Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

Reviews Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,1 Natuur
8,7 Plaatsen
8,6 Wandelingen
8,9 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 60
  • Aantal waarderingen: 29

Zuid-Afrika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kyra Spijkhoven op 19 december 2018

Prachtige onvergetelijke ervaring. Als je twijfelt om deze reis te maken, niet doen maar gewoon gaan. Dit land heeft alles te bieden, van natuurparken tot bungeejumpen, cultuurgerelateerde dingen, skydiven, lekker relaxen etc. De personen die ik heb aangeraden om naar ZA te gaan en die ook daadwerkelijk zijn gegaan, hebben mij verteld dat ik niet gelogen heb. Het is echt onvergetelijk!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • cultuur
  • eten
  • drinken

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • geen
Ultieme tip: Als je van spanning houdt ga dan bungeejumpen van de Bloukrans Brug, Skydiven boven kaapstad, bezoek de parkeren in Johannesburg. Bezoek ook eens privé parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Inge Mohlman op 09 december 2018

We hebben een prachtige reis gemaakt wel heel intensief maar heel veel gezien we hadden een perfecte gids die ons heel veel over het land vertelde maar ook over de bevolking en hun gebruiken
Heel veel dieren gezien waaronder de Big Five ,prachtige natuur. Kaapstad is ook geweldig maar wel een groot contrast al met al een onvergetelijke reis

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • het is geen duur land
Ultieme tip: Ga met een gids
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een olijke struisvogel (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Trijnie Bultstra op 19 november 2018

Tijdens de rondreis vanuit Johannesburg via Pretoria naar Kaapstad hebben we een struisvogelboerderij
bezocht. Hier kregen we een prachtige rondleiding met o.a. het voorbeeld van een nek massage. Hier na kwamen we deze olijke struisvogel tegen, meteen er een mooie close-up gemaakt van deze enthousiaste vogel. Met als extraatje dat toevallig mijn vriendin er achter stond met de bril in het haar.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Behulpzaam
  • Je ziet veel
  • veilig

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • drukke agenda
  • weinig tijd om langer een omgeving te bekijken
Ultieme tip: Lekker genieten van de Zuid-Afrikaanse cultuur.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Zuid Afrika (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Nicoline van den Berg op 18 november 2018

De rondreis door Zuid Afrika staat zeker in de top van mijn mooiste reizen! Wat een prachtig en veelzijdig land. Mooie mensen, overweldigende uitzichten, schitterende natuur en heerlijk eten. Een land dar elke reiziger eens bezocht moet hebben!

Ultieme tip: Sla nooit het Krugerpark over!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterende fasinerende reis, prachtige natuur, dieren en uitgestrektheid! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Peter Vermeersen op 14 november 2018

Het Kruger Park en het Hluhluwepark waren fantastisch, de ervaring in de Township van Port Elisabeth waren een unieke ervaring. Ook het walvisspotten in de Gans Bay bij Hermanus was een uitzonderlijk iets om mee te mogen maken.
Wat tegen viel is het onveilige gevoel in o.a. East London waar men ‘s avonds niet op straat kan.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Heerlijke wijn die voor ons zeer betaalbaar is
  • Fantastische temperatuur
  • Door een rondreis wordt je goed geinformeerd over het werkelijke leven in Zuid Afrika.
Ultieme tip: Neem een reis waarin de Sanipas tour zit. Een geweldige tocht door het gebergte van de Drakensbergen.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ones in a livetime (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Liesbeth Jansen op 13 november 2018

Het was een geweldige reis. Vele immense uitzichten, mooie dieren allen die je maar kunt tegen komen en enorm veel gedaan.
Mogelijkheden zijn eindeloos. Paraglyden, paardrijden ,duiken, kooizwemmen met haaien, met zeehonden zwemmen over boomtoppen zweven, Krugerpark, Tafelberg tot wijnproevenen in de wijngaard.
Het was geweldig. Alleen lodges met zwembad voor overnachtingen, goede gids die alles kon regelen. Klein gezelschap. Geregeld door Pangea .

8,8
10 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • betaalbare doe vakantie
  • veel mogelijkheden
Ultieme tip: Zorg voor voldoende kleding voor warme en koude dagen. Waardevolle spullen thuis laten. Verder genieten met volle teugen van al het moois.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn droomreis naar Zuid-Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Ria Volwerk-Hurkmans op 12 november 2018

Dit was een reis die ik al heel lang wilde maken. Van Johannesburg-Soweto-Pretoria met zijn prachtige Jacarandabomen en Uniegebouw naar Mpumalanga met het prachtige uitzicht op de drie Rondavei, dan naar de Bourke´s Potholes fantastische vergezichten. Pelgrim´s Rest een oud stadje waar ooit goud is gevonden tot 1972.
Buiten het Paul Krugerpark gelogeerd in Sanbonani Resort Hotel daarna het park bezocht met de terreinwagen en de Big Five gezien leeuw Olifant Luipaard Neushoorn en een hele kudde buffels die vlak voor onze jeep overstak erg indrukwekkend en natuurlijk talloze andere dieren.
Toen naar Swaziland voor de toeristen worden de originele dansen uitgevoerd Zululand bezocht.en dan verder via Durban naar de Drakensbergen de Hokrans route gewandeld. Met de trein naar Port Elizabeth Oost Kaap, in de middag naar het Addo Olifant Park. In Knysna met de boot naar de ingang van de Indische oceaan gevaren.
Naar Tsitsikuma natuur park voor een bezoek aan de hangbrug, de volgende dag naar de kleine Karoo Veldskoenland- met de trein Choo-Tjoe vanaf George naar Knysna en natuurlijk het treinmuseum bekijken, en dan naar Oudtshoorn park met struisvogels bezocht en daarna het Hugenote gedenkmuseum en het oude slavenhuis in Franschhoek., onderweg prachtige Protea´s
Naar het Protea Hotel, vervolgens naar het Afrikaans taalmonument en bezoeken we Stellenbosch, oom Samie zijn winkel van sinkel, en niet te vergeten de wijnproeverij.
Dan naar Kaapstad met de kabelbaan de tafelberg op voor een prachtig uitzicht.
Met de boot naar Houtbaai met zijn zeehonden leuk maar een verschrikkelijk geur geven ze af.
Ook de Pinguins hebben we bezocht en Cape of Good hope.
De reis is niet te beschrijven wat we allemaal gezien hebben., en het is aan te raden om het allemaal mee te maken.
Het is al weer heel wat jaartjes geleden maar de foto´s geven elke keer weer aan hoe mooi dit land is.

Ultieme tip: Natuurlijk het Paul Krugerpark, maar ook de scholen bezoeken dat geeft aan hoe de mensen hier leven.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op weg naar Drakensbergen (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Kijzer-Maree op 12 november 2018

De afstanden waren sommige dagen best wel veel, maar het uitzicht was zo mooi dat het niet zo veel uitmaakte dat je een hele dag in de bus zat.
Bij elke bocht was het uitzicht weer mooier.
Het uitzicht verveelde totaal niet.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Betaalbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Geen
Ultieme tip: Van Johannesburg naar Kaapstad zie je voor je gevoel alles Natuur, wil, cultuur.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Wandelen met olifanten (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Kijzer-Maree op 12 november 2018

Een super mooie ervaring om te zien hoe de Rangers met de olifanten omgaan en ook de olifanten met de Rangers. Vol met respect de olifanten laten zich ook niet sturen en gaan gewoon hun eigen gang. Maar voor wat voer willen ze wel komen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Een privé reservaat met de eigenaar als gids/Ranger
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Zó dichtbij (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Kijzer-Maree op 12 november 2018

Geweldige ervaring om de dieren zo dichtbij te zien. De periode was erg fijn en de route was perfect we gingen tegen het slechte weer. Geen regen in de parken, daardoor veel dieren kunnen spotten. 4 van de big 5 gespot

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Zeer betaalbaar

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • de afstanden
Ultieme tip: In Kaapstad de hop on hop off
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Amazing (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Ria Ruben op 12 november 2018

Wat een prachtig land. Wat je hier ziet aan prachtige natuur kun je alleen maar voorstellen als je er echt bent geweest. Plaatsen bezocht waar je stil wordt. De pracht van de natuur zal nooit meer uit je gedachten gaan.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • paradijs
  • gods window
  • amazing
Ultieme tip: Krugerpark is hoe een dierentuin hoort te zijn. Zeker de moeite waard, maar zo staat heel mijn rondreis nog op mijn netvlies. Werkelijk schitterend, wat een prachtig divers land!
Aangeraden voor: Vriendengroep

Wintertrip van Joburg via PE - Garden Route naar Capetown (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Ton Langenhuijsen op 11 november 2018

Port Elizabeth is een mooie bestemming voor heerlijk strand, mooie hotels, heerlijke Spa’s (zoek
Op Mantis Group) - vervolgens 2 dagen op Founders Lodge doorgebracht - een onvergetelijke ervaring om daarna mooie plekken op de Garden Route door te brengen inclusief een zeiltrip langs de kust en door te reizen om nieuwjaar in Capetown door te brengen en vervolgens wijn/spicerpute, Langelaan (lekker vis eten bij de strandjutter en door te gaan naar de pinguïns en kaap de goede hoop - onvoorstelbaar mooi!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Plaatsen
7 Wandelingen
8 Bereisbaar
Ultieme tip: Founders Lodge en Langelaan zou ik zo weer doen - opstaan en op enkele meters bij je tuintje vandaan 3 big fivers aan het drinken om 6 uur sochtends!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Geweldig ! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Sharon van Wijgerden op 11 november 2018

Het was een geweldige reis ! Zo veel gezien.. dieren,cultuur,natuur.. ze zeggen zuid-afrika is de wereld in 1 daar is zeker niks van gelogen ! Een hele beleving en een echte aanrader! Een reis om nooit meer te vergeten !

Ultieme tip: Genieten !
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Divers Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Petra Leek op 11 november 2018

Een prachtig land. Heel indrukwekkend door de grote diversiteit. De safari's, de natuur, de mensen, de cultuur. Krugerpark, de Panoramaroute, Graaff Reinet, Stellenbosch en zeker niet te missen: Kaap de Goede Hoop.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
nvt Wandelingen
9 Bereisbaar

Fantastisch afrika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Ilvy Alblas op 02 januari 2018

Wat een verrassend land, van natuurparken naar moderne steden. Elke dag was het weer een verrassing waar je terecht zou komen! Van je safari outfit naar je mooie jurkje in de avond. Het land is zo diverse. Je hebt elke dag het gevoel of je een ander land in rijdt.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • behulpzamen
  • aardig
  • vriendelijk

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • lange reistijden van dorp naar dorp
Ultieme tip: Zet de navigatie uit, en volg alle binnendoor wegen. Je komt de mooiste plekjes tegen onderweg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een bijzondere ervaring! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mieke van der Putten op 11 december 2017

Wij zijn begonnen in Johannesburg. Na een aantal keer verschillende delen van het Krugerpark te hebben bewonderd, gevlogen op Port Elizabeth. Daar via de prachtige Panoramaroute naar het geweldig Kaapstad gereden. Daar het indrukwekkende Robbeneiland bezocht, stil.... De hele reis heeft meer indruk op mij gemaakt dan ik vantevoren had gedacht. Ontzettend vriendelijke, lieve mensen ontmoet en geen moment van onveiligheid ervaren.

Ultieme tip: Je kunt gemakkelijk met je eigen huurauto door het Krugerpark. Schaf daarvoor in Nederland een passe partout aan. Koop hier ook alvast de toegangskaarten voor Robbeneiland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis van drie weken (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Romy Ruijters op 11 december 2017

Hoogtepunten van de reis:
- krugerpark
- panoramaroute
- Addo elephant park
- Stellenbosch
- Kaapstad

Wat viel tegen:
- st. Lucia

Zuid-Afrika is een prachtig land en perfect voor een eerste safari ervaring.
Wij hebben ons geen moment onveilig gevoelt in dit land.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • wildlife
  • eten
  • gastvrijheid

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • johannesburg is onveilig
Ultieme tip: Cosmos cuisine bij Addo Elephant Park!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Corry Dekker op 10 december 2017

Geweldige rondreis! Zuid-Afrika heeft gewoon alles! Natuur, cultuur en strand! Echt een aanrader voor wie wat wil zien en beleven! Ook nog even een uitstapje gemaakt naar Swaziland! Heel bijzonder allemáál.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • betaalbaar
  • vriendelijk
Ultieme tip: Krugerpark moet je geweest zijn! Ook de Tafelberg moet je niet vergeten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

De dierenwereld was overweldigend, prachtige leerzame reis. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Theo Teijl op 08 december 2017

Het Krugerpark vonden wij heel mooi, hier hebben wij een grote diversiteit aan wild gezien. Onderweg van Johannesburg naar Kaapstad hebben wij mooie diverse landschappen mogen zien. Echt aan te bevelen. Probeer minstens drie dagen in Kaapstad te zijn. Het schiereiland is heel mooi.

Ultieme tip: Voor het zien van wild is het voorjaar prima, maar reken wel op wisselvallig weer.

Een fantastische reis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door ron janszen op 04 december 2017

Wildparken, God's Windows,Sani Pass, Robbeneiland, Township waar Mandela gewoond heeft, Kaapstad met de tafelberg, wijnboerderij, struisvogelfarm en geweldig leuke en mooie excursies. Te veel om op te noemen, kortweg een fantastische reis.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • ze krijgt een goede indruk van het hele land en een betaalbare reis.

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • een (te) grote groep
Ultieme tip: De wildparken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors