Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 997
  • Aantal waarderingen: 606

Rondreis door zuid-afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Mylène Bernds op 06 juni 2017

Wat waanzinnig! Het krugerpark en de route vanaf johannesburg er naartoe zijn in 1 woord indrukwekkend! Kaapstad is een totaal andere wereld met prachtige natuur en het gezellige stadse gevoel. Een aanrader is de route langs chapmanspeak, 1 groot avontuur!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Beklim de tafelberg;-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuurschoon en bewustwording (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Cynt Van der Kleij op 05 juni 2017

Zuid-Afrika is echt heel gaaf! De dieren zijn in grote getalen aanwezig en het is soms niet te beseffen dat dit wilde dieren zijn. Wij hebben de rondreis zelf gepland en zijn van Joburg, zoals de zuid-Afrikanen het noemen, naar Kaapstad gereisd. We hebben uiteraard Kruger Park bezocht, maar Addo elephant park en Imfolozi Np zijn zeer zeker ook aan te raden! Meer hoogteverschillen waardoor er mooie uitzichtpunten zijn. Een gamedrive met de bus in Kruger NP is af te raden. Je moet zelf met een lamp schijnen en er is geen tracker aan boord naast de chauffeur waardoor je zelf het wild moet spotten (in het donker).
Swaziland is leuk voor 2 dagen met een bezoek aan een Swazilands dorp en de kaarsenmakers.

Lesotho is ook een aanrader, met een 4x4, want anders mag je de grens niet passeren!

East cape is echt het zuid-Afrika zoals je het in de films en boekjes ziet. Natuur, wilde dieren, vrolijke lieve mensen! West cape is verwesterd en hier is veel meer van de (voormalige) apartheid te merken. Het grote verschil tussen arm en rijk is duidelijk zichtbaar. Bezoek zeker een township in Kaapstad met Camissa. Echt een ervaring en een hoop wijsheid rijker!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige mensen
  • goed betaalbaar
  • lekker eten
  • mooi natuur
  • big five

Minpunten Zuid-Afrika

  • bedelaars in Kaapstad
Ultieme tip: Een townshiptour met Camissa + bezoek Imfolozi NP met een gamedrive van Eurozulu (Jean is een hele goede guide en de rangers hebben onderling veel contact met elkaar).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuidelijk Afrika (bezocht in juli 2006)

Review geschreven door Lotte Hilkens op 05 juni 2017

Ik was met mijn familie op reis naar Zuid-Afrika, maar ook naar Namibië en Botswana. We hebben het zuidwestelijke deel van Zuid-Afrika bezocht en het was fantastisch! Iedereen aan te raden. Mooie natuur, wilde dieren, bijzondere cultuur en geschiedenis.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wilde dieren
  • natuur
  • kaapstad

Minpunten Zuid-Afrika

  • Je kan niet overal als vrouw alleen reizen
Ultieme tip: Gewoon zelf gaan ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amakhala National Park (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Liesbeth Geelen op 04 juni 2017

Wij hebben een tweetal nachten gelogeerd in het prachtige Amakhala National Park. In de ochtend hadden we een game drive en in de middag ook. Deze ochtend reden we richting de leeuwen waar ook 2 welpen waren. De welpen waren aan het graven waar opeens 3 wrattenzwijnen uit renden. De welpen gingen er achteraan en we zagen een mooi spektakel. Waarbij uiteindelijk de 3 wrattenzwijnen verloren... Wat een mooi en bijzondere ervaring.

Minpunten Zuid-Afrika

  • eigenlijk geen 1
Ultieme tip: Paardrijden in Botlierskop
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in november 2016)

Review geschreven door H.L Snel-Hogevonder op 02 juni 2017

Een geweldig land, prachtige natuur.
Vriendelijke mensen.
Kortom een land om verliefd op te worden.
De natuur is overweldigend zoveel verschillende soorten , de ene keer zijn het bergen de andere keer zijn er weilanden en kale vlaktes en als je dan langs de kust rijdt, gewoon geweldig.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijke mensen
  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • je wilt terug
Ultieme tip: Krugerpark moet je gezien hebben en als het kan blijf een nachtje slapen, het is een unieke ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Denise Princen op 31 mei 2017

Fantastisch land, met prachtige natuur. Kaapstad een fantastische stad en de nationale parken met wild life onvergetelijk. Wij hebben de tuinroute afgelegd en de verandering van de landschappen is geweldig!! Absoluut een aanrader.

Ultieme tip: Kaapstad, Lions Head.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurijke beleving (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nanny Huydts-Slangen op 30 mei 2017

Zuid-Afrika stond al een jaar eerder gepland, maar door omstandigheden moeten annuleren....Dus de keuze was snel gemaakt voor onze volgende trip. Wat een beleving.... Eerst de wildreservaten, zoals Kruger, Hlu Hluwe, daarna lokale bevolking. De Sani -pas, Geweldig. Wat een kleurrijk land!!! Van alles wat, zoveel te zien en te beleven, eigenlijk geen woorden voor. Vriendelijke mensen overal waar je kwam, zelfs in de township's. Dit land is een echte aanrader!!! Dit moet je met eigen ogen zien en beleven, dit is niet te omschrijven!! Heel indrukwekkend waren het Nelson Mandela monument, de tafelberg, de Mamma's van Afrika, Robbeneiland. maar als ik moet kiezen wat het mooiste was.....geen idee...alles had zijn eigen schoonheid. Deze reis zal ik nooit vergeten! En als ik mijn wensen lijst heb afgewerkt, met betrekking tot de plaatsen die ik nog wil zien, ga ik zeker nog een keer terug!!!!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goedkoop
  • locals
  • natuur
  • vriendelijkheid
  • makkelijk te reizen
  • mooie lodges
  • vriendelijk personeel
Ultieme tip: Zorg voor een goede gids die alle ins en outs van Zuid-Afrika weet. Iemand die daar geboren en getogen is. Dan kom je zoveel meer te weten dan alleen de "standaard" praatjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

'even' naar Zuid-Afrika (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Kendra van Dijk op 23 mei 2017

Kaapstad is toch wel het hoogtepunt als je in Zuid-Afrika bent. Maar huur zeker een auto om ook erbuiten te kijken. Neem een dag en ga kijken in Hermanus. Ga je op safari? Dit hoeft zeker niet alleen in het Kuger national park.

8,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • weer
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • wintertijd
  • wegen
  • touristen
Ultieme tip: Huur een auto voor jezelf. Je kan op deze manier verder weg gaan en niet aan een tijd verbonden zijn.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Rondreis door Zuid-Afrika - Mozambique - Swaziland (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Brenda Pals op 22 mei 2017

Met een 4x4 onder onze kont hebben wij een rondreis gemaakt. Wij zijn gestart in Kaapstad (Tafelberg wooow, machtig mooi!). Na drie dagen Kaapstad zijn wij naar Johannesburg gevlogen. Johannesburg zelf is niet zo'n aanrader. Je kan er niet over straat te voet of op de fiets (wordt afgeraden) en het verschil tussen arm en rijk is behoorlijk zichtbaar. Ik voelde me er niet heel fijn.

We zijn via een super mooie route van Johannesburg naar Kruger gereden, via 'the three rondavels', 'Gods window' en de bekende potholes.

Vervolgens zijn we via Krugerpark richting Mozambique gereden. Krugerpark, tja wat moet ik we over zeggen? Machtig mooi... we hebben dagenlang rond gereden en dieren gespot. Op de grens bij Mozambique verbleven we twee nachten in 'the middle of nowhwere' (Machampane wilderness camp). Dát was echt fantastisch, je hoort er niks (geen auto's, vliegtuigen, andere geluiden, niks behalve wilde dieren). Het kamp niet omheind en er is altijd een ranger op het park aanwezig, die (als het goed is) weet wat ie doet!

Daarna zijn we nog verder Mozambique in geweest, maar dat viel tegen. Het was allemaal niet zo idyllisch als ik me had voorgesteld (slechte wegen, ongemakkelijke mensen, weinig hygiëne enzovoort). We zijn zelfs eerder vertrokken dan gepland, richting Swaziland. Swaziland was wél heel tof. Hele toffe kampen met als afsluiting Mlilwane kamp waar we veel wandelsafari's hebben kunnen doen.

Wat een fantastische reis!

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Super vriendelijke en behulpzame mensen
  • mooie natuur
  • goed eten
Ultieme tip: Machampane wilderness camp.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De Tafelberg beklimmen (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rachelle Maassen op 21 mei 2017

Tijdens mijn bezoek aan Kaapstad wilde ik graag de Tafelberg oplopen, maar er zijn wel honderd manieren om dat te doen. Ik heb gekozen voor de Skeleton George en deze begint in de Botanische tuinen en gaat via de achterkant de berg op. Een erg mooie wandeling maar op sommige stukken moest je letterlijk klimmen. Eenmaal bovengekomen zijn we naar de andere kant gelopen, richting de gondel en daar naar beneden gegaan. Een middag die ik voor iedereen zou aanraden!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veelzijdig

Minpunten Zuid-Afrika

  • Relatief onveilig
Ultieme tip: Loop de Tafelberg op en als je toch bezig bent, doe Lions Head dan ook! Heel mooi panorama over Kaapstad.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tuinroute Kaapstad-Port Elizabeth (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Rachelle Maassen op 21 mei 2017

De tuinroute gedaan van Kaapstad naar Port Elizabeth in een gehuurde auto langs de kust en via Route 62 terug. Langs zoveel verschillende maar mooie plekken gekomen. Erg bijzonder vond ik het Addo Elephant National Park waar je duizenden olifanten van heel dichtbij kunt observeren. Ook Knysna, Oudshoorn en Wilderness zijn must-sees!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veelzijdig

Minpunten Zuid-Afrika

  • Lang vliegen
Ultieme tip: Voor de sportieveling: een dagje Mountainbiken in de bossen van Knysna. Adembenemend!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een land met contrasten. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marja Verhagen op 21 mei 2017

Zuid-Afrika met veel contrasten maar ontzettend mooi. De natuur is zeer uitbundig. Vele mooie bloemen, vergezichten en heel veel dieren in de vrije natuur. Wat mij opviel was dat er een paar verharde wegen zijn en de rest is zandweg. Het huren van een goede auto is aan te raden. We hebben veel lieve mensen ontmoet en het eten is er heerlijk. Er zijn vele B&B die uitstekend zijn. Alleen het contrast met de mooie huizen en de golfplaten hutjes vond ik erg groot. Kaapstad is een prachtige stad met vele mogelijkheden en er zijn heel veel winkels. Wij zijn er drie weken geweest maar dat is veel te kort. Je kunt dan maar een heel klein gedeelte zien. Wij zijn alleen in de omgeving van de kaap geweest.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooie natuur vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Het verschil tussen arm en rijk. de vele mensen die langs de kant spullen proberen te verkopen. ook veel bedelaars
Ultieme tip: Als je in de buurt van Paternoster komt ga dan eens eten bij gaaitjie ditect aan het strand, het eten was heerlijk en een goede prijs. En zorg voor een goede auto.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig. (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Ingrid Ferrero Martinez Scholte op 21 mei 2017

Alles aan deze reis was super. Johannesburg, Krugerpark, Kaapstad. Tafelberg ook een mooie beleving. Sien jou later van Fox. Ik zou het graag nog een keer beleven met mijn kinderen en aanhang. Nog een paar dagen strand erna is een aanrader.

Ultieme tip: Zeker twee dagen Krugerpark.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Entabeni (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Carola Boelen op 21 mei 2017

We zijn in privereservaat Entabeni geweest, omdat we niet naar het Kruger konden werd dit geregeld door onze reisorganisatie! Entabeni in een lodge in het noorden van Zuid Afrika, die ook twee keer per dag tours doen in het reservaat om wild te spotten. In de omgeving is namelijk niks te doen verder. De lodge zelf ligt ook al tussen het wildlife, er kunnen apen, giraffen en vanalles voorbij komen. Een heerlijk plek om tot rust te komen. De tours waren erg goed geregeld, de rangers in het park doen heel veel moeite om alle dieren die in het park leven te laten zien. Het is er niet druk en toeristisch.
De lodge zelf was ook erg goed, heerlijke bedden, fijne kamers, en het eten was ook lekker! Kortom; een topverblijf. Mochten we terug kunnen een keer, dan gaan we terug!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • lekker eten
  • prachtige parken
  • mooi wildleven

Minpunten Zuid-Afrika

  • slecht bereik
  • slechte wegen
Ultieme tip: Entabeni is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Privé rondreis Zuid-Afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Anja Til op 20 mei 2017

Na de derde keer nog steeds niet uitgekeken op dit land. Kan niks anders zeggen dat het een geweldig is. Veel afwisseling qua natuur en cultuur. Ook heb je hele mooie overnachtingsplekken midden in de natuur.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • lekker eten
  • prachtig landschap
  • wilde dieren
  • prachtige exclusieve overnachtingen

Minpunten Zuid-Afrika

  • lang vliegen
Ultieme tip: Onderneem zoveel mogelijk ga erop uit met een huurauto en stop zoveel mogelijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kaapstad en Garden Route (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Antoon VanOsch op 20 mei 2017

Heerlijk ontspannen land met een schitterende natuur en vriendelijke mensen. De natuur is in Zuid-Afrika altijd dichtbij, zowel aan de prachtige kuststreek als meer in het binnenland.
Een redelijke wandelconditie maakt de reis extra bijzonder: niets beters als een mooie hike in de morgen, gevolgd door een (lokaal) wijntje met uitzicht op de bergen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • mensen
  • sportief
  • wijn

Minpunten Zuid-Afrika

  • 11 uur vliegen
Ultieme tip: Restaurant FreshLine in Knysna: heerlijk verse vis. Voeten in het zand, zelf een wijntje meebrengen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Die pragtige natuur van Suid-Afrika (Afrikaans) (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Danielle Kwint op 19 mei 2017

Zuid- Afrika is echt een plek die je eens in je leven bezocht moet hebben! De prachtige stranden, lieve mensen, bijzondere natuur verschijnselen en de prachtige dieren die er leven. Zelf heb ik twee maanden mogen rondreizen door Zuid-Afrika en kwam eigenlijk nog steeds tijd te kort. Het is een prachtig land waar veel te doen is, maar helaas ook met een zwaar verleden. Zuid-Afrika heeft voor ieder wat wils en ook voor elk budget.

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige natuur
  • Goed voor safari
  • Voor elk budget

Minpunten Zuid-Afrika

  • Op sommige plekken veel toeristen
  • Het kan in bepaaalde gebieden gevaarlijk zijn
Ultieme tip: Maak een tweedaagse hike met gids van Coffee Bay naar Bulungula. Overnacht bij een Xhosa familie in huis en geniet onderweg van het prachtige uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een super ervaring (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Aart Kant op 18 mei 2017

Een prachtig divers land. Vooral de gamedrives zijn een absolute aanrader. Een bezoek aan Swaziland is ook zeer de moeite waard. Het stadje St. Lucia mag zeker niet ontbreken op je lijstje, dit stadje staat bekend om de vele hippo's en walvissen dichtbij de kust.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • natuur
  • wild
  • landschappen

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
  • niets
Ultieme tip: Bezoek st Lucia en Swaziland.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooie natuur en nog mooiere beesten (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Geert-Jan Kreileman op 18 mei 2017

We hebben een rondreis gemaakt vanaf Johannesburg tot Kaapstad. Van begin tot eind was het een gave reis. Het Kruger park was erg mooi, hier zagen we nog een paar leeuwen die een giraffe aan het opeten waren.

Verder was de drakensberg richting Lesotho ook erg mooi, toen wij er heen gingen lag er zelfs sneeuw! Wij konden toen alleen helaas te top niet bereiken vanwege de sneeuw, maar alleen de rit omhoog was al mooi.

Verder is Kaapstad ook een enorm gave stad, en Port Elizabeth ook!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar (behalve de reis erheen)
  • Natuur
  • Dieren
  • Afrikaanse taal

Minpunten Zuid-Afrika

  • Dure en lange vlucht erheen
  • Corrupte politie
Ultieme tip: De restaurants aan de kust van Port Elizabeth zijn erg mooi. Neem ook de townshiptour in P.E, erg indrukwekkend! Ook de walvistocht in Hermanus is zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verliefd geworden op Kruger (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Rianne Dijk op 17 mei 2017

In 2015 mocht ik een half jaar in Zuid-Afrika wonen en werken door mijn stage. Ik woonde vijf minuten van de rand van Krugerpark af en heb veel van het land kunnen zien. Ik omschrijf Zuid-Afrika vaak aan anderen als het land wat álles heeft; van hoge bergtoppen waar je prachtige wandelingen kunt maken, tot de national parks waar dieren kan spotten, tot de heerlijke stranden waar je kan surfen. De mensen zijn ontzettend aardig, behulpzaam en vooral gastvrij!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrije bevolking
  • lekker eten
  • prachtige natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Hier en daar wat corrupt
Ultieme tip: Probeer niet heel Zuid-Afrika in een reis te zien, daarvoor is het veel te groot. Neem je tijd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door anny Gervink op 16 mei 2017

Doordat onze dochter een jaar stage heeft gelopen in Port Elisabeth, hebben wij haar bezocht om te kijken waar ze was w at ze deed voor de mensen die in de Townships woonden. De reis zelf geboekt, auto gehuurd en accommodaties geboekt via Lekker slaap. Wij zijn in Kaapstad begonnen, mooie stad, vooral wandelend de tafelberg op is goed te doen. De Tuinroute is een mooie route, met veel natuurschoon. Prachtige parken, mooie excursies gemaakt. Vooral veel vriendelijke mensen ontmoet. Cultuurschok doordat het verschil in arm en rijk erg groot is. Al met al een geweldige ervaring, zou nog graag een keertje terug willen gaan.

Ultieme tip: Onder begeleiding een Townchip bezoeken, Tafelberg beklimmen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West en Oost Kaap provincies (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Erwin van Loo op 15 mei 2017

Zomertijd op het Zuidelijk Halfrond. Schitterende natuur en interessante geschiedenis. Aanraders: Swartbergpas (met mountainbike of 4-wheel drive) van Oudshoorn naar Prins Albert; Kirstenbosch botanische tuin bij Kaapstad; Tafelberg; Addo elephant national park; Skeiding guestfarm; Swellendam; kust bij Hermanus; Kaap de Goede Hoop; Goukamma Natuur reservaat

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
Ultieme tip: Met de mountainbike de Swartbergpas over. Weg van Oudshoorn naar Prins Albert. Eet in Prins Albert de lekkerste taart van de Kaapprovincies bij Lazy Lizzard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreizen in Zuid-Afriak (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Ingrid van Dijk op 14 mei 2017

Rondreizen in Zuid-Afrika is echt super. Het land heeft zoveel te bieden. Natuur, wilde dieren en cultuur.
Er is voor ieder wat wils. Zoveel afwisseling in dit land van mooie Bergen tot super stranden en het leukste is om een combinatie te maken van alles. Op die manier ga je het land pas echt ontdekken. Je kunt dit het beste doen door je reis te laten samen stellen door een ervaren persoon die het land kent, zodat je alle aspecten van het land kunt ervaren. Insiders weten vaak de leukste plekjes en kunnen de beste tips en adviezen geven. Het is echt een land met heel veel mogelijkheden. Aarzel niet en plan een trip naar Zuid-Afrika.

Ultieme tip: Beste reisperiode is voorjaar of najaar. Zelf vind ik de maanden September en oktober mooie maanden om het land te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis Zuid Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Monique van Lierop op 14 mei 2017

Het hoogtepunt was voor mij een volle dag game drive met open terreinwagen in het Krugerpark. We hebben de big five gezien

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de natuur
  • aardige locals.
  • weer

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
  • niks
  • niets
Ultieme tip: Volle dag game drive met open terreinwagen in het Krugerpark
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijheid (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Irene Kornet op 14 mei 2017

Als ik in Kaapstad land en de lucht opsnuif weet ik dat ik thuis ben. Je kan je gevoel volgen en doen waar je behoefte aan heb. Je kan de stad in en van de cultuur, eten, oceaan en berg genieten. De westkust op rijden en pittoresk dorpjes ontdekken, de oostkust op rijden en de heerlijkste stranden met super gave golven om onder andere te bodysurfen.

De wijnlanden in en heerlijk lunchen en wijnproeven. Een uurtje rijden van Kaapstad over de bergen de binnenland in en de woestijn zien. En dan praat ik alleen nog maar over de Kaap provincie. Dan is er nog een heel land om te ontdekken. Reden genoeg om steeds weer terug te gaan. Ze zeggen niet voor niets dat alle werelden in Zuid-Afrika te ontdekken zijn. De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Als je bij lokale mensen in dorpen overnachten dan hoor je de prachtigste verhalen en er is niets te veel.

Wat ik mensen mee zou willen geven is heb het lef om te ontdekken, gaan met de mensen in gesprek en geloof me je ontdekt de mooiste overnachtingen, natuurgebieden, winkeltjes en oneindigheid veel ruimte. Praktische tip, neem altijd wandelschoenen, lange broek en trui mee.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • verschillende natuurlandschappen
  • warmte
  • gezeliige steden en dorpen
  • RUIMTE

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
Ultieme tip: Verdiep je in de omgeving, praat met de mensen. Zij kunnen je precies aangeven wat wel en wat niet kan. Waar het veilig is en waar niet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie wandeling. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Yvonne van der Meer op 14 mei 2017

Ik was in de provincie Limpopo, erg mooi en rustig. We hebben mooie plekken bezocht waaronder deze kloof. We waren daar 's morgens om 7:30 uur voor de wandeling anders werd het te warm. Toen was het goed te doen. Wel klimmen en klauteren even door de kloof.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Heel vriendelijke mensen
  • Mooie plekken.

Minpunten Zuid-Afrika

  • De wegen kunnen erg hobbelig zijn maar dat is nou eenmaal zo.
Ultieme tip: Mocht je in de buurt zijn van Vaalwater of verblijven op Kololo dan is het zeker aan te raden om naar de Rhenosterkloof te gaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig dubbelzijdig land (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Nylo de Meijer op 13 mei 2017

Zuid-Afrika is een absurd prachtig land, waar ik graag heel vaak naar terug wil. Het is heel erg dubbelzijdig, omdat je van 'rijkdom' binnen een paar minuten in een hele hoop armoede terecht komt. De mensen zijn vriendelijk, het land is ongelofelijk mooi en de dieren die er te vinden zijn, zijn prachtig.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
4 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • dieren
  • land

Minpunten Zuid-Afrika

  • Armoede
Ultieme tip: Safari park, uiteraard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gaaf en mooi! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Timo Luinstra op 13 mei 2017

Mooie natuur dieren veel gezien alleen helaas geen big five gezien. Tevens vriendelijke mensen en tijd tekort gehad daar. Eten en drinken is ook niet duur daar en veel excursies mogelijkheden dus zou ook een reisgids meenemen.

Ultieme tip: Shark Cage diving en als het kan ook de helikopter vlucht doen in Kaapstad.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

geweldige rondreis Zuid-Afrika (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sabrina Spuij op 13 mei 2017

Zojuist heb ik een prachtige 17-daagse rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. We zijn begonnen in Johannesburg en zijn dan via Mhilwane, St. Lucia, Hazyview, Hoedspruit weer naar Johannesburg gegaan om vervolgens naar Kaapstad te vliegen voor de laatste paar dagen.

De rondreis was in een woord fantastisch. De mooie natuur, wilde dieren en rust is echt een aanrader. Even weg van alle hectiek in ons dagelijkse leven. Vooral de Game-drives waren fantastisch. Opzoek in een jeep naar het wild. Turend over de vlaktes opzoek naar de beesten, echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Vergeet geen goede wandelschoenen en warme kleding. De avonden kunnen best fris zijn.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • geld

Minpunten Zuid-Afrika

  • weg
Ultieme tip: Probeer zoveel mogelijk game-drives te maken en ga niet alleen opzoek naar het grote wild maar ook het kleine mag er zeker wezen.
Aangeraden voor: Avonturiers

24 daagse rondreis Zuid-Afrika (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Elly Driessen op 12 mei 2017

Supermooie reis van Johannesburg naar Kaapstad, vijf natuurparken bezocht, prachtig weer, leuke hotels, heerlijk eten! We waren met een groep van negentien mensen, bus voor 35 personen. Diaz travel. Goede reisleiding, erg goede chauffeur.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Krugerpark
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Hermanus (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Astrid Bleker-Bakker op 12 mei 2017

Hermanus, wat een mooi plekje. Daar heb je de zee, witte standen, bergen, walvissen en prachtige natuur. Vriendelijke en behulpzame mensen. Echt een aanrader voor iedereen die naar Zuid-Afrika gaat voor vakantie.

Ultieme tip: Een bezoek aan Bientang's Cave Restaurant, Hermanus is echt een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

We waren helaas een maand te vroeg voor de bloemenroute. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Marina Hardt op 12 mei 2017

Omdat het nog voorjaar was was het weer heel wisselvallig. En van de Big 5 hebben we er ook niet veel gezien, omdat het te vroeg was. Maar verder is het daar echt de moeite waard, de cultuur, en de mensen zijn heel vriendelijk.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Cape town: Restaurant; Mama
Ultieme tip: Misty Mountain is the most beautifull Place i have been
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Time of my life!! (bezocht in april 2014)

Review geschreven door michelle van den Hove op 12 mei 2017

Het was de mooiste reis die ik tot nu toe gemaakt heb! Zuid-Afrika heeft alles: de mensen zijn ontzettend lief en vrolijk, de natuur is prachtig maar overal anders. Van bergen tot watervallen naar grote gebieden vol bos. Telkens als ik voet aan grond zet in Kaapstad, voel ik me veranderen, ik word intens blij en gelukkig vanbinnen maar vooral ook voel ik me thuis. Zuid-Afrika is het land wat mijn hart heeft gestolen, ik heb veel mooie andere plaatsjes gezien maar ik blijf teruggaan naar Zuid-Afrika!!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
5 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Zuid-Afrika

  • sommige plaatsen zijn niet zo veilig
Ultieme tip: Ga op ontdekkingsreis door het hele land! Dit land heeft zoveel te bieden. Natuur, wildlife, geweldige bevolking en prachtige steden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

vakantie Zuid-Afrika (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Marianne van Oort op 11 mei 2017

De restaurants in Afrika zijn echt een aanrader vooral de Wimpie is echt een goede eettent.
het voortrekkersmonument is heel indrukwekkend om te zien, omdat je dan een indruk krijgt van de oorlog die geweest is.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • oppassen voor je spullen
Ultieme tip: Ga een keer bij de mugg and bean wat eten en drinken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Big Five (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Els Lardenoye op 11 mei 2017

Zuid Afrika is een land rijk aan flora en fauna. We hebben een aantal gamedrives in verschillende parken gedaan waarvan het Hluhluwe Park de meeste indruk maakte. Allerlei wilde dieren gezien waaronder de big five, maar ook onder andere een luipaard schildpad.

De Panoramaroute was weergaloos en ook de Gardenroute richting de Wijnlanden kon onze goedkeuring wegdragen. Maar het meest spectaculaire was het beklimmen met een 4x4 jeep van de Sanipas (3000 mtr) richting Lesotho.

We hebben een groepsrondreis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad wat ons goed bevallen is. Op deze manier konden we een goede indruk krijgen van het land, de mensen en de geschiedenis.
Voor herhaling vatbaar en dan met eigen vervoer.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • het weer
  • de mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • De armoede en maatschappelijke onrust
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is: neem in Kaapstad de hop-on-hop-off bus en sla vooral de wijntoer met de paarse lijn niet over.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

vakantie Zuid-Afrika (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Marianne van Oort op 11 mei 2017

Zuid-Afrika is een onwijs mooi land en is echt een aanrader als je ooit een reis gemaakt wilt hebben die je niet meer wilt vergeten. Vooral de vrije natuur is heel mooi met al die dieren daar in het wilt leven.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • het weer
Ultieme tip: Krugerpark is echt een aanrader, daar moet je eigenlijk sowieso heen als je in de buurt bent.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi!!! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Cees Klutman op 11 mei 2017

Wij hebben een lodge geboekt met de naam Entabeni. Midden in de jungle en maaltijden inbegrepen.
We hebben geslapen in kleine huisjes op palen. Alles is prima geregeld. 's Morgens voor het ontbijt een game drive, daarna lekker ontbijten. 's Avonds eten bij het kampvuur. Er is geen garantie dat dat dieren ziet, maar dat is gewoon geluk hebben. En dat hadden we die paar dagen. Absoluut een aanrader.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Als je in Johannesburg verblijft, boek dan een lodge en ga op safari. Alles is te regelen vanuit Nederland. Zowel het verblijf als het vervoer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Forever in Love! (bezocht in december 2005)

Review geschreven door Lia De Letter op 11 mei 2017

Wat een geweldig mooi land! Er is zoveel over te vertellen, maar als je eenmaal in Zuid-Afrika bent geweest, ben je verkocht of niet! Wij zijn verkocht for ever!!! Wij hebben de route Kaapstad - P.E. via de kust gedaan en terug P.E.-Kaapstad via de grote en kleine Karoo. Geweldig. Allen het eerste adres en laatste adres van onze reis gereserveerd, alle andere adressen op de bonnefooi aangedaan; een aanrader. Je komt dus ook op NIET toeristische plaatsen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Zon
  • mooi
  • prachtige kustlijn

Minpunten Zuid-Afrika

  • Bedelaars
  • criminaliteit.
Ultieme tip: Kaapstad - Waterfront !
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Onvergetelijke reis door Zuid-Afrika (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marjolein de Haan op 10 mei 2017

Zuid-Afrika heeft ontzettend veel hoogtepunten: de Panoramaroute met de mooiste uitzichten en watervallen, de prachtige Drakensbergen voor de mooiste wandelingen en vergezichten, de vele wildparken, the Valley of Desolation in Graaff-Reinet, de ruige kust bij the Garden Route en niet te vergeten het prachtige Kaapstad. Alleen hier kun je al twee weken op vakantie zonder dat je je verveelt. Geniet hier van het strand en de mooie zonsondergang vanaf de Tafelberg en Lions Head. Vanaf Lions Head is het ook een echte aanrader om na zonsondergang nog even te wachten totdat het donker wordt en Kaapstad prachtig wordt verlicht!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • klimaat
  • natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen
  • toeristisch
  • lange afstanden
Ultieme tip: Voor de ultieme safari beleving: Africa on Foot. Overnachten tussen de wilde dieren, een morning walk safari en onvergetelijke game drives waarbij je vlakbij de dieren komt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nooit meer naar huis! (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Michiel Bentsink op 10 mei 2017

Ik wil nooit mee naar huis! Dit was wat ik van Zuid-Afrika vond. Het is geweldig, de natuur, de mensen, de cultuur. In één woord geweldig! Ik zou er het liefst blijven wonen. Het bungeejumpen was voor mij de meest geweldige ervaring daar!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • mensen
  • dieren

Minpunten Zuid-Afrika

  • arm
  • lange reizen
  • winter
Ultieme tip: Krugerpark en dan de gardenroute naar Kaapstad. Of bungee jumpen bij tsichikamma
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Olifanten, olifanten, olifanten... (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Evelien Mulder op 10 mei 2017

Zuid-Afrika is een geweldig land. Wij hebben een stukje mogen ontdekken. Ons reisgezelschap bestond uit vijf personen! We hadden als het ware een privéreis. Heerlijk. Onze gids was een Zuid-Afrikaan, en een zeer enthousiaste man. Hij wist zoveel te vertellen over zijn prachtige land. Onze rondreis voerde ons van Johannesburg naar Kaapstad, en we hebben zoveel gezien! De big vife, prachtige panorama's , geweldige woeste kusten, waaronder kaap de goede hoop, waar ik met een brok in de keel stond omdat mijn vader altijd vertelde over zijn zeereizen langs de Kaap. Ook zijn we in Zwaziland geweest, een belevenis op zich. Het mooiste vond ik de Sani pas! Wat een geweldige natuur is daar. Een mens voelt zich daar heel nietig. Het is overweldigend! Als ik alles zou moeten beschrijven van wat we gezien hebben, dan heb ik een hele reisgids. Mijn man en ik raken niet uitgepraat en als we enigszins de gelegenheid krijgen om weer te gaan dan doen we het zeker nog een keer.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • het eten in restaurants is redelijk betaalbaar
  • de hotels zijn goed tot zeer goed
  • de toiletten zijn heel schoon
  • de mensen zijn vriendelijk

Minpunten Zuid-Afrika

  • ja toch de sloppenwijken
  • je kunt niet overal veilig op straat
Ultieme tip: Helemaal boven op de Sani pas is het hoogste restaurant van Zuid-Afrika, je kunt er heerlijk eten en het uitzicht is fenomenaal!! Het lekkerste eten in Zuid-Afrika vond ik Bobotie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super gaaf land, alles en iedereen is mooi! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Merel Paauwe op 10 mei 2017

Prachtig land met geweldige natuurlandschappen en exotische dieren. Vier van de Big five gezien! Bij Victoria falls zijn allerlei avontuurlijke activiteiten te beleven, zeker een aanrader. Ook wild kamperen in de Okavango Delta is zeer aan te raden!

Ultieme tip: Wild camperen op de Okavango Delta.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afrikaanse droom (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Carla Ceelen op 10 mei 2017

Wat een ervaring en een genot om dit land te bezoeken. Begin bij Cape Town en omgeving. De zuidkaap en Camps Bay op het strand liggen en hotel pakken. Chapmans Peak Drive langs de kust naar Durban via Coffee Bay naar Swaziland en dan door naar Johannesburg en vergeet Pretoria niet. Volgende keer ga ik het Kruger Park bezoeken want daar was nu geen tijd meer voor.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goede wegen
  • rustig
  • temperatuur en natuur is fanastisch

Minpunten Zuid-Afrika

  • koeien
Ultieme tip: Addo Elephant Park bezoeken en vijftig kilometer verderop slapen in de bush bij Addo Elephant Lodge slapen. Geweldig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zelfstandige reis door Zuid-Afrika en Mozambique (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Denice Vriends op 09 mei 2017

Op ons eigen houtje, met een eigen auto hebben wij achttien dagen door Zuid-Afrika en Mozambique gereisd. Door alles zelf te regelen hebben we veel in airbnb's en privé lodges geslapen. Hierdoor zijn we echt ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur. Prachtige wissende natuur en de wilde dieren zijn dan ook adembenemend mooi. En als je dan toch in Zuid-Afrika bent, vergeet dan Mozambique niet want dit land is minstens net zo mooi en een stuk minder toeristisch!!

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • wilde dieren
  • mooie accomodaties voor weinig geld

Minpunten Zuid-Afrika

  • lang vliegen
  • boodschappen zijn relatief duur
Ultieme tip: Echte aanrader hierbij was het Blyde wildlife estate waar je echt tussen de wilde dieren slaapt! En je ontbijt met zicht op de giraffen en zebra's.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtigste land ter wereld (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door john Cam op 09 mei 2017

Een land met zoveel mooie natuur en wild! Je krijgt er niet genoeg van! De kust tussen Port Elizabeth en Kaapsted is prachtig als het gaat om de kustlijn. De kruger Wildtuin is de mooiste om wild te bekijken. Vlak onder de Kruger Wildtuin ligt Marloth Park waar de dieren om je huis lopen.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • natuur
  • wild
  • rust
  • warm

Minpunten Zuid-Afrika

  • raakt in verval
Ultieme tip: Marloth Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Privereis door Zuid Afrika (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Roel Hazewinkel op 08 mei 2017

Schitterende rondreis met mijn vrouw van Johannesburg, Durban, Hermanus, naar Kaapstad. De natuur is overweldigend. Genoten van de prachtige wildparken en mooie game drives gemaakt. Ook de kustroute/bloemenroute is ook een echte aanrader.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • fantastische natuur en vreselijk aardige mensen.

Minpunten Zuid-Afrika

  • trieste townships
Ultieme tip: Huur zelf een huurauto en geniet van de vrijheid!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika moet je beslist gezien hebben (bezocht in november 2010)

Review geschreven door Carla Schotanus op 08 mei 2017

Een prachtig land. Heel divers qua natuur, bevolking en staat voor alles wat je in je leven gezien wil hebben. Bijzonder vriendelijke bevolking, schitterende landschappen. Als je een rondreis doet, ziet elke dag er anders uit. Als je denkt dat het niet nog mooier kan, moet je de volgende dag al erkennen dat het toch nog weer meer bijzonder is.

Ultieme tip: De tuinenroute en de route naar Kaap de Goede Hoop vanaf Kaapstad.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Reis om nooit te vergeten (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Alie Hummel op 08 mei 2017

Dit was onze eerste grote buitenlandse reis wij hadden nog nooit gevlogen, maar het is een vakantie geworden om nooit te vergeten. Wat een fantastisch land met twee contrasten van arm en rijk.
De natuur is prachtig wij hebben veel gewandeld en natuurlijk de tafelberg, en een natuurreservaat bezocht. Maar wat toch de meeste indruk op ons heeft gemaakt is de township die wij met een gids hebben bezocht, dat mensen in zo`n armoede kunnen leven, dat kunnen wij ons niet voorstellen.

Ultieme tip: Bezoek een town ship om de contrasten te zien van arm en rijk.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

In 1 woord prachtig! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Joyce Boekholt op 07 mei 2017

Wat een prachtig land. Wij hebben drie weken zelf rond gereden en dat is zeker de moeite waard; bepaal je eigen tempo en stop waar je zelf wilt stoppen. Ga voor de drie rondavels naar Forever Resort Blyde Canyon. Er is als het goed is niemand en het uitzicht prachtig. Rij in Kruger park ook zelf, prima te doen. Gardenroute ook prachtig, eerste gedeelte wel wat saai. Rij zeker de Route 62 zoveel leuke stops en mooie uitzichten. En stop in Knysna; wauw wat prachtig en wat een vriendelijke mensen. Kortom ik wil weer terug.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachige natuur
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Er zijn er zoveel lees hierboven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Afwisselend en prachtig land (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Carola Jansen op 07 mei 2017

Zuid Afrika is zo mooi! Het is heel afwisselend, verrassend, vriendelijke bevolking, prachtige natuur en heel veel wilde dieren. Een belevenis om nooit te vergeten. Van Johannesburg naar Kaapstad is een complete en prachtige reis.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Gevarieerd
  • prachtige natuur
  • betaalbaar
  • goede wegen
Ultieme tip: Geniet! Wij kozen ervoor om te beginnen in Johannesburg (arme deel) en eindigen in Kaapstad (rijkere deel). Een binnenlandse vlucht van Durban naar Addo scheelt je heel veel tijd.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers