Klein Karoo

Klein Karoo

door Getaway Travel

The Karoo beslaat ongeveer een derde van heel Zuid-Afrika en wordt vaak ingedeeld in Klein en Groot Karoo, maar precieze grenzen zijn er niet. Klein Karoo ligt grotendeels in West-Kaap, tussen de bergketens Outenique, Langeberg en Swartberg. Klein Karoo is een kleurrijk gebied met hoge kliffen, diepe kloven, rivieren met kristalhelder water, inheemse flora en majestueuze bergen.

Het is er erg vruchtbaar en er groeien verschillende soorten fruit, noten en tabak.

ZELF NAAR Klein Karoo?

Bekijk alle 3 reizen naar Klein Karoo

Wijnroutes

Je kunt hier mooie wijnroutes maken langs leuke plaatsen als Barrydale, Ladysmith en Oudtshoorn. Klein Karoo is het meest diverse wijngebied van Zuid-Afrika. Er heersen verschillende klimaten en het landschap varieert sterk. Het is de meest oostelijke regio en strekt zich uit van Montagu tot Oudtshoorn. Hier worden enkele zeer goede wijn- en cognacsoorten geproduceerd waaronder de Muskadels, stevige Cabernets en lichtere wijnen.

Wijnhuizen

De gebieden rond Calitzdorp en De Rust herbergen enkele prominente wijnkelders en ook bekende wijnhuizen als Die Krans en Bokrans vinden hier hun oorsprong. De Klein Karoo Wine Route begint in Montagu en komt langs Barrydale, Ladismith, Calitzdorp en eindigt in Oudtshoorn. In Calitzdorp bevinden zich vijf goede wijnkelders. Hier vindt in juli een port festival plaats.

Andere attracties

Andere attracties in dit gebied zijn onder andere de Swartberg Pass, het plaatsje Prince Albert en de Gamkasberg Nature Reserve. Dit laatste natuurreservaat verandert in de lente in een gigantische bloemenzee waar je mooie wandelingen kunt maken. Onderweg spot je enkele bavianen, zebra's en antilopen.

Klein Karoo ligt in het oosten van West-Kaap en is te bereiken via de R62 en de N2.

Reizen Klein Karoo

Meer Klein Karoo

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors