Reviews Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,2 Natuur
8,7 Plaatsen
8,7 Wandelingen
8,9 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 79
  • Aantal waarderingen: 37

Zuid Afrika. Lang naar uitgekeken en een grandioze ervaring opgedaan! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Gerard Jonker op 18 december 2019

Een prachtige reis met een prachtige natuur, dieren, mensen en soms schrijnende contrasten maakt dit onvergetelijk. Dat de natuur mooi en hard kan zijn laat zich in dit land blijken, de droogte tergt mens en dier! Veel mooie en lieve mensen ontmoet, gidsen die met passie voor de natuur zelf in extase raken bij het zien van bijzonder wild. Kortom een zeer aanbevelingswaardige reis!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Een bijna onvoorstelbare ervaring!

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • De 22 daagse reis is best wel vermoeiend
  • Er is ook een 28 daagse reis welke ik aanbeveel.
Ultieme tip: Is voor velen een reis die je maar eens in je leven maakt, pak alle optionele excursies,maak een praatje met de bevolking.GENIET van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijflijk (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Monique Ebbelaar op 14 december 2019

...... Het is een fantastisch land... Zoveel gezien en nog lang niet alles..... Als ik ooit kan ga ik nog een keer terug..... Zoveel indrukken dat het niet in één keer goed kan. Echt de moeite waard..

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Bijna alles

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Soms niet veilig helaas
Ultieme tip: Zijn er veel. Meerdere plaatsen heerlijk gegeten
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Absoluut doen (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Monique Ebbelaar op 13 december 2019

Zo veel gezien.......... Is zo mooi en indrukwekkende natuur.........
En nog zo veel te zien...........
Ook mensen zijn super vriendelijk.............
Eten prima.......
Prijzen ook uitstekend....

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Goed eten
  • Te veel soeveniers om mee te nemen😁

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Niet altijd veilig
Ultieme tip: Te veel om op te noemen
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De wereld in één land. (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Coby ten Ham op 12 december 2019

Goed georganiseerde reis waarin ik geen minuut niet wilde kijken. Wat hebben we veel gezien,gedaan en genoten. Naast de 4 gamedrives waarin we de dieren van zo dichtbij konden zien naar culturele bezienswaardigheden, de natuur,ontmoeting met de bevolking.Swaziland,Lesotho,Sanipas, Sowetho. Van eerste tot laatste minuut genoten!!geweldig land!!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • de spannende gamedrives
  • : welke diren gaan we zien? de overweldigende natuur. van vebroren watervalken tot prachtige vergezichten
  • de kleuren
  • aardige mensen
  • garden route
Ultieme tip: Bezoek een school in een township,de Sanipas, Walvisspotten bij Knysna, gamedrives, Swaziland, Gardenroute, en uiteraard zoals bijna alle toeristen:Kaap de Goede Hoop.

Ongekend (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Monique Ebbelaar op 11 december 2019

Prachtige reis langs de kust met uiteraard krugerpark, walvisspotten, struisvogel boerderij en wijngaard, Township, tafelberg en robbeneiland. Te veel te zien. Mooie natuur, fijne mensen en ook goed eten.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Natuur
  • Mensen

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Niet overal veilig om alleen op pad te gaan
Ultieme tip: Geen idee meer hoe het heet maar aan het strand bij port Elizabeth.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

rondreis Zuid Afrika (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Meerhoeve Stables op 10 december 2019

Een prachtige ervaring van een schitterend land! Natuur is zo overweldigend en met veel variatie. Of je nu in het noorden of in het zuiden aan het rondtoeren bent, het is allemaal heel mooi, maar ook heel anders. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Fijn klimaat en aardige mensen. Echt een aanrader om eens te bezoeken. Je bent er daar echt even tussenuit.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • variatie

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Kaapstad en Johannesburg erg druk
Ultieme tip: Kaap de goede hoop, maar neem dan in het natuurgebied daar naar toe, een van de zijwegen. Dan maak je de prachtige natuur mee in al haar schoonheid en eenvoud.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Super (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Monique Ebbelaar op 09 december 2019

200 is te weinig maar ervaring is ook weer in één woord te vangen. Fantastisch.
Township zet je daarentegen wel weer even met beide benen op de grond. Natuur is overweldigend. Mensen zijn super aardig.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Mooie kust route
  • Krugerpark

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Niet overal veilig om alleen op pad te gaan
Ultieme tip: The penny farthing in Port Alfred. Heerlijk gebak met koffie voor weinig
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een must (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Monique Ebbelaar op 08 december 2019

Overweldigend. De natuur maar ook de townships. De geschiedenis. Krugerpark, walvisspotten. Kust lijn is echt fantastisch om langs te rijden. Niet vergeten bolder Beach, tafelberg en robbeneiland. Ook botanische tuin van Durban is de moeite waard.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Locals
  • Goed betaalbaar eten

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Soms niet veilig.
Ultieme tip: The penny farthing in Port Alfred. Giga stuk overheerlijke taart.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super mooie reis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Joyce Swaans op 08 december 2019

Prachtige reis gemaakt van Johannesburg naar Kaapstad. November 2017, hele mooie reis met lieve mensen en goe georganiseerd. De natuur is een aanrader en als je van dieren houdt is het helemaal perfect. De game drives en Afrikaanse stijl maken het helemaal af

9,6
8 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • natuur
  • dieren
  • locals
Ultieme tip: Geniet van de prachtige natuur, mooie dieren en de lieve mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mantenga Dance (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Meliss Mmah op 08 december 2019

Erg afwisselende rondreis. Je kunt van alles doen.. kust, binnenland, natuur, cultuur. Hotels heb je in veel verschillende prijsklasses, vaak erg netjes! Let op in welke periode je gaat ivm het weer en malaria etc

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • aardige locals

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • armoede
Ultieme tip: Veel criminaliteit in Johannesberg. Hier zijn wij snel weggegaan..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De wereld in één land (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Adinda de Keijzer op 08 december 2019

Je kan de wereld in één land zien werd er tegen ons gezegd, dit is helemaal waar. Zuid-Afrika is zo divers dat waar je ook bent, je nooit hetzelfde ziet. Het land bestaat uit uitdagingen zoals links rijden en armoede maar met name uit prachtige natuur, lekker eten en vriendelijke mensen. Al met al een land om vaker naar terug te keren!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • vriendelijke mensen
  • natuur
  • lekker eten

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • slecht onderhouden wegen
  • lange afstanden
Ultieme tip: Doe de bungeejump op de Bloukransbrug bij Face Adrenalin. Hier krijg je zeker geen spijt van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomreis gemaakt! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Daphne Marielle op 07 december 2019

Na jaren van plannen, sparen en zoeken naar de rondreis zoals ik hem wilde maken was het afgelopen oktober eindelijk zo ver; zuid Afrika. Fantastisch mooi land met hele diverse landschappen. In Krugerpark veel dieren gezien, zo ook de big 5 op een dag. Ook erg genoten van Swaziland en Lesotho. Daarna via graaf reinett naar de tuinenroute. Zoveel moois is niet te beschrijven. Heel ander Afrika en even schakelen. Prachtige kust. Gezellige dorpjes en steden. Addo N.P. is een heel mooi park en veel dieren gezien. Cango caves waren ook bijzonder. Wijnproeven in Stellenbosch was erg leuk en op een prachtige lokatie. Stellenbosch zelf is een leuk en modern dorpje. Lekker winkelen en prima restaurants. Eindpunt Kaapstad. Waterfront is echt leuk en gezellig. Genoten van de straatmuzikanten. Mijn trip naar Robbeneiland was heel indrukwekkend. De stad verkend middels hop on hop off bus. Prima te doen en je komt overal!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • dieren!
  • swaziland
  • Lesotho
  • panoramaroute
  • gardenroute
  • kaapstad
  • tsitsikamma n.p.

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • kou en regen toen we naar zuiden trokken
Ultieme tip: Hop on hop off, ze verzorgen zelfs een trip naar peninsula. Boodschappen doen bij shoppingmalls is prima. Wij gebruikten spar supermarkt. Wees alert als je moet pinnen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een onvergetelijke rondreis! (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Aniek Bolk op 04 december 2019

In iets meer dan drie weken zijn wij rond gereden van Johannesburg naar Kaapstad met een tussenvlucht bij Durban. Het was een fantastische rondreis. We zijn gestart met het zien van veel wild en zijn geëindigd met natuur en cultuur. Voor ieder is er wat wils in Zuid-Afrika. We hebben veel ondernomen waaronder safari's, hiken en canoying. In oktober/november is het een aangename temperatuur in Zuid-Afrika. Gemiddeld zo'n 27 graden, met uitschieters tot 38 graden. Het is een intensieve reis, maar dit is het zeker waard! Ik raad deze rondreis bij iedereen aan :)

8,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Ontzettend veel diversiteit in één land.
  • Warm aangenaam weer
  • Vriendelijke bevolking
  • Genoeg activiteiten voor iedere doelgroep
  • Je ziet ontzettend veel in drie weken
  • Prachtige natuur tijdens het rijden

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Op plekken als Kaap de goede hoop en boulders beach is er sprake van veel tourisme in vergelijking met de rest van het land.
  • Het is veel rijden en houdt altijd rekening met langere reistijden dan verwacht.
Ultieme tip: Wanneer je op safari gaat bezoek dan naast het nationaal Kruger park ook zeker minimaal één privépark zoals Moditlo River Lodge. Bij privéparken zie je de dieren echt van dichtbij.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste rondreis van velen! (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Nel van der Sluis op 24 november 2019

Het is de mooiste, van velen, rondreis geweest die we gemaakt hebben. In een woord schitterend. Zou heel graag nog 1 keer deze reis willen maken! Zo een diversiteit van landschappen en de aardige en vriendelijke bevolking. Je valt van de ene verbazing in de andere wat je op deze rondreis allemaal ziet.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Diversiteit
  • Safari
  • Vriendelijke bevolking

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Weet niet
Ultieme tip: Echt de moeite waard deze rondreis moet je doen!
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Ron de Rijk op 23 november 2019

Bezoek naast het prachtige krugerpark de aangelegen privé parken en geniet van een gamedrive en ontmoet de Big 5 en vele andere prachtige dieren. Be still and pay attention, they will show there home to you! Maar wees sociaal en laat hun in hun waarde en hou hun leefomgeving schoon.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • is er een plek die niet de moeite waard is? nee
Ultieme tip: Boek een overnachting in het krugerpark en geniet van living in the wildlife
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste verre reis tot nu toe (bezocht in december 2014)

Review geschreven door g Koks op 23 november 2019

Een prachtige reis verzorgd door Fox 28 dagen top locatie's en super reisleiding, je moet redelijk goed ter been zijn en neem goede wandelschoenen mee, kwaliteit van eten is o.k. je moet niet kieskeurig wezen

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Johannesburg is relatief voordelig hoe verder je naar het zuiden gaat wordt het steeds duurder

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Kan géén minpunten bedenken
Ultieme tip: Lekker alles over je heen laten komen het is echt een héél andere wereld en geniet van de natuur, adviseer wel aan alle drives mee te doen is onvergetelijk
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis door een zeer gevarieerd landschap! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Mandy Coumans-Muijlkens op 17 november 2019

Vanuit Johannesburg eerst de Panoramaroute gereden met schitterende uitzichten. Van daaruit naar onze luxe lodge Umkumbe in Sabi Sands gegaan waar we tijdens de gamedrives het geluk hebben gehad om binnen een dag de Big Five te zien. Aansluitend hebben we nog twee dagen zelf in Kruger Park rondgereden en genoten van de natuur en de wilde dieren.
Daarna via Swaziland en Hluhluwe park naar St Lucia gereden, waarna we de wildparken achter ons hebben gelaten.
Na een vlucht van Durban naar George, hebben we enkele dagen genoten van schitterende wandelingen in Tsitsikamma en de bungeejump van de Bloukrans Bridge. Via de Tuinroute zijn we in een week tijd naar Kaapstad gegaan. Onderweg hebben we nog een walvistour gedaan en gedoken met haaien.
Na enkele dagen in Kaapstad zat onze bijzondere tijd van 4 weken in Zuid-Afrika erop. We hebben genoten van iedere minuut en alle bijzonders dat we hebben mogen zien en meemaken.

Ultieme tip: Boek één of enkele nachten in een private game reserve, bij voorkeur in Sabi Sands. Het is weliswaar duurder, maar wel iedere euro waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

21 daagse rondreis door Zuid-Afrika (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Robby Span op 17 november 2019

Een 3 weken durende reis door Zuid-Afrika, van Johannesburg naar Kaapstad, hebben wij gemaakt met een groep en dit beviel heel goed. Het was een leuk gezelschap waar iedereen hetzelfde doel heeft, namelijk een mooie vakantie beleven en zoveel mogelijk zien!
Het was wel een vermoeiende reis omdat we toch zeker 4000km met de bus hebben afgelegd, maar je wilt natuurlijk ook veel zien! Van cultuur en historie tot prachtige safariparken met de mooiste dieren, Zuid-Afrika heeft het allemaal.
Wij hebben zelfs tijdens de reis (wat niet in het programma stond) met een aantal mede avonturiers een bungeejump gemaakt vanaf de Blaukrans brug! Dit was ook een ervaring en een rush om nooit meer te vergeten! Gelukkig wilde onze gids mee werken door een busje voor ons te regelen die ons daarheen kon brengen op een vrije dag die we hadden en we hier in de buurt waren, top!
We hebben ons ook nooit onveilig gevoeld, mede dankzij onze goede chauffeur en fijne gids die ons goed begeleidde. Behalve in Kaapstad waar we 's avonds niet alleen over straat konden, moesten we met een taxi via ons hotel worden gebracht en opgehaald.
Ook vertelde de gids veel verhalen over Zuid-Afrika waardoor we niet alleen met een geweldige visuele ervaring, maar ook met meer kennis terugkwamen!
Kortom een aanrader en een must-see voor jong en oud!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Natuur
6 Plaatsen
7 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • vriendelijke mensen
  • goed klimaat
  • prachtige natuur/dieren

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • kaapstad relatief onveilig voor toeristen
  • veel reizen in de bus
  • druk in de safariparken
Ultieme tip: Neem een goede camera mee met een goede lens omdat de meeste wilde dieren niet keurig recht voor je neus gaan zitten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke rondreis (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Ellie van de Leur op 15 augustus 2019

Met Fox reizen een prachtige rondreis gemaakt met veel game drives. Alles zeer goed georganiseerd en we hebben een mooi beeld van Afrika gekregen. De mensen zeer vriendelijk en behulpzaam. Ook erg gastvrij.

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • zeer vriendelijke bevolking
  • prachtige landschappen
  • het wild
  • in de wijnstreek mooie wijnen proeven
  • kaapstad een moderne stad met veel interessante plekken (robbeneiland waterfront tafelberg
Ultieme tip: Maak vooral gebruik van georganiseerde game drives. Je ziet veel meer en de rangers weten heel veel te vertellen over het wild maar ook over vogels en bloemen en planten.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Zuid-Afrika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kyra Spijkhoven op 19 december 2018

Prachtige onvergetelijke ervaring. Als je twijfelt om deze reis te maken, niet doen maar gewoon gaan. Dit land heeft alles te bieden, van natuurparken tot bungeejumpen, cultuurgerelateerde dingen, skydiven, lekker relaxen etc. De personen die ik heb aangeraden om naar ZA te gaan en die ook daadwerkelijk zijn gegaan, hebben mij verteld dat ik niet gelogen heb. Het is echt onvergetelijk!

Pluspunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • cultuur
  • eten
  • drinken

Minpunten Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • geen
Ultieme tip: Als je van spanning houdt ga dan bungeejumpen van de Bloukrans Brug, Skydiven boven kaapstad, bezoek de parkeren in Johannesburg. Bezoek ook eens privé parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors