Noord-Kaap
8,8
9,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
10,0 Natuur
7,0 Interessant
- Stranden

Noord-Kaap

door Getaway Travel

Noord-Kaap is de grootste en dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika en grenst aan Namibië en Botswana. Hier liggen uitgestrekte vlaktes waar je kilometers lang kunt rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Af en toe kom je een dorpje tegen dat uit niet meer dan een straat bestaat en waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Woestijnen en groene velden

De Orange River doorkruist droge gebieden en zorgt voor weelderige groene velden en wijngaarden. Noord-Kaap is bekend om de diamantopgravingen, rotskunst van de San en de 4WD woestijnsafari's. Bovendien bevinden zich hier spectaculaire watervallen, gele en rode woestijnen en de meest wilde en afgelegen nationale parken van heel Zuid-Afrika.

Klimaat

Noord-Kaap heeft extreme klimaten. In de zomer kan het in de woestijnen overdag meer dan veertig graden Celsius worden en 's nachts licht vriezen. Het regent er nauwelijks maar als er iets valt dan is dat voornamelijk in het westen. Deze regen zorgt voor een grote bloemenzee in Namaqualand.

Noord-Kaap ligt in het westen van Zuid-Afrika en ligt ten noorden van West-Kaap.

Like deze pagina

Reizen Noord-Kaap

Meer Noord-Kaap

Reviews Noord-Kaap

Onvergetelijke ervaring (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Con van Zundert op 02 mei 2017

Na een prachtige reis door 'niemandsland' van Kaapstad via de Cederbergen naar Kgalagadi Transfrontier Park belandden mijn vrouw en ik in een bijzonder deel van dit adembenemende land. De Kalahariwoestijn met al zijn verschillende dieren en kleurenpracht heeft ons snel ingepakt. Met een gewone sedan door dit park laat je slechts een deel zien en dat is al veel. Onze ervaringen in andere parken werden overtroffen. Kortom, we gaan terug maar dan met een 4x4. Zie de foto's elders op deze pagina en je ziet slechts een topje van de ijsberg. Rijdend tussen een grote groep van springbokken of wildbeasts is al een ervaring op zich. Half uur lang een honingdas kunnen bespieden is een cadeau. Al die bijzondere vogels van groot, Martial Eagle, tot klein, Weaver, waar vind je dat? En ondertussen voel je je alleen op de wereld want ook dit park in het gedeelte Zuid-Afrika is al ruim een kwart van Nederland.
Het verblijf in het park is ons goed bevallen. Vriendelijke mensen, staf en bezoekers om je heen met waardevolle tips maken het verhaal compleet.
De reis terug naar Kaapstad via Augrabies Falls en Namaqualand laat je weer een andere prachtige kant van dit land zien. Afrika, het kruipt in je een laat je niet meer los. Dat geldt alleen al voor Zuid-Afrika. En dan heb ik het hier voornamelijk alleen nog maar over de natuur gehad.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Noord-Kaap

  • bijzondere natuur
  • vriendelijke bevolking
Ultieme tip: Huur een 4x4 wagen en verlies je in Kgakagadi Transfrontier Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors