Rondreis Zuidelijk Afrika
9,1
9,5 Algemene ervaring
9,4 Natuur
9,1 Plaatsen
8,5 Wandelingen
8,8 Bereisbaar

Rondreis Zuidelijk Afrika

door Yldau Otter

Met je 4x4 rijd je langs de ruige bergen van Zuid-Afrika. Voordat je het weet maakt dit piekerige landschap plaats voor een uitgestrekte savanne. Vanuit je auto hoor je geritsel en zie je opeens een groep giraffes tevoorschijn komen. Wauw, dit is nou het échte Afrika-gevoel!

In een rondreis door Zuidelijk Afrika combineer je de landen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. De route begint in het moderne Kaapstad. Je reist door naar de surrealistische landschappen van Namibië en Botswana en uiteindelijk, duizenden kilometers later, kom je aan bij het natuurgeweld van de Victoriawatervallen in Zimbabwe. Heb je je camera paraat?!

ZELF NAAR Rondreis Zuidelijk Afrika?

Bekijk alle 1 reizen naar Rondreis Zuidelijk Afrika

Bezienswaardigheden in Zuidelijk Afrika

Het is zover... Je stapt het vliegtuig in en vertrekt naar het zonnige Kaapstad. De ruige zee en de fabelachtige Tafelberg geven een betoverend beeld. Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder op de top van de Tafelberg te hebben gestaan. Beklim deze ruim duizend meter hoge berg of neem de kabelbaan.

Vanuit Kaapstad rijd je naar Namibië. Maak een stop bij de betoverende Fish River Canyon. Deze canyon is na de Amerikaanse Grand Canyon de langste kloof ter wereld. Vanaf het uitzichtpunt bekijk je het natuurverschijnsel dat miljoenen jaren geleden ontstond door een smeltende gletsjer.

De zon komt langzaam op en je ziet de uitgestrekte landschappen en duinen veranderen van kleur. Urenlang rijd je door het kurkdroge landschap. En dan kom je aan bij de Sossusvlei: een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Haarscherpe glooiingen werpen schaduwen over het rode zand. Her en der staan een paar uitgedroogde boomstronken. Beklim de beroemde ‘Duin 45’ en geniet van het uitzicht over de roodgekleurde zandduinen.

Achter de zandduinen zie je Swakopmund liggen. In dit kustplaatsje waan je je even in Duitsland. De straatnamen zijn Duits, dineren doe je hier met een schnitzel en de kroegen staan vol met Duits bier. Als voormalige kolonie zijn de Duitse invloeden nergens zo goed terug te zien als in Swakopmund. 

Je rijdt verder naar het grootste wildpark van Namibië: Etosha National Park. Zodra je aankomt bij het park moet je plotseling je vaart flink minderen, want een groep zebra’s blokkeert de witstoffige weg. Doordat het park vooral lage begroeiing heeft, kun je ver kijken. Je pakt je verrekijker erbij en ziet een hele kudde olifanten bij de drinkplaats staan. Dan rijd je verder, op zoek naar de Big Five!

Volg de Trans Kalahari Highway, de weg die Namibië, Botswana en Zuid-Afrika met elkaar verbindt richting Gobasis. De volgende stop is de Okavango Delta, een moerasgebied in het noorden van Botswana.

Dit gebied is niet per auto te verkennen, maar alleen per voet. Of per 'mokoro', een handgemaakte kano. In dit immense moeras vind je een ongekend dierenrijkdom. In de rivier zie je nijlpaarden, krokodillen en zelfs olifanten. Op de drogere plekken van de Okavango Delta leven antilopen, zebra’s, giraffen, luipaarden en meer.

Om nóg meer wild te spotten rijd je door naar het Chobe National Park. Dit park is het populairste wildpark van Botswana en de perfecte plek om de Big Five te spotten. Ben je hier in november? Dan heb je geluk! In deze maand begint het trekseizoen van de olifanten, zebra’s en gnoes in het noordoosten van Botswana. De dieren trekken dan in kuddes van honderden door het park.

Vanuit het Chobe National Park steken we de grens over naar Zimbabwe, waar de Victoriawatervallen op je wachten. Dit watergordijn is meer dan 1.700 meter lang. Zo'n 500 miljoen liter water valt er per minuut over de rotswand. Dit is het meest spetterende einde van je rondreis door Zuidelijk Afrika!

Beste reistijd voor Zuidelijk Afrika

Je kunt Zuidelijk Afrika het hele jaar door prima bezoeken. Doordat Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgedraaid met die van ons. De winter (mei tot en met september) is het beste seizoen om het wildleven van Zuidelijk Afrika te spotten.

Trek voor een rondreis door Zuidelijk Afrika minimaal een maand uit. Zo heb je genoeg tijd om de wildparken op een rustig tempo te bekijken, en heb je niet het gevoel dat je alleen maar onderweg bent.

Routebeschrijving

De reisroute begint in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Vanuit Kaapstad rijd je naar het woestijnlandschap van Namibië. Vervolgens volg je de Trans Kalahari Highway richting Gobasis. Reis naar het noorden van Botswana en bezoek de Okavango Delta. Vanuit het noorden van de Delta vertrek je naar het Chobe National Park. Hier steek je de grens over naar Zimbabwe en bereik je het eindpunt van je reis: de Victoriawatervallen. 

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier alle rondreizen door Zuid-Afrika. 

Reizen Rondreis Zuidelijk Afrika

Foto's & video's Rondreis Zuidelijk Afrika

Reviews Rondreis Zuidelijk Afrika

Zuid-Afrika , de mooiste reis uit ons leven (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Jacqueline Kapitein op 12 november 2020

We hebben geboekt bij Bolderman. Geweldige organisatie. Fijn gezelschap en een perfecte leuke grappige reisleider, Gert. Alles in het zuidafrikaans. Krugerpark was fantastisch. Reis om te herhalen! Gaan we zeker doen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Zuidelijk Afrika

  • - Betaalbaar
Ultieme tip: Het is zo fascinerend dat je de reis eigenlijk nog een keer over moet doen om er nogmaals van te genieten. Je komt tot rust door de bevolking....geen stress zoals in nederland.....
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors