Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

Reviews Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,2 Natuur
8,7 Plaatsen
8,7 Wandelingen
8,9 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 79
  • Aantal waarderingen: 37

8 personen met 4 Bobo campers (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jan Cees Griffioen op 03 december 2017

We hebben met 4 campers van Bobo(zeer goede) de geweldige rondreis van Johannesburg naar Cape Town gedaan, goed verzorgd door Your Travelclub Agent Desiree Kok Blaricum. Als we zo reden met z’n vieren leek het wel op het TV programma 'we zijn er bijna' of daar komt circus Renz aan. Eerst zouden we met z’n tweeën gaan, dus 1 camper. Maar toen vonden eerst de overburen het ook leuk, daarna kwamen vrienden van ons, die ook mee wilden naar dat heerlijke klimaat en schoonzusje en zwager zeiden we gaan ook mee. Het was fijn om met vier campers te zijn, want we stonden soms alleen met z’n vieren op de camping. Stel je voor dat we met 1 camper daar gestaan hadden, dat zou vrouwlief zeker niet leuk gevonden hebben. De eerste 5 dagen Kruger Park, geweldig. Ook de campings van South African National Park zijn mooi, ruim en zeer goed sanitair, een aanbeveling. Daar de Big Five gezien en zelfs een cheetah met 2 jongen. Ook onze tekst vinden we echt op Zuid-Afrika slaan, het gaat er allemaal een beetje slow, maar na een tijdje ga je ook zo doen. Dus dat is meer dan lekker vakantie vieren. Deze enerverende reis ging via Swaziland, st.Lucia, Port Shepstone naar East London, daar een project in een township van 4 van onze medereizigers bezocht. Was zeer indrukwekkend om dat van dichtbij te zien.

Daarna naar Addo Elephant Park, olifanten, olifanten en nog eens olifanten, maar het verveeld nooit. De reis vervolgd naar Graaff Reinet, daar kwamen we op zaterdagavond aan en zondag het stadje bezocht, was helemaal uitgestorven. Graaff is zeer gereformeerd, dus bijna alles is zondags gesloten. Daarna Oudtshoorn met hun struisvogels en de laatste dagen in Stellenbosch gekampeerd. Bijv. bij Boschendal gepicknickt met heerlijk eten en hun wijnen en bij Vergelegen geluncht dat is top. De laatste 2 dagen Cape Town bezocht, gewoon veel te kort. We hebben genoten.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Afwisselend landschap
  • heerlijk eten en drinken
  • zeer betaalbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • potholes
  • de tijd hebben
  • afstanden zijn groot
Ultieme tip: Heerlijk met een camper, je voelt de echte vrijheid. Neem de tijd er voor!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Mooier dan gedacht! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Angelica Bonnes op 03 december 2017

Prachtig land, lieve mensen en super lekker eten!
In 4 weken van Johannesburg naar Kaapstad reizen met de auto is prachtig. De veelzijdigheid wat dit land te bieden heeft is geweldig.
Teveel om hier allemaal te benoemen.
Gewoon doen en beleven!!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • lieve mensen
  • vrijheid
  • mooie natuur
  • prachtige natuurparken
  • indrukwekkende dierenwereld
  • heerlijk eten

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • geen
Ultieme tip: Niets boeken, auto huren en heerlijk rondreizen. Vrijheid en genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige reis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Hannie Van der veen op 02 december 2017

Het was in een woord, geweldig. Heel veel gezien. Prachtige natuur en natuurlijk ook de dieren. Wij hebben niet de Big Five gezien maar vier. De luipaard hebben we niet gezien. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook heerst er veel armoede. We hebben op prachtige plekken geslapen. Bijvoorbeeld in een bijenkorf. Geweldig.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • betaalbaar. veel zien. prachtige natuur

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • soms lang in de bus zitten
Aangeraden voor: Stellen

Prachtige zonsopkomst boven de landerijen van Heidelberg, ZA (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Piet Drabbe op 22 november 2017

Eén van de stops gedurende onze reis door Zuid-Afrika was een verblijf bij een boerenfamilie in het plaatsje Heidelberg, zo'n 300 km boven Kaapstad. We werden daar zeer gastvrij ontvangen. 's Avonds werd er uitgebreid gekookt voor alle gasten en 's ochtends gingen we eerst allemaal mee met de boer in zijn aanhanger om de schapen en struisvogels te checken en eieren te rapen.
De zon kwam 's ochtends prachtig op boven de uitgestrekte landerijen van de boer.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder mooi land waar ik ieder jaar wel naartoe wil (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marianne van Ginkel op 20 november 2017

Prachtige rondreis. Ontzettend veel gezien en wat is Zuid-Afrika mooi.
Het meeste indruk hebben de wild parken op mij genaakt. Ik ging zo op in het spotten van wild dat ik verder alles vergat. Vermoeid maar Zen kwam ik terug. Bovendien veel geleerd over Zuid-Afrika waardoor ik meer begrijp over apartheid, cultuur en gewoonten van het land.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • goede indruk van het land

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • ga als je in hoede conditie bent.
  • veel reizen en wandelen
Ultieme tip: Kaapstad, Tafelberg, Robbeneiland, de Tuinroute, Stellenbosch, fantastisch om op deze historische plaatsen rond te dwalen. Te kort daardoor reden genoeg om terug te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dreams come true (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marleen Plaisier op 19 november 2017

Een reis om nooit te vergeten, een lang gekoesterde reis die uitkwam.
Van A tot Z perfect geregeld, waanzinnig toffe en gepassioneerde reisleider Stephen. Supermooie plekken om te slapen..... en alles in een tempo wat goed te doen was.
Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • veel zien in korte tijd.
  • alles geregeld.

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • had in sommige plekken langer willen blijven dan 1 nacht.
Ultieme tip: Zeer zeker het Krugerpark bezoeken. Ga in November/December dan is het weer net iets beter en staat alles mooi in bloei
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuid Afrika van Johannesburg naar Kaapstad (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Thijs Tegelaar op 19 november 2017

Zuid Afrika is een schitterend land. Mooie wildparken en bijbehorende landschappen. Prachtige, ruige kustlijn en een zee vol met walvissen. Uiteraard is een bezoek aan Robbeneiland een must en oh ja, de wijn heerlijk. Al met al een mooie reis die ons erg bevallen is. Wel een punt van aandacht, je veiligheid. Blijf ten alle tijden alert!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Plaatsen
7 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • wilparken
  • bezienswaardigheden
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • intensief
  • veel in de bus
Ultieme tip: Gamedrive in een wildpark is een must als ja naar Zuid Afrika gaat. Wij zijn in Krugerpark geweest en nog twee anderen. Allen even mooi. Walvis spotten ook een hele ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Spotten (bezocht in november 2003)

Review geschreven door Sandra Oostra op 15 november 2017

Bij een bezoek aan Zuid-Afrika mag Kruger National Park natuurlijk niet ontbreken. En hoewel misschien erg toeristisch, de natuur en de ontmoeting met dieren in hun eigen habitat doen je dit al snel vergeten.
Achter elk bosje kan een dier opduiken en voor je het weet doe je niets anders dan dieren spotten. "Zag je daar die dikdik?" "Kijk, daar hoog in de boom, een luipaard!"
Na de indrukken van Kruger, is het heerlijk tot rust komen in Swaziland. Geniet van de mooie landschappen en de vriendelijke mensen.
Op naar de volgende parken: Hluhluwe Umfolozi met de vele neushoorns en olifanten die je op de mooie trails tegenkomt (en na een regenbui verrast worden door supergrote, overstekende landslakken) en Ithala waar de blue monkeys, pumbaas en klipdassies rond je huisje lopen. Minder bekend is Mountain Zebra NP, maar zeker de moeite waard. Hier vind je de Kaapse bergkwagga.
Laat de grote landdieren achter je, het is de beurt aan de vliegers en de zwemmers als je langs de kust je route vervolgt. In Tstitsikamma maakt het beuken van de golven van de Indische Oceaan een diepe indruk. In Wilderness struikel je over de guineafowls en in de buurt is het goed vogels spotten vanuit de Malachite Voëlskuiling in Rondevlei. Erg mooi is de route langs de kust via l'Agulhas (meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika waar de Indische en Atlantische Oceaan samenkomen) en Hermanus op weg naar Cape Peninsula, Kaap de Goede Hoop. Vergeet niet een tussenstop te maken in Stellenbosch, waar de invloed van Nederland duidelijk zichtbaar is. Neem tijd voor een lunch bij 1 van de vele wijnestates. In Spier Estate heb je ook de mogelijkheid om cheetahs persoonlijk te ontmoeten en zo meer te leren over deze prachtige dieren.
Sla ook Boulders Beach op Cape Peninsula niet over, waar pinguïns het straat- en strandbeeld bepalen. Kaap de Goede Hoop is een must, maar pas op voor de bavianen. De eindbestemming Kaapstad is genieten. Relaxed, prachtige uitzichten en het indrukwekkende Robben Island.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
7 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Grote diversiteit in natuur
  • Vriendelijke lokale bevolking
  • Dieren spotten in hun natuurlijke habitat

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Lange afstanden
Ultieme tip: Robben Island, waar je de geschiedenis voelt. Mandela laat nog steeds een onuitwisbare indruk achter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Moet je geweest zijn, fantastisch land (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Hanneke Stikkers op 14 november 2017

Wát een land. Kleurrijk, warm, divers, de wereld in één continent. Zoveel te zien en te ervaren. Een van de hoogtepunten was ons bezoek aan het Krugerpark. 6.30 uur stonden er rijen jeeps onder de boom waar het jachtluipaard lag uit te rusten. Maar mij keek hij aan... Kippenvel!!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • vriendelijke mensen
  • schoon
  • divers
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Ga altijd georganiseerd op reis... En bezoek aan de Blijde Rivier Canyon en Krugerpark zijn aanraders!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische zuid-Afrikaanse huwelijksreis (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Angela Osseman - Colijn op 12 november 2017

Prachtige landschappen en natuurparken van Johannesburg tot aan Kaapstad. Wat een diversiteit en fantastisch om zoveel dieren in hun eigen omgeving in het wild te zien. De accomodaties zijn goed betaalbaar en erg netjes, wij vonden vooral onze verblijven in guesthouses bijzonder. De persoonlijke benadering en kleinschaligheid sprak ons erg aan. De bijzonderste overnachtingen hebben wij in het Krugerpark gehad, erg basic maar heel bijzonder. Onze huwelijksreis had niet mooier kunnen zijn.

Ultieme tip: Verblijf een keer op een privé-reservaat.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

3 weken ZA (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle Disberg op 12 november 2017

In de winter naar Zuid Afrika. Iets wat weinig mensen doen maar zeker een aanrader is. Het weer is prima, zeker aan de oostkust! In het westen heb je wel een jas nodig. Het spotten van dieren is in de winter een aanrader! Vanwege de lagere temperaturen lopen de beesten meer rond ipv luieren onder een boom. De mensen zijn vriendelijk en werken hard voor hun geld. Zeker een aanrader!

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
9 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • natuur
  • dieren
  • weer
  • wijn
  • eten
  • mensen

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • niet enorm goedkoop
  • schijnt veel criminaliteit te zijn maar zelf niks van gemerkt!
Ultieme tip: Auto huren. Alles zelf boeken. Braaien, braaien en nog eens braaien (de Zuid Afrikaanse bbq;))
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Wilma Van Delen op 12 november 2017

Doe een privé safari nabij het krugerpark.
Krugerpark is leuk maar niet bijzonder als je een privésafari hebt gedaan.
We hebben alles met de auto gereden 3500km.
Van Johannesburg door Zwaziland naar Kaapstad.
Tussen stop in Durban gehad, wat betreft hotels weinig keus en over straat lopen is niet veilig (advies van hotel)
Coffee bay ook zeker een aanrader maar slechte wegen er naar toe. 3 uur hobbelen 4x4 is wel aan te raden.
Plettenbergbaai heerlijk strand!
Knsysna ook fantastisch!
Kaapstad pingwings bekijken!

7,2
8 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Plaatsen
7 Wandelingen
6 Bereisbaar
Ultieme tip: Huur een 4x4 auto Vraag aan de locals waar je goed kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Eline Muusers op 12 november 2017

Wij zijn met de familie naar Zuid Afrika gegaan en hebben een rondreis gemaakt. De eerste dag dat we aankwamen zijn we naar Soweto geweest, de wat armere wijk. Het is geweldig om te zien hoe deze mensen zo blij zijn als ze mensen zien en hoe vriendelijk ze zijn. Hierna begon onze trip en we hebben om de dag gereisd. Hoogtepunten waren:
Krugerpark, bungee jumpen, ochtendwandelingen tussen de dieren en night drives.
Geweldige uitzichten en zeker het waard om een keer heen te gaan. Onbeschrijfelijk hoe het is om daar te zijn.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • geweldig uitzicht en omgeving.
  • aardige mensen
  • betaalbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • kan gevaarlijk zonder goede gids
Ultieme tip: Zorg voor een goede gids, deze maakt of breekt de sfeer en kan veel vertellen over het land en de streken waar je bent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anja Bouma op 12 november 2017

In augustus een prachtige rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Een mooie wandeling gemaakt door Drakensbergen. Naar Swaziland geweest. Hluhluwu was prachtig. Ook de panorama route heeft veel indruk gemaakt. En natuurlijk de gamesdrives in het Krugerpark. We hebben de big-five gezien. De reis afgesloten in Kaapstad. Robbeneiland was indrukwekkend.
Kortom een reis om nooit te vergeten!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Plaatsen
8 Wandelingen
9 Bereisbaar

Adembenemend (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Martijn Krul op 12 november 2017

Fantastische reis van 3 weken gehad in Zuid-Afrika met mijn vriendin! Van de ene verbazing val je in de andere. Wat een diversiteit heeft dit land, ongelooflijk! Verschillende safari's gehad waarbij je heel erg dichtbij het wild kunt komen, bijna niet te bevatten. Geen moment onveilig gevoeld, alleen maar genoten van de omgeving, de mensen en de uitzichten. Een aanrader voor jong en oud.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Eigen auto
  • Betaalbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Niets
Ultieme tip: Wij hebben de reis van Johannesburg naar Kaapstad gemaakt, wij zouden adviseren om dit andersom te doen zodat je het mooiste (The Big Five spotten) als laatst bewaard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van Johannesburg naar Zuid Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Cindy Westerink op 12 november 2017

Ik ben met de rondreis Puur Zuid Afrika van fox meegegaan. Het was een mooie reis. We hebben van alles gezien er was ook nog tijd om zelf wat te ondernemen. De jeepsafari vond ik het mooist. Wij hebben mazzel gehad. De hele big 5 2x gezien.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Plaatsen
7 Wandelingen
8 Bereisbaar
Ultieme tip: De rondtour hop on - hop off bus in Kaapstad. Zo kom je langs alle bijzondere dingen in Kaapstad en zie je ook veel meer vam het eiland.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Zuid-Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Karin Hoekstra op 12 november 2017

In september 2017 heb ik een georganiseerde rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Daarbij alle hoogtepunten kunnen bewonderen, zoals het Krugerpark, de Tafelberg en Robbeneiland. Een reis om nooit te vergeten!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Mooie natuur en prachtige dieren

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Aardig wat armoede gezien
Ultieme tip: Deze reis zou ik georganiseerd doen. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken en je ziet alle hoogtepunten!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Super view 3 van de big 5! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mandy Velthuyzen op 12 november 2017

We waren in het NP van Hluhluwe en hadden daar game drive. De hele ochtend al bijzonder mooie vergezichten en mooi wild gezien. Aan het einde van de dag zagen we vanuit de auto en erg bijzonder plaatje. Een view met 3 soorten van de big 5 in 1. Een groep olifanten van +- 23, een kudde buffels en onderin de foto een neushoorn. Dit plaatje verdwijnt nooit meer van mijn netvlies! Hluhluwe NP is een heel mooi park met veel mooie vergezichten tussen de bergen door. Het was erg groen en verschilt erg van Kruger N.P. Dit park is zeker een aanrader!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Geen
Ultieme tip: Indien je zelf met een auto rondrijd, zorg voor een auto met wat power. Je kunt daarmee ook op de onverharde wegen in de natuurparken. Dat is ook erg bijzonder en leuk om te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In een woord geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Annie Vorenholt op 12 november 2017

Ik vond alles heel mooi, maar de safari's vond ik het allermooist. Ik hou van de natuur. Ik ben met een groep geweest en dat is mij echt heel goed bevallen. Zou het zo weer doe, dus mensen als je kunt moet je het echt doen. In september is het het mooist want dan kan je alles beter zien, komt alles in bloei en is het er geweldig.

Ultieme tip: De safari die moet je gewoon doen en de walvissen spotten is ook echt tof.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis om nooit te vergeten! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nancy van der Werf op 12 november 2017

Een lange rondreis gemaakt van 3 weken van Johannesburg naar Kaapstad. Zeker niet te kort maar ook niet te lang! In het begin van de reis veel armoede gezien en naarmate we dichterbij Kaapstad kwamen wordt het heel westers. Locals zijn heel vriendelijk en je bent meer dan welkom in Zuid-Afrika.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
7 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • lekkere wijn
  • goed eten

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • sommige accomodatie slecht bereikbaar
Ultieme tip: Als je individueel gaat reizen huur een auto met 4x4 aandrijving. Een hoge auto is soms een must in dit land!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors