ware op.
Aangeraden voor: Stellen

Fantastische reis (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jarno Verschuur op 09 november 2017

Simpelweg gezegd: enorm fanatastisch! Wij zijn met Djoser op reis geweest. 21 dagen puur Zuid-Afrika! We hadden heel erg geluk met onze reis leider: Helma Voorn! Enorm goed mens! Ik zou vaker zo'n reis willen maken omdat ik mijn passie voor fotograferen dan samen kan brengen! Enorm bedankt Djoser!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • aardige mensen
  • mooie cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • duur land
Ultieme tip: Maak zeker een safaritocht! Het is het echt waard! Al die mooie dieren die je ziet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Chakyra Bastiaens op 09 november 2017

Wat is Zuid Afrika een prachtig land. Wij houden enorm van wildlife spotten en waar kan dit nou beter dan is Zuid Afrika. De safari parken, walvissen, witte haaien, zeehondjes. Maar zeker ook de natuur en landschappen zijn prachtig!

6,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
5 Locals
4 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • prachtig wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Tangala safari park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis door een - in vele opzichten - GROOTS land (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Vera Platzer op 09 november 2017

Een onvergetelijke ervaring. Ter land, ter zee en in de lucht. Overal waar je kijkt, waar je komt, waar je verblijft, het is zó mooi. Schrijven erover, films kijken, allemaal leuk. Maar ga erheen en beleef het.

Ultieme tip: Werk je eigen reis uit. Overleg daarna met reisspecialist wat aangepast kan worden. Kleinere wildparken hebben alles. Geniet van een zandpad i.p.v. een geasfalteerde weg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marijke Van der linden op 09 november 2017

Een prachtig indrukwekkend gastvrij land. Vrolijke behulpzame bevolking. Super genoten van de dieren in eigen omgeving. Het privéreservaat was een uitermate indrukwekkende ervaring. Door het verblijf in een open park temidden van de dieren.
Een land met een prachtig natuur. Zeker voor herhaling vatbaar.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrij
  • , vriendelijke
  • , goed engelssprekende bevolking
  • , prachtige natuur
  • , heerlijk eten
Ultieme tip: Neem de tijd om je reis te maken. Een verblijf in Pungwe privéreservaat is een echte aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Jobs fill your pocket, adventures fill your soul (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sofie Schulte op 09 november 2017

My adventure started in June this year. I finished my school earlier then I thought and suddenly had a lot of time to fill. My mind was like “this is now or never” and I spontaniously booked a wildlife volunteering program with activity international in South-Africa!
I had 10 days to prepare before my trip and I purposely didn’t do a lot of research about other peoples experiences because I wanted to create my own without expectations.
So there I was suddenly in an airplain on my way to South-Africa, by myself while I had never been further then France, thinking that I should have maybe thought this through a little bit better.. But what the hell, you only live once right?!
I arrived early in the morning in Johannesburg and there was someone waiting for me to bring me to the hostel where I met a lot of other volunteers who went to all different kind of projects. We had an introduction for 3 days and learned about the country. After these days we were brought to our projects, mine was a wildlife research project with the big five in the Welgevonden Game Reserve. This reserve is amazing! The thing I love about it most is that they realy keep down the tourists and focus on the animals who live there.
We stayed at a camp inside the reserve with fences around it (reversed zoo) and the elephants (and other animals ofcourse) would litterly walk by us, while at night we would fall asleep with the growing of the lions. This realy was an experience of a lifetime.
Every morning we’d leave at 7AM and sit in the jeep with blankets and see the sun come up while looking for animals and changing the camera traps. This is where I took the photo, I love photography and was realy able to be creative with views, animals and people!

Right now I still think about all the beautiful souls I’ve met in South-Africa every day. They will always have a place in my heart and I can’t wait to maybe visit my kiwi’s Ariana and Teryl who I met here!

With love,
Sofie

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Beautiful country
  • amazing animals
  • kind locals
  • good food
Ultieme tip: There are a lot of things to do for tourists, but the soul of South-Africa is with the people, so go and meet the locals, ask them for their story. There is a lot of history there!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika is een fantastisch vakantielan (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Marion Meyer-Branderhorst op 08 november 2017

Zuid-Afrika is een fantastisch vakantieland, omdat de mensen super aardig en gastvrij zijn. De natuur is overweldigend mooi en er valt enorm veel te doen, ook met kinderen. Mijn kinderen hebben bijvoorbeeld op struisvogels gereden, olifantjes een flesje melk laten drinken, op safari geweest, pinguïns gezien, roofvogels op hun arm gehad en nog veel meer. Dus zeker ook met kinderen de moeite waard! Gewoon een schitterend land, waar ik helemaal verliefd op ben geworden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • makkelijk bereisbaar
  • europese maatstaven

Minpunten Zuid-Afrika

  • armoede
Ultieme tip: Lunchen in Simonstown tussen de pinguïns of dineren bij Campsbay met zonsondergang!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wereldreis (bezocht in augustus 2005)

Review geschreven door Carla Brouns op 08 november 2017

Zuid Afrika, je moet er geweest zijn! Wil je geen 36 uur onderweg zijn naar Nieuw Zeeland, bezoek dan Zuid Afrika en je krijgt er nog wilde dieren gratis bij. Geen tijdsverschil en heerlijk eten en drinken. Een van de top 10 restaurants van de wereld vind je in Paarl. Zelf rondrijden en overnachten op campings is geen enkel probleem, maar ook mooie lodges en b&b zijn er te vinden. Waanzinnig mooie natuur, dieren, zee, strand, alles vind je er. Een welpje vasthouden, olifanten knuffelen, witte tijgers spotten, super vers fruit, de heerlijkste wijnen, Swaziland bezoeken. Alles is mogelijk! Gevaarlijk? Nee als je je aan de regels houdt zeker niet, maar dat moet je in Amsterdam ook! Bezoek i.p.v het toeristische Kruger park eens een ander park Hluweluwe bijvoorbeeld en vergeet Knysna niet. Mijn bezoek begon met een zeehond in de haven van Kaapstad. Do i need to say more?

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • zalig eten en drinken
  • veilig
  • natuur en dieren
  • adembenemend mooie natuur
  • geen tijdsverschil en weinig vlieguren
  • de wereld in 1 land

Minpunten Zuid-Afrika

  • rekening houden met veiligheid
  • savonds niet de straat op of rondrijden
Ultieme tip: Een ultieme tip? Bezoek 1 van de top 10 restaurants van de wereld in Paarl. De wereld in 1 land bezoeken: Zuid Afrika!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Game drive Inkwenkwezi (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lia Van Gorkum op 08 november 2017

Wat een geweldige reis door Zuid Afrika en als kers op de taart de geweldig zeldzame witte leeuwen zien bij Inkwenkwezi.
Een nog redelijk onbekende maar echt super gave plek om een game drive te doen.
Eigenaar is super vriendelijk en denken aan alle kanten mee.
Je kan ook in het park overnachten echt amazing.

Ultieme tip: Zorgen dat je overal de tijd voor neemt en echt naar Inkwenkwezi gaan, dat mag je gewoon niet missen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Briljant! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nerissa Kouters op 07 november 2017

Wat een geweldig land om te bezoeken. Je hebt de prachtige stranden en het prachtige uitzicht op de bergen. Dan komt het wilde leven. Er gaat niets boven het zien van de prachtige leeuwen en olifanten. Absoluut de beste plek om te bezoeken. Ik zou adviseren om het volgende te zien als ik daar zou gaan bezoeken: Bloemfontein - Bagamoya estate waar je jonge leeuwen persoonlijk van dichtbij kunt zien. Port Elizabeth heeft mijn favoriete stranden. Kruger wildtuin is altijd spannend met mooie olifante. Nelspruit - met fantastische bergen. Graskop voor echt leuke pannenkoeken. En nog veel meer. Het beste is om Zuid-Afrika te bezoeken en er zelf achter te komen hoe goed het is.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • mooi
  • plezier
Ultieme tip: Panarottis is een echt goed familierestaurant en goede tip: om een ​​fotoshoot te krijgen van lokale fotografen om je reis te onthouden. Ze zijn niet duur en gemakkelijk te vinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to nature (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Michel van der Molen op 07 november 2017

Zuid Afrika is het mooiste land dat ik ooit heb mogen zien. Ik heb ontzettend genoten van de prachtige natuur en de talloze wilde dieren, maar ook de gastvriendelijke mensen die je er tegen komt. Ik zal iedereen aanraden er een keer naar toe te gaan.

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • ongelijkheid
Ultieme tip: Als je de natuur in gaat is het verstandige een 4x4 auto te regelen zodat je niet zoals wij in het zand vast komt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische west-kaap (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Luka van Commenée op 07 november 2017

In juni ben ik tijdens mijn reis door Zuid-Afrika ook mee geweest op een 4 daagse tour langs de West kaap. Werkelijk alles wat ik heb gezien heeft indruk op me gemaakt. De mooie, schilderachtige stranden en natuur gebieden, maar ook de indrukwekkende tour door een township. Altijd gedacht: dat wil ik niet, als toerist 'aapjes' kijken. Maar toch heeft het diepe indruk op me gemaakt en me laten beseffen dat 'wij' westerlingen maar wat graag klagen over luxe problemen.
Uiteraard ben ik ook nog op de Tafelberg geweest. Wel met de kabelbaan, want de hike schijnt pittig te zijn. Een prachtig uitzicht staat je te wachten, zeker bij mooi en helder weer.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • Lekker eten
  • Prachtige natuur
  • Big 5
  • mooie stranden
Ultieme tip: Wine tasting in Stellenbosch
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende reis (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Hilma Van Het Hoge op 06 november 2017

Zuid-Afrika. We hebben een tour met eigen auto gedaan in het oosten van Zuid-Afrika. In luxe lodge en bij locals gelogeerd. Ook in juni, dus wintertijd, is het super mooi daar. Tijdens de hele reis van bijna vier weken hebben we ons veilig gevoeld. Je houdt je gewoon aan de regels van de bevolking en dat kan best anders zijn dan in Nederland. Dus verdiep je een beetje daarin, dat maakt het reizen een stuk relaxter.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • temperatuur
  • game drives

Minpunten Zuid-Afrika

  • vroeg donker
  • hygiene
Ultieme tip: Granny Dots country spot.! Doen ! Tzaneen. Je wordt er heerlijk in de watten gelegd door Richard en Joyce.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

2 weken in Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Garcella Dings op 06 november 2017

Een echte aanrader is Lions Head beklimmen heel vroeg in de ochtend. Wij waren 4 uur 's ochtends vertrokken en daardoor zagen we de zonsopkomst waardoor een geweldig uitzicht tevoorschijn kwam. We zijn gaan hiken in Harold Porter National Botanical Garden. Hier stroomt een waterval waarlangs je loopt en wat een prachtig uitzicht biedt. Dit zijn mijn twee aanraders die er echt uitsprongen!

8,3
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • heel aardige locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel zwervers langs de weg
Ultieme tip: Onder het MOJO hotel ligt een food market waar voor ieder wat wils is. De mensen die achter de kraampjes staan zijn zo vriendelijk dat je van alles wat wil proeven!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een stevige wandeling naar een geweldig idyllisch plekje (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Wouter Gribling op 06 november 2017

Kaapstad is een enorm fijne stad. Zorg dat je in de wijken aan de zuidkant van het stadion zit. Greenpoint bijvoorbeeld. Hier kun je prima naar restaurants in de buurt lopen. De mensen zijn over het algemeen super vriendelijk, welke kant je ook opgaat. Rondom de stad zijn louter hoogtepunten. Van de wijnlanden tot Kaap de goede hoop. Je zult een geweldige vakantie hebben.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • prima prijzen
  • geweldige divers en mooi land

Minpunten Zuid-Afrika

  • sommige wegen zijn minder toegankelijk
Ultieme tip: Regel alles zelf en regel eigen vervoer. Bepaal jouw eigen perfecte tempo en kom daar waar je wilt komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sabi Sand wildreservaat, prachtig! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marjolein Molegraaf op 06 november 2017

Tijdens onze reis naar Zuid-Afrika hebben we Sabi Sand privereservaat bezocht. Er zijn meerdere lodges op het terrein, en wij zaten in Umkumbe Safari Lodge. Deze ligt direct aan een rivier waar buffels in gaan liggen en olifanten oversteken naar de andere kant van de rivier. Het eten was echt heerlijk. Wij maakten 2 keer per dag een safaritocht door het enorme park. Onze ranger Nadia gaf veel uitleg. Ze kon geweldig auto rijden! Heel belangrijk als je dwars door de bush gaat. De weg naar de lodge was niet al te best, onverhard en veel stenen, kuilen en stuifzand. Ik kan iedereen aanraden deze locatie te bezoeken! Vergeet je verrekijker niet!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Schitterende natuur
  • heerlijk eten
  • , aardige mensen
Ultieme tip: Bereid je goed voor op het links rijden en zorg dat je een goede tomtom meeneemt.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Krugerpark en omgeving (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anne Bik op 06 november 2017

Zuid-Afrika is een prachtig land. Als je van natuur en dieren houdt, is het zeker de perfecte locatie om heen te gaan. Wij hebben tijdens onze vakanties ook veel game drives gedaan, waaronder in het Krugerpark. Wanneer je hobbyfotograaf bent, kan je je geluk hier niet op!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • Mooie & bijzondere plekjes
  • Leuk om rond te reizen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Enkel goed bereikbaar met de auto
Ultieme tip: Ga met je eigen auto & voorkeur voor een 4x4
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lisette Zwerink op 06 november 2017

Een van mijn mooiste reizen tot nu toe! Zuid-Afrika heeft van alles te bieden. Mooie nationale parken, Kaapstad en niet te vergeten de safari's! Lange reisdagen gemaakt maar dat was het dubbel en dwars waard.

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Afwisseling in landschappen
  • nationale parken

Minpunten Zuid-Afrika

  • Niet ontdekt
Ultieme tip: Shark cage diving in Gansbaai.

De vrijheid in Zuid-Afrika (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Myron Kuhl op 06 november 2017

Zuid-Afrika.. wat een mooie bestemming! Ik zou absoluut gaan backpacken of kiezen voor het huren van een auto. Er zijn zoveel prachtige hostels om de meest bijzondere plekken. Zo kwamen we bijvoorbeeld aan bij Port Alfred, waar de eigenaar van het hostel ons een uitgebreid ontbijt maakte met pannenkoeken en andere lekkers. Je kan het zo gek niet bedenken. Daarnaast heb je hele mooie natuurreservaten waar je met je eigen auto doorheen kan rijden. Denk bijvoorbeeld aan ADDO Elephant Park nabij Port Elizabeth. De plaats waar onze reis begon. Ook hebben we parachute gesprongen in Durban bij Angels Way. Wat een unieke en fantastische ervaring. Een echte aanrader! Daarnaast kan je ook naar Lesotho. Wat een eigen land is. Via Sani pass kan je ernaartoe rijden. Super tof zon stempel in je paspoort. Wie wil dat nou niet. Binnen korte tijd van de hete zon naar bergen met sneeuw. Ik kan nog heel veel vertellen, maar mijn grootste aanbeveling aan deze reis is toch wel de vrijheid die je ervaart. Je hoeft niet alles van tevoren te plannen en je bevind je in de meeste prachtige natuur met de meest relaxte mensen!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • Relaxte mensen
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • Soms slechte wegen
Ultieme tip: Coffee Bay
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers