Noordwest
8,3
8,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Natuur
- Interessant
- Stranden

Noordwest

door Getaway Travel

De provincie Noordwest heeft een schilderachtig landschap met golvende velden met maïs en zonnebloemen en uitgestrekte vlaktes met Afrikaanse bush. Noordwest ligt ver weg van het alledaagse Zuid-Afrikaanse leven, in het noorden van Zuid-Afrika. Het is een vrij rustige omgeving in het westen van de Magaliesberg Range. Deze provincie doe je vooral aan vanwege de prachtige natuur.

Bezienswaardigheden

In Noordwest liggen enkele - malariavrije - wildreservaten, zoals het Madikwe Game Reserve, waar je de op één na grootste olifantenpopulatie kunt zien, en voor de Big Five ga je naar het Pilanes National Park.

ZELF NAAR Noordwest?

Bekijk alle 10 reizen naar Noordwest

Het zonnige Noordwest kent oude culturen en dorpen, zoals het historische Mafikeng. Er is één grote uitzondering in het idyllische landschap: Sun City. Deze fonkelende 'stad die nooit slaapt' staat vol met hotels, casino's, hotels, winkels, restaurants, bars en ander amusement.

De zomers van Noordwest zijn heet met temperaturen tussen de 22 en 34 graden Celsius. Er vallen dan korte, flinke regenbuien. In de winter varieert de temperatuur sterk van 20 graden overdag tot koude nachten van 2 graden.

Reizen Noordwest

Meer Noordwest

Reviews Noordwest

Mosetlha Bush Camp & Eco Lodge (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Katja Baumann-Kouwenberg op 10 december 2016

Tijdens de Safari drives in Madikwe (vanuit Mosetlha Bush Camp en Eco Lodge) beleefden wij elke dag weer fantastische uren. Deze jacht van een jonge leeuw die de buit (een wildebeest) van zijn familie verdedigde en achter een bruine Hyena aanging was een van de vele hoogtepunten die wij hier beleefden. Ook zagen we een grote groep hyenahonden die helaas met uitsterven bedreigd zijn. Zo mooi om een gezonde groep van vijftien stuks te mogen zien. Noordwest is meer dan alleen Madikwe, maar deze reis zijn we, na een langer verblijf in het Kgaligadi Transfrontier Park, alleen drie dagen in Noordwest geweest. In vergelijking hiermee was het voor ons wel erg toeristisch hier, maar de Safari drives zijn goed georganiseerd. Er mogen niet meer dan drie auto's bij een sighting staan. Dat is heel goed.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Noordwest

  • goed bereikbaar

Minpunten Noordwest

  • een beetje veel toeristen
Ultieme tip: Madikwe is de moeite waard, maar voor ons komt alleen Mosetlha in aanmerking. alle andere camps zijn te luxe en hebben niets meer met safari te doen!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors