Madikwe Game Reserve
8,7
9,5 Algemene ervaring
8,0 Natuur
9,0 Stranden
10,0 Wildlife
8,5 Overige activiteiten
7,5 Bereikbaarheid

Madikwe Game Reserve

door Getaway Travel

In 1991 werd het Madikwe Game Reserve opgericht. Niet alleen om het wildlife en de omgeving te beschermen, maar ook om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. Met het gigantische project Operation Phoenix werden meer dan 10.000 dieren naar het gebied gebracht. Deze dieren behoorden ooit tot de inheemse fauna van dit gebied, maar werden vrijwel uitgeroeid door de jacht en het aanleggen van boerderijen.

Waarom Madikwe Game Reserve?

Madikwe staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren. De kans dat je zicht krijgt op de Big Five of andere dieren zoals giraffen, zebra's, nijlpaarden en talloze vogelsoorten is groot! Wat Madikwe onderscheidt van sommige andere wildreservaten in Zuid-Afrika, is dat het een malaria-vrij gebied is. Dit betekent dat je kunt genieten van een safari-ervaring zonder je zorgen te maken over malariabesmetting. En voor wie luxe wilt verblijven tijdens een safari, biedt het park een scala aan lodges en accommodaties die harmonieus samensmelten met de omringende natuur. 

ZELF NAAR Noordwest?

Bekijk alle 9 reizen naar Noordwest

Big Five

Het project Operation Phoenix duurde maar liefst zeven jaar en de dieren werden uit verschillende regio's van zuidelijk Afrika gehaald. Tegenwoordig leeft zelfs de Big Five in het Madikwe Game Reserve. Daarnaast vind je er alle andere belangrijke soorten wildlife en nog eens meer dan 350 soorten vogels.

Het Madikwe Game Reserve is nummer vier op de ranglijst van grootste game reserves in Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land, want velen laten het links liggen.

Landschap

Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte grasvelden, bossen, rotsachtige heuvels en bergen. Het is een prachtig, nauwelijks ontdekt park in een unieke, bijna mythische omgeving. Het is een goed alternatief voor het vrij drukke Krugerpark.

Het reservaat is malariavrij en erg toegankelijk voor kinderen. Je moet er wel minstens een nachtje blijven logeren, dus reserveer van tevoren accommodatie in een van de lodges of kampeerterreinen.

Het Madikwe Game Reserve ligt in het uiterste noorden van de provincie Noordwest en is te bereiken via de R49 vanaf Rustenburg, via Zeerust. Op de website van Madikwe Game Reserve vind je meer over de landschappen en andere praktische informatie.

Reizen Noordwest

Meer Madikwe Game Reserve

Reviews Madikwe Game Reserve

Een ervaring om nooit te vergeten (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Lisa Clement op 09 december 2019

Madikwe game reserve is een enorme aanrader. Een kleinschalig park met een grote variatie aan dieren. Deze combinatie zorgt ervoor dat je de dieren van dichtbij kan zien, zonder gestoord te worden door andere bezoekers. Daarnaast is het personeel erg servicegericht. Ze staan dag en nacht voor je klaar met een lach op hun gezicht. Kortom, een ervaring om nooit te vergeten!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Madikwe Game Reserve

 • mooi
 • luxe
 • vriendelijk personeel
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je deel kan nemen aan een diner in de Bush. Dineren tussen verschillende fakkels in de wildernis. Heel gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig wildlife ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Janet de Boer op 20 november 2017

2015 en 2016 naar Mosetlha eco lodge in Madikwe Hsme reserve geweest.
Basic camp met geen electricity (olielampen of stromend water (water uit de tank halen), ze koken heerlijke Afrikaanse gerechten op open vuur.
2 x per dag op een game drive, the big 5 gezien van heel dichtbij (wat een geweldige ervaring)

Ultieme tip: Ga naar Mosetlha bushcamp voor de ultieme wildlife ervaring. Open kamp waar wilde dieren ook doorlopen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marlot van den Brink op 13 juni 2017

Madikwe Game Reserve is een prachtige plek om te verblijven en op safari drives te gaan. Het was een fantastische ervaring. Wat een bijzonder park en prachtige dieren! Geweldige game drives met onze gids vanuit ons verblijf (Mosetlha Bush Camp & Eco Lodge) die echt alles wist te vertellen en er ook alles aan deed om elke drive weer onvergetelijk te maken. We hebben onwijs genoten van onze 4 dagen daar. Aanrader!

8,6
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Madikwe Game Reserve

 • Super drivers
 • Heerlijk eten
 • Schoon
 • Bijzonder gebied
Ultieme tip: Mosethla Bush Camp & Eco Lodge, dit was geweldig! Geweldig bijzonder personeel, waanzinnig lekker eten en alles verzorgd en schoon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Game drive (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Rene Bakker op 10 december 2016

Madikwe Hills, hemel op aarde. Beste accommodatie ooit, een hele hoge standaard! Wat een geweldig grote lodge met indrukwekkende uitzichten over de bush en waterpoel. Uiteindelijk was het de totale staff (vooral Noël en Johannes) die ons verblijf onvergetelijk maakte!

Pluspunten Madikwe Game Reserve

 • ligging
 • privacy
 • eten
Ultieme tip: De safari zelf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors