Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 997
  • Aantal waarderingen: 606

Bloedstollende actie na beklimming Tafelberg in Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Barbara Berna Rouwenhorst-Wormskamp op 11 december 2016

Zuid-Afrika is een land vol tegenstellingen. Vooral de verschillen tussen arm en rijk zijn enorm. We zagen vele kleine hutjes op droog zand, maar ook genoeg mooie huizen. Wij hebben met ons gezin van vier personen een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt in een huurauto. Wij zijn begonnen in Kaapstad omdat het daar in onze zomer het koudst is. Wij zijn er van 21 juli tot en met 12 augustus 2016 geweest. Het is daar dan namelijk winter. Het weer was goed. Tussen de 14 en 18 graden en af en toe een buitje. Wij waren voorbereidt op een zomerjas. Wij verbleven in een prachtig guesthouse vlakbij de Tafelberg. Op de eerste dag hebben we Robbeneiland bezocht. Heel indrukwekkend door de directe verhalen van een gids die er vijf jaar als gevangene had gezeten. Ook hoorden we verhalen over Nelson Mandela en wat hij en de medegevangenen allemaal moesten doorstaan.
Die dag was de top van de Tafelberg in mist gehuld. De volgende dag was de lucht gelukkig strakblauw, wat een verschil. Wij zijn naar boven gelopen/geklommen. Daar moet je wel conditie voor hebben. Er zijn vele routes naar boven. Onze route duurde 1,75 uur. Onderweg prachtig uitzicht over Kaapstad en de zee. We spraken mensen van allerlei nationaliteiten.
Bovenop de Tafelberg was het koud en winderig, maar het uitzicht maakte alles goed! Zoveel mooie fotomomenten. Daar hebben we de eerste dassies ontmoet. Dat zijn een soort marmotten die op rotsen leven. Heel grappig. Naar beneden hebben we de kabelbaan genomen en dan duurt de tocht maximaal vijftien minuten in een ronddraaiende gondel. Mijn zoon houdt ook van filmen en fotograferen en ging op de rand van een rots staan voor een mooie selfie. Ik schrok, maar hij zag geen gevaar. Het leverde wel een hele mooie foto op.
De weken erna zijn we via Hermanus, Oudtshoorn een binnenlandse vlucht, St Lucia, Swaziland en het Krugerpark en omgeving het prachtige land verder gaan verkennen. Het is een absolute aanrader!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veel dieren
  • indrukwekkend landschap
  • aardige bewoners
  • ruige kust
  • goede wegen voor huurauto
  • duidelijke borden voor richting en snelheid
  • lokale mensen willen graag een praatje maken

Minpunten Zuid-Afrika

  • Weinig minpunten
  • wel opletten met kostbaarheden
Ultieme tip: Ga naar Hermanus voor de vele pinguïns op het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Skitterend Afrika (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Monique Sannes op 11 december 2016

Zuid-Afrika is een land waarvan ik al twintig jaar wist dat ik erheen wilde en nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Wat begon als een idee om alleen naar het Kruger te gaan is uitgebreid tot een 15-daagse reis van Johannesburg naar het Krugerpark, Swaziland, St Lucia, de Drakensbergen, Lesotho en van alles ertussenin. Safari's maken was mijn hoofddoel en dat was echt een 'dream come true '. Uiteindelijk vier van de vijf gevaarlijkste dieren gespot. De luipaard was helaas niet te vinden, maar het groepje leeuwen die we hebben bewonderd voor bijna anderhalf uur op zes meter afstand maakte dat helemaal goed. Naast de fantastische wildlife blijkt Zuid-Afrika ook skitterende natuur te hebben, is het een super divers land met ontzettend vriendelijk bevolking. De cultuur is prachtig en de geschiedenis is zo heftig en daarmee heel bizar maar boeiend. Het is geen land waar ik alleen zou reizen. Gelukkig zijn er verschillende reisorganisaties die er reizen aanbieden. Er rest mij niets anders dan te zeggen dat Zuid-Afrika een echte aanrader is voor de wanderlustige onder ons.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • vriendelijke bevolking
  • cultuur
  • avontuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • afgelegen locaties
  • gevaarlijke plaatsen
Ultieme tip: Krugerpark is mooi en alles is goed georganiseerd, maar de parken rondom Bayala en St Lucia zijn zoveel ruwer waardoor deze echt veel gaver zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Home in South Africa (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Ana De Freitas Fino op 11 december 2016

Ik ben maar vijf dagen in Johannesburg geweest, maar deze vijf dagen heb ik samen met een vriendin helemaal benut. De dag na aankomst, huurauto opgehaald en naar Nabimti Hills gereden. Eerst even goed wennen aan links rijden, het was voor mij de eerste keer, ik was meteen verkocht door het adembenemend landschap.

Mijn roots liggen in Zuid-Afrika. Mijn overgroot opa aan mijn moeders kant kwam uit Angola. Zelf kom ik uit Lissabon, Portugal. Zoals iedereen wel weet was onder andere Angola jarenlang een Portugese kolonie, in mijn jeugd vele verhalen gehoord, ook veel Portugese mensen gekend die in de Portugese kolonies woonden of er hebben gewoond. Als kind heb ik altijd met grote belangstelling naar de mooie en bijna onwerkelijke verhalen geluisterd. Ik droomde er soms van en vroeg mij af hoe in het echt het land van mijn overgroot opa eruit zou zien. Mijn opa heeft kunst gestudeerd aan de Portugese kunstacademie en was getrouwd met een Portugese vrouw: mijn overgrootmoeder. Op 25 april 1974 kwam de stadsgreep in Portugal, vanaf dat moment stond alles op zijn kop in Portugal, zo ook later in alle Portugese kolonies. Ik woonde toen al vijf jaar in Nederland maar de stadsgreep en alles eromheen was het dagelijkse thema van gesprek. Toen ik een jaar na de Anjerrevolutie naar Portugal op vakantie ging, zomer 1975, heb ik nog veel meer over mooi en geweldig South Africa gehoord. Mijn wens om Afrika te leren kennen werd steeds groter. Toen ik eindelijk in februari 2012 er naartoe vloog, kon ik het niet geloven, ik zat in het vliegtuig als een kind vol enthousiasme want ik ging naar mijn droomland. Ik heb genoten van elk moment, elk uur, minuut en seconde. Ik heb veel moeite gehad om terug naar huis te moeten keren. Ik wist dat ik dat land ging missen, de mensen, de bergen, de Rode aarde, de wilde dieren, de zon, de warmte, de geur en de energie van dat land. Als ik aan South Africa denk schieten telkens mijn ogen vol. South Africa zit in mijn hart voor altijd.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • mensen
  • mooi

Minpunten Zuid-Afrika

  • te mooi
Ultieme tip: Denk geen twee keer en ga, laat je meeslepen door de wonderen der wereld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring om nooit te vergeten: dream come true (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Anita Van honk op 10 december 2016

Met kras de reis "Skitterend Zuid-Afrika" gemaakt. Geweldig gezellig reisgezelschap. Fijne reisleider Nico en goede chauffeur Nick. Samen een hele mooie onvergetelijke reis gemaakt. Veel gezien De Big Five gespot in het Krugerpark. Een geweldige ervaring die je gezien moet hebben: Godswindow. Met de Blide River en de potholes ontzettend mooi. De drakensbergen met mooie uitzichten. Het was in een woord: skitterend.

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Vooral het Krugerpark mag je niet missen. Ook de Drakensbergen niet en de potholes zeker de moeite waard om naartoe te gaan. In een woord: skitterend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf maanden in Kaapstad (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marinda van Dorp op 10 december 2016

Ik ben vijf maanden in Zuid-Afrika geweest, voornamelijk in Kaapstad en ik heb er een geweldige tijd gehad. Ik heb zoveel kunnen ondernemen: bungeejumpen, paragliden, shark cage dive, zwemmen met zeehondjes, safari's, sandboarden, noem maar op! Je kan zoveel dingen doen en zien in het land, het biedt voor ieder wat wils!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • variatie

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel daklozen in Kaapstad
Ultieme tip: Zwemmen met zeehondjes! En het restaurant 95 Keerom in Kaapstad, heerlijk eten en geweldige bediening.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Westkaap en Noordkaap op weg naar Namibië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Renzo Brus op 10 december 2016

Zuid-Afrika (de Westkaap en Noordkaap) was in één woord: Geweldig!
Je hebt hier natuurlijk Kaapstad, de moederstad van Zuid-Afrika. Ga in Kaapstad Lion's Head beklimmen, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad met de Tafelberg op de achtergrond. Met een beetje geluk kom je dan ook Dassies tegen. In Kaapstad kun je ook zwemmen met zeehonden, dit is een aanrader voor mensen die het te duur of te eng vinden om met witte haaien te duiken. Ook is een bezoek aan Stellenbosch de moeite waard, je hebt overal fantastische uitzichten en je kunt voor heel weinig, héél goed eten en drinken. Bezoek hier het Waterford Estate om een wijnproeverij met chocolade te beleven. Wanneer je via de kust naar het noorden rijdt is het een goed idee om bij Paternoster te stoppen. Hier ligt het Columbine Nature Reserve waar je kunt wildkamperen. Je zet je huurauto neer, je tentje zet je op en je geniet van het uitzicht, de wilde golven en het gevoel alsof je alleen op het einde van de wereld bent. Daarnaast is het Cederberg-gebied aan te raden voor mooie wandeltochten en mountainbike routes. Je hebt hier geweldige uitzichten en met een beetje geluk kom je hier baboons tegen. Wij sliepen bij Mount Ceder, je hebt hier geen elektriciteit. Wel krijg je er een eigen plekje voor terug waarin het lijkt of je helemaal alleen in het gebied zit. Bij Augrabies zijn we voor het eerst op safari gegaan. Verwacht hier niet de Big Five, die is hier dan ook niet te vinden. Word in de ochtend wakker gemaakt door Vervet Monkey's op de camping en ga vervolgens op safari om giraffen, zebra's, baboons en verschillende antilopen tegen te komen zoals de gemsbok en springbok.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • aardige mensen
  • wilde dieren
  • goed eten
  • het weer

Minpunten Zuid-Afrika

  • je moet altijd alert blijven
Ultieme tip: Wanneer je een auto huurt, zorg ervoor dat de deuren altijd op slot zijn wanneer je rijdt. Zorg er ook voor dat je geen spullen in het zicht laat liggen, zelfs geen flesje water.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Helemaal geweldig! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Dyon Klaassen op 10 december 2016

Zuid-Afrika was helemaal geweldig! Met name het spotten van 'The Big Five'! Het fotograferen van de beesten is werkelijk fantastisch. Nog wekelijks kijk ik naar mijn foto's en ben ik voor mijn gevoel weer even terug in het verre zuiden.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • prachtige beesten
  • mooie landschappen

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms moeilijk begaanbare wegen
Ultieme tip: Het spotten van 'The Big Five'. Ga hierbij ook zeker op safari met een ranger! Hij kan je veel extra informatie geven en weet de beste plekken om dieren te spotten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Everything in one country (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Ivan Murrocu op 10 december 2016

Zuid-Afrika heeft voor ieder wat wils. Houd je van diepzeeduiken, dan is Sodwana Bay de plaats. Dieren spotten doe je in de tientallen nationale parken. Hiken in het reusachtige Drakensbergen. En Kaapstad is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • wildlife
  • duiken en snorkelen
  • hiken
  • betaalbaar
  • road trip land

Minpunten Zuid-Afrika

  • fooi wordt bij alles en overal verwacht
Ultieme tip: Ga voor minimaal een maand naar Zuid-Afrika. Huur een auto en rijd van Johannesburg naar Kaapstad langs de kustlijn, of omgekeerd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Zuid-Afrika (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Edith Postma op 09 december 2016

Rondreis gemaakt georganiseerd door Afrika Online. Van Johannesburg naar Blyde River Canyon via de panoramaroute, prachtige natuur. Verbleven een viertal nachten in Kruger. Binnen een dag al de Big 5 gespot in het Manyeleti privépark met een tweetal zeer geoefende rangers. Voor ons de eerste safari en dus fantastisch om te ervaren. Mooie foto's geschoten. Verder naar Komatipoort gereden, daar is niet veel te doen maar verbleven in een leuke en veilige B&B. Met interne vlucht naar Port Elisabeth voor een bezoek aan Addo Elephant Park, met een privégids zijn we op verkenning gegaan. Verder op weg langs de tuinroute naar Hermanus, Knysna en Stellenbosch en door naar Kaapstad voor vijf dagen. Prachtige stad, veel te doen en zien, gaan we zeker naar terug. Mooie reis, vanwege geen tijdsverschil ook geen jetlag bij terugkomst.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • goede B&Bs

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms onveilig
  • corrupte politie
Ultieme tip: Pungwe Bush Camp in Manyeleti Private Reserve. Basic maar zo'n geweldige ervaring. De olifanten liepen door het kamp. Aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika is prachtig (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Renee Meersseman op 09 december 2016

Zuid-Afrika is een prachtig land, zeker een land om aan je bucketlijst toe te voegen! De mooie bergen en natuur in het algemeen is iets wat je nergens anders vindt! Ook de vele dieren zijn te mooi voor woorden! Een van de mooiste landen ter wereld.

9,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige locals
  • goedkoop eten
  • prachtige natuur
  • veel wildlife
Ultieme tip: Drakensbergen, Mountain Zebra Park, Tafelberg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In Zuid-Afrika vind je alles voor een top vakantie (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Mieke Grobbink op 09 december 2016

Wij maakten een individuele rondreis in een huurauto door de West-Kaap. De natuur was overweldigend mooi!
Het was onze allermooiste vakantie en wij plannen nu een volgend bezoek.
De B&B's hadden overal wel een kamer vrij en de kwaliteit was geweldig, onze waardering daarvoor is ****. Ook het eten in de restaurants was van een goede kwaliteit en naar Nederlandse begrippen ook goedkoop.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • klimaat
  • eten.

Minpunten Zuid-Afrika

  • neem wat te lezen mee want s avonds is er weinig vertier onderweg.
Ultieme tip: Huur een auto met navigatie en stippel je eigen route uit. Overal liggen folders van goede hotels en B&B's. Op deze manier kun je net zolang ergens blijven als jij prettig vindt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een fantaschtische ervaring (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anneke Blok op 09 december 2016

De mooiste plek is toch wel Drakensberg. Ook het Krugerpark is een mooi moment geweest. We hebben drie keer de Big Five gezien, wat volgens de rangers uniek was. Vooral de Sunset Safari was een aparte ervaring.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms onveilig gevoel
Ultieme tip: Zorg voor een goede voorbereiding.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verliefd (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Maaike van der Meer op 09 december 2016

Ik heb voor een half jaar in Zuid-Afrika gewoond, dat was op zichzelf al een groot avontuur. Ik woonde in Port Alfred en ben in mijn weekenden en vakanties veel op reis gegaan. Verder heb ik geweldig genoten van Cape Agulhas. Dit is een van de twee punten die het zuidelijkste puntje van Afrika worden genoemd. Zuid-Afrika is een prachtig land en heeft echt mijn hart veroverd. Februari was een van de warmste maanden, soms konden we alleen maar in de schaduw zitten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • betaalbaar
  • muziek

Minpunten Zuid-Afrika

  • weinig vegetarisch eten
  • slechte wegen
  • savonds niet altijd veilig
Ultieme tip: Neem de tijd om dit geweldige land en de locals te leren kennen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In één woord: geweldig! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Dyon Klaassen op 07 december 2016

Prachtig land, super aardige mensen en zulke indrukwekkende flora en fauna. Één van de hoogtepunten was de tocht over de Sanipas! Wat een geweldige, avontuurlijke tocht. En het uitzicht op de top is onbeschrijfelijk mooi.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • prachtig land
  • indrukwekkende flora en fauna

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms moeilijk te bereizen (slechte wegen)
Ultieme tip: Tocht over de Sanipas!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wereldreis (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Daniëlle Hermans-Snijders op 06 december 2016

Een prachtig land met mooie mensen en een geweldige natuur. Een reis om nooit te vergeten. De natuur is prachtig en erg divers. Het beste is om van oktober tot en met december de reis te maken in verband met de temperatuur. Zeer de moeite waard.

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • aardige mensen
  • lekker eten
Ultieme tip: Als je in Kaapstad bent moet je zeker gaan eten bij The African Café. Een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Maaike van der Meer op 05 december 2016

Ik heb voor een half jaar in Zuid-Afrika gewoond, dat was op zichzelf al een groot avontuur. Ik woonde in Port Alfred en ben in mijn weekenden en vakanties veel op reis gegaan. Verder heb ik geweldig genoten van Cape Agulhas. Dit is een van de twee punten die het zuidelijkste puntje van Afrika worden genoemd. Zuid-Afrika is een prachtig land en heeft echt mijn hart veroverd.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals
  • natuur
  • muziek

Minpunten Zuid-Afrika

  • slechte wegen
  • weinig vegetarisch eten
  • savonds niet altijd veilig
Ultieme tip: Mijn ultieme tip (als je er tijd voor hebt) leer de lokale mensen kennen, niet even een dagje langs gaan bij een project maar probeer er echt wat te betekenen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Patricia van Valkenburg op 04 december 2016

Een prachtig veelzijdig land wat betreft natuur en cultuur. Een absolute aanrader is slapen in een tentje midden in de jungle, met een ranger die 's nachts met geweer waakt. Een ontzettend spannende ervaring. Vooral als er hyena's aan de tenten snuffelen en er vlakbij een olifant aan het bevallen is! Swaziland is overigens ook een absolute aanrader, prachtige natuur en ontzettend lieve bevolking.

7,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • veelzijdig
  • prachtige natuur
  • heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • grote afstanden afleggen
Ultieme tip: Slapen in een beehive in Swaziland
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Enjoy life (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Odessa Willems op 30 november 2016

Top ervaring! Je leert de natuur begrijpen, 1 te worden met verschillende culturen! Je ziet meer dan wat je verwacht! Zuid-Afrika overtreft alles, en zal ik zeker nog eens bezoeken. Goed eten, leuke mensen, mooie natuur, PRACHTIG!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijkheid
  • eten
  • accomodatie
  • bezienswaardigheden

Minpunten Zuid-Afrika

  • taxi kosten
Ultieme tip: Bezoek de safari Touren!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Modern en natuur in Zuid-Afrika (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Sylvia Keijser op 30 november 2016

Goed geregeld, veel cultuur te zien en te ervaren als je ervoor open staat. Prachtige natuur uiteraard, veel dieren en veranderend landschap. Voor een stukje bekende cultuur ga naar Robbeneiland. Natuurpark Hluhluwe-Umfulozi is een aanrader.

Ultieme tip: Luister naar tips van locals, zowel voor je eigen veiligheid in drukke steden als bijvoorbeeld in wildparken. Als je geen dierengedrag kunt lezen ga dan met een gids een park in.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika: van alles wat! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Pascallr Van der voorn op 28 november 2016

Zuid-Afrika heeft ongelofelijk veel te bieden. Vorig jaar november heb ik samen met mijn nicht, ruim drie weken door dit mooie land gereisd.
Onze reis begon in het Krugerpark waar wij met de auto vanuit Johannesburg naar toe zijn gereden. Een plek waar je naar mijn mening geweest moet zijn. Een prachtig natuurgebied met mooie dieren die daar op een kleine afstand te zien zijn.
Terug naar Johannesburg hebben we het vliegtuig gepakt naar Port Elizabeth. Hier begon ons avontuur langs de Garden Route. Zo zijn we gestopt bij onder andere Pletterburg bay, Jeffrey's Bay (neem een surfles!), Hermanus (Whale watching!), Stellenbosch (wijncursus) en als laatste Kaapstad. Een stad met veel historie, mooie uitzichtpunten en uiteraard veel gezelligheid. Een ideale stad voor ons om onze reis af te sluiten.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • zakkenrollers
Ultieme tip: Zorg dat je auto altijd een volle tank heeft. De afstanden tussen benzinestations kunnen groot zijn en de je wilt niet in een slobberwijk aan je benzine komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

een schitterende ervaring (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Els Fossen-Olierook op 27 november 2016

Een reis die we zelf samengesteld hebben en een niet toeristische route genomen. Begonnen in Johannesburg en daarna gelijk richting de kust naar St Lucia waar de nijlpaarden 's avonds door het dorp lopen. Natuurlijk ook de parken bezocht. Daarna het mooiste gedeelte van de reis door Drakensbergen richting Bloemfontijn en naar een park bij Springfontijn, waar we de enige bezoeker waren en de dieren nog bang zijn voor auto's zodat de springbokken weg springen en de gnoe's in galop gaan. Vervolgens naar Addo en Gansbaai om te haaien duiken wat een bijzondere ervaring was, in de middag bij Hermanus op de rotsen naar walvissen zitten kijken. De reis eindigde in Kaapstad waar we een bezoek gebracht hebben in een kinderdagverblijf in een township, daar liepen de rillingen over mijn rug, net een gevangenis. Het was een schitterende reis om nooit te vergeten.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
Ultieme tip: Neem een andere route dan de meeste toeristen. Zeker geen Krugerpark, zijn zoveel parken waar het rustiger is. Bezoek het Mandela monument bij Howick. De pinquins bij Betty's bay
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ludie Thomassen op 26 november 2016

Overweldigend mooie rondreis. Heel goed georganiseerd en bedacht, je ziet een stukje cultureel Afrika met geschiedenis. Daarnaast ook de beesten in de natuurparken. Je wordt spontaan lid van het wereldnatuurfonds om die beesten te beschermen.

Minpunten Zuid-Afrika

  • het eten valt tegen
Ultieme tip: Als je een georganiseerde rondreis wil maken, kijk eens bij FOX.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Twee en een halve maand (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Karel Vieler op 22 november 2016

Zuid-Afrika was het mooiste land wat wij (mijn vriendin en ik) tot nu toe bezocht hebben. Wij hebben zo belachelijk veel mooie ervaring opgedaan en we hebben zo ontzettend veel van het land kunnen zien. Het is echt voor iedereen een aanrader om in Zuid-Afrika rond te reizen. Neem vooral de tijd en probeer niet het hele land in drie weken te zien! Splits het liever over twee vakanties.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • fantastische locals
  • prachtige natuur
  • veel culturele en natuurlijke diversiteit

Minpunten Zuid-Afrika

  • Zuma
Ultieme tip: Bulungula Lodge en de wandeling door het primitieve Lesotho.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Wilma Liewes op 22 november 2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt. We zijn begonnen in Kaapstad en hebben hier door middel van Hop on-hop off-bus Kaapstad bekeken en ervaren! Een geweldige ervaring!! We hebben genoten, van de mensen, prachtige oudheid en geschiedenis van Kaapstad en natuurlijk het geweldige en enorme uitzicht vanaf de Tafelberg. Daarna doorgereden naar Breton on Sean (Knysna). Heerlijk om over het strand te lopen en te genieten van het zeebriesje terwijl we uitkijken over de oceaan, hopend dat we nog een glimp opvangen van wat walvissen. Wel dolfijnen gespot en wat zeker een aanrader is is om onder begeleiding van Emzini-tours een rondleiding in een Township-tour te doen. Ella kon vol passie en empathie ons uitleggen wat zij samen met haar vriendin wil bereiken in dit Township. Dat is een veilige plek te bieden, en wat ons het meeste aansprak, de jeugd naar school krijgen.
Mijn kinderen zijn geadopteerd en zij stammen van de Xhosa af. Dus een Xhosavillage bezocht, gegeten en overnacht. Wij hebben dit in Catavillage gedaan, maar weet dat in Hogsback en Bulungula dit ook prima kan. Wordt goed begeleid. Alleen de weg ernaartoe kan nog wel wat uitdaging geven. Maar met een 4x4 is dit vast goed te doen.
Na een binnenlandse vlucht de Panoramaroute gedaan. Wat overweldigend is deze omgeving! De volgende keer zullen we Kruger meenemen, maar door tijdgebrek hebben we gekozen om nog Pretoria aan te doen. Wat is Pretoria prachtig met haar bloeiende Jacaranda's. Helaas waren nu onze drie weken zo om en nog lang niet uitgekeken en beleeft. Maar een ding is zeker, wij komen terug!

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • alles
  • betaalbaar
  • geweldig aardige mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • sommige wegen slecht berijdbaar
Ultieme tip: Hop on-Hop off in Kaapstad en deze is ook in Johannesburg te doen. Emzini-tours, Township-tour
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Marc Van Acker op 22 november 2016

Met onze supergids (De Blauwe Vogel) onvergetelijk. Bovendien prachtig weer, de Tafelberg enig mooi.
Verder spotten van haaien. Drie dagen in het paradijs van het dierenrijk: Krugerpark. Stuk voor stuk prachtige locaties. Paerl (KWV) even bezoeken is ook meegenomen. Oudtshoorn prachtig, om nooit te vergeten...

Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Zuid-Afika (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Victor de Weerdt op 21 november 2016

Een van onze hoogtepunten was het bezoek aan de Tafelberg in Kaapstad.
Het prachtige uitzicht was adembenemend.
Maar het Krugerpark was een belevenis op zich. Soms best spannend door de ontmoeting met de Big Five, waardoor de reis avontuurlijk werd.

Ultieme tip: Het is zeer gezellig eten in een van de restaurantjes in Waterfront, een havengebied in Kaapstad.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een rondreis vanaf Kaapstad naar Addo en terug! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Bart Zijlstra op 21 november 2016

Wat een overweldigend prachtig land! De natuur en de dieren zijn prachtig. De mensen geweldig en het eten zeer fijn! Vooral de route langs de oceaan is echt geweldig! Alsof je door het internet rijdt!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige mensen
  • overweldigende natuur
  • Heerlijk eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • Verschil arm en rijk
  • Attracties erg toeristisch.
Ultieme tip: Ga met een kano de mond van de Storsrivier op! Dit in het prachtige Tsitsikamma Forest!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kruger National Park (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Neeltje Drijfhout op 20 november 2016

Een waanzinnig park met dieren die gewoon doorgaan met leven naast de asfaltweg, bizar geweldig. Groepen Afrikaanse honden, jagende luipaarden en vechtende leeuwen. Alles kan gebeuren in het Kruger Park.

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder land met inspirerende inwoners (bezocht in december 2013)

Review geschreven door Daniëlle Quist op 20 november 2016

Wat een prachtig land. De wereld in één wordt wel gezegd. En dat is niets gelogen. Allerlei soorten landschappen en natuurgebieden zijn te bewonderen. De dierenwereld lijkt oppermachtig en de inwoners zijn inspirerend. Al overleed Mandela tijdens mijn bezoek, overal werd zijn leven gevierd. Erg bijzonder om dit mee te maken en dit zet je even stil bij je eigen leven op twaalf uur vliegen. De steden zijn erg mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Stel je open voor dit kleurrijke land en je hebt een ervaring voor het leven!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • geen taalbarriere

Minpunten Zuid-Afrika

  • slikken van malariatabletten
Ultieme tip: Township in Port Elizabeth is erg bijzonder om een kijkje te nemen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een ware droom! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Nienke Leffring op 20 november 2016

Zuid-Afrika, november 2015. Een droomreis om nooit meer te vergeten, wat een prachtig veelzijdig land. Prachtige natuur, bergen, de mooiste plekjes langs de kust, een wereldstad 'Cape Town', heerlijk eten, een plezierig klimaat, de meest vriendelijke mensen en uiteraard de Big Five, wat een betoverende wereld. Als je nog twijfelt om naar Zuid-Afrika te gaan, STOP er direct mee. Een magisch land.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • goed eten
  • natuur
  • cultuur
  • zon
  • strand

Minpunten Zuid-Afrika

  • Insecten
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Huur een auto en ontdek de meest mooie plekjes, de wegen in Zuid-Afrika zijn goed te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Botanische tuinen! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Amina Ahll op 16 november 2016

De botanische tuinen zijn écht prachtigggg! Je waant je in een super mooie omgeving. De bloemen en planten zijn grotendeels uniek. Er staan overal bordjes waar je informatie over de planten kunt lezen. Het uitzicht is werkelijk waar prachtig. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

South-Africa! The place to be! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Amina Ahll op 15 november 2016

In mijn vorige review heb ik vooral geschreven over de Tafelberg en de Lion's Head. Twee dingen die absoluut op je to-do-list moeten staan als je een bezoekje brengt aan Kaapstad. Vandaag wil ik schrijven over ons bezoek aan Robbeneiland en de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen werd gehouden. Het eiland ligt vlak voor de kust van Kaapstad. De tour is erg gewild, dus boek tijdig als je niet veel tijd hebt. Want het is een absolute must-do en -see tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Het is dé plek waar Nelson Mandela geschiedenis heeft geschreven. Eenmaal aangekomen was ik erg blij om weer voet aan land te zetten, want de zee was erg ruw! Wees daar op voorbereidt indien je snel zeeziek wordt. De tour is goed georganiseerd. Bij aankomst staan de bussen al gereed om de bezoekers te vervoeren. Elke groep heeft zijn eigen bus en zijn eigen tourgids. Onze tourgids in de gevangenis was een politieke ex-gevangene die samen met Nelson Mandela in gevangenschap heeft gezeten. Zo wist hij ons expliciete details te vertellen over zijn leven binnen de gevangenis. Er was zelfs een moment waarbij ik het even benauwd kreeg bij het zien van de kleine ruimtes waar de gevangenen vast werden gehouden. Het had een grote impact op mij. Na de tour door de gevangenis reden we verder over het eiland om de rest te zien. De gids wist onze aandacht goed vast te houden en was daarnaast erg grappig! Na een tijdje stopt de bus en kun je gaan pauzeren, terwijl je uitzicht hebt op een groepje pinguïns. Zuid-Afrika is écht een aanrader!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Een tour op Robbeneiland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika, hot and happening! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Amina Ahll op 15 november 2016

In mei 2016 ben ik, als onderdeel van een langere reis, naar Zuid-Afrika geweest. Een ontzettend indrukwekkend land! Het heeft zoveel te bieden. Altijd al geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van de slavernij? Breng dan een bezoekje aan het Apartheid Museum in Johannesburg of boek een tour op het Robbeneiland en neem een kijkje in de gevangenis waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Erg indrukwekkend! Ook voor de avonturiers is er genoeg te beleven. Maar daarvoor moet je toch echt in Kaapstad zijn! De absolute nummer een bezienswaardigheid is de Tafelberg. Het is niet voor niets verkozen tot een van de New 7 Wonders Of Nature. En terecht!! Het beklimmen van de 1.085 meter hoge berg mag dan ook écht niet ontbreken op je to-do-list! Het uitzicht is unbelievable! Maar het beklimmen van de berg doe je niet even in een halfuurtje tijd. Gelukkig kun je er ook met de kabelbaan komen voor de minder ervaren en sportieve mensen onder ons (lees: ik). Wil je het klimmen toch een keer proberen, maar ben je geen fanatieke wandelaar? Probeer het dan bij de naastgelegen berg. De Leeukop oftewel Lion's head. De berg is 669 meter boven zeeniveau en heeft een net zo'n prachtige uitzicht als de Tafelberg. Misschien zelfs nog mooier, omdat je een 360 graden view hebt. Je kunt de Atlantische Oceaan, Camps Bay, de stad en Robbeneiland goed zien liggen. Je kunt werkelijk alle kanten op kijken. Het beklimmen van de Lion's Head is zowel voor toeristen als Zuid-Afrikanen een populaire bezigheid. Velen beklimmen de berg om van de zonsondergang te genieten of om een drankje/hapje te doen met een epic view. Een redelijk fit persoon doet er zo'n 45 minuten tot een uur over. But it's totally worth it!!! I have so much to tell! Van zwemmen met haaien tot aan het zuidelijkst puntje van Afrika. Zuid-Afrika is een absolute must-see!

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis door Zuid-Afrika (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Esther Boers op 11 november 2016

Zuid-Afrika is de ultieme natuur- en cultuurbestemming. Het Krugerpark blijft een schitterende locatie om van de natuur te kunnen genieten. We hebben quad gereden door wildparken, met olifanten gewandeld en walvissen gespot. Het is een bestemming die je eens in je leven moet hebben aangedaan.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De natuur in het Krugerpark.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Armoede van de lokale bevolking.
Ultieme tip: - Quad rijden door een wildpark en een boottocht over het St. Lucia-meer om krokodillen en nijlpaarden van dichtbij te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Zuid-Afrika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Nadja Koning op 11 november 2016

Zuid-Afrika is echt een geweldig land. De natuur is er geweldig en de mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Voordat je het land echt gaat bezoeken, is het een aanrader om het Apartheid Museum te bezoeken. Hier leer je zo veel over het land, wat je nog steeds terugziet in de hedendaagse cultuur daar.

Ultieme tip: Ga uit in Zuid-Afrika, dat is echt geweldig leuk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Daphne de Best op 07 november 2016

Een fantastische reis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad in drie en een halve week. Wat een fantastische ervaring! We hebben onwijs mooie en gave dingen gezien en gedaan! Echt een aanrader. Ik zou zo weer terug gaan!!!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Heerijk eten voor een goed prijs
  • aardige mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Potholes in de wegen
Ultieme tip: Huur een iets grotere auto (SUV) zodat je wat hoger zit en beter in de wildparken dieren kan spotten! Bungeejumpen in Tsitsikamma!!!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

"Een geweldige reis met geweldige mensen." (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Janne Verstraten op 07 november 2016

In augustus ben ik met mijn hele familie naar Zuid Afrika geweest. Dit omdat mijn opa en oma 50 jaar getrouwd waren en ons graag mee wilde nemen naar dit mooie land! Een hele actieve en volgeplande reis met vele mooie bezienswaardigheden. Wat ik echt kan aanraden zijn de Sani Pass, de panoramaroute en natuurlijk het Krugerpark! Als je dan in Afrika bent is het natuurlijk geweldig als je the Big Five kunt spotten. En de gastvrijheid was ook helemaal super, want wat een lieve mensen daar zeg! Als laatst was een mooi moment wat we meemaakten. Dat er opeens een nijlpaard bij de receptie stond om 10 uur 's avonds. Kortom een reis om nooit meer te vergeten en aan veel mensen aan te raden!

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Hele vriendelijke mensen
  • lekker eten
  • super mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • Uitgestrekte ligging qua bezienswaardigheden
Ultieme tip: Als je voor een topaccommodatie wilt gaan, ga dan naar het sanbonani hotel. Vriendelijk personeel, een heerlijk zwembad en de aapjes die je 's ochtends vroeg al begroeten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Daniëlle Hermans-Snijders op 07 november 2016

Wat een fantastisch land. Zo divers. Erg vriendelijke mensen en de natuur is prachtig mooi. Hele mooie bergen, groene landschappen maar ook erg droge gedeeltes. Het is adembenemend mooi. De wegen zijn erg goed berijdbaar.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • aardige mensen
  • heerlijk eten
  • mooie natuur
  • rijke historie

Minpunten Zuid-Afrika

  • soms gevaarlijk
Ultieme tip: Als je in Kaapstad bent moet je zeker gaan eten bij African café. Is een hele belevenis en heerlijk eten. Het zal een onvergetelijke avond worden. Wel vtv reserveren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tijd van mijn leven!!!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Roel Fiselier op 07 november 2016

Ik heb 2 maanden vrijwilligers werk gedaan in een wildlife reservaat vlakbij Kruger National Park.
Hier heb ik de tijd van mijn leven gehad en geweldige mensen ontmoet en met zijn allen genoten van de prachtige natuur en de geweldige wilde dieren.
Na de 2 maanden ben ik nog 2 weken op reis geweest door Zuid-Afrika.
Dit heb ik gedaan met de Bazbus, dit was een erg prettige manier van reizen(voor backpackers).
Ik ben in mijn twee weken via Johannesburg via Durban naar Chintsa geweest waar ik heb leren surfen.
Dit is een goeie baai om te leren te surfen door niet te hoge golfen en ondiep water. Na 2 dagen ben ik verder gegaan naar Port Elizabeth waar ik alleen de nacht heb doorgebracht .
Van daaruit ben ik naar Hermanus gereisd waar ik een walvistocht heb gedaan. En met een taxi naar Gansbaai ben gegaan waar ik met haaien heb gedoken wat erg is aan te raden, erg gaaf om te doen!!!.
Vanuit Hermanus zijn we naar Kaapstad gegaan, waar ik mijn laatste week heb doorgebracht.
Hier heb ik de wijn tour gedaan, wat een geweldige ervaring is.
Ook heb ik de Cape Point tour gedaan wat prachtig was. Ook moet je in Kaapstad natuurlijk de Tafelberg opgewandeld hebben en dan via de kabelbaan naar beneden voor een prachtig uitzicht over Kaapstad.
Ook ben ik naar Robbeneiland geweest, waar je wordt rondgeleid door de oude politieke gevangenen die daar al die jaren hebben gezeten wat erg indrukwekkend is.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • wildlife
  • goedkoop
  • natuur
  • tafelberg
  • gansbaai
  • hermanus
  • geweldige mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • johannesburg
  • drukte op sommige toeristische plekken
Ultieme tip: Mijn tip aan iedereen is simpel: geniet van de rust, neem je tijd in dit prachtige land en geniet met volle teugen van de prachtige natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen door Zuid Afrika. (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Ans Huijboom op 06 november 2016

Inmiddels zijn we al heel wat keren naar Afrika geweest, maar Zuid-Afrika blijft nog steeds voor ons het mooiste land. Het land heeft zoveel te bieden aan natuur aan prachtige landschappen en bijzondere kusten. Doordat we het land al diverse keren hebben bezocht is het lastig om te zeggen wat er het mooiste was. Maar wat ons wel opviel is dat we overal even welkom waren. Behalve in de Vrijstaat, dat is echt geen aanrader. Maar als ik toch een aanrader mag geven is de Karoo bijzonder. Je kan er heerlijk wandelen, je hebt er prachtige uitzichten, maar vooral de flora is er in het voorjaar prachtig. Dit geldt overigens ook voor de West kust. Zuid-Afrika is een land waar je heerlijk vakantie kan vieren met een combinatie van avontuur, rust en genieten van de prachtige uitzichten en natuurlijk het heerlijke eten en de lekkere wijnen. Als het aan ons ligt gaan we morgen weer want er valt nog genoeg te zien.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • de gastvrijheid
  • overnachtingen
Ultieme tip: Eten in de green Dolfin, waterfrond Kaapstad, was echt heerlijk en heel gezellig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika,natuur op zijn best. (bezocht in april 2008)

Review geschreven door Cees van Beek op 04 november 2016

Landen in Johannesburg, hier beleef je al een heel andere wereld.
Soweto ,een Afrikaanse stad met krotten en Miljonairs huizen en middenstands winkels.
Pretoria, hier komt de boerentijd weer tot leven.
De natuur is onderweg Groots, en de wildparken een grandioze beleving.
Kaapstad laat voelen hoe groot Nederland in de Gouden Eeuw was.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • De natuur
  • de wilde dieren en een vriendelijke bevolking.
Ultieme tip: De zuidafrikaanse BRAAI is onovertrefbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hermanus (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Nynke van der Ploeg op 31 oktober 2016

Hermanus is echt een van de mooiste stadjes van Zuid-Afrika. Heerlijke sfeer, leuke activiteiten. Zo zijn wij met een quad aan het wijnproeven geweest bij wijngaarden. Vanaf de berg een super mooi uitzicht over de stad en de zee. Op die manier de eerste walvis gespot. Daarna heerlijk op de stenen gezeten en de walvissen van dichtbij kunnen bewonderen. Zonder zeeziek te worden op een bootje.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veilig
  • mooie natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • restaurants
Ultieme tip: Walvissen spotten in Hermanus
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Henk Dorst op 30 oktober 2016

Wij maakten een rondreis door Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad. In 21 dagen legden we ruim 4500 kilometer af wat wel een druk programma was. We deden 4 game drives wat werkelijk schitterend was. Het is een zeer divers land met alles erop en eraan. De wilde Oostkust,de Tuinroute, Oudtshoorn, Stellenbosch en Kaapstad met z'n vele bezienswaardigheden.

Wat me ook verbaasde waren de duizenden en duizenden kilometers muurtjes en prikkeldraad die de mensen moeten beschermen tegen vandalisme. Dit is wel erg jammer maar is schijnbaar nodig.

Voor de rest is deze trip zeer aan te bevelen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie natuur
  • Divers
  • Wegen

Minpunten Zuid-Afrika

  • Prikkeldraad
  • Muurtjes
Ultieme tip: Game drives en de Sani pass met bezoek aan Lesotho.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Roxanna Liebrand-Smit op 29 oktober 2016

Zuid-Afrika is een heel mooi land waarin je verschillende mooie landschappen, culturen en dieren kan spotten. Vooral de safari's vond ik erg gaaf! Het is heel gaaf om één te zijn met de natuur, de dieren en de sterren. Wij hebben zowel een ochtend als avondsafari gedaan.
De sfeer in Zuid-Afrika is erg fijn omdat de mensen erg vriendelijk en behulpzaam zijn.
Ik zou zeker nog een keer naar Zuid-Afrika willen!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • prachtige natuur
  • super mooie lodges!
Ultieme tip: Plan een safari om de big five te spotten!
Aangeraden voor: Stellen

Amazing trip (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marijn Doeven op 26 oktober 2016

De verwachtingen van Zuid-Afrika waren bij mij hooggespannen. Het land en onze reis hebben hier volledig aan voldaan! In drie weken tijd hebben wij een erg diverse reis gemaakt. Dit begon met een vierdaagse safari (Krugerpark), Blyde River Canyon, naar de kust (Sodwana Bay), Saint Lucia, Durban en uiteindelijk gevlogen naar Kaapstad. Natuurlijk heb ik duizend tips en mooie verhalen, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit!
Voor iedereen die het nog voor zich heeft liggen een tip: ga zelf met de auto Krugerpark in rijden!! Ik vergeet nooit meer het moment dat ik en mijn vriend om half zeven 's ochtends bij dag en dauw het park in reden bij Crocodile Bridge Gate. De zenuwen gierden door ons lichaam en onderwijl kwam de zon op. Vol spanning zijn we eerst gestopt voor een kop coffee-to-go! Verrekijker waren wij vergeten mee te nemen op onze reis, dus die hebben we toen ook maar 'on the go' aangeschaft in de kampwinkel. Geen moment spijt van gehad! Het eerste uur zaten wij doodstil en super alert in onze huurauto (ook wel een koekblik te noemen) te turen tussen de struiken naar wilde dieren. Al gauw zagen wij zebra's, impala's en wilde zwijnen. Fantastisch hoe die opwinding in je lichaam voelt! Al gillend en schreeuwend zaten wij met puur enthousiasme de eerste uren te genieten. Ik wilde alles op de foto zetten natuurlijk. Je merkt echter al gauw dat je dit nooit uren gaat volhouden en het besef kwam tot ons dat we hier nog vier dagen alle tijd voor hebben. Mijn grootste tip is dan ook; geniet van de momenten en neem ook pauze om daarna weer dubbel en dwars goed te kunnen genieten! Voor ons werkte het goed om maximaal twee uur te rijden en te kijken (best vermoeiend steeds turen door de verrekijker), 's middag even siësta bij onze safaritent en dan aan het einde van de middag nogmaals een ritje te maken in het park. Het gaat niet om de afstand die je rijdt, maar om de wijze waarop je kijkt! Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Gevarieerd in landschap
  • vriendlijke en gastvrije mensen
  • natuur en afrikaanse cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • 's avonds op pad gaan is niet overal mogelijk
Ultieme tip: Slapen in een luxe safaritent bij Crocodile Bridge Safari Lodge (Komatipoort); 's avonds gaat de braai aan en hoor je de dieren bij de rivier!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ida van der Lende op 24 oktober 2016

In 2014 zijn we voor het eerst naar Zuid-Afrika geweest en hebben we de route van Johannesburg richting Kaapstad gemaakt. Hierbij heel veel gezien, onder andere Krugerpark, Panoramaroute, Swaziland (dit viel ons wat tegen), Drakensbergen, Oudtshoorn, Wijnlanden, Kaapstad en nog veel meer. Hierdoor hebben we het "Afrika-virus" opgelopen. We wilden nog meer van het, in onze ogen, échte Zuid-Afrika zien en daarom hebben we dit jaar een andere route genomen, namelijk van Johannesburg naar het noorden via Waterberg National Park, Louis Trichardt, Mapangubwe National Park, Tzaneen (Limpopo) en daarna weer naar het Krugerpark (Olifants Restcamp en Lower Sabie Restcamp) om vervolgens nog een paar dagen naar Victoria Falls en Chobe National Park in Botswana te gaan. Wat wel erg jammer was is dat het extreem droog was en er dus te weinig water in de rivieren stond, de meesten stonden zelfs helemaal droog. Dit is vooral voor de dieren een probleem maar het oogde daardoor ook vrij dor. Maar opnieuw heeft Zuid-Afrika ons gepakt, de wildlife vooral, maar ook de vriendelijke bevolking en de natuur. Wanneer je door Zuid-Afrika reist heb je het gevoel dat je binnen een halve dag weer in een heel ander landschap bent waardoor je het idee hebt ook telkens in een andere wereld te zijn. We gaan vooral voor de dieren en de natuur maar ook de cultuur moet je beleven; ook hierin een enorme variatie! Wij verbleven telkens in guesthouses, lodges en in restcamps in de nationale parken. Ze hadden allemaal, van sober tot luxe, iets eigens en het was altijd goed, veel leuker dan een hotel omdat je meer contacten hebt met zowel het personeel (lokale bevolking) als ook met andere reizigers. Wij hebben intussen de Big Five gezien en hebben vaak ademloos een hele poos in onze auto langs de weg gestaan... Je vergeet dan de tijd en het geeft telkens weer een enorme kick om de dieren van zo dichtbij in hun eigen omgeving te kunnen zien. Wij kunnen dan ook maar één ding zeggen; Zuid-Afrika is geweldig!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • , Wildlive
  • , vriendelijke bevolking

Minpunten Zuid-Afrika

  • niet overal even veilig
  • vooral in de grote steden opletten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marjo Meppelink op 23 oktober 2016

Geweldig veelzijdig land. De natuur is beeldschoon, de mensen super aardig en spotten van de wilde dieren een geweldige uitdaging. Kortom je moet er een keer geweest zijn! En gevaarlijk... nee hoor wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • mens
  • dier
Ultieme tip: Sephane lodge Palaborwa
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapstad, krugerpark, Swaziland, Mozambique (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Manon Zuijdervliet op 23 oktober 2016

Heerlijk land! Geen moment onveilig gevoeld. Kaapstad is een leuke en bruisende stad waar je je wel een paar dagen kan vermaken. Loop eens Lions Head op, een leuke en best pittige wandeling met prachtig uitzicht. Daarna kan je jezelf verwennen met een lunch of diner bij Vovo Telo bij V&A Waterfront.
In het Krugerpark kan je prima zelf rijden, wel is het leuk om naar een private park te gaan en je daar te laten rondrijden en informeren.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • vriendelijke mensen

Minpunten Zuid-Afrika

  • lange afstanden
Ultieme tip: Take your time!! Soms moet je gewoon even wachten voor je de mooiste dingen ziet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Droom vakantie!!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Hans van den Broek op 23 oktober 2016

Lang naartoe geleefd en heel veel tijd gestoken in het voorbereiden. Maar het was het dubbel en dwars waard! Wat een ongelooflijk mooi en vriendelijk land! Prachtige natuur, geweldige dieren, super vriendelijke mensen, en het eten... gevaarlijk lekker ;-).
We hebben met haaien gesnorkeld in Durban, walvissen gezien in Hermanus, de Big 5 in het Krugerpark enz enz.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • vriendelijke mensen
  • wilde dieren
  • lekker eten
  • heel divers

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Ga snorkelen met haaien ipv kooiduiken! Je ziet weliswaar geen witte haai, maar de ervaring is onbetaalbaar! We zagen die dag ook een grote groep dolfijnen en 3 walvissen! Doen!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Graaff reinet SA (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eelkepieter Bruinsma op 23 oktober 2016

Mooiste sprookjesachtige plek in Zuid-Afrika!! Een echte aanrader!! De Valley of Desolation pfff, echt prachtig mooi. Ook lopen hier meerdere zeldzame lizards. Prachtig wildleven met o.a. springbok, struisvogel, diverse slangen etc.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Shamwari rehabilitation centre
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers