The Karoo

The Karoo

door Getaway Travel

The Karoo is een eindeloos, droog gebied dat zich uitstrekt van de binnenlanden van Oost-Kaap tot de Indische Oceaan. Het beslaat bijna een derde van Zuid-Afrika. The Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap met gigantische vlaktes, majestueuze bergen en historische plaatsen. De inheemse bevolking, de Khonia, noemden deze streek The Karoo, oftewel 'het land van de grote dorst'.

Klein en Groot Karoo

De Hollandse kolonisten vonden het in eerste instantie niet zo'n prettig gebied. In 1795 omvatte de Kaapkolonie de hele Karoo. De halfwoestijn werd verdeeld in Klein Karoo en Groot Karoo. De Kleine Karoo ligt meer naar het westen, tussen de Swartberg, de Langeberg- en Outeniqua-ketens. Dit gebied is wat groener dan de Grote Karoo, dat meer naar het noorden ligt en waar minder regen valt. In september regent het ook in de Grote Karoo en veranderen valleien in grote bloemenzeeën.

ZELF NAAR The Karoo?

Bekijk alle 29 reizen naar The Karoo

Natuurreservaten

In The Karoo bevinden zich verschillende mooie natuurreservaten. Karoo Nature Reserve is een gebied waar de typische Karoo-landschappen samenkomen en waar veel vogelsoorten, bergzebra's, hartebeesten, koedoes en blesbokken leven. Karoo National Park is enorm groot en omvat onder andere de ruige Nuweveld Mountains. Hier kun je veel soorten dieren spotten en mooie wandelingen maken.

Het Mountain Zebra National Park is ook zeker een aanrader. Er liggen enkele leuke plaatsjes in The Karoo met nog een typische Karoo-architectuur. Dit zijn zandstenen boerenhuizen met brede veranda's. De temperaturen liggen in december en januari erg hoog, het kan zo'n 45 graden Celsius worden, terwijl het juni en juli kan vriezen en sneeuwen.

Reizen The Karoo

Meer The Karoo

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors