KwaZulu-Natal

Reviews KwaZulu-Natal

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
9,6 Natuur
6,4 Interessant
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 5

Op reis door Zululand (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Harry Noordhof op 08 december 2018

Veel mensen slaan het stukje van Durban naar Kaapstad over, dat wil zeggen: veel mensen leggen die afstand per vliegtuig af. Die missen dan wel een stuk authentiek Zuid Afrika. Zoals deze hutjes met de vriendelijke kinderen ervoor. De prachtige kleuren die je hier ziet en de interessante manier van leven van de mensen.

Ultieme tip: Coffeebay met op korte afstand the hole in the wall is een aanrader om te overnachten of een paar dagen te blijven. Verwacht niet veel luxe, maar wel een geweldige omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing (bezocht in april 2018)

Review geschreven door sanne diepstraten op 17 november 2018

Ik heb 4 weken vrijwilligers werk gedaan bij Hluhluwe iMfolozi National Park. Echt een super plek. Waar je echt de wildernis kunt beleven. Je kunt er o.a. de big fIve zien maar ook zoveel meer. Ga op opzoek naar de wilde hond of sta oog in oog met de cheeta.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Geniet van de mooiste natuur
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bezoek van een ZULU school in KwaZulu Natal (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Margot van Riel op 24 november 2017

We hebben in November een school bezocht in KwaZulu Natal. Hier hebben we een tijd gesproken met de directrice van de school. Deze gaf aan dat sommige kinderen langer dan anderhalf uur per dag naar school moesten lopen. Op de reis terug kwamen we het meisje tegen op de foto. Helemaal alleen in de bergen van ZuluLand. Het was een realitycheck om te beseffen dat dit nog de dagelijksegang van zaken is in grote delen van de wereld. In onze westerse maatschappij is het ondenkbaar dat schoolkinderen anderhalf uur door de bergen moeten wandelen om naar school te gaan. Al met al een indrukwekkende ervaring.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • beleefdheid
  • gastvrijheid
  • cultuur
  • realiteit

Minpunten KwaZulu-Natal

  • vuilnis langs de weg
Ultieme tip: Het eten bij lokale bevolking!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kwzulu Natal, Sodwana Bay (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Dagmar de Kok-Ngobese op 20 november 2017

Ook dit gedeelte van Zuid Afrika is prachtig. Sodwana Bay is een van de schitterendste plekken om te duiken. In de maanden juli, augustus is het er heerlijk rustig en heb je de mogelijkheid om prachtige strandwandelingen te maken zonder ook maar iemand tegen te komen. De lokale bevolking is reuze vriendelijk en ontzettend trots op hun thuis, tradities en geloof. Families wonen nog bij elkaar en deze gemeenschappen zijn nog erg belangrijk. Op mijn foto zie je 2 neefjes en hun buurjongetje spelen met een kruiwagen. Ze gaan nog niet naar school en zijn aangewezen op elkaar. Kinderen hebben geen speelgoed zoals we dat in Europa hebben. Ze spelen met alles en zijn erg inventief. Heerlijk buiten spelen met elkaar.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
5 Interessant
10 Stranden

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • Betaalbaar
  • prachtig gebied
  • natuur
  • strand
  • wildlife

Minpunten KwaZulu-Natal

  • slechte wegen naar het strand toe
Ultieme tip: Hluhluwe national parc is echt een must go. Sodwana bay Lodge. Heerlijk ontbijtbuffet v Het strand van Sodawana Bay. J
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wildlife experience (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Hermineke Pijls op 23 juni 2017

Zie travel diaries online over mijn ervaring.
Kwazulu Natal - Wild life experience
Ik ben daar 6 weken geweest en heb daar gewerkt als ranger. Ik sliep daar in een 1 persoonstent. Er waren 2 andere studenten uit zuid Afrika en 2 rangers op dit terrein. We hadden een gezamenlijke keuken tent en toilet gebouwtje. Een ervaring om nooit te vergeten!!!

Ultieme tip: Ik heb de reis geboekt via het andere reizen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Future of nature (bezocht in mei 2010)

Review geschreven door Kabi Binken op 07 mei 2017

Wij waren met onze zoon van toen negen jaar op rondreis in Zuid-Afrika. Wat een geweldig land; weliswaar vol tegenstellingen. Veel aardige mensen ontmoet. Wij hebben zelf twee weken rondgereden met een huurauto en kwamen ook terecht in Kwazulu-Natal, St Lucia aan de Indische oceaan, een aanrader: Greater St. Lucia Wetland Park, grenzend aan de Indische Oceaan, is geweldig voor het spotten van dieren. Nijlpaarden en krokodillen leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp waar elke dag boottochten worden georganiseerd. De lagune staat in verbinding met de oceaan en vormt de voeding vormt voor het hele iSimangaliso Wetland Parks.
Vanuit St. Lucia kun je safari's maken in het Umfolozi/Hluhluwe park, en het iSimangaliso Wetland Park.
Kabi Binken.

Een van werelds mooiste natuurgebieden (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Frank van Geesink op 07 mei 2017

In 2013 ben ik voor drie maanden naar KwaZulu-Natal geweest en heb daar een super tijd meegemaakt. De natuur is zo divers en ongerept.
Ik heb op trails zoveel mooie momenten mogen beleven. Olifanten die ineens een meter naast je auto staan, of een vrouwtjesneushoorn met jong die belaagd wordt door twee mannetjesneushoorns. Op de savanne de zebra's of antilopen tegenkomen. Oog in oog staan met een volwassen Kudu die toevallig op dezelfde weg liep. Beiden even verbaasd als geschrokken elkaar aankijken, waarna de Kudu het hazenpad kiest en ik geeneens de tijd had om een foto te maken, maar wel weer zo'n moment was wat je altijd in je gedachten meeneemt en nooit meer vergeet. Maar ook de planten zijn er zo divers, Kwazulu Natal ligt aan de kust van Zuid-Afrika. Je hebt ook een aantal meren die in de zee uitstromen, daardoor krijg je een grote diversiteit van de natuur. Zowel planten die van zoet of zout water houden kom je er tegen, maar dat geldt ook voor de dieren en vogels. Mocht je de kust bezoeken, vergeet dan niet om ook de zee op te gaan om de walvissen trek te bekijken dat is ook zo indrukwekkend wanneer een walvis naast je boot komt zwemmen of uit het water springt.
Ervaringen die de rest van je leven in je geheugen gegrift zullen zijn en een plek waar je hart zult verliezen en gegarandeerd nog vaker naartoe zal gaan.

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • Nog onbekend als bv Kruger
  • goedkoper
  • Big 5
  • zwarte neushoorn
  • wilde honden

Minpunten KwaZulu-Natal

  • infrastructuur laat te wensen over
Ultieme tip: Walvissen trek bekijken en trail te voet doen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Opzoek naar avontuur! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Stef Molenaar op 06 mei 2017

Zo'n drie jaar geleden heeft Zuid-Afrika mijn hart gestolen. Daarom ben ik teruggekomen na het behalen van mijn studie. Hier heb ik de tienweekse Nature Field Guide-cursus gevolgd. Tijdens de cursus heb ik veel kunnen zien van deze provincie. Met als highlight: slapen in de wildernis, onder de mooie sterrenhemel van het zuidelijk halfrond. Ook een bezoek aan Tembe Elephant Park en St.Lucia is meer dan de moeite waard.

Go on adventure, Go to KwaZulu-Natal!

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
5 Interessant
8 Stranden

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • diversiteit
  • mooie natuur
  • rijke cultuur

Minpunten KwaZulu-Natal

  • Veel bedelaars
  • Slecht openbaar vervoer
Ultieme tip: De 10-weekse nature guide training (Bhejane Nature Training) hier leer je enorm veel over de diversiteit van dit prachtige land met veel tripjes naar verschillende parken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Olifanteninvasie Hluhluwe (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sharyn Fierloos op 30 december 2016

Op safari in het Hluhluwe Game reserve. Onze driver vertelt dat olifanten in dit park amper voorkomen. Nog geen vijf minuten later staan we midden in een kudde olifanten, kippenvel overal! Wat een prachtige ervaring!

Ultieme tip: Hluhluwe Game Reserve!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Drakensbergen en nijlpaarden (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Voor de grote (grimmige) steden zoals Durban hoef je niet naar KwaZulu-Natal te gaan. Deze provincie bezoek je om haar authentieke Zulu-gemeenschappen en waanzinnige natuur. Hier vind je bijvoorbeeld de Drakensbergen, die zo imposant zijn als ze klinken. Maak een wandeling naar het Amfitheater - je komt langs steile afgronden, enorme kloven en een ellenlange waterval. Voor nog meer natuur reis je naar het oosten van KwaZulu-Natal, naar het natuurpark Hluhluwe-iMfolozi. Je verblijft in het knusse stadje St. Lucia, waar alle huizen, hotels en hostels zijn omheind met puntige hekken. 's Nachts struinen hier namelijk wel honderd nijlpaarden rond. Geloof me, KwaZulu-Natal zal een grote indruk op je achterlaten.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
5 Interessant
10 Stranden

Pluspunten KwaZulu-Natal

  • Prachtige natuur
  • Authentieke gemeenschappen
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Als je een avontuurlijke duiker bent, ga dan naar het stadje Umkomaas. Daar kan je met haaien duiken zonder kooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen KwaZulu-Natal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors