iSimangaliso Wetland Park Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

iSimangaliso Wetland Park

door Getaway Travel

Het Greater St. Lucia Wetland Park werd in 2007 omgedoopt tot het iSimangaliso Wetland Park. Het park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 hectare.

Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

ZELF NAAR iSimangaliso Wetland Park?

Bekijk alle 63 reizen naar iSimangaliso Wetland Park

Zeefossielen

Dikke beboste kustduinen, waarvan sommige tot de grootste begroeide duinen ter wereld behoren, scheiden de zee van het land langs de 280 kilometer lange kust. In dit park ga je terug in de tijd in de zandbossen van de fossielrijke, westelijke stranden van Lake St Lucia. Hier laten de sedimentaire rotsen een verbazingwekkend goed bewaarde collectie zeefossielen zien van uitzonderlijke wetenschappelijke en geografische betekenis.

Natuurbeschermingsgebied

Het iSimangaliso Wetland Park is een van de weinige, onbedorven natuurgebieden ter wereld en maakt deel uit van een drielanden-ecotoerismeproject: het Lubombo Spatial Development Initiative. Aan dit initiatief doen zowel Zuid-Afrika als Mozambique en Swaziland mee en het is geïnitieerd door Nelson Mandela. De bedoeling is dat de grenspoorten worden neergehaald zodat een enorm 'Big Five'-natuurbeschermingsgebied delen van alle drie de landen zal beslaan. Op de website van Isimangaliso Westland Park vind je meer over het ecotoerismeproject en andere praktische informatie.

Reizen iSimangaliso Wetland Park

Foto's & video's iSimangaliso Wetland Park

Meer iSimangaliso Wetland Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors