Knysna
8,7
10,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
7,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
9,0 Stranden

Knysna

door Getaway Travel

De stad Knysna is zonder twijfel de parel van de West-Kaap en de Tuinroute. Wil je relaxen op het strand maar houd je ook van avontuurlijke activiteiten in de omgeving? Dan is Knysna jouw plek. Hier kun je namelijk mountainbiken, kajakken, abseilen, raften, zwemmen of duiken en dat alles in een prachtige omgeving.

Oude bossen

Hiken kan ook. Je wandelt door de dichte bossen rond Knysna. Deze bossen zijn de oudste van heel Zuid-Afrika en groeien zelfs tot in het centrum. Behalve oude bomen en exotische planten en bloemen zie je hier ook de mooiste tropische vogels en vele soorten wildlife. Het strand ligt aan een lagune met helder blauw water, waar je kunt duiken snorkelen.

Of je neemt de boot om haaien, dolfijnen en walvissen te bekijken. In het binnenland liggen trek-, fiets en paardrijtochten door de bossen.

Oesters

Maar bezoek ook zeker de jachthaven en het centrum. Knysna is van een klein dorp uitgegroeid tot een stad met veel winkels, kleurrijke markten, live muziek en entertainment. De vele boetiekjes en interieurwinkels met houten snuisterijen zijn zeker de moeite waard om eens te verkennen. Knysna is bekend om haar oesters, deze zijn wereldwijd erg geliefd om hun aparte smaak. Dus het mag duidelijk zijn wat je hier het beste kunt eten. Ze hebben hier in juli zelfs het Knysna Oesterfestival.

Ooit leefde hier grote groepen wilde olifanten, maar door de jacht is het aantal ernstig geslonken. Tegenwoordig wordt er nog maar heel zelden eentje gezien.

Zandstenen kliffen

Voor een spectaculair uitzicht kun je een van de twee 'heads' bewandelen. Deze zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische Oceaan. Vanaf de head aan de oostkant heb je een adembenemend uitzicht over Knysna, de lagune en Leisure Isle. Aan de westkant ligt het Featherbed natuurreservaat.

Knysna ligt in West-Kaap, op zo'n 260 kilometer van Port Elizabeth.

Like deze pagina

Reizen Knysna

Meer Knysna

Reviews Knysna

Knysna Townshiptour (bezocht in april 2014)

Review geschreven door fennie Verkammen-Zwijgers op 02 oktober 2016

Je wordt opgehaald per taxi en gaat begeleid de townships in. Geschiedenis over de townships worden verteld door een township bewoner wat natuurlijk veel gedetailleerder is. Je bezoekt een township kapper, township winkel, de verschillende wijken en natuurlijk koffie met iets lekkers bij haar thuis. Zo leer je de oorspronkelijke kliktaal, muziek en natuurlijk hoe een townshiphuisje nu echt is!

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Knysna

  • betaalbaar
  • echt zuid afrika voelen

Minpunten Knysna

  • gevaarlijk zonder begeleiding
Ultieme tip: Townshiptour Knysna
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors