Rondreis Zuid-Afrika in twee weken Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!
9,0
9,4 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,5 Plaatsen
8,7 Wandelingen
8,9 Bereisbaar

Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

door Marleen de Keyzer & Anouk Jansen

Kaapstad, het Krugerpark, de Garden Route en de Drakensbergen, het liefst wil je álles zien. Maar je hebt maar twee weken. Dat gaat lastig worden in een land dat ongeveer dertig keer zo groot is als Nederland. 

Voor een rondreis door Zuid-Afrika in twee weken moet je keuzes maken. Wij raden aan om je te focussen op de Kaap. Van Kaapstad naar Port Elizabeth met een stukje Garden Route. Benieuwd? Wij stippelen de route voor je uit!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 217 reizen naar Zuid-Afrika

Waarom de route Zuid-Afrika in twee weken?

Om te beginnen: de Kaap zit vol met verborgen parels en diversiteit in landschappen. Niet voor niets dat het populaire programma Wie is de Mol zich in 2023 voor de tweede keer in Zuid-Afrika afspeelde! Van gezellige kustplaatsjes en de Zuid-Afrikaanse onderwaterwereld ontdekken tot het spotten van wildlife in een van de mooiste nationale parken: Zuid-Afrika is een ontzettend veelzijdig land met spectaculaire highlights. Bovendien:

 • Begint de route in het veelzijdige en gezellige Kaapstad.
 • Vallen bezienswaardigheden als de Tafelberg en het Addo Elephant National Park onder de hoogtepunten van deze rondreis door Zuid-Afrika. 
 • Zie je binnen twee weken een groot deel van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft.
 • Kun je na een drukke rondreis vol prikkels lekker uitrusten bij het strand in Port Elizabeth.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de route?

Het hoogtepunt van de route Zuid-Afrika is beslist het Addo Elephant National Park waar je in een 4WD-auto rijdt en de Big Five spot. Daarnaast zit de kust vol met pareltjes zoals het avontuurlijke Tsitsikamma National Park, walviswalhalla Hermanus en de kustplaatsjes Knysna en Port Elizabeth. 

Toch liever wat cultuur snuiven? Dat kan tijdens een wijntour in Stellenbosch! Maar natuurlijk mogen we de veelzijdige stad Kaapstad ook niet overslaan. Hier kun je je weken vermaken op het strand, met eten in de gezellige wijkjes of al hikend naar de top van de Tafelberg.

Hoe lang is de route voor Zuid-Afrika in twee weken?

De route Zuid-Afrika in twee weken is 914 kilometer lang. In theorie kun je deze afstand in één dag rijden, maar dat is natuurlijk zonde. In twee weken heb je genoeg tijd voor de zeven stops onderweg. We hebben de allermooiste voor je uitgekozen!

Wat is het begin- en eindpunt van deze reisroute door Zuid-Afrika? 

Het startpunt van deze route door Zuid-Afrika is Kaapstad. In twee weken rijd je via de mooiste bezienswaardigheden van de Kaap naar Port Elizabeth. Daar pak je het vliegtuig terug naar de Moederstad. 

Land je met het vliegtuig in Johannesburg? Dan kun je de route beginnen bij het originele eindpunt, in het Addo Elephant National Park. Het park ligt 962 kilometer bij Johannesburg vandaan, wat ongeveer tien uur rijden is. Desondanks is ons advies om voor deze rondreis door Zuid-Afrika in Kaapstad te landen, om zo min mogelijk tijd te verspillen. 

Wat is een goede planning voor twee weken Zuid-Afrika? 

Dag 1 tot 3 - Je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken begint in Kaapstad. Natuurlijk wil je genoeg tijd hebben om de Moederstad te ontdekken, dus deel je tijd slim in. Neem vroeg in de ochtend al de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, in de middag is het toch vaak te mistig. Wandel daarna door het kleurrijke Bo-kaap, bezoek de Company's Gardens en neem een kijkje bij het District Six museum. Doe een drankje bij V&A Waterfront of Camps Bay en eet een hapje in Long Street.

Dag 4 tot 7 - Dan is het tijd om de auto te pakken en de oceaan te volgen richting Port Elizabeth. Waai uit bij Kaap de Goede Hoop, spot walvissen in Hermanus en proef van de Zuid-Afrikaanse wijnen in Stellenbosch of Franschhoek. Maak ook een stop in Oudtshoorn, waar je struisvogels ontmoet.

Dag 8 tot 9 - Als je verder rijdt, kom je op een deel van de Tuinroute terecht. Je eerste stop op deze schitterende kustroute is Knysna, een levendig stadje gelegen aan een adembenemende lagune waar je heerlijke oesters eet. Je schiet vervolgens nog een aantal 'jaw dropping' panorama's, voordat je aankomt in Tsitsikamma National Park. Maak een wandeling, spot vogels of duik de onderwaterwereld in.

Dag 10 tot 11 - Begin je toch te balen dat je het Kruger niet kan bezoeken? Nergens voor nodig! In het Addo Elephant National Park spot je ook de Big Five en laat dit nou de volgende stop zijn op je route. Hier leeft zelfs de Big Seven: er zwemmen ook walvissen en witte haaien rond, die heb je niet in het Krugerpark.

Dag 12 tot 14 - Port Elizabeth vormt het eindpunt van je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken. Relax hier nog even aan het strand, voordat je alweer het vliegtuig naar huis pakt.

Wat is de beste reistijd voor twee weken door Zuid-Afrika?

De beste reistijd voor deze rondreis door Zuid-Afrika is de periode tussen juli en december. Dit is de Zuid-Afrikaanse lente, waardoor alles volop in bloei staat en ook de Tuinroute op z’n mooist is. Bovendien is dit de beste periode om walvissen te spotten bij Hermanus en vermijd je ook nog eens de zomerse drukte van het hoogseizoen. 

We raden je aan genoeg tijd te nemen om Kaapstad te ontdekken. Als je zo'n drie dagen in de Moederstad verblijft, heb je in de overgebleven anderhalve week voldoende tijd om naar Port Elizabeth te rijden.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Hoe bereik ik de route Zuid-Afrika in twee weken?

De route Zuid-Afrika in twee weken is het best te bereiken vanuit Kaapstad, het startpunt van de rondreis. Het is dus wel zo handig om op Kaapstad te vliegen. Vanuit daar trek je richting de kust tot aan Port Elizabeth.

Met welke reisorganisaties kan ik de route Zuid-Afrika in twee weken afleggen?

Als je liever niet op eigen houtje de route Zuid-Afrika in twee weken aflegt, is er gelukkig nog een scala aan reisorganisaties die de leukste reizen voor een vakantie naar Zuid-Afrika in twee weken voor je verzorgen. Elke organisatie is gespecialiseerd in een ander soort reis. Van groepsreizen, familiereizen en luxe reizen tot individuele reizen, fly-drives en camperreizen. De experts van Zuid-Afrika.nl hebben hun koppen bij elkaar gestoken en de beste reisorganisaties voor je rondreis door Zuid-Afrika in twee weken voor je uitgezocht.

Wat raden andere bezoekers van de route Zuid-Afrika in twee weken aan?

Benieuwd wat andere mensen vonden van de route Zuid-Afrika in twee weken of de bezienswaardigheden onderweg? Op Zuid-Afrika.nl verzamelen we koffers vol met tips van reizigers die je voorgingen. Lees bijvoorbeeld de reviews over de route Zuid-Afrika in twee weken, de reviews over het Addo Elephant National Park of de reviews over Knysna. En laat je inspireren!

In de buurt van de route Zuid-Afrika in twee weken:

Mosselbaai
Chapman's Peak Drive
Robbeneiland
Graaff Reinet

Ook populair in Zuid-Afrika:

Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad
Panoramaroute
Rondreis Zuid-Afrika in drie weken
Sani Pass
Route 62

Belangrijke links:

SANParks
South African Tourism

Reizen Zuid-Afrika

Reviews Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

Meerkattensafari (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door carry zandstra op 26 november 2019

In twee weken hebben wij gereisd van Kaapstad via de kust naar Addo en via het binnenland weer terug.
Prima te doen met een gehuurde auto (automaat). Prachtige natuur, veel mooie dieren gezien (pinguïns, moeder walvis met kleintje, bavianen, struisvogels, hartenbeest, kudu's, gnoe, zebra, olifanten, poembha, stokstaartjes, buffels, leeuw en leeuwin, prachtige vogels, zeeleeuwen en nog meer!

Ultieme tip: Wandel 9,4 km route van Robberg (Plettenberg Bay) naar cape Seal. Ga van 4 a 4,5 uur wandelen en klimmen uit en neem pauze's om van de zeeleeuwen en de woeste golven te genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Twee afwisselende Zuid-Afrikaanse weken (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Daphne van Dongen op 18 november 2019

Wat een grandioos land! Kaapstad is een bruisende, kleurrijke stad. Kaap de Goede Hoop is, in combinatie met Boulders Beach en de vele pinguïn bewoners, echt een dagje waard. Ook wijngebied Frabschhoek en z'n wijntram zijn een absolute aanrader. Heerlijk rondrijden door mooie natuur en wijntjes proeven. Safari park Waterberg is absoluut prachtig. Voor die prijs krijg je een prachtige lodge en garantie op een rustig gebied met grote kans op het spotten van mooie dieren. Er is overal zoveel te doen, ik heb nu al een lijstje om voor terug te komen!

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
10 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • vriendelijke locals
 • gunstige prijzen
 • mooie natuur
 • afwisselende activiteiten
 • fijn klimaat
 • heerlijk eten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • niet allemaal makkelijk bereikbaar
Ultieme tip: Restaurant Foliage in Franschhoek serverveert heerlijke gerechten - die eruitzien als schilderijtjes - geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse keuken, voor geweldige prijzen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Individuele rondreis Zuid Afrika (bezocht in september 2018)

Review geschreven door E.A. Booijink op 30 december 2018

Fantastische reis, prachtige natuur en wildlife gezien. Heel afwisselend, met Blyde Canyon en de Panoramaroute, de gamedrives in Kruger Park, Hlane NP in Swaziland en Hluhluwe NP, de nijlpaarden en krokodillen in de wetlands van St Lucia en als laatste het magische uitzicht in Drakensbergen.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Prachtige en afwisselende natuur
 • Spannende gamedrives
 • Aardige mensen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Soms is het lastig de juiste route te vinden.
Ultieme tip: Zelf rijden is prima te doen, zorg wel zelf voor een up to date navigatiesysteem. Probeer niet teveel in te korte tijd te proppen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 weken hoogtepunten van zuidelijk Zuid-Afrika (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Romana van der Holst-Blokker op 24 november 2018

Alle plekken waar we geweest zijn, waren onvergetelijk. Gestart, na de aankomst op Kaapstad, in het wijngebied bij Stellenbosch, gefietst en wijn geproefd. Door naar Oudtshoorn voor de struisvogels. 2 dagen in de buurt van Addo Elephant park, daarna 2 dagen in een private park verbleven, door naar Tsitsikamma en via Heidelberg terug naar Kaapstad.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Goede wegen
 • aardige mensen
 • mooie natuur
 • overweldigend
 • afwisselend
Ultieme tip: Private park Sibuya game drive. Luxueuze tenten en een schitterend park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat een prachtig land (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marjolein Straaijer-Frank op 18 november 2018

Een ideale manier om Zuid Afrika te leren kennen.
Het noorden - stukje Panoramaroute en Krugerpark
Het zuiden - pinguins, walvissen, wijnen en Kaapstad
Vriendelijke mensen, prima accommodaties en heerlijk weer !!

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • lekker eten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • vol programma
Ultieme tip: Neem een extra batterij mee voor je fotocamera. Die heb je cht nodig!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marjolein Straaijer-Frank op 18 november 2018

Wat een prachtig land is Zuid Afrika ; we hebben fantastische game drives gemaakt en alles wat er over gezegd wordt is waar!
Overweldigende ervaring met wildlife.
Wel een druk programma om in 2 weken een rondreis te maken ; goede reden om terug te keren

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • gane drives
 • lekker eten
 • lieve mensen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • te weinig tijd
 • te vol programma
Ultieme tip: Neem een extra batterij mee voor je fotocamera, die heb je echt nodig!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

geweldig (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Petra van Rooij op 14 november 2018

Zuid Afrika is een super mooi land. De wildparken zijn zo bijzonder om te zien ookal heb je geen garantie voor alle dieren. Een land wat zeker de moeite waard is om voor meerdere weken te bezoeken. Een echte aanrader

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • goed betaalbaar

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • veel zwerf afval
Ultieme tip: Bezoek het kruger park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zien en beleven! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Cynthia Gallardo Robles op 12 november 2018

Samen met mijn moeder ben van 1 tm 15 september in Zuid-Afrika geweest met het reisgezelschap van Fox. Allereerst een week rondom Johannesburg waarbij mijn persoonlijke hoogtepunt toch wel de 2 dagen Krugerpark waren waarbij we alle 5 van de Big five hebben kunnen afstrepen! Ook de wijken (townships) in Soweto hebben diepe indruk gemaakt in het grote contrast van rijkdom naast ondenkbare armoede en het welbekende Nelson Mandela huis die zich hier bevind en Hector Pietersen Square... De allerleukste route vond ik zelf de Panorama route (waar deze foto gemaakt is) langs de Blyde River Canyon, Burke’s Luck Potholes en God’s Window!
Na week 1 zijn we naar Kaapstad gevlogen waar we een week rondom Kaapstad hebben gereist. Hoogtepunten hier waren Kaapstad zelf en Stellenbosch waarbij je zeker een van de vele wijngaarden bezocht moet hebben! Uiteraard is ook een bezoek aan Kaap de Goede Hoop & Cape Point een must-see en een tripje naar Robbeneiland, het eiland van Nelson Mandela’s gevangenis.

Deze reis is niet na te vertellen... Dit moet je absoluut beleven! Je ziet en ervaart zó veel, zo veel indrukken, zo veel onbeschrijflijk mooie plekken en een ontzettend vriendelijke bevolking!! Ik ga zéker nog een keer terug!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Plaatsen
7 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Veel bezienswaardigheden
 • Leert je groep goed kennen
 • Goede eerste indruk
 • Highlights
 • Smaakt naar meer!

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Te weinig relaxtijd
 • Te snel van ene naar andere plek
 • Veel tijd in de bus
 • Weinig eigen tijd in te vullen
Ultieme tip: Verblijf in Hannah Lodge in Ohrigstad! Geweldige hutjes, ontzettend vriendelijk personeel, beschikke over hun eigen National Park!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdige reis door een prachtig land (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Manouk van Asten op 12 november 2018

Bij Budgetsafari (aanrader!!) hebben wij een tweeweekse rondreis door Zuid-Afrika geboekt in januari. Onze reis begon in Johannesburg, waarna wij doorgingen naar Drakensbergen, St Lucia, Swaziland, Kruger National Park, Sabie en toen weer terug naar Johannesburg. Tijdens deze bijzondere reis hebben wij niet alleen genoten van het op safari gaan, maar ook van de prachtige natuur en bijzondere ervaringen. Zo kan je in Drakensbergen heerlijk wandelen door de bergen en heb je bij Sabie de prachtige Panorama-route en de minder bekende watervallen route. In Swaziland sliepen we in een Beehive tussen het klein wild en in het Krugerpark hebben we vier dagen lang genoten van allerlei wilde dieren. Een reis om nooit meer te vergeten!

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • prachtige natuur
 • wild spotten
 • bijzondere ervaringen
 • lekker weer in onze winter

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Minder culturele activiteiten
Ultieme tip: Volg bij Sabie niet alleen de Panorama-route, maar combineer deze met de watervallen route!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Big Five meets big five (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Marouschka Rijnhout-Wijffels op 12 november 2018

Bijzondere reis om met het gezin te maken. Iedere dag wordt er nog wel over gesproken. Kaapstad is een mooie plek om te starten als je jog nooit buiten Europa geweest bent. Er komen toch veel indrukken of je af en zeker bij de kinderen. Tafelberg moet je niet plannen maar s morgens de gordijnen opdoen en is het helder dan gelijk gaan. Vaak ligt hij in de wolken en dan mis je het adembenemende uitzicht. Rondje kaap de goede hoop is geweldig en lekker afwisselend als je stopt in surfparadijs Muizenberg, Boulders Beach met zijn kolonie pinguïns en de rit naar het zuidelijkste puntje met de dieren om je heen.
Wij hebben bewust voor een township toer gekozen met een privé gids en hebben gesproken met Shooter een lokale bewoner in zijn huisje. Zijn verhaal van 45 minuten is onwerkelijk voor ons als blanke maar wel de realiteit van de apartheid. Een ervaring die ik zeker aanbeveel.
Het wijngebied Franschhoek is mooi maar met kinderen minder beleving. Wij waren er maar twee dagen en dat was meer dan genoeg vonden zij.
Het Kruger Park hebben we de tweede week bezocht. De kroon op de reis want dag 1 hadden we de big five al mogen spotten en aanschouwen. Zo indrukwekkend en mooi en van zo dichtbij hooguit 25 meter. In raad een game safari aan dat is het leukst en zie je het meest. Wij hebben zelfs met hun gepicknickt in de vrije natuur tussen de dieren. 3 dagen game drive en 2 dagen zelf verplaatsen door het Kruger Park met overnachtingen in de rest Camps. Andere ervaring maar als gezin heel leuk. Primitief pannenkoeken bakken als ontbijt heeft toch wel iets safariachtigs.
De reis sluiten we af in White River en bezoeken Gods window, graskop, de watervallen en oud cultuurdorp en de meest bijzondere plek de boskombuis. Een restaurant in een vergeet hoekje omringt door een paradijs van natuur en dames die koken op de braai. Zorg voor contant geld, pinnen kan niet. In alle rust kun je daar een dag genieten. De reis eindigt bij het standbeeld van Mandela in Pretoria.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • aardige lokals
 • betaalbaar
 • diversiteit
 • veilig

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • te kort
Ultieme tip: Kruger park bezichtigen met een game drive en eten bij de boskombuis omgeving White River.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een ervaring met mijn kleinzoon (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Hans van der Mooren op 31 december 2017

Na een relaxte heenreis met KLM van Schiphol naar Johannesburg de eerste nacht doorgebracht op korte afstand van het vliegveld in een heerlijk en rustig hotel. Daar maakten we al kennis met de vriendelijkheid van de bevolking, hetgeen de gehele reis dezelfde ervaring bleek. Via schitterende luxueuze 5 sterren lodges, mooie hotels tot spannende tented camps. Wat een ervaringen. Indrukwekkende game drives en mooie vergezichten. Ook de restaurants waren een genot. Fantastisch gegeten voor ongelofelijk lage prijzen. We hebben zelf gereden van Johannesburg, door Swaziland, naar de kust tot Durban en weer terug naar Johannesburg. Perfect begaanbare wegen. Lage brandstofprijzen. Ik heb een flink aantal verre teizen gedaan. Deze behoort bij mijn top drie!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
nvt Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Individuele reis maakt het mogelijk om langer te genieten van plekken
Ultieme tip: Game drives vanuit kleine lodges (5 tot 10 kamers) waren voor ons de beste. Wij waren bijvoorbeeld in Toro Yaka Bush Lodges. Wat een vriendelijke eigenaren en staff.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Gert Bosman op 03 december 2017

We hebben geweldig genoten van onze reis door Zuid Afrika met eigen auto.
Ondanks dat het er winter was hebben we prachtig weer gehad en veel gezien van landschap tot wilde dieren.
De mensen waren er erg vriendelijk en het eten goed betaalbaar voor een schappelijke prijs.
onze reeds door Arke geboekte hotels waren van een uitstekende kwaliteit.
Ik hoop zeker nog een keer terug te gaan.
Fam Bosman

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • aardige mensen
 • betaalbaar
 • vrijheid
 • natuur
 • lage benzine prijs

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • te veel te zien
 • afstanden
Ultieme tip: Haal eruit wat erin zit ,de 2 weken vlogen voorbij met al het moois dat we gezien hebben
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zuidafrika (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Anthony Klever op 19 november 2017

Zuidafrika... wat mis ik het nu al. Het warme weer, de gastvrije mensen, de schitterende natuur. We hebben een rondreis gemaakt van twee weken. Na een paar dagen gerelaxed te hebben in Kaapstad zijn we naar Port-Elizabeth gevlogen en van daaruit met een auto de tuinroute terug naar Kaapstad gedaan. Een must, of als je van mooie reizen houdt: doen! De cango caves, de pitoreske dorpjes, robben eiland, de tafelberg, etc. Veel te weinig tijd voor zoveel moois. Ik heb heimwee, ik wil terug..

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • gastvrijheid
 • betaalbaar
 • natuur
 • weer

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • niets
Ultieme tip: Cango caves
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Thuiskomen in een geweldig mooi land (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Jenny de Back op 17 november 2017

Een rondreis West-Kaap gedaan. De eerste keer naar een safaripark vroegen we ons echt af 'moeten we hier wilde dieren gaan spotten?' En jawel hoor, het was een klein park met super rangers, leuk om mee te beginnen. Geslapen aan de rand van het park, in geweldige huisjes (Garden Route Game Lodge). Verder via de Tuinroute de kust langs gereisd, mooie landschappen en mooie tussenstops.
Addo Elephant Park was ook een geweldige ervaring. Hier zijn ze flink aan het uitbreiden qua grootte, en hadden ze toen wij er waren net olifanten in een nieuw gebied gezet, de olifanten zorgen er namelijk voor dat er paden ontstaan voor andere dieren. Mooi om te zien hoe ze door bossen denderen. We sliepen aan het park bovenop een heuvel. 's Ochtends vroeg met de 4-wd en onze eigen ranger slingerend naar beneden door de mist om het park te bezoeken. Leuke en mooie ervaring. Via landinwaarts en via Oudtshoorn (bekend van de struisvogelboerderijen) terug richting Kaapstad, wat écht een wereldstad is! En de beleving op de Tafelberg is ook geweldig, maar daarvoor moet je wel mazzel hebben dat het niet bewolkt is.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • super bevolking
 • redelijk betaalbaar
 • lekker eten

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • ga niet in december
Ultieme tip: In Kaapstad zijn 2 goeie echt Afrikaanse restaurants. Eén heet Mama Africa, maar is altijd volgeboekt. De lokale bevolking weet welke andere er nog is en dat is echt een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hike bij Montagu - Bloupunkt 1226 m (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Jeroen van der Veen op 12 november 2017

Als eerste Kaapstad aangedaan, verbleven in het Strand Tower hotel.
Een route gemaakt over de hele Tafelberg (Skeleton Gorge, Maclear’s Beacon). Lion’s Hard beklommen en terug gelopen naar hotel. The company’s garden en andere parken bezocht. Bij V&A Waterfront het two Oceans aquarium bezocht. Bezoek gebracht aan Kirstenbosch, Hout en Camps Bay. De laatste week net voorbij Robertson gebivakkeerd bij Olifantkrans Log Cabins. Wijn Company bezocht. Een mountainbike trail 35 km en een hike van 10 km gemaakt vlakbij de brede rivier. Bloupunkt hike ca. 8 uur en Montagu Springs bezocht.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • creatief plannen
 • inspelen op omstandigheden
 • veel indrukken opdoen

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • stak plannen
 • soms worden plannen gecanceld vanwege factoren zoals het weer
Ultieme tip: Ga van de weg af om te wandelen (met respect) in de natuur van het land. Goed om echt op die manier te beleven. Tijdens een trail struisvogels gespot op ca. 50 meter afstand.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kruger park puur avontuur. (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Hilda Steffanie op 29 juni 2017

In het Krugerpark de big 5 spotten is puur avontuur. Langs de kust met de bazz bus. Veel klimaten met prachtige natuur. De locale bevolking is heel behulpzaam en de hostels zijn er prima. Grote aanrader is de Sani pas.

Pluspunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • avontuur

Minpunten Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

 • Lange reistijden
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Familiereis Zuid-Afrika (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door WILMA Bronmans op 29 mei 2017

Deze onvergetelijke reis met Sawadee gemaakt samen met mijn dochters. Genoten van natuur, cultuur en gastvrijheid van dit bijzondere land. Goed georganiseerd. En niet te vergeten: we hebben de BIG FIVE gezien tijdens geweldige safari's.

Ultieme tip: Kaapstad is een mooie stad. Maak een reis door de stad met een open dubbeldekker en ontdek zo de leukste plekjes van de stad. Ook Swaziland en Krugerpark waren geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen: Rondreis Zuid-Afrika in twee weken

Hoe lang is de route voor Zuid-Afrika in twee weken?

De route Zuid-Afrika in twee weken is 914 kilometer lang. Onderweg stop je op zeven plekken.

Wat is het begin- en eindpunt van deze reisroute door Zuid-Afrika?

Je start in Kaapstad en eindigt in Port Elizabeth. Daar pak je het vliegtuig terug naar de Moederstad. 

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de route?

De Big Five spotten in het Addo Elephant National Park, een van de 15 mooiste plekken in Zuid-Afrika, is absoluut een hoogtepunt. Maar ook Kaapstad, Hermanus, het Tsitsikamma National Park en kustplaatsjes Knysna en Port Elizabeth zijn bij ons favoriet.

Wat is de beste reistijd voor de route Zuid-Afrika in twee weken?

Tussen juli en december, in de Zuid-Afrikaanse lente. In deze periode staat alles in volop in bloei en spot je walvissen bij Hermanus.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors