Rondreis Zuid-Afrika in twee weken
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Plaatsen
10,0 Wandelingen
10,0 Bereisbaar

Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

door Marleen de Keyzer

Kaapstad, het Krugerpark, de Garden Route en de Drakensbergen, het liefst wil je álles zien. Maar je hebt maar twee weken. Dat gaat lastig worden in een land dat ongeveer dertig keer zo groot is als Nederland.

Voor een rondreis door Zuid-Afrika in twee weken moet je keuzes maken. Wij raden aan om je te focussen op de Kaap. Van Kaapstad naar Port Elizabeth met een stukje Garden Route. Benieuwd? Wij stippelen de route voor je uit!

De mooiste bezienswaardigheden in twee weken Zuid-Afrika

Je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken begint in Kaapstad. Natuurlijk wil je genoeg tijd hebben om de Moederstad te ontdekken, dus deel je tijd slim in. Neem vroeg in de ochtend al de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, in de middag is het toch vaak te mistig. Wandel daarna door het kleurrijke Bo-kaap, bezoek de Company's Gardens en neem een kijkje bij het District Six museum. Doe een drankje bij V&A Waterfront of Camps Bay en eet een hapje in Long Street.

Dan is het tijd om de auto te pakken en de oceaan te volgen richting Port Elizabeth. Waai uit bij Kaap de Goede Hoop, spot walvissen in Hermanus en proef van de Zuid-Afrikaanse wijnen in Stellenbosch of Franschhoek. Maak ook een stop in Oudtshoorn, waar je struisvogels ontmoet.

Als je verder rijdt, kom je op een deel van de Tuinroute terecht. Je eerste stop op deze schitterende kustroute is Knysna, een levendig stadje gelegen aan een adembenemende lagune waar je heerlijke oesters eet. Je schiet vervolgens nog een aantal 'jaw dropping' panorama's, voordat je aankomt in Tsitsikamma National Park. Maak een wandeling, spot vogels of duik de onderwaterwereld in.

Begin je toch te balen dat je het Kruger niet kan bezoeken? Nergens voor nodig! In het Addo Elephant National Park spot je ook de Big Five en laat dit nou de volgende stop zijn op je route. Hier leeft zelfs de Big Seven: er zwemmen ook walvissen en witte haaien rond, die heb je niet in het Krugerpark.

Port Elizabeth vormt het eindpunt van je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken. Relax hier nog even aan het strand, voordat je alweer het vliegtuig naar huis pakt.

Beste reistijd

Ben jij van plan om twee weken door Zuid-Afrika te reizen? De beste periode om te gaan is de Zuid-Afrikaanse lente. Tussen juli en december is alles volop in bloei en spot je walvissen bij Hermanus. Bovendien vermijd je de zomerse drukte van het hoogseizoen.

We raden je aan genoeg tijd te nemen om Kaapstad te ontdekken. Als je zo'n drie dagen in de Moederstad verblijft, heb je in de overgebleven anderhalve week voldoende tijd om naar Port Elizabeth te rijden.

Routebeschrijving

De route voor je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken loopt grotendeels over de N2 langs de kust met als beginpunt Kaapstad. Bij Stellenbosch volg je een stukje Wijnroute, bij Knysna een stukje Tuinroute. In Port Elizabeth pak je het vliegtuig terug naar de Moederstad.

Ben jij enthousiast over deze reisroute? Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika!

Fotocredits: John Hickey-Fry | Vlaz Ha

Like deze pagina

Reizen Zuid-Afrika

Reviews Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

Kruger park puur avontuur. (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Hilda Steffanie op 29 juni 2017

In het Krugerpark de big 5 spotten is puur avontuur. Langs de kust met de bazz bus. Veel klimaten met prachtige natuur. De locale bevolking is heel behulpzaam en de hostels zijn er prima. Grote aanrader is de Sani pas.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

  • avontuur

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

  • Lange reistijden
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Familiereis Zuid-Afrika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door WILMA Bronmans op 29 mei 2017

Deze onvergetelijke reis met Sawadee gemaakt samen met mijn dochters. Genoten van natuur, cultuur en gastvrijheid van dit bijzondere land. Goed georganiseerd. En niet te vergeten: we hebben de BIG FIVE gezien tijdens geweldige safari's.

Ultieme tip: Kaapstad is een mooie stad. Maak een reis door de stad met een open dubbeldekker en ontdek zo de leukste plekjes van de stad. Ook Swaziland en Krugerpark waren geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors