Paarl

Paarl

door Getaway Travel

Paarl kan zich meten aan de grote wijnstad Stellenbosch, maar is een stuk minder toeristisch. De stad is gesticht in 1720 door Nederlanders en vernoemd naar de op een reusachtige parel lijkende rots, boven op de nabijgelegen berg, de Paarlberg.

Paarl is vanwege de apartheidsstrijd ingedeeld in een gebied boven de Bergrivier, Paarl, en een gebied onder de Bergrivier, Oost Paarl. In Oost Paarl wonen de gekleurde Zuid-Afrikanen. Hoewel men sinds 1990 vrij is in de woonkeuze, wordt daar nog weinig gebruik van gemaakt.

ZELF NAAR Paarl?

Bekijk alle 14 reizen naar Paarl

Beste wijnen

De industrie in de stad bestaat uit textiel- en metaalfabrieken. Paarl ligt in de vruchtbare Berg River Valley. Dit gebied is vooral bekend vanwege de Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging (KWV); de grootste wijncoöperatie van Zuid-Afrika. Hier worden enkele van de beste wijnen van Zuid-Afrika geproduceerd.

Dit gebeurt ook in het nabijgelegen Nederburg, een elegant landhuis in Kaaps-Hollandse stijl en waarschijnlijk het bekendste wijnhuis van Zuid-Afrika. De wijnveiling van Nederburg, die elk jaar in april wordt gehouden, is een belangrijk sociaal en zakelijk gebeuren. In Paarl kun je ook een ballontocht over de wijngaarden maken.

Afrikaanse Taalmonument

Je vindt in Paarl ook het Afrikaanse Taalmonument en een Taalmuseum. Volgens sommigen is het Afrikaans als taal vanuit hier vastgelegd. Op 11 februari 1990 werd Nelson Mandela vrijgelaten uit de Victor Verster-gevangenis nabij Paarl. Dit is de gevangenis waar hij de laatste twee jaar van zijn gevangenschap doorbracht. De gevangenis is nog steeds in gebruik dus je moet je troosten met een kijkje van buitenaf.

Paarl ligt in West-Kaap, op zo'n zestig kilometer van Kaapstad.

Reizen Paarl

Meer Paarl

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors