Reviews Zuid-Afrika

Reviews Zuid-Afrika

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,6 Locals
7,2 Veilig
9,6 Natuur
8,6 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 996
  • Aantal waarderingen: 606

Geweldige reis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Eline de Vreugd op 27 november 2019

Het is een geweldig dynamisch land met verschillende soorten natuur. Krugerpark is een must see voor de BIG5. Huur zelf een auto en ga op verkenning dat is het beste wat je kunt doen! Het is veilig maar bereid je goed voor

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • big5 krugerpark

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Zelf reizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Studiereis zuid Afrika (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Bas Vogels op 27 november 2019

mooie reis gehad. We hebben overnacht bij campfire academy waar wij veel geleerd hebben over het behoud van de natuur. Ook zijn we naar het mooie kruger park geweest om daar te genieten van de prachtige natuur. Laatste stop was Johannesburg waar wij naar het apartheidsmuseum zijn geweest. Op deze foto sta ik met mijn beste maat op een afgrond bij de blyde rivier.
Prachtig land en ik ga er zeker nog eens heen !

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooi landschap
  • veel wildlife
  • fijne sfeer

Minpunten Zuid-Afrika

  • in de avond niet altijd veilig op straat
Ultieme tip: Kruger park Blyde rivier canion
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kalagari transfrontier park (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Diana van Hoof op 27 november 2019

Een geweldig park met veel wildlife en mooie vogels mooi tentcamp
En zwembad om effe af te koelen
En een goed restaurant
Leuke wegen om te rijden
Je komt ogen te kort
Veel beesten gezien
En bliksem

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooi
Ultieme tip: Gewoon gaan en genieten

Kaapstad (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Maartje De kort op 26 november 2019

Veel mensen hebben vaak een wat minder beeld van Afrika. Een van de veelgenoemde redenen is dat de criminaliteitscijfers hoger zijn dan in andere landen. Na mijn reis naar Kaapstad kan ik bevestigen dat die vooroordelen helemaal niet waar zijn. Het is een mooie stad met veel prachtige plekken waar je eens geweest moet zijn. Ik heb me geen één moment onveilig gevoeld.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gemoedelijk
  • vriendelijk
  • natuur
  • gevarieerd

Minpunten Zuid-Afrika

  • toeristisch
  • ver uit elkaar
Ultieme tip: Een concert bijwonen bij Kirstenbosch en daar lekker picknicken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Stage in Kaapstad (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Maartje De kort op 26 november 2019

Ik ben hier geweest voor een stage, waar ik sliep bij een gezin in de wijk Khalalitsya. Hier heb ik weeshuizen voor gehandicapten, gevangenissen en een opvang om meiden uit de prostitutie te halen bezocht. Het is zo gaaf om die kant ook te ontdekken van het land. De mensen zijn er zo aardig en de omgeving is zeker de moeite waard om eens te ontdekken. Als toerist kom je minder snel op de niet toeristische plekken maar het beklimmen van de tafelberg, een bezoek aan Robbeneiland, een wijntje drinken in Boschendal, wandelen door Kirstenbosch, Cape Of Good Hope en een dag surfen in muizenberg zijn zeker dingen die je van je bucketlist af wilt strepen. Een tip; stappen is leuk in Kaapstad maar let wel op naar welk café je gaat.

8,4
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardig
  • goedkoop
  • mooi
  • rustgevend
  • inzichtelijk

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
  • toeristisch
Ultieme tip: Het beklimmen van lions head. Dan heb je zo'n gaaf uitzicht op de tafelberg en over kaapstad zelf. Misschien nog wel mooier dan de tafelberg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Buffelsdrift Meerkattensafari (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door carry zandstra op 26 november 2019

Vlakbij Oudshoorn hebben we via Buffelsdrift Game Lodge een meerkattensafari geboekt. Om half 6 aanwezig en dan met een super jeep naar de "woonplaats" van de stokstaartjes gereden. In alle rust en stilte 2 uur lang deze prachtige grappige beestjes kunnen observeren en fotograferen. Ze regisseren deze voorstelling zelf. Ze komen uit hun hol wanneer zij dat willen, om beurten (wij hadden een 17 koppige familie), ze warmen zich op, houden de omgeving nauwlettend in de gaten, gaan spelen en als ze honger krijgen nemen ze een spurt en verdwijnen in de bosjes om eten te zoeken. De leider van het stel kijkt nog even of alles goed is achter gelaten en iedereen weg is en sprint erachter aan. Einde safari! Ik heb er enorm van genoten.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Lange wachtijd Tafelberg
Ultieme tip: Boek een meerkattensafari.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Addo African Home (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door carry zandstra op 26 november 2019

Addo African Home is een organisatie die rondsels, safaritenten en kamers verhuurd. ook hebben ze een gezellig restaurant en een mooie (moes)tuin met kippen. De weeknemers komen uit de townships en worden opgeleid tot kok, ober, hovenier, huishoudmedewerker of bouwvakker. Daarnaast ondersteunen zij verschillende goede doelen. We hebben hier heerlijk gegeten en overnacht en genoten van een safari in Addo Elephant Park.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Prachtige natuur
Ultieme tip: Ga naar Addo en logeer bij Addo African home en reserveer een safari inclusief braai. Ga minstens 1x eten in het restaurant en geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Yvonne Liebregts op 26 november 2019

We hebben zelf een rondreis van ruim 3 weken samengesteld samen met onze 2 kinderen en we hebben volop genoten. Wat een mooie natuur en kleurrijke dieren. Ook de tijd voor alles genomen. Wat erg prettig was en in Marloth park ook erg genoten van de dieren in onze achtertuin.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • afwisseling in natuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • putholes in de wegen
Ultieme tip: Wij hebben ook erg genoten van Cape Vidal en de wedlands een park wat ook echt de moeite waard is en de entree is niet zo duur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In 1 woord fantastisch! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Joyce van Zoelen op 26 november 2019

Ik heb een 16 daagse rondreis gedaan waarbij we ontzettend veel hebben gezien met z'n alle.
De nationale parken bezocht zoals Hlane & Krugerpark en ook geslapen in tentjes.
Tshukudu was een bijzondere accommodatie waarbij je echt een Afrikaans gevoel kreeg.
Een drinkplaats voor de wilde dieren die je kon bekijken als je de brug over liep en in de avond lekker vlees van de braai kon eten bij het kampvuur.
Ook was Swaziland (Eswatini) een echte aanrader, een heel ander landschap (veel meer groen) en ook van die leuke hutjes op een camp waar alle dieren los liepen en zelfs 24u een jager liep voor de veiligheid.
Het gebrul van de leeuwen bij het kampvuur, het primitieve leven, de game drives en de warme Afrikaanse mensen hebben bij mij voor een herinnering gezorgd voor het leven!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Mooie natuur
  • locale mensen
  • eten en drinken

Minpunten Zuid-Afrika

  • Nvt
Ultieme tip: Zou zeker een groepsreis aanbevelen, omdat vele hoogtepunten aan bod komen en je de juiste mensen om je heen hebt voor o.a. gamedrives, local plekjes etc.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Stage in Zuid-Afrika (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Wiesje van Empel op 25 november 2019

Ik ben Wiesje van Empel, ik ben 19 jaar oud. Ik ben op stage geweest in Viljoenskroon (ongeveer 2 uur rijden vanaf Johannesburg). Ik liep stage in een hospice met kinderen van HIV en Aids. Het was een onvergetelijke stage en dat in een prachtig land! We zijn op vakantie geweest in Kaapstad, we hebben bergen beklommen en daar de mooiste uitzichten gezien. We sliepen daar in een backpackers hostel, heel gaaf!
We hebben nog veel meer gedaan zoals paraglide, wijn proeverijen en ik heb ook gebungyjumpd!

Ook hebben we het heel luxe gehad in Suncity dit was een luxe resort met casino, bowling baan, zwembad, bioscoop en nog veel meer! Daar heb ik ook een Safari gedaan en de big 5 gezien!

Het was een ervaring om nooit te vergeten en zou zo graag nog een keer terug willen!!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • mooie natuur
  • mooie dieren
  • cultuur
Ultieme tip: Het hostel “longstreet backpackers” Suncity
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een Must voor je bucketlist (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Susie Toppler op 25 november 2019

De titel zegt het al wat een geweldig land zijn de west kaap aan het ontdekken van stadleven tot wilde beesten, oester proeverijen, stranden, struisvogels en wijnen. Het heeft alles en vergeet se historie niet want is een deel van dit land en moet niet vergeten worden . Kortom super divers en vriendelijke mensen. Aanrader dus als je kan vooral doen!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • bevolking
  • wijn
  • eten
  • betaalbaar
Ultieme tip: Gondwana Game reserve
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Bjorn van Osch op 25 november 2019

Mijn eerste safari-reis was er eentje om nooit te vergeten. We landden op Johannesburg en reden met onze gehuurde auto in één dag naar St. Lucia. Een lange rit, maar wát een mooi stadje! Onze walvissafari ging helaas niet door, maar we kregen keurig ons geld terug. In plaats daarvan gingen we naar de Wetlands waar we - en dat is daar echt hééééél bijzonder - een luipaard spotten. Na de wetlands gingen we de rivier op om hippo's en krokodillen te spotten. We kwamen erg dichtbij. Hierna reden we naar Tembe Elephant Park. Een relatief onbekend park, met dichte bossen. Daar zagen we voor het eerst olifanten en leeuwen. Na twee dagen gingen we naar Kruger: Lower Sabie - Satara - Skukuza - Berg & Dal: zeven dagen in totaal. We hebben de Big-5 meerdere malen gezien!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • WIldlife
Ultieme tip: Ga op safari!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stage in Zuid-Afrika (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Mechje De Haan op 25 november 2019

In maart 2019 ben ik vertrokken naar Kaapstad om daar vervolgens 3 maanden stage te lopen. Het duurde niet langer dan een week voordat ik me thuis voelde. Tijdens mijn reis heb ik stage gelopen op een kinderopvang in het centrum en daarnaast vrijwilligerswerk gedaan in een Township. Mooi en heftig om de verschillen te zien. En indrukwekkend om te zien hoe een grote rol de apartheid nog speelt. In mijn vrije tijd ben ik gaan reizen langs de kust richting Durban. Ik ben op verschillende plekken gestopt. Het verschil tussen Durban en Kaapstad was zo groot dat het wel leek of ik in een hele ander land beland was. Mensen spraken er een andere taal en de natuur was veel groener. Alle kanten van Zuid-Afrika heb ik als mooi ervaren. De mensen, de natuur en de verschillen. Ik heb genoten en wilde graag iets terug doen met het werk dat ik heb geleverd.
Als je overweegt om naar Zuid-Afrika te gaan, twijfel niet! Ik heb er geen moment spijt van gehad.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
5 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • relatief goedkoop
  • indrukwekkend
  • leerzaam

Minpunten Zuid-Afrika

  • het kan gevaarlijk zijn
  • goed op jezelf letten
  • goed op spullen letten
  • niet alleen over straat
Ultieme tip: Ga dingen doen met de locals. Bezoek kroegjes, concerten en andere leuke dingen die je als tourist niet snel zou gaan doen. Leef mee met de locals!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kruger Prark (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Theo Juckers op 25 november 2019

Reis gemaakt door de Kruger Park voor 10 dagen met een camper. Was heerlijk.om zo het natuur te beven. Zoeken naar de mooiste wilde dieren. Zo puur. Vooral als je zo dicht erbij staat.. het ruikt ook zo puur.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Alles is goed betaaldbaar

Minpunten Zuid-Afrika

  • Criminaliteit
Ultieme tip: Game drive in de avonduren in een park met een ranger.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Out of Africa feeling (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Carla Meeuwisse op 24 november 2019

Zelf rondrijden door het Krugerpark in mei. Geen seizoen, dus heel Out of AfricaZelf rondrijden door het Krugerpark in mei. Geen seizoen, dus heel rustig. Strak blauwe luchten en genieten van de natuur. Een aanrader!. Strak blauwe luchten en genieten van de natuur. Een aanrader!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • goede prijs kwaliteit. veel wild gezien
Ultieme tip: Bezoek aan Kloofzigt in Graskop. Mooi gewandeld diep in de Kloof en genoten van de mooie waterval. We waren de enige bezoekers, dus absolute rust en de Kloof voor onszelf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van mijn leven! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marjan Mook op 24 november 2019

Zuid Afrika heeft een enorme indruk op mij gemaakt, de adembenemende natuur, de vriendelijke mensen, de taal, de geuren, de geluiden van dieren, het heerlijke eten. Prachtig land!
Ik hoop er ooit nog eens heen te gaan...

Minpunten Zuid-Afrika

  • Zwerfafval
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een onvergetelijke en bewogen reis (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jurgen Den Ouden op 24 november 2019

Wij zijn 3 weken door Zuid-Afrika gereisd. We hebben de vlucht zelf geboekt en daarna heeft de zuid Afrika Specialist de accommodaties, huurauto en verschillende games/excursies voor ons geregeld.
De communicatie verliep soepel en snel. Ook kregen we veel extra nuttige informatie over onze reis.
We hebben vlakbij Kaapstad een spannende ervaring meegemaakt, waardoor we wel een beetje geschrokken zijn van de armoede en criminaliteit in en rondom Kaapstad, maar ons reisbureau wist ons gerust te stellen. We hebben veel gezien van Kaapstad, Oudtshoorn, Addo Elephant Park, Kenton on see (Sibuya) en Knysna!

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
3 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Super aardige mensen
  • lekker eten
  • betaalbaar
  • big five

Minpunten Zuid-Afrika

  • criminaliteit
  • armoede
  • droog
Ultieme tip: De games bij Sibuya Game Reserve in Kenton on sea. Geweldig!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

24 daagse reis gehad door zuid Afrika ! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Alex Jorritsma op 24 november 2019

Waanzinge 24 daagse reis gehad door zuid Afrika waar we alles hebben gezien wat Afrika je te bieden heeft! Super ervaring gehad en kan niet wachten om terug te keren. Helaas niet de luipaard kunnen spotten dus daar gaan we nog achteraan !

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • geweldige mensen
  • geweldige natuur
Ultieme tip: Laat je reis regelen door jambo safari ! Super geregeld!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De wereld in één land (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Cinzia Esposito op 24 november 2019

Zuid Afrika is een prachtig land dat alles te bieden heeft, namelijk; cultuur, natuur, westerse steden én wildlife. De combinatie met noord en zuid is echt een must. Begin de reis in Johannesburg, spot de big five in het Krugerpark, doe een hike door de Drakensbergen, bekijk de adembenemende Blyde River Canyon. Eindig je reis in Kaapstad, vol met cultuur en gezelligheid. Bezoek de vele parken in de omgeving en drink wijn in Stellenbosch.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • wildlife
  • cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • afgelegen hotels
Ultieme tip: Voor een echte cultuurbeleving, sla je Lesoto en Swaziland niet over.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Lisa Ritter op 24 november 2019

Het is zo’n mooi land! De safari’s zijn geweldig!
Zulke mooie dieren en natuur, leuke accomodaties. Wij hebben oa in tenten geslapen en een boomhut! Dit was heel erg leuk!

Ik wil zeker nog een keer terug naar zuid-afrika!

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • het klimaat
  • de dieren
  • landschap
Ultieme tip: Lekker op safari gaan
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Liefde op het eerste gezicht (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Marinda Grip op 24 november 2019

Voor mijn stage vertrok ik in februari vier maanden naar Zuid Afrika. De landendocent had ons al gewaarschuwd: iedereen die naar Zuid Afrika vertrekt wordt op slag verliefd op het land. En zo ik ook! De natuur, cultuur, het weer... Ik heb genoten van alles daar! Het enige minpuntje is de criminaliteit. Hoewel ik er zelf niet mee te maken heb gehad moet je toch op je hoede zijn en rekening houden met je planning (aangezien het afgeraden wordt in het donker de straat op te gaan).

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrijheid van locals
  • prachtige natuur
  • heel vaak heel mooi weer
Ultieme tip: Als je naar Zuid Afrika gaat, huur daar dan een auto bij een betrouwbaar verhuurbedrijf. Zo kan je in korte(re) tijd veel zien!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Joburg to kruger (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Sven Wolffgramm op 24 november 2019

We vlogen van Amsterdam naar Johannesburg met klm. Eenmaal op or tambo aangekomen meteen de huurauto opgehaald. Het is een stukje rijden naar kruger maar er valt onderweg genoeg te zien en te genieten. Het kruger is adembenemend groot en mooi. Zoveel verschillende wilde dieren en prachtige vogels te bewonderen. De reis is gewoon top en zullen het nog vaak gaan herbeleven.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • mensen
  • weer
  • dieren
  • geen tijdsverchil

Minpunten Zuid-Afrika

  • contrast arm en rijk
  • ver weg
  • corrupte politie
Ultieme tip: Neem er de tijd voor en ga lekker genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Dyon Kruisweg op 24 november 2019

Zojuist terug van een geweldige rondreis door Zuid Afrika. Vliegen op Johannesburg om vervolgens door te rijden naar het Krugerpark. Hier raakten wij direct besmet met het Safari virus. Wát is dat verslavend. Vervolgens zijn we doorgereden naar st. Lucia waar we wederom op Safari zijn gegaan. Uiteindelijk zijn we via Durban naar Kaapstad gevlogen. Deze stad heeft alles. We hebben drie geweldige weken gehad en komen zeker nog eens terug!

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • natuur
  • betaalbaar
  • wildlife

Minpunten Zuid-Afrika

  • veel armoede
  • kaap de goede hoop is erg toeristisch
  • lange afstanden
Ultieme tip: Het is aan te raden om op Safari te gaan met een iets ‘hogere’ auto. De wegen zijn niet altijd top en het is toch wel fijn om je veilig te voelen in de wildernis!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fascinerend Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Ed Knegt op 24 november 2019

Een rondreis van Johannesburg naar Kaapstad is bijzonder en indrukwekkend. Behalve de fantastische safari’s in Krugerpark en Hluhluwe, met heel veel prachtige dieren, is het landschap ongelofelijk afwisselend. Samen met de vriendelijke mensen en interessante geschiedenis heeft zuid-Afrika alle ingrediënten voor een droomreis.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek Buffelsdrift lodge! In Oudtshoorn.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis door Zuid Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Stephanie Snoeijs op 24 november 2019

Onze reis door Zuid-Afrika was een geweldige ervaring. Nog niet eerder hadden wij een reis van uiterste meegemaakt. Rijk arm, natuur en steden, bosgebied en savanne, strand en Safari, leeuwen spotten en wijnproeven het kan daar allemaal. Daarnaast heeft ons de bevolking ons heel positief verrast, wat een lieve mensen!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • lieve bevolking
  • veel variatie tijdens de reis

Minpunten Zuid-Afrika

  • sommige bezienswaardigheden erg toeristisch
Ultieme tip: Neem een huurauto en ga zelf rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Kelly van Elteren op 24 november 2019

De combinatie in het land tussen natuur, cultuur en avontuur is magisch!
Zowel de inwoners als het personeel bij accommodaties, winkels etc. zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk ingesteld. Wij hebben onze tijd genomen om alle mooie plekjes in het noorden van Zuid Afrika te ontdekken.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Het volk is heel vriendelijk

Minpunten Zuid-Afrika

  • vroeg donker
Ultieme tip: Ga naar Potlocks boskombuis als je de Panoramaroute doet; Lonecreek falls zijn prachtig; SabiSands game drive is zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Kelly van Elteren op 24 november 2019

De combinatie in het land tussen natuur, cultuur en avontuur is magisch!
Zowel de inwoners als het personeel bij accommodaties, winkels etc. zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk ingesteld. Wij hebben onze tijd genomen om alle mooie plekjes in het noorden van Zuid Afrika te ontdekken.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • je voelt je heel welkom in het land.

Minpunten Zuid-Afrika

  • vroeg donker
Ultieme tip: Ga naar Potlocks boskombuis als je de Panoramaroute doet; Lonecreek falls zijn prachtig; SabiSands game drive is zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Kelly van Elteren op 24 november 2019

De combinatie in het land tussen natuur, cultuur en avontuur is magisch!
Zowel de inwoners als het personeel bij accommodaties, winkels etc. zijn ontzettend behulpzaam en vriendelijk ingesteld. Wij hebben onze tijd genomen om alle mooie plekjes in het noorden van Zuid Afrika te ontdekken.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Iedereen is erg vriendelijk

Minpunten Zuid-Afrika

  • Vroeg donker
Ultieme tip: Ga naar Potlocks boskombuis als je de Panoramaroute doet; Lonecreek falls zijn prachtig; SabiSands game drive is zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door William van Gemert op 24 november 2019

Wat een geweldig land. Geweldige parken, mooie natuur, lieve mensen en een heerlijk klimaat. Wij hebben e n een rondreis gemaakt van 25 dag en van de eerste tot de laatste minuut genoten. De big 5 gezien, de ugly 5 en de little 5. Fantastisch!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • natuur
  • vriendelijkheid
Ultieme tip: Madikwe game reserve waar je prachtige game drives kunt maken met heel veel respect voor de dieren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door William van Gemert op 24 november 2019

Wat een geweldig land. Geweldige parken, mooie natuur, lieve mensen en een heerlijk klimaat. Wij hebben e n een rondreis gemaakt van 25 dag en van de eerste tot de laatste minuut genoten. De big 5 gezien, de ugly 5 en de little 5. Fantastisch!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • cultuur
  • natuur
  • vriendelijkheid
Ultieme tip: Madikwe game reserve waar je prachtige game drives kunt maken met heel veel respect voor de dieren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afrika kruipt onder je huid (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Sabine de Groot op 24 november 2019

Dit jaar ben ik geworden en wilde dit vieren met een speciale reis. De reis was al snel geboekt via Fox reizen. De grand tour 22 dagen Zuid- Afrika. Wat een prachtig land. In Johannesburg waren we direct geraakt door het land. Op de fiets door Soweto. Wat een ervaring. En wat zijn de mensen gastvrij. Ontroerd kwamen we daar vandaan en dit was dag 2. Zodra je de drukke steden uit bent zie je het andere echte Afrika. De lodges waren prachtig. We hebben geslapen op het Krugerpark. Gedouched onder een buiten douche. En alhoewel het Krugerpark fantastisch was vonden wij de safari's bij Bayala Game lodge mogelijk nog mooier. Deze prive parken geven je nog beter de tijd om de natuur en dieren te bewonderen. Het hoogtepunt was de bushwalk met een ranger waar op enkele meters een giraf ons sierlijk passeert. Doordat je te voet een stuk door het park gaat ben je een met de natuur. Swaziland was ook een ervaring. Maar mocht je de kans krijgen ga dan mee naar Lesotho en kijk hoe de mensen daar wonen. De Wildcoast was ook prachtig, evenals de tuinroute.
Een van onze favoriete lodges bevond zich in klein Karoo. Buffelsdrift game lodge. Dit moet je meemaken. Na deze ervaringen ga je naar de moederstad Kaapstad. Tafelberg, Robben Island, cape Point, Kaap de goede Hoop, gewoon zo bijzonder om daar te staaan. Voor je gevoel aan het einde van de wereld.
Zuid Afrika heeft ons hart gestolen en zoals Steve onze fantastische gids zei, het kruipt onder je huid. Zodat je weet hier kom ik terug.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Alles in een
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige reis rondom Kaapstad, Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Mark Verstappen op 24 november 2019

Met onze scholengroep zijn we een week in Zuid-Afrika geweest om diverse scholen en projecten te bezoeken. Het doel was zo veel mogelijk te leren dat we hier ook in kunnen zetten. Uiteraard hebben we hier en daar ook wat ondersteuning gegeven. De omgeving van Kaapstad is prachtig! Het klimaat is aangenaam (lente). Er is veel natuur, historie en cultuur te zien. Het stadscentrum van Kaapstad is heel westers en aantrekkelijk voor toeristen. We verbleven in WIlton Lodge op Hill Road in de wijk Greenpoint. Een super gezellige Lodge waar erg vriendelijk personeel is dat de kamers iedere dag schoon houdt. Er is ook iedere ochtend een uitgebreid ontbijt dat met liefde klaar wordt gemaakt! We zijn de hele week rondgereden door Tours & Transfers. Nette en ruime busjes. Onze tourguide Ismael Le Roux kende alle mooie plekjes en heeft ons de mooiste dingen in de omgeving laten zien!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Aardige locals
  • Goedkoop
  • Mooi

Minpunten Zuid-Afrika

  • Ga niet alleen over straat
  • Armoede
Ultieme tip: Als je in de omgeving van Kaapstad bent en je hebt net als wij weinig tijd, ga naar Camps Bay. Minder ver dan Kaap de goede Hoop. Lekker eten kan in Waterfront.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige vakantie! (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Julia Van Rooij op 24 november 2019

Het was een geweldige vakantie!! We hebben het geluk gehad dat we the big five hebben gezien op de vele leuke safari’s. De laatste dag hebben we nog leeuwen met welpjes gezien, super top! We hebben 2 keer in een Nederlandse bef&breakfast geslapen. In een van de twee hebben we zelfs een kill gezien en liepen er zwijnen in de tuin. Dit resort heette Kurhula wildlife lodge. Echt een aanrader! we hebben ook bij de Zoeloe’s geslapen, een bevolkingsgroep van Zuid Afrika. Hier ging je echt traditionele dingen doen en sliep je ook in een hut. Super ervaring en een geweldige vakantie die ik zo over zou doen!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • aardige mensen
  • mooie dieren
  • safari
Ultieme tip: Slapen bij de Zoeloe’s
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mind blowing! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Gea Vink-Luyt op 23 november 2019

4 Weken met het gezin op avontuur in Zuid Afrika! Wat een fantastisch land. Indrukwekkende landschappen, wilde dieren waar je ook bent, interessante contacten met de bevolking en prima accomodaties. Ondanks de opgetrokken wenkbrauwen van vrienden en familie hier in ons kleine landje is het prima mogelijk om zelf met een huur auto het halve land door te trekken. Juist in onze zomer, daar de winter, is het heerlijk rustig in parken en bij bezienswaardigheden. De natuur is in ruste waardoor je beter de wilde dieren kunt spotten en vergeet de bijzondere vogels niet. Sommige soorten lijken handtam en eten de kruimels uit je hand. En dan nog de walvissen langs de kust! Ook alleen te zien in de Afrikaanse winter. Niet langer twijfelen, als de financien het toelaten, GAAN!!! Als je zelf gaat rondtrekken huur dan een SUV, zeker als je van plan bent om de natuur parken te bezoeken. Doordat je hoog in je eigen auto zit kijk je over het gras heen. Het is dan ook niet nodig om dure Safari trips te boeken want je kunt overal met je eigen 'car' de parken in. Erg comfortabel, beter dan de open trucks die worden gebruikt bij de meeste georganiseerde safari's. In de Afrikaanse winter zijn deze trips behoorlijk frisjes. Dan is er ook nog het feit dat de routes niet altijd alleen maar over asfalt wegen gaan... Het is voor ons de reis van ons leven geweest!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Natuur
  • Views
  • Bevolking

Minpunten Zuid-Afrika

  • Armoede
  • Afstanden zijn groot
Ultieme tip: Bezoek Marloth park! Veel huur accomodaties en van achter het hek, te voet (!), al het wild van het Krugerpark bekijken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-afrika heeft me betoverd (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Monique de Rijke op 23 november 2019

Ben verliefd op het land en de dieren geworden. Van een drinkplaats waar zomaar ineens minstens 20 olifanten aankomen en gaan drinken, tot het zien van een drieling van leeuwen broers tot aan een avond wandeling waar we gewoon tussen giraffes liepen. De dieren hebben me hart veroverd.

8,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • gastvrijheid
  • wild life
  • waanzinnig land
Ultieme tip: Madikwe lodge, waanzinnige plek met onze fantastische ranger (Kenny)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puur natuur zuid afrika (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ingrid Haarhuis op 23 november 2019

Afrika is een onbeschrijfelijk mooi en inspirerend land. De natuur staat hier op een en daar heb ik voor meer dan 100% van genoten.
Samen met mijn reisgenoten heb ik een fantastische vakantie gehad.
Bedenk elke keer die adrenaline kick die je krijgt als je weer een van die mooie dieren hebt gespot. ONBESCHRIJFELIJK !!
Ik kan het iedereen aanraden , de bevolking is erg vriendelijk en wij hadden een super enthousiaste gids!
Gewoon TOP

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbare reis
  • prachtige natuur
  • goede opbouwende rondreis .

Minpunten Zuid-Afrika

  • geen
Ultieme tip: Laat je verwonderen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Johannesburg Krugerpark Kust Drakensberg (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Miep Willems op 23 november 2019

Elke dag weer anders. Wat een bijzonder mooi land met hele vriendelijke mensen.
Mooie natuur en veel wild gezien.
In dit land kun je heel goed zelf je rondreis plannen en rondrijden. Een aanrader voor iedereen.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Klimaat
  • Eten
  • Bevolking

Minpunten Zuid-Afrika

  • Apparthheid
Ultieme tip: Walvis spotten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

#1 Bucketlist (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Anouk Kooiman op 23 november 2019

Zuid-Afrika is geweldig! Ik zou er zeker nog een keer teruggaan. Must see: Blyde River Canyon, Three Rondavels, Kruger National Park, St. Lucia (Hippo&Croc tour), Drakensbergen (acco tip: Ama Casa Cottages, een eigen huisje met jacuzzi en prachtig uitzicht op de bergen), Addo Elephant Park (nog nooit zoveel olifanten bij elkaar gezien, het was fantastisch. Wij zijn gewoon met de eigen auto het park in gegaan en geen game drive. Ontzettend veel dieren gezien, dus een game drive is geen must. Wel leuk voor de ervaring natuurlijk). Vergeet ook Hermanus niet (aug, sept, okt is dé tijd om walvissen te spotten. Wij hebben een boottocht gedaan met Southern Right Chartes, het was het meer dan waard. 3 walvissen die continu rond de boot zwommen.) Last but not least: Kaapstad!

8,3
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • overweldigende natuur
  • vriendelijkheid
  • nauwelijks tijdsverschil
  • relatief goedkoop

Minpunten Zuid-Afrika

  • potholes
  • verschil arm en rijk
Ultieme tip: Ga je naar Graskop? Ga dan naar het restaurantje: The Glass House. Ga je naar st. Lucia? Doe dan een Hippo&Croc tour en ga ‘s avonds heerlijk sushi eten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Zuid-Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Madelon Van der Wurff op 23 november 2019

Een plek waar je geweest moet zijn. De flora en fauna is prachtig. Het eten is er ontzettend lekker en betaalbaar. Voor iedere reiziger is hier wat te zien en doen. Bespaar op deze reis niets want het is het allemaal waard!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Heerlijk eten
  • Originele accomodaties
  • Prachtige natuur
  • Lieve locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • Veiligheid op sommige plekken
Ultieme tip: Pak eens een ander natuurpark dan het Kruger en laat je adviseren door locals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend Zuid-Afrika (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Madelon Van der Wurff op 23 november 2019

Een plek waar je geweest moet zijn. De flora en fauna is prachtig. Het eten is er ontzettend lekker en betaalbaar. Voor iedere reiziger is hier wat te zien en doen. Bespaar op deze reis niets want het is het allemaal waard!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Heerlijk eten
  • Originele accomodaties
  • Prachtige natuur
  • Lieve locals

Minpunten Zuid-Afrika

  • Veiligheid op sommige plekken
Ultieme tip: Pak eens een ander natuurpark dan het Kruger en laat je adviseren door locals.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Willemien Zuidweg op 23 november 2019

Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen! Wat een prachtige natuur! De cultuur is ook geweldig om mee te maken. Het was de indrukwekkendste reis van mijn leven. Wat je ervaart als je daar in de natuurparken komt en gewoon door het land zelf rondtrekt..ik kan het niet goed uitleggen.. zo mooi..

Minpunten Zuid-Afrika

  • Van de echte dorpse culturen kun je niet veel proeven vanwege de veiligheid.
Ultieme tip: Het Addo Elephant Park. Wat ik daar heb gevoeld is onbeschrijfelijk. De indrukwekkende olifanten zo dichtbij!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie in land van herkomst (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Elsje van Dyk op 23 november 2019

Fantastisch om in mijn land van herkomst op vakantie te gaan. Het ontdekken van mooie plekjes, en schoonheid ervaren van het natuur. Natuur vind ik het allermooist in Zuid-Afrika. Heel veel nationale parken te bezoeken, vogelhutten voor de vogel liefhebber en wandelroutes in het natuur voor de wandelaar. De lokale bevolking zijn vriendelijk en het eten heerlijk. Een bezoek aan Kaapstad, met name Kirstenbosch Botanical Gardens en Tafelberg is een must. Hluhluwe Game Reserve en het Kruger Park voor safari. Er zijn zoveel mooi plekken te bezoeken.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • Mooi
  • Veel te zien

Minpunten Zuid-Afrika

  • Tot op heden geen
Ultieme tip: De Elephant Sanctuary in Hartbeespoort Dam. Hier kan jij wandelen samen met een olifant, en natuurlijk een kusje van de Olifant verwachten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Johannesburg > Cape Town Roadtrip (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Nicole Storm op 21 november 2019

Het huren van een auto is ons erg goed bevallen. Dit geeft je vrijheid. Wij zijn van Johannesburg naar Kaapstad gereden. Tips voor bezoeken: Klaserie (greater kruger), Kruger National Park, Swaziland, St. Lucie, Hluhluwe-Imfolozi, Addo Elephant Park, Garden Route. Let hierbij goed op veiligheid onderweg. Houd deuren en ramen gesloten en stop inprincipe voor niets. De natuur en het wildlife in Zuid-Afrika zijn geweldig!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • betaalbaar
  • prachtige natuur
  • interessante cultuur

Minpunten Zuid-Afrika

  • veiligheid
Ultieme tip: Tip: zorg ervoor dat je een safari in een privé reservaat doet (Greater Kruger). Het kost wat meer geld, maar hier mogen de Jeeps off road en brengen je dichter bij de dieren.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Weg van de drukke en platgetreden paden. (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Laurence van Boekel op 21 november 2019

Naast de drukbezochte delen van het Kruger park hebben we dit jaar ook gekozen voor de rustiger noordelijke delen van het park en het park Mapungubwe aan de grens met Zimbabwe en Botswana. Dit is een klein nationaal park, waar je verblijft in goed geoutilleerde hutten midden in de natuur zonder een beschermend hek. Het wild, ook olifanten, lopen pal langs je hut. Er zijn geen voorzieningen, dus je moet wel goed voorbereid zijn qua levensmiddelen etc. Indrukwekkend zijn de vele baopap bomen.
Zelf rijden in Zuid Afrika is goed te doen. De verbindingswegen zijn meestal goed, zeker de tolwegen. Lokale wegen zijn eveneens goed berijdbaar als je maar goed oplet voor stroken met lelijke potholes.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Veelal een prettig klimaat
  • , niet duur
  • vriendelijke bevolking.

Minpunten Zuid-Afrika

  • Er zijn onveilige gebieden
Ultieme tip: Voor mensen die van luxe en gemak houden zijn zeker de vele privé wildparken aan te bevelen Wij hebben goede ervaringen opgedaan met de kleinschalige Mziki Safari Lodge .
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Zuid Afrika; voor ieder wat wils! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jennifer Heuzen op 20 november 2019

Een land dat werkelijk alles te bieden heeft!

Verschillende landschappen, klimaten, dieren in het wild, lieve bevolking en ook nog eens betaalbaar!

Je kunt het zo gek maken als je wilt, zowel jong als oud kan hier de reis van zijn/haar dromen maken!

Pluspunten Zuid-Afrika

  • toegankelijk voor jong en oud
  • betaalbaar
  • verschillende landschappen
  • heerlijk voedsel
  • goede hygiene
  • dieren in eigen leefomgeving
  • vriendelijke bevolking
  • heerlijk klimaat

Minpunten Zuid-Afrika

  • discriminatie
  • rascisme
  • corruptie
Ultieme tip: Probeer van te voren te bepalen wat je graag, waar wilt zien. Er is teveel moois om in 1 reis te proppen dus neem vooral je tijd en geniet !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken rondreis zuid Afrika (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jennifer Heuzen op 20 november 2019

Twijfel je om naar zuid Afrika te gaan?
DOEN !!
Wanneer je eenmaal geweest bent, ben je besmet met het ZA-virus en wil je terug!

De temperatuur in deze periode was heerlijk. Goed om een kleurtje op te doen en heerlijk om veel te kunnen ondernemen.

Iedere dag is een verassing, van het ene landschap val je in het ander, het eten is voortreffelijk, je ziet de meest bijzondere dieren in het wild en ontmoet ontzettend lieve mensen met ieder een eigen verhaal!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • voortreffelijk eten
  • goede hygiene
  • lieve bevolking
  • verschillende landschappen
  • aangename temperatuur
  • voor jong en oud
  • dieren in het wild
  • betaalbaar
  • prima wegen

Minpunten Zuid-Afrika

  • discriminatie
  • rascisme
  • corruptie
Ultieme tip: Reis door het land en probeer van alles te zien. Blijf niet op 1 plek en laat je niet tegenhouden door alle, misschien wel minder leuke verhalen. Blijf gewoon je verstand gebruiken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elke dag een nieuwe avontuur! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Rouz Sheshkalani op 20 november 2019

Prachtig land met een enorme variatie aan landschappen, dieren en culturen. Elke dag weer een nieuwe avontuur. Dit is een land waar voor ieder wat te beleven is. Reizen door zuid Afrika is relatief goedkoop waardoor heel veel bijzondere dingen mogelijk zijn.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • landschappen
  • dieren
  • eten

Minpunten Zuid-Afrika

  • discriminatie
  • racisme
  • corruptie
Ultieme tip: Bezoek meerdere delen van het land. Van de Safari t/m de prachtige bergen/zeeën en woestijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondrijs Zuid-Afrika (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Daniëlle van Voskuilen op 19 november 2019

Een super mooie rondreis van 21 dagen door het prachtig Zuid-Afrika. Hele mooie dingen gezien een reis om nooit meer te vergeten. Ik ben met een busreis geweest, met een leuke groep een groot deel van het land verkend en veel mooie safari's gemaakt.

8,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
4 Veilig
10 Natuur
4 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Met een rondrijs zie je veel in weinig tijd. Doe zo veel mogelijk safari's!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Afryka Safarie (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Katarzyna Uitterhoeve op 19 november 2019

Zuid-Afrika is een prachtig land.We waren meerdere dagen op safari.Jeepritten begonnen om 4.30 uur.In de ochtend konden we zien hoe dieren actief zijn.De Big Five is belangrijk, maar er zijn andere dieren op Safai die opmerkelijk zijn.

Pluspunten Zuid-Afrika

  • safari
  • kaapstad
  • hermanus

Minpunten Zuid-Afrika

  • bedelaars
Ultieme tip: Je moet een keer naar zuid Afrika gaan!
Aangeraden voor: Avonturiers

Zuid-afrika, van Kaapstad naar Port-Elizabeth (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Marjolein Kwakkel op 19 november 2019

Tuinroute is werkelijk waar prachtig! Echt de moeite waard! In Kaapstad kun je heel veel doen, zoals Bo-kaap, Boulders Beach, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en Kirstenbosch. Hermanus is echt 'the place to be' om walvissen te spotten, wie wil dat nou niet. Oudtshoorn staat bekend om zijn struisvogels, erg leuk om een struisvogelboerderij te bezoeken! En bezoek een township (ga wel altijd met een gids!), om het echte Zuid-Afrika te zien. Mensen zijn juist blij met de komst van toeristen naar hun township. Bijzondere ervaring!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Afrika

  • Betaalbaar
  • divers

Minpunten Zuid-Afrika

  • onveilig als je niet in een groep reist
Ultieme tip: Huur een auto, zodat je je planning helemaal zelf kunt indelen.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers