Knysna
8,1
9,0 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
8,7 Locals
7,7 Restaurants
7,0 Veiligheid
8,0 Stranden

Knysna

door Getaway Travel

De stad Knysna is zonder twijfel de parel van de West-Kaap en de Tuinroute. Wil je relaxen op het strand maar houd je ook van avontuurlijke activiteiten in de omgeving? Dan is Knysna jouw plek. Hier kun je namelijk mountainbiken, kajakken, abseilen, raften, zwemmen of duiken en dat alles in een prachtige omgeving.

Oude bossen

Hiken kan ook. Je wandelt door de dichte bossen rond Knysna. Deze bossen zijn de oudste van heel Zuid-Afrika en groeien zelfs tot in het centrum. Behalve oude bomen en exotische planten en bloemen zie je hier ook de mooiste tropische vogels en vele soorten wildlife. Het strand ligt aan een lagune met helder blauw water, waar je kunt duiken snorkelen.

ZELF NAAR Knysna?

Bekijk alle 36 reizen naar Knysna

Of je neemt de boot om haaien, dolfijnen en walvissen te bekijken. In het binnenland liggen trek-, fiets en paardrijtochten door de bossen.

Oesters

Maar bezoek ook zeker de jachthaven en het centrum. Knysna is van een klein dorp uitgegroeid tot een stad met veel winkels, kleurrijke markten, live muziek en entertainment. De vele boetiekjes en interieurwinkels met houten snuisterijen zijn zeker de moeite waard om eens te verkennen. Knysna is bekend om haar oesters, deze zijn wereldwijd erg geliefd om hun aparte smaak. Dus het mag duidelijk zijn wat je hier het beste kunt eten. Ze hebben hier in juli zelfs het Knysna Oesterfestival.

Ooit leefde hier grote groepen wilde olifanten, maar door de jacht is het aantal ernstig geslonken. Tegenwoordig wordt er nog maar heel zelden eentje gezien.

Zandstenen kliffen

Voor een spectaculair uitzicht kun je een van de twee 'heads' bewandelen. Deze zandstenen kliffen lopen door tot het punt waar de lagune overloopt in de Indische Oceaan. Vanaf de head aan de oostkant heb je een adembenemend uitzicht over Knysna, de lagune en Leisure Isle. Aan de westkant ligt het Featherbed natuurreservaat.

Knysna ligt in West-Kaap, op zo'n 260 kilometer van Port Elizabeth.

Reizen Knysna

Meer Knysna

Reviews Knysna

Prachtig Knysna (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Joke van Dalen van der Kruk op 18 november 2018

Gezellig stadje aan een lagune.Ga zeker wandelen bij de Heads.Prachtige uitzichten!Er is ook een mooie golfbaan.Varen over de lagune leuk, maar niet bijzonder.Diverse gezellige restaurants aan de lagune.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Knysna

 • Bijzonder mooie natuur

Minpunten Knysna

 • ‘sAvonds allert zijn op straat
 • maar dat is Zuid-Afrika!
Ultieme tip: Rib and Rump.Gezellig steakhouse.Zeker de moeite.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Knysna Heads Gardenroute Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Maartje Albers op 04 december 2017

Knysna is een plaats met prachtige natuur en een prachtige omgeving. Als toerist voel je je erg welkom in Knysna en zijn er veel en goede faciliteiten. Het is een must-see langs de Gardenroute en er is genoeg te doen.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden
Ultieme tip: Knysna Heads is een must-see in Knysna
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Knysna; een indrukwekkende reiservaring (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Eric Zwaap op 12 november 2017

Knysna was voor ons onderdeel van onze rondreis door Zuid-Afrika. Een reis met eigenlijk alleen maar hoogtepunten die begon in Johannesburg en via o.a. het Kruger wildpark en andere mooie parken in Swaziland en het oosten doorging via de Tuinroute naar Kaapstad. Knysna stond voor ons met name in het teken van een bezoek aan een aantal townships. Van tevoren denk je een beeld te hebben (en toch ook weer niet) maar toch kun je je niet voorstellen wat je ter plekke ziet. Een grote leefgemeenschap van mensen die dagelijks struggelen om de dag door te komen. Behoorlijk aan hun lot overgelaten proberen ze er wat van te maken. En onder andere met financiële hulp vanuit rondleidingen zoals die van ons, proberen ze hun leven te verbeteren. En dat was ook het mooie van ons bezoek. Onze gids vertelde dat het geen 'mensjes kijken' zou zijn. Vooral omdat de bewoners weten dat het hen helpt. De gids was zeker noodzaak. Voor het verhaal eromheen maar toch ook voor de veiligheid. Je bent tenslotte een bezoeker in een moeilijke wereld.
Een bezoek aan een lokale winkel, de kleuterschool en een gezin waar we een heerlijke lunch kregen was in combinatie met de ervaring ter plekke hoe de mensen daar leven, een bijzonder moment van onze vakantie.

Pluspunten Knysna

 • vriendelijk stadje
 • goeie restaurants
 • prachtige baai
 • strand

Minpunten Knysna

 • eigenlijk geen echte minpunten
Ultieme tip: Absoluut het bezoek aan de township
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers

Knysna Townshiptour (bezocht in april 2014)

Review geschreven door fennie Verkammen-Zwijgers op 02 oktober 2016

Je wordt opgehaald per taxi en gaat begeleid de townships in. Geschiedenis over de townships worden verteld door een township bewoner wat natuurlijk veel gedetailleerder is. Je bezoekt een township kapper, township winkel, de verschillende wijken en natuurlijk koffie met iets lekkers bij haar thuis. Zo leer je de oorspronkelijke kliktaal, muziek en natuurlijk hoe een townshiphuisje nu echt is!

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Knysna

 • betaalbaar
 • echt zuid afrika voelen

Minpunten Knysna

 • gevaarlijk zonder begeleiding
Ultieme tip: Townshiptour Knysna
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors